• Ess i Stavar.jpg

 • Ess i Stavar

  1wands.jpgDet här är det första kortet som Tarotleken startar med, det som livet börjar sin gång med. Detta är en energikick, en impuls, en ny kraft som vill fram och upp till varje pris, som en maskros som kommer upp ur asfalten. Det är själens första impuls och motivation, kraften som bör föra livet framåt.

  Siffran visar genom att det är ett Ess att det är en ny start och sviten visar på en aktivitet. Det här är en drivkraft, men endast än så länge det och inget mer. Energin behöver mer näring, mera impulser och en balans då den strävar till tvåan för att nå sin utveckling. Elementet visar på kraft och vilja, inre eld, skapande ifrån början.

  När du drar detta kort visar det på att du står inför något nytt, något kraftfullt och revolutionerande. Men det behöver inte vända upp och ner på din tillvaro. Det kan lika gärna vara en impuls som tar form, en ide som du vill förverkliga. Eftersom det är eld element gör du något, du riktar kraften utåt och framåt.

  När du får det här kortet bör du inrikta dig på det nya, ta fart och häng med i dina egna impulser. Detta är ett av de kraftfullaste korten i Tarotkortens symbolik och har ofta en tydande form av en fallossymbol. Vilket ger kortet symbolisk kraft och inriktning rättvänt och tyvärr när den är omvänd, dold ilska och aggression och eventuella maktspel på grund av för dålig grund med dig själv.

   

  När du vill göra något kreativt sätt dig ner och ta in kortets energi medan du funderar på hur motiverad du egentligen är. När det här kortet kommer är det dags för en kraftfull inriktning och en tro på dig själv samt att ta fram hela din inre kraft.

  Om du drar kortet omvänt visar det på att du inte har tillräckligt med motivation, kraft och resurser utan att du stannar kvar i något gammalt. Är mest irriterad över att inte orka, ids eller vilja förverkliga något som du längtar efter.

  -Varför vågar du inte ta tag i det som du längtar efter?

 • För de olika områdena

  Betydelse    
  Det här kortet visar på att något nytt startas upp. En ny stark (manlig) kraft som sätter igång nya processer. Det finns en styrka, kraft och energi i detta kort, viljan till att få igång händelser - aktion. Du agerar direkt och inifrån din vilja.

  Visar på att du tappar sin kraft och motivation, du orkar inte ens tro på dig själv. Du kan känna irritation och maktlöshet.

  Arbete          

  Här är det något nytt som startas. En helt ny inriktning med vilja och kraft bakom. Det kan vara allt ifrån en ny arbetsuppgift till ett nytt arbete.

  Känner dig omotiverad och eventuellt rädd. Orkar inte ta itu med det nya som finns framför dig. Känner att det inte är rätt uppgift. Du kan förlora ett arbete.

  Ekonomi        

  Här kommer något nytt in, men inte direkt i handen. Det kan vara genom en förmån via arbete. En helt ny möjlighet att förverkliga mer allt eftersom. Du är ambitiös.

  Tappar kraften till att genomföra en förbättring. Vill inte se sanningen som den är. Du orkar inte investera vidare i påbörjat.

  Kärlek                                 

  Starka nya känslor, dominerande och kraftfulla. En inriktning, svårt att se och känna annat än den starka passionerade besatta känsla som finns inom dig.

  Brist på engagemang, tappar lusten. Känner ett tvång som blir omöjligt att komma över. Kan visa på impotens eller frigidhet.

  Hälsa

  En stark livsvilja. En gnista av kraft och styrka som tänds. En stark motivation. Startar och tar tag i något som verkligen behövs för att kunna fortsätta och må bra.

  Trött och svag. Orkar inte ens se möjligheterna, och vill nog inte heller veta att de finns. Har eller kommer att tappa ditt engagemang och blir lat.

  Andligt          

  En stark kraft inifrån gör det möjligt att komma över alla hinder, att starta om från noll. Svårt att hitta ditt livsmål. Tar fram din egen gnista och inre styrka. Känner värme och stöd. Lyssnar inte till dig själv, vet inte vem du är, eller vilket livsmål som du har, förvirrad och tom.