Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 14
  • Following 5
  • Updates 18
  Joined October 26, 2017

Att skapa en lek

2019-04-07
By: Ylva Trollstierna
Posted in: Tarot allmänt
Att skapa en lek

Suck säger jag bara, härom dagen var det kanonväder, + 16, sol, vindstilla, jag tog min remarkable, satte mig ute. började rita, jag har som en idé om hur den nya versionen av Prisma Tarot bör se ut, men det är en sak att ha en bild i huvudet och sedan få ut den-Dubbelsuck, jag slet på, för det blev mer slit än kul, jag photoshopade för fullt och allt bara kändes fel.

Men jag ger inte upp, leken ska göras klar nu innan sommaren är slut för att tryckas, problemet är dels att jag inte är bra på att teckna, men det  har inte stoppat mig förr, men så för att få med allt det som jag vill ha med, jisius, säger jag bara. Jag vill ha med Yiangsymbolen, den astrologiska symbolen, kraftdjur, blomma samt kristall, det är den sista som är problemet för att sätta in en bild på en ritad lek är ingen hit alls. Ändå känns det som att jag behöver ha med vilken kristall som passar varje kort.

Min första lek "Crystal wolf" byggde på kristaller på Tarotkorten, men de var ritade och färre, sedan kom Prisma Tarot utan kristaller och nu ja, det vette rackarn, fann i alla fall baksidan som jag vill ha, så nu gäller det att gå in i känslan. Igår la jag ut bilder med frågan om vad andra tycker, bara det visar att jag inte är säker i min vision, för då hade jag aldrig känt en tvekan.

Svårt det där att ha en inre bild, sedan att få ner det, jag fastnade även på bakgrunden, men efter ett svar så ska jag fundera vidare på att ha en färg för varje svit som bakgrund, funderar på grönt till stavarna, eftersom elementväsendet är eld som är röd, röd och grön är komplementfärger, men då skiter det sig (ja ja män) med Bägarna, för de är gröna elementväsen alltså blir det röd bakgrund. Mynten som har gula elementväsen för lila bakgrund medan Svärden som är blå får rosa bakgrund, vilket blir helt galet. Jag får nog gå ut och sätta mig och prata med alla element, för någonstans verkar jag har förlorat kontakt med systemet som finns i Tarot.

Känslan är lite som när jag insåg att det inte gick att sätta stjärntecken till varje klockslag, de är 12 vardera, men, jösses, nu fann jag lösningen på det, fyra år efter jag fick kortslutning. Självklart kan Väduren vara klockan 03 för det är då egentligen dygnet startar upp med sin morgonperiod, hm, för klura på den en annan gång, för nu ska jag klura på min nya version av Prisma Tarot, eller jag ska inte klura, bara vara så får vi se vad som händer, endera skissar jag om första utgåvan eller så förbättrar jag, kristallerna kanske kan vara vid texten? Blir du förvirrad, jag är hel snurrig, det bara kryper i kroppen att jag vill förverkliga, sedan vill inte det komma ut som jag ser det inom mig, färgerna stämmer inte, kristallerna vänder på allt upp och ner. En del har problem med att förstå korten, jag har mer problem med att få korten att förstå mig.

Jag älskar min egen lek, ibland provat jag med Rider Waite, det går väl men jag saknar alla delarna som finns på min egen, som färg och kraftdjur, blir som tomt, sedan är det en konst att få allt att växa samman i en enda bild, men jag ska skissa på, vill du följa med i utvecklingen där du lär dig en hel del om Tarot, men även får texter till varje kort där du får beskrivning på Tarotkortets betydelse, färgens, kraftdjurets, kristallens samt blommans betydelse oavsett om de finns på korten eller ej (men troligen) då bör du följa min sida Prisma Tarot online, eller rättare sagt, bli medlem, det innebär att du kommer åt de texterna som bara finns för medlemmar. Redan idag finns det extra texter samt mer information om första versionen än var du finner någon annanstans. Dessutom kommer jag även att omredigera Tarot, korten på bordet till Prisma Tarot, korten på bordet, grundtexten men nu anpassad till min nya version som då även passar till den äldre versionen. Just nu har jag ett väldigt bra pris på medlemskap eftersom jag är i första fasen, vänta bara tills alla texter finns där, det blir nog en drömsida för alla dem som vill veta mer om både Tarot, kristaller, blommor, färger och astrologi. :) Kolla in sidan

Jag har även en annan sida för Tarot, eftersom jag gillar MeWe mer än Facebook. Klicka här för att komma till den

Nu ska jag inte klicka själv på något utan sätta mig ner och skapa ett färg grundsystem att börja med för den nya leken, sedan se om jag kan få ner en bild som jag önskar den. Bilden här är på sista testversionen av Ess i Stavar för igår, en grundtanke bara så får vi se var det leder.