• Ylvas Tarotblogg

  Mycke kärlek nu


  By Ylva Trollstierna, 2020-07-09
  Mycke kärlek nu

  Igår startade min kurs - Älska dig själv. Det var första kurstillfället någonsin, en helt ny kurs då jag ofta fått förfrågan om detta med att älska sig själv, mest då av dem som kanske tycker att jag är odrägligt förälskad i mig själv. Samtidigt så pågår en kurs i Tarot och kärlek. Lite lustigt eftersom det är ett av de ämnen jag själv är minst intresserad av. ;)

  Ikväll är det dags för ett nytt webinar i Tarotkursen, då ska vi se på de olika personligheterna, finns hela 16 vardagspersonligheter i Tarotleken som alla har olika roller, beter sig på sitt sätt baserat på den energi som varje svit bär på. Det är kul med folk, med personligheter, för att vi alla är så lika men samtidigt så himla olika. Det finns personligheter som är impulsiva, som agerar efter en inre längtan, det finns dem som är romantiska, de som är praktiska samt det som ska (över) analysera alla känslor fast de inte ens upplever dem. Sedan finns de dessa yin och yang roller, de maskulina och de feminina som har sitt sätt att agera, dessutom dem som uttrycker en annan personlighet än vad de är i grunden. 

  Det är aldrig tråkigt med Tarot, finns hur mycket som helst att utforska, känna in, fundera över för att få en någorlunda struktur i vad de betyder, varför just det kortet visar sig där det är. Men allt är en perfekt synkronisering, det är som ingen slump vilket gör att det kan även tolkas på en djupare nivå. Endera kan man finna sig i att vara förälskad eller olycklig eller så kan man fundera på varför, agera, göra något åt det, förbättra men naturligtvis försämra om det humöret är aktivt.

  Att ha två timmar med trevliga tolkare av Tarot, prata Tarot, prata mönster, prata möjligheter, prata kärlek är ett nöje, jag upplever att det är ett engagemang, de är som en grupp av fantastiska personer. Det är nog därför jag knappt kan avsluta en kurs innan en annan startar, bara för att även själv få lära mig mer, för det är en utveckling även för mig. Istället för att ta korten självklara, blir det mer av dem, ibland även nya vinklingar.

  Förr några år sedan "upptäckte" jag att 5 i Stavar inte bara var en frustration, en smärre katastrof i en situation som hade med agerande att göra, fast kärlek är också ett agerande, men när det inte fungerar är frustrationen större än i något annat område. Internetdejting blev populärt, det var då fronterna vidgade sig till att inte bara handla om den närmaste omgivningen utan även om distans. I det finns det män (nåja, även kvinnor) men när det gäller män är det 5 i Stavar som skapar kaoset, den inre längtan som inte går att förverkliga, kanske både partner jobbar, har barn vissa helger, med 40 mils avstånd, då skapas det en frustration. Den är inte oftast negativt uttryckt men den finns där, för en man en inre besvikelse som i sin tur kan skapa att de avbryter relationen eller blir irriterad. Medan för en kvinna uttrycker sig saknaden, längtan med i 5 i Bägare, en känslomässig besvikelse, en känsla av att vara i kläm, att inte räcka till, oron att detta inte ska utvecklas utan brytas, kvinnorna agerar med att dra sig undan, klaga, vara missnöjd. Det säger sig själv att allt detta när 5 i Stavar och 5 i Bägare möts inte skapar en bra grund för en relation.

  Tarot är så mycket, inte bara kärlek utan allt i livet, det är heller inte bara att spå, se framtiden utan korten är som den där bästa vännen som vägleder men är tyst, där alla inre funderingar för svar men utan att det kommer vidare, en trygg vän att hålla i handen när känslorna studsar åt alla håll.

  Det är en bra period att lära sig mer om Tarot och kärlek nu, för snart är det augusti, den månaden då det peakar när det gäller frågor om relationer, tyvärr även brytningar, skilsmässor. Semestern är över, alla dessa förhoppningar som alla burit på, kanske att få ligga en solstol med en kall öl, medan partner förväntar sig att hela huset ska repareras, att bli kallad lat på semestern är inte direkt någon hit. Eller den som förväntar sig alla grillpartyn, alla vänner som ska samlas, alla besök hos nära och kära som kan kommas att diskuteras, en besviken över att det inte blir lika många besök, speciellt då i år, eller den som inte får de förväntade besöken. Nära släktingar som ändå kanske kommer vilket kan driva den andra partner till besvikelse över att få hela semestern förstörd. Sedan ska pengarna också räcka till, diskussion om det ska investeras i husvagnen, i hemmet eller festas upp. Det finns hur mycket som helst som skapar obalans, som förväntningar på sex, nu kanske orken ska räcka till efter att ha lyckats få ihop det kanske en gång i månaden, nu är förväntningarna höga, medan en partner ska somnar tidigt, den andra vill umgås med flera andra, toppas då av barn som har sina förväntningar på sommaren som en förälder försöker att infria, vilket oftast inte blir helt lyckat. 

  Men de finns även de som är singlar som haft en tuff period under sommaren, ensam medan andra har sett ut att vara i harmoni, saknaden av en partner, men nu blir det en ny höst, kommer kärleken då måntro?

  Augusti brukar vara min intensivaste period när det gäller frågor om framtiden, kommer vi att skiljas, hålla ihop, blir det några förändringar? Jag hoppas så att de som går mina kurser i kärlek inte har funderingar framöver utan istället skapar själv den tillvaron som de önskar sig. Viktigast är alltid att respektera sig själv, älska sig själv, dejta sig själv, unna sig att vara bekräftad av sig själv, i alla fall i min värld efter 46 år av tolkningar om kärleken.

  Idag landade jag i min iver, jag har ändrat datum på kursen Tarot och kärlek, då en del inte hunnit få lön, en del är på semester, en del vill bara njuta av juli. Nu startar kursen den 27/7 istället för en vecka tidigare. Men bara för att du inte ska gå i längtan efter att få utveckla mer om kärleken kommer det att finnas texter där uppe redan nu, inte om Tarot utan om ämnet kärlek. 

  Du läser mer om kursen på denna länk >>>

  Föresten... Har du koll på att jag har EN kurs i Tarot, en hel vecka om Tarot hemma hos mig i Spanien. Just nu har Ryanair trevliga priser på flygresor. Du får en hel vecka med korten morgon, middag och kväll men även pauser med spansk sol och bad, äventyr samt en massa tapas. Kost och logi samt kurs för ett pris som är en ren vinst (9 i Mynt)
  Du läser mer om en vecka i Spanien här >>>

  Nu ska jag uppleva en liknande vecka för en stund, Tarotkort (för egen del) vid poolen, bad, sol, samt en sangria och lite tapas till lunch.

 • Aktuella kurser

  Tarotvecka 19-26/9

  Tarotvecka 19-26/9


  Saturday Sep 19 2020, 6:00 PM
  @ Casa las Estrellas, Ibi, Spain
  Du lär dig grunden av alla 78 korten, tolkningar till det vardagliga livet men även de andliga aspekterna. Vi tar kort för kort, svit för svit, mixar med tolkningar för frågor...
   
  Tarot och kärlek distanskurs

  Tarot och kärlek distanskurs


  Monday Jul 27 2020, 8:00 PM
  @ Via internet
  I denna distanskurs handlar det om kärlek genom alla 78 korten.Du får texter, teori och praktik genom en egen kursprofil där materialet finns samlat. Du lär dig att läsa ut...
   
  Tarot Personligheter

  Tarot Personligheter


  Wednesday Sep 2 2020, 2:24 PM
  @ Via internet
  I Tarotleken finns det fyra Pager, fyra Knektar, fyra Damer samt fyra Kungar.En page, en Knekt, en Dam samt en Kung i varje svit: Stavar, Bägare, Mynt och Svärd. Vi kommer att...
   
  Tarot stora Arkanan

  Tarot stora Arkanan


  Wednesday Oct 7 2020, 9:00 PM
  @ Via internet
  I Tarotleken finns det 22 kort som kallas stora Arkanan, det är olika arketyper som visar på större händelser, karman, milstolpar. De kan både vara lätta att lära sig men även...
   
  Tarot, tidigare liv

  Tarot, tidigare liv


  Wednesday Nov 11 2020, 9:00 PM
  @ Via internet
  Har du funderat på hur du kan se tidigare liv i Tarotkorten?I denna kurs får du svar på det. Vi går igenom alla kortens betydelse i tid som varit, där du lär dig mer om...
   
  Tarot grundkurs distans

  Tarot grundkurs distans


  Tuesday Sep 1 2020, 9:00 PM
  @ Via internet
  Är du nyfiken på Tarot, kanske har en lek liggandes hemma, du kanske spår dig någon gång?Oavsett om du aldrig hållit i en lek, tolkat i många år, funderar på om du kan lära dig...
   
 • Klicka på ett kort

  408681_143423055812615_808182597_n.jpg