• 3 of Wands.jpg

 • 3 i Stavar - Impuls

  Färg: Röd & Gul
  Astrologi: 3:dje dekaden Väduren, rörlig, visar på förändringar i det som är.
  Totems: Kamel
  Nyckelord: Impuls.

  Betydelse:     
  Det här kortet visar att någon ny eller extra möjlighet kommer helt plötsligt. Du känner en ny inre styrka och tar tag i de möjligheter som finns. Du vågar tro på dina idéer.
  Omvänd:       
  Visar att du har svårt att  klara av nya händelser, det blir för mycket. Du kan även backa ur det som redan finns på grund av rädsla, du känner inte längre något stöd.

  Ylvas ord om kortet:
  Här valde jag tre stavar som hela tiden tänder på en av de andra för att visa på att det finns hela tiden något som sker och de tillsammans bildar en triangel, en trekant och kortet är siffran tre som trots att detta kort handlar om impulser har symboliken av bevarande. Och det enda som är konstant är förändringar. Kamelen står i bakgrunden och iakttager Salamandern som gör något helt impulsivt, åker kana på ena staven bara för att det går, även om det kanske inte är första tanken som kommer men med detta kort så finns det ibland det minst väntade som prövas på bara för att söka någon annan upplevelse än den förväntade.

  Varför kommer 3 i Stavar?
  Varför detta kort?  Det visar på att du har en bra grund i nuläge med en stark kraft att genomföra det som du har föresatt dig. Röd och gult är egots färg som tar tag i det som du känner att du måste förverkliga. Kortet kommer när du vågar gå vidare i din ambition och pröva på något helt nytt, något som inte fanns tidigare, inte ens i tanken, när impulsen bara kommer så där och du vågar ge dig hän in i det helt oväntade bara för att impulsen, din inre drivkraft pushar dig att agera. Med kortet så kan du uppleva fantastiska saker bara för att du vågar, för att du också vet att allt finns men kanske in en annan form än väntat, för i nästa kort, 4 i Stavar går du in i formen av en fyrkant, de fyra hörnen istället för tre.

  Astrologi
  Venus i Väduren

  Med Venus i Väduren så är du mer självständig  i första uppfattningen, men du känner in, upplever och sedan är du på väg in i nästa upplevelse. Du behöver möten som kan ge dig omväxling och som står kvar trygg medans du försöker att se till att du inte missar något. Du kan snabbt bli förälskad och ge allt för att satsa på en relation men om den stagnerar så är du snabbt iväg. Du upplever kärleken här och nu utan en tanke på vad som blir sedan. Du behöver respons i det mesta som du gör och söker spänning och bekräftelse. Orolig i känslan och kan upplevas som rastlös och du kan ha känslan av att vara rädd att missa något. Att det du nu har nu inte kommer att räcka, eller att det finns något annat som ger dig mer.

  Kamelen som totem
  Visar på att du är en överlevare som alltid har någon extra tillgång att ta vid. I stort behov av att omvandla energi och fylla på igen. Otålig men ihärdig när det behövs. Visar på att du är uthållig, att du är seg och motiverad i det du gör och gör det du ska göra med en bra planering. Trivs ensam även om andra finns omkring dig. Envis och tjurig som få och kan göra det mest konstigaste vändningar om det inte passar dig. 

 • Reflektioner

  Vad är en impuls för dig?

  Var kommer impulsen ifrån?

  Vad händer om du inte lyssnar till impulsen?