• Texter

  Här under finner du länkar till sidor för mer information och i nästa spalt lite om bakgrunden till Tarot.

 • Take Action Right On Time

  Take Action Right On Time 

  Detta är ord ifrån TAROT som jag lever efter, agera nu.
  Inget i livet är en slump utan en perfekt synkronisering.
  Kanske, eller troligen, eftersom du läser detta är medlemskapet något för dig.

  Agera nu, genom att påbörja en distanskurs, i din takt. lyssna, läs, se, fråga och agera för att utveckla mer av dig själv. Att tolka Tarot är inte bara att spå utan att växa genom personlig utveckling. 

  Få inspiration i ditt vardagliga liv kombinerat med din andliga utveckling genom att tolka korten.

  Oftast utan kunskap kan det bli att du bläddrar lite i dem, lägger något kort ibland men inte tar dig tid till att se både varje liten symbol samt detalj eller helheten av det. 

  Du har min Tarotblogg på denna sida där jag lägger upp inlägg regelbundet. 

  Varför borde du lära dig Tarot?
  Varför läser du denna text? ;) Visar att du har något intresse, ta tag i det nu,se det som att du vill lära dig ett nytt språk, det blir några ord först, sedan någon mening till slut ett helt samtal.

  Tarotkort har funnits med mig sedan 1974, innan dess var det spelkort. Min första lek var en Rider Waite, men mina texter är uppbyggda till de Tarotlekar som har 78 kort. Jag har jobbat heltid med Tarot sedan 1989. Fram till idag har jag skapat 16 böcker i ämnet samt tre lekar och håller på med den fjärde.

  Funderingar? Maila mig: ylvatrollstierna@gmail.com

 • Att lära sig Tarot

  Det finns många myter kring Tarotleken. Ingen vet med säkerhet hur gammal den är eller varifrån den kommer. Det finns en mängd olika teorier om att den härstammar från Kina, Indien eller Egypten. Den finns dokumenterad från 1300-talets Frankrike. Jag har aldrig tyckt att det spelat någon större roll varifrån Tarotleken kommer, huvudsaken är att det fungerar och det gör det.

  Tarotkort har varit i bruk sedan urminnes tider för att spå och sia om framtiden. De kan även användas för att se bakåt i tiden och att se på sitt nuläge med inriktning på en personlig utveckling samt att meditera till. Jag hoppas att du ska se dina möjligheter att med Tarot se ditt eget liv och välja att styra det för din egen personlighetsutveckling utan att fastna i små detaljer.

  Tarot som består av 78 kort (och en del använder bara den del som kallas stora Arkanan som är 22 kort), allt du gör med en Tarotlek är mellan dig och din lek. Lyssna inte så mycket på andra, det finns allt för många begränsningar och mycket trams, som att du inte får köpa din egen lek eller måste ha någon i släkten som är medial. Tro på dig själv och ditt intresse, alla kan lära sig att tolka Tarot. Det kan också vara en fördel att lära sig den omvända betydelse av korten från början, sedan välja det som passar dina egna syften bäst. På det viset har du fått in mer kunskap om kortet än om du bara väljer att ha dem rättvända och det kan underlätta om du känner en sämre aspekt.


  Tarotkorten har en referens till Astrologin, varje kort i stora Arkanan har ett stjärntecken eller en planet till sitt förfogande. Likaså med Kabbalan, som är en urgammal kunskap har varje kort ett ”ord” från den som visar på en symbolisk tolkning. Stora Arkanan representerar själen, dess prövningar och växande men även större händelser i livet och vändpunkter. Stora Arkanan innehåller alla element i en jämn balans. Deras namn och nummer som också kan beskrivas som en utveckling genom livet. Du kan använda många kunskapskällor så som Kabbalan, Astrologi, Numerologi och i stort sett vilken kultur eller vilket levnadssätt som helst. Astrologin är en stor del av Tarot, exempelvis kan vi beskriva de klädda korten av stjärntecknen:
  Stavar= Eld= Vädur, Lejon och Skytt
  Bägare= Vatten= Kräftan, Fiskarna och Skorpionen.
  Mynt: Jord= Oxen, Jungfrun och Stenbocken.
  Svärd= Luft= Tvillingarna, Vågen och Vattumannen.

  Likaså Numerologin är en viktig och en stor del om du väljer det, viket ger dig ett bredare perspektiv av korten och dess följd i kombination med utvecklingen i livet.  Kom bara ihåg att det är DIN uppfattning och din egen tolkning som gäller vid varje kort, inte vad som står i någon bok, det du känner är rätt men att du måste känna till grundtolkningen. Sitt gärna i lugn och ro när du ska lägga tarot men se även till att du klarar av att lägga och tolka korten med full fart omkring dig, om du är ensam eller inte spelar ingen roll för korten.

  Ha gärna papper och penna till hands för anteckningar så att du kommer ihåg bättre vad som kommer upp. Börja gärna med att bara dra ett kort.
  Ett kort för att se vad som är just nu.
  Ett kort för en speciell fråga.
  Exempelvis för din arbetssituation eller kärleken. Ekonomin eller hälsan.


  Det kan vara svårt att tyda allt det som ett kort visar från början speciellt då du inte har sambandet mellan varje kort och ”fantasin” eller kunskapen till att tolka varje kort till varje situation. Tänk på att en del aspekter kan låta hårda när du drar ett sådant kort som exempelvis Svärden som kan vara ”grymma” ibland. Tänk på vad du frågat, om det är för en kort period så blir aspekten mindre. Drar du ett ”stökigt” kort så dra ett till för att se vad du kan göra åt det.

  Jag tror att det är en mening du kommer i kontakt med korten – En slags kommunikation där du kan börja styra ditt liv, ta kontroll över dina handlingar, dock kan du inte styra över omgivningen. Tänk även på att inte dra kort för någon som inte är närvarande och ber om det. Du vill väl inte att någon annan ska dra för dig för att se vad du gör. Till dig med tendens till svartsjuka och som vill bevaka din partner, tänk på om du tolkar korten fel, för korten hamnar alltid rätt. Dra hellre ett kort eller lägg en stjärna på varför du tappar kontrollen över dig själv och nedlåter dig att vilja lägga för någon icke närvarande. Sök svar på din svartsjuka istället och låt korten hjälpa dig till ett lyckligare liv.


  Tarotkorten finns i många olika versioner, jag har hört någonstans att det finns över 1000 olika lekar. De flesta lekar påminner om varandra eller har likheter. Du kan se att grunden finns kvar oavsett vilken konstnär som har målat den, för det är det som skiljer dem åt – konstnären – . Mina texter och böcker är skrivna till vilken lek som helst, det vill säga den lek som du använder att arbeta med. Däremot använder jag som grund Rider Waite som är enligt mig den bästga grundleken. Det är viktigt vid ditt val av kortlek att du väljer en lek som du tycker om, en som tilltalar dig.  Lekarna har olika färgsättningar, en del är svart-vita, en del är uppbyggda på ett speciellt tema, exempelvis. örter eller I Ching, katter, drakar, gudinnor och så vidare och det finns lekar som inte går efter original idén utan byter ut namn på kort.

  Kortet Justice (Rättvisan) och Strenght (Styrkan) byter plats ifrån lek till lek, de är ena 8 eller 11, de byter alltså plats med varandra. Det kan också vara värt en titt, då dukanske känner för att Styrkan ska vara kort nummer 8 och så visar det sig vara nummer 11 i den lek som du har valt. För en del kan det vara svårt att arbeta med en sådan lek, är det din första lek och du inte vet så mycket om Tarot har det ingen större betydelse, men övervägande lekar har Styrkan som nummer 8 och Rättvisan som nummer 11.

  En skillnad som kan vara värd att kolla in innan du bestämmer dig är att en del kortlekar inte har händelser på korten 1- 10 i Lilla Arkanan, utan bara symboler. Fördelarna är att du lär dig att fantisera mera, att söka meditativa bilder inom dig, dock kan nackdelarna kan vara större. Fantasi är i dagens samhälle inte vår starkaste sida, och då kan det vara en fördel att starta med en lek som har händelser och utifrån det komma vidare istället för att tappa lusten för att du inte får guidning från kortet

 • Tarotwebinar

 • Tarotwebinar Dagens stjärna

 • Tarotwebinar -- Kunskap