• Pager

  Här finns inga elementväsen, utan Folket i leken representeras av olika människomallar i olika roller och kön. De fyra Pagerna i Prisma Tarot är helt olika. På Knektarna, Damerna och Kungarna är det samma mall men spegelvända. Här uttrycker sig pagerna som är barnslig energi utan någon struktur. Stav och Svärd som är maskulin energi, de pagerna står upp, de är mer alerta, offensiva. Medan Bägare och Mynt sitter ner i avvaktan och mottagande.

  Tre av pagerna är nakna, öppna i sin energi, endast Page i Svärd har ett skynke på sig. På Page i Bägare och Page i Mynt så finner du även likheter i en annan figur.

  Page i Stavar står på sitt element elden och behärskar den energin. Page i Bägare sitter i vattnet, sitt element och bara är i känslan. Page i Mynt sitter med sin energi i knät. Page i Svärd står mitt i allt och öppnar armarna rakt ut i luften för att ta emot sin energi.

  I färgsymbolen är det en färg mixad med den svarta på alla pagerna. Den svarta är feminin energi därav är den med på alla fyra korten.

  Studera deras positioner, deras uttryck för att få mer av kortet, vilken typ av barnslig energi eller energin av ett barn upp till 15 år finns i detta kort. För en page är inget omöjligt för pagen har inte lärt sig så många smällar än rent generellt och symboliskt. För de barn som far eller har farit illa så ser man till kortets omvända aspekter.

  Totems på dessa kort visar också på oskyldig energi. Schimpansen är lekfull, Trollsländan flyger ofta över vattnet, Rådjuret skuttar överallt och Kolibrin fascinerar de flesta med sin intensitet i sitt flaxande.

  Astrologiskt sett så styrs pagerna av de olika elementen. Stavar som är eld och eld är Vädur, Lejon och Skytt. Bägare som är vatten och är Kräftan, Skorpionen och Fiskarna. Mynt som är jord och är Oxen, Jungfrun och Stenbocken. Svärd som är luft och är Tvillingarna, Vågen och Vattumannen.

  Varje page plockar ifrån sina stjärntecken olika egenskaper, ett visst temperament och sätt att vara. ett tips kan vara att studera barn efter deras stjärntecken för att förstå agerandet.

  Page visar alltid på en "barnslig" aspekt och i det även sidor hos dig och andra som kan vara vuxna men som tar upp ett omoget sätt att agera på gott och ont. Det kan även visa på olika händelser eftersom den "barnsliga" energin ser till att det händer saker.