Ylva

Latest Followers:

Rose-Marie Marie Eriksson Margareta Annika

Förväntningar

user image 2021-05-24
By: Ylva
Posted in: Tarot allmänt
Förväntningar

Förväntningar eller förhoppningar, lite lika men ändå. Förväntningar på att den kurs som startar om några dagar ska bli som jag önskar, då med förhoppning att få se den där aha-blicken hos kursdeltagarna. Den där blicken som jag ofta blir välsignad med under en kurs. När deltagare får insikten, vet att de förstår korten, tolkar en vägledning, förstår systemet. Det är en bonus för mig på varje kurs.

Förväntan är ändå att jag ska leverera så att deltagarna förstår, skapar ett engagemang, ser att Tarot är helheten av allt, inte bara några kort som berättar om vad som komma skall, utan ett verktyg för att själv vara medveten, minska utmaningar, ta lärdom, skapa möjligheter.

Korten är ett av de bästa andliga verktyg anser jag, för att se hur vi är som person, hur vi tänker, agerar, upplever, skapar allt det som finns i de fem områden av vårt liv. För hur vi än vänder och vrider på aspekter passar allt in i något av elementens lärdomar. Drivkraften inifrån som blir vad vi gör, känslan som skapar en upplevelse, handlingen som får en konskekvens, tanken som är grunden till allt som både inte görs men även skapas.

Jag har i veckor försökt att skapa en text om elementen, men suck, det bara fungerar inte för mig att få ner varken på papper eller i samtal. Ändå "tjatar" jag konstant om elementens påverkan. Men jag har kommit på ett sätt att få ner en grund, anar jag i alla fall, den ska jag implentera i denna grundkurs. I det kände jag, fan, vad bra detta blir. ;) 

Funderar du på om du kan tolka Tarot, om det är något för dig, om du kan? Om du ska ta en kurs för mig?
Om, här är det ur mitt perspektiv. 
Alla kan, bara intresset finns, men det behövs hållas igång, vilket i och för sig inte är svårt då det är lätt att bli fascinerad av hur just det kortet kan visa sig, hur de svaren, den vägledningen kan visas. Men det gäller att vilja vara engagerad. Om du vill lära dig Tarot för att tjäna snabba pengar, ska du inte gå kurs för mig, inte för att du inte kommer att lära dig, utan för att det samtidigt blir en kurs i personlig utveckling, där ingår inte snabba pengar på några ord om kärleken kommer tillbaka i någons liv.

Många har missat att det finns ett system i Tarot, när du lärt det systemet då lossnar det, då kan du förstå, tolka korten även i dina svartaste stunder, ja, för det syns i korten, när livet brakat, men det är oftast inte då som vi själva söker vägledning för att vi inte är i kontakt med känslan. Tanken (egot) samt känslan (intuitionen) är två motpoler, som när de samarbetar får dig att vara i aha-upplevelser, men de flesta förlorar sig i känslan, intuitionen utan att ge egot en kick först så den delen håller sig cool. 

Klart att Tarot är något för dig :) annars skulle du inte läsa denna text, för om det inte var intressant skulle du ge tiden åt något annat. Jag lovar dig att du kan, om du engagerar dig. Det är därför mina kurser bara blir bättre och bättre, för att jag höjer kraven på mig själv, jag letar hela tiden efter nya infallsvinklar för att inspirera dig att se mer av dig själv, din potential, få redskap till att läsa ur den "bok" som Tarot är.

Men om du ska medverka på en kurs hos mig finns det några saker som du bör vara medveten om innan. Jag har inga änglar som guider när jag tolkar, jag sitter inte och håller i korten eller ser på bilderna och får syner. Utan Tarot är först och främst ett redskap för egen utveckling, när du är i den då kan du även vägleda andra. Jag har inget vårdat språk, på webmöten kan du höra mig svära, gå in i en förklaring om mönster med metaforer för att du ska koppla samman med korten. Om du talar på webmötena kommer jag att vara en pest när du säger "tror" och "faktiskt" eller "måste", Tror gör vi i kyrkan, i Tarot ser vi, kortet visar, jag upplever. Faktiskt är lika med en nedvärdering. Fundera på innebörden av att du bjudit mig på middag, jag säger - Detta var faktiskt gott. Hm, vaddå faktiskt, var det inte något jag hade förväntat mig? Måste? Vi måste ingenting, (faktiskt ;) ) utan vi får, vi kan, vi bör.

Det kan verka som att jag i denna text är en pest (vilket jag kan vara) men det handlar mer om att jag också utvecklas, jag ställer mer och mer förväntningar och förhoppningar på att ge tid åt dem som önskar utvecklas, som är nära sig själv eller önskar förstå sig själv bättre, de som vill vägleda andra utan att tro (jepp) att de kan häva ur sig klichéer utan att förstå innebörden av korten, som vid Ess i Bägare. Hur många gånger har jag inte hört någon säga - Du kommer att gå in i en relation. Hm, med Ess i Bägare, Good luck. 

Nåja, nu ska jag ägna tiden åt några tolkningar, lyx, som att läsa noveller och få betalt, men ibland finns det dramatik i noveller, Tarot kan ge dig nycklar att förstå, ta dig ur dem, utvecklas.

Jag avslutar med att den kurs som startar nu, den har jag som ambition att bli min bästa grundkurs ever. Kanske kan vara något för dig, om du inte tror, utan känner en inre längtan till en häftig upplevelse tillsammans med de 78 korten. 

Här läser du mer om kursen samt anmäler dig >>>