• Ylvas Tarotblogg

  Alla möjligheter


  By Ylva, 2020-09-16
  Alla möjligheter

  Igår startade en ny distanskurs - Keltiska Korset. Det är min absoluta favorit utläggning, den innehåller som allt, från vem någon är inifrån, utifrån, möjligheter och karma. Men även omgivningen samt i olika perioder där även arbete, kärlek, ekonomin, hälsa och andlighet ingår. Samt den röda tråden och ödet. En helt komplett utläggning oavsett om det är för en fråga eller för en period, alla svar finns i de 10 kort. Fast jag brukar peppa upp den lite med tre extra kort som visar på det viktigaste i perioden eller i frågan.

  Det är en underdrift att tänka, tycka att jag älskar Tarot, det är troligen den största delen i mitt liv, för jag är nyfiken, jag söker utveckling, jag är nyfiken, jag älskar att tänka motsatser, analysera, fundera, klura ut hur saker kan förbättras. För mig är inte en tolkning en spådom för framtiden, det är en vägledning över alla möjligheter som finns. :)

  Det är underbart att varje dag (varje stund) ha möjligheten att ställa en fråga, blanda korten, lägga upp dem och få vägledning för min egen del. 

  Det är fantastiskt att få förtroende att tolka andras liv, att få en titt i vad de har på gång, men även förtroende att ruska om dem ibland, peppa till alla ta tillvara på alla förutsättningar, dessutom är det som att läsa in noveller som jag dessutom får ersättning för min tid.

  Det är helt otroligt, en wow känsla att få dela min kunskap med personer som vill utvecklas, som vill lära sig mer om korten, att få tilliten att jag kan dela all min erfarenhet.

  Alltså, Tarot är wow på många plan.

  Jag tyckte personligen att gårdagens start var en bra grund, ändå tills jag skulle lägga upp filmen från webmötet och hade pausat, glömt att sätta på inspelningen, typiskt 10 i Svärd i kombination med Tornet. En djupt dubbelsuck, men bara att förstå att allt har en mening, ägna någon timme i dag till att spela in allt igen, då med alla härliga bakgrundsljud som är på dagtid här, men det kanske ger en känsla av hur himla trevligt det är här i Spanien? ;)

  Jag har nu en kurs i Keltiska Korset, en ny grundkurs startar om någon vecka, sedan i oktober en om bara personligheterna i kortleken (Page, Knekt, Dam och Kung) som många tycker det är svårt att tolka, det blir första kursen i det ämnet, jag har en mall hur kursen ska gå till, sedan får vi se men den borde bli bra, för personligen är jag nöjd med mina distanskurser. Det för att jag vet att jag vill ge allt, men får ändå hålla tillbaka lite så det inte blir för mycket på en gång, det är även en av orsakerna att jag delat upp dem i flera olika teman. Även om jag helst skulle vilja sitta ute på kvällarna för de är helt underbara så är kurserna så intressante och trevliga att det är okej att gå in för att vara närvarande vid skärmen. Men jag har även en kurs här hemma i November, troligen inte lika varmt som nu, antagligen är nog ett bättre ord, men det kommer troligen att vara möjligt att sitta ute en hel del, dessutom med uppvärmd pool kan det bli behagliga pauser.

  Ord ja, ord är för mig viktigt när jag tolkar korten, jag anar att mina kursdeltagare är smått vansinniga på mig varje gång jag rättar dem, för det är så många ord som vi fastnar i att upprepa eller säger av gammal vana, själv jobbar jag frenetiskt på att inte säga - verkligen. Bedrövligt ord, lika hemskt som faktiskt. Verkligen är som att inte tro att det kunde vara sant, men nu verkligen är det så. Faktiskt är ett av de mest oförskämda orden jag vet. Du blev faktiskt fin i håret. Dina nya kläder klär dig, faktiskt. Maten var jättegod, faktiskt. Fundera på vad ordet ger för budskap. Typ din mat är aldrig god, men faktiskt denna gång lyckades du.

  För att inte tala om ordet - tror- det är faktiskt något som man gör i kyrkan brukar jag tänka, ingen bör tro när det tolkar kort, då kan vi lika bra bara sitta och tro, för det är något vi tror, inte något vi ser, upplever, anar utan bara en tro.

  Jag kan nog vara för direkt i mina uttalanden, brukar varna att jag inte alltid har så vårdat språk, det är något som jag inte ämnar ändra på. Det är en del av min personlighet, på liknande sätt som jag tänker att alla är sin personlighet, det är något som ska vårdas, det är det som gör oss alla så unika, så speciella att den perfekta synkroniseringen uppstår.

  Nu ska jag lita på mina Tarotkorts fantastiska aspekter, ta en stund och vara i 6 i Bägare (i poolen med min hund) äta lite tapas (10 i Mynt) för att sedan fortsätta kvällen med 6 i mynt (två distanskurser).

  Ps, alla kursdatum för hösten (till nästa år) är upplagda på sidan. 

  Pps, nästa gång anar jag att jag tänker blogga om min idé om en Tarotpark genom hela stora Arkanan här hemma på gården.

 • Aktuella kurser

  Tarot Personligheter

  Tarot Personligheter


  Tuesday Oct 13 2020, 8:00 PM
  @ Via internet
  I Tarotleken finns det fyra Pager, fyra Knektar, fyra Damer samt fyra Kungar.En page, en Knekt, en Dam samt en Kung i varje svit: Stavar, Bägare, Mynt och Svärd. Vi kommer att...
   
  Tarot Keltiska Korset distanskurs

  Tarot Keltiska Korset distanskurs


  Tuesday Nov 24 2020, 9:00 PM
  @ Online
  Fristående kurs till grundkurs I Tarot.Fördel om du läst någon av mina böcker, som Tarot, korten på bordet, men du får med dig den när du anmält dig för att läsa eller lyssna...
   
 • Klicka på ett kort

  408681_143423055812615_808182597_n.jpg