• Essi Svrd.jpg

 • Ess i Svärd

  Ett av de starkaste korten i Tarotleken, här finns en mental styrka, en stark identitet. Klar intelligens, medvetande, agerande som leder till målet. Detta kort visar att alla aspekterna omkring dig förändras till det bättre, att du är stark nog att göra alla förändringar själv. Du har totalt tillit till dig själv, trivs med dig själv, tar det lugnt med en klar medvetenhet om nästa steg. Detta visar även på en ny inriktning, nya mål, nya ageranden, ett nytt sätt att leva. Det kan vara i alla aspekter av livet, kärlek, arbete, ekonomi, hälsa och andligt.

  Du har alla krafter med dig med detta kort, speciellt din tankekraft som är inriktning och målmedvetenhet.

  Siffran visar på en ny inriktning, en ny stark kraft som du tar fram. Elementet visar på intensitet och klar inriktning.

  När du drar detta kort visar det på att nu börjar livet. Nu har du alla resurser och alla krafter med dig, du har en klar inriktning, en mycket stark medvetenhet och inriktning, ingen tvekan utan rakt på.

  Om du drar kortet omvänt visar det på en rädsla och att du backar istället för att våga tro på dig själv. Något gör att du får kalla fötter. Du möter på motstånd och kan fullständigt tappa kontrollen över ditt mål. Stanna upp, för om detta kort kommer omvänd har du motstånd och är då kanske på fel väg i livet just.

  Varför har du tillåtit dig att hamnat i den här situationen?

  När du får detta kort på en fråga visar det att du nu är på väg framåt, släpp alla frågor och rädslor och agera nu, full fart framåt.
  Omvänd stanna upp här och nu, gör något annat än det planerade om så bara för en dag. Bryt ditt mönster, släpp ledsamhet och oro.

 • Svar

  Betydelse      

  Det här kortet visar på alla möjligheter. Du har all kraft med dig, Stora saker som händer som du själv är medskapande till och i. Avgörande och viktiga beslut.              

  Tappar motivationen, blir slut och orkeslös. Tomhet. Planer som går om intet. Orkar inte ta i och hålla ställningarna.

  Arbete         

  Något nytt startar upp. Mycket av egen vilja. En helförändring, mycket kraft, vilja och beslutsamhet. Du är mentalt fokuserad på det som ska göras och har en stark vilja till att förverkliga.

  Är vilse i planeringen. Försöker få del i något som du inte hör hemma i.

  Ekonomi     

  Du skapar en (ny) starkare ekonomi som förändrar, förbättrar det mesta. Finner nya lösningar som ger stabilitet.

  Felplaceringar, blir utan, avtal som går om intet.

  Kärlek

  Något nytt och starkt. Genomsvepande förändringar i livets alla aspekter. Starka känslor, är beredd att offra allt men bara om det är som du har tänkt dig. Känslomässigt fokus.

  Är på fel väg. Vill inte. Backar. Har tappat lusten. Finns ingen glädje i relationen. Kritisk.

  Hälsa             

  Får en helt ny chans. Känner dig stark och stabil. Oväntade krafter, kan allt och orkar allt.

  Tappar din kraft och motivation, blir vilse med dig själv.

  Splittrad och tom.

  Andligt          

  Får en ny kraft och motivation. Känner en stark kraft inom dig.

  Ett stöd och en stark andlig anda.

  Vet inte vad som gäller eller finns. Har ingen vilja och inget hopp, slut och förvirrad.