• 9 of Pentacles.jpg

 • 9 i Mynt - Överflöd

  Färg: Röd Turkos
  Astrologi:
  3:e dekaden Stenbocken, rörlig, visar på uppskattning.
  Totems: Mullvad

  Betydelse:     
  Det här kortet visar på det oväntade ifrån omgivningen. Ev vinster eller arv. När man känner en fulländning av ekonomin. Det visar också på en större umgängeskrets, glädje med andra på ett lättsamt sätt.           
  Omvänd:       
  Visar på förluster. Pengar som är bortspelade, stulna eller på något annat sätt kommit i obalans. Man kan även själv bli lurad in i något där man inte varit riktig klar över sitt handlande. Besvikelser av vänner och allmänt umgänge.

  Ylvas ord om kortet
  Elementväsendet står tryggt med ett mynt i händerna, och de andra cirkulerar omkring honom. Visar på att han har sin grund och allt annat han önskar finns där omkring honom vilket håll han än ser åt. Han är i sin cirkel där allting finns och det är bara att välja. Mullvaden nosar på marken för att inte missa något och för att skapa nya vägar för mynten att ta vägen. Kombinationen av röd och turkos visar att det finns en kraft, en grund och i det så finns det hela tiden förändringar.

  Varför kommer 9 i Mynt?
  För att du är värd det. Du är i ett flöde, behöver inte alltid vara pengar, det finns trygghet i någon form och mer av det. Du är i ett överflöd där du bara kan ta emot.

  Mullvaden som totem
  Visar på att du är säregen, går din egen väg och skapar egna vägar där ingen annan vill vara eller får plats. Är egensinnig och medveten om dig själv. Tar för dig, ser till att du får det som du vill ha och kan både samla på hög det du vill ha och skapa högar av det du inte vill ha. Visar att du är medveten om din egensinnighet, ditt tålamod och ihärdighet och att du oftast lyssnar på din instinkt. Vågar söka djupt och sparar på dina erfarenheter efter det du tagit en tugga.

 • Reflektioner

  Vad är överflöd för dig?