• Köttbullar och gamla skulder

  Kan du lägga Tarot för vad som helst?

  Ja, säger jag som tror att jag snart lagt för allt inom både intelligenta frågor som helt stupida, helt beroende på vem som frågar och hur viktig frågan är. En kund ringde och frågade

  - Nu har jag fått huvudlöss igen, kan du säga vem det kommer ifrån?

  Alla frågor bör tas på allvar och även om jag själv anser att någon en sådan gång bara köper avlusningsmedel, tvättar håret och går vidare så var frågan viktig för den som ringde, så då är det bara att blanda. Tyvärr har jag glömt bort vilka kort jag fick, det har jag även för henne som frågade om vem som hade stulit hennes papiljotter för 8 år sedan.

  Hemma utvecklar vi Tarot genom att lägga för det mesta, som en dag, då kocken i familjen frågade om ”farfars biffar” skulle bli bra? Jag fick:

  Döde + 2 i Bägare + Påven. Mitt svar blev:
  Hårda och fasta (Döden). Saftiga och eftertraktade (2 i Bägare). Definitivt minst lika goda som farfars (Påven) Och så var det, jag ”stal” en biff och den var fast, gick inte sönder på gaffeln, saftig och väldigt välsmakande vilket gjorde att jag åt många och farfar skulle vara stolt. 

  Det är enkelt att för många olika frågor bara dra tre kort och se svaret, vägledningen och ganska kul också i de frågor där du nästan får svar direkt. Men, kanske du nu tycker, är inte det att överdriva eller vara beroende att till och med dra Tarotkort för köttbullar? Då svarar jag, att allt är som vanligt i betraktarens ögon och hur mycket du tänker efter, för naturligtvis kan vi äta köttbullar utan Tarotkort och jag är inte manisk. Däremot så är det en metod att lära sig korten ordentligt, i alla olika faser och händelser för att se betydelsen, fånga känslan och för kocken i detta fall som nu är i en mycket häftig utveckling i att lära sig Tarot är detta ett suveränt sätt att få insikter om just de olika aspekterna. Om du verkligen vill lära dig Tarot bör du nog se till alla aspekter och inte bara söka den andliga utvecklingen för den sker ju genom allt som sker i vardagen.

  För är det inte så att en liten grej kan sätta igång en stor process som i slutänden kan vara ett genombrott i den andliga utvecklingen.

  Vi lägger för det mesta…

  Har posten kommit?

  Räcker bensinen in till macken?

  Kommer hästen att låta bli att rymma?

  Blir vi nöjd om vi ser den videofilmen?

  Och så vidare.

  En sak är klart, korten har aldrig fel, däremot så kan tolkning inte vara perfekt, det visar sig alltid efteråt och ofta så blir det en (h)ahaupplevelse. Sedan vet vi till nästa gång att den aspekten, det kortet där kan visa på det och korten får så mycket information som vi annars inte hade sett eller tänkt på.

  Gamla skulder? Ja, jag har en speciell kund, av den mer kriminella sorten (aldrig nekat att spå någon) som ringer. Den kan fråga om vissa personer kommer att betala tillbaka lån som kan vara gamla eller som är på gång att bli aktuella? De är nästan de lättaste frågorna, jag brukar då lägga tre kort och det syns direkt om personen kommer att blåsa ”min kund” eller ej. Bra myntkort är en säkerhet medan en del andra kort kan visa på ekonomisk katastrof, en sådan gång kan exempelvis någon av 5:orna dyka upp eller ett ”negativt” svärdkort.

  Sedan finns det frågor där vi tror att korten har fel för logiken säger att det inte är möjligt medan korten säger att så blir det och korten har alltid rätt. Tipset är att du börjar fråga om de mest vardagliga och kanske i andras ögon sett konstiga frågor, som exempelvis om middagen blir bra.

  Inför varje resa jag gör lägger jag kort, och det är som en överenskommelse jag har med mina kort, så fort 6 i svärd, Knekt i Stavar eller 7 i Svärd visar sig så kommer resan att fungera perfekt, men ibland så kommer det in aspekter som gör att det är rent av hopplöst vilket det också visar sig vara.

  För en massa år sedan var jag i Stockholm och hade kurs, skulle flyga hem till Umeå på kvällen och efter en intensiv helg fungerade inte min tankeverksamhet som den borde. Jag klev på bussen i god tid, det vill säga 40 minuter innan avgång, för vi ska checka in 30 min på den tiden, då insåg jag att jag inte hade tänkt på att det tog bussen nästan 30 min ut till Arlanda. Panik! Skulle jag hoppa av, ringa efter en taxi och be den köra fort? Men sedan stannade jag upp och tänkte att jag hade 6 i Bägare på kvällen och för mig var det på den tiden ett riktigt familjekort som visade att jag var med barnen. Då sa logiken att det var klart att jag skulle hinna med, de skulle släppa in mig fast att jag var sen. Vi kom fram och det var 10 min kvar och lättad att se Arlanda som jag var så klev jag av vid första stoppet. Som då visade sig vara 2 stationer bort. Panik igen! Sprang i högklackade och höll på att stupa och fötterna värkte, skavsåren började göra sig gällande då jag stannade upp och tänkte på 6 i Bägare och beslöt mig för att ha tillit till korten. Jag var framme vid gaten precis då planet skulle lyfta. Jag fick då veta att planet var en halvtimme försenat. Men en sådan gång gäller det att verkligen ha is i magen och lita till korten. 

  Ofta i mitt bakhuvud har jag korten för dagen eftersom jag börjar dagen med min egen stjärna av Keltiska Korset och ser helheten. Det ger mig en trygghet även de dagar då det kör ihop sig och får mig att inte låta småsaker ta för stor roll i mitt liv.

  Det händer mycket över en dag, och allt kan hända, en katastrof behöver bara ta 15 sekunder, lika lång tid som det tar att skrapa fram en miljon på en vinstlott.

  Det finns en hel del att se under en dag. Besked om nytt jobb sträcker sig inte över månader, en liten olycka sker snabbt och kan påverka ett helt år. Men i stunden så kanske det bara handlar om sekunder och de kommer under en dag. En romans som kommer in i livet, kommer vid en tidpunkt och inte i en vecka så vida det inte är en långsam flirt. Tipset är att lägga kort för en dag, och tolka både före och efter.