Ylva

Latest Followers:

Rose-Marie Marie Eriksson Margareta Annika

Oh my Tarot!

user image 2019-07-10
By: Ylva
Posted in: Tarot allmänt
Oh my Tarot!

Helt plötsligt fick jag bara idén att ändra en mening som jag säger rätt ofta - Oh my God! Jag som bara tänkte till, insåg att Tarot är allt, vilket i och för sig inte gör att det blir en Gud för mig, men nästan ;)
Men Tarot innehåller allt, så varför inte - Oh my Tarot! Om inte annat kommer någon att fundera vid mitt uttryck. Personligen tycker jag att folk funderar för lite. De flesta är så vana att bli matade av media, som du av denna blogg. Det gör att vi ofta inte ifrågasätter eller funderar vidare, så vida det inte provocerar vår värdegrund. Men var kommer den ifrån?

För mig är Tarot helt fantastiskt, hela livet, alla aspekter i en enda lek, som ryms i fickan, som alltid har svar, nåja, för det mesta, eller egentligen alltid, ibland är det bara svårt att förstå en del kryptiska meddelanden.

Jag älskar att utmana mig själv när det gäller Tarot. Det finns som inga gränser utan bara mer möjligheter. En av orsakerna till att jag så ser fram mot kursen som startar i morgon. Jag är taggad, jag ser fram emot att pressa mig själv ytterligare för att ge så mycket som möjligt för att deltagarna ska ha en gedigen grund att stå på när de far hem, fulladdade med kunskap. 

Min fråga med Tarot är ofta, hur kan jag bli bättre? Hur kan jag utveckla mer? Är det något jag missar?
Jag kan bli bättre genom att hela tiden utmana mig själv till att förstå mer av livet, av alla mönster som vi skapas av och skapar i.
Jag kan utveckla mer genom att tolka korten, de är individuella för varje person även om vi alla kör liknande mönster.
Jag får leva med att jag missar en del, för denna kunskap är så stor att ett liv räcker inte till att omfamna allt, men det går att starta någonstans, det går att bygga på, det går att ifrågasätta, värdera, utveckla. Det är tjusningen med Tarot.

Jag kan tycka att det är en utmaning att lära ut Tarot, men de flesta som gått mina kurser har varit nöjda, men det innebär inte att jag kan luta mig tillbaka, det gäller att vara alert med korten. Det mest intressanta med kurser är reflektionerna från deltagarna. När de ställer frågor som jag inte ens har tänkt på. När jag får utmana min kunskap, lita på korten för att vägleda även hur korten kan tolkas, inte bara vad de betyder.

Jag är i en utmaning med korten nu, detta med kärlek, det är inte min starka sida, jag vet precis hur man inte ska göra, sedan har jag en del kunskap om vad som kan bli bra, men jag är inte romantisk, jag letar inte efter en tvillingsjäl, jag är mer pragmatisk när det gäller känslor, vilket är verkligen min stora utmaning då kärleken är det som är viktigast i 99% för alla.

Igår kom idén, ah, jag har texter om kärlek, tänk om jag skulle gå igenom dem, skriva om dem lite så de passar till Tarot, till hur det både går att inse, förklara, peppa och tolka ännu mera. Så det är vad jag gör medan jag passar annat. För här hemma styrs livet av mina största kärlekar, mina hundar. :) En av dem är högt och lågt, endast 1 1/2 år gammal, i sin tonårsperiod med att se om allt är ätbart, var gränserna går. Hm, kanske nästa fas blir att tolka Tarot till djur? 

Nåja, jag tror i alla fall, för här tror jag, att texterna om Tarot och kärlek blir bra, vägledande, hela 20 sidor att gå igenom, sortera upp, skriva om, ställa utmaningar och vägledning till. Men det vette rackarn om den som läser igenom allt inte blir en stjärna på att vägleda i Tarot när det gäller kärleken. Det är jag redan, problemet ibland är bara att en del inte vill höra, för de vågar inte tänka själva, tänka om, tänka mera möjligheter utan låser sig till det som bör vara, när var livet sådant.

Mina viktigaste punkter när det gäller kärleken är:

9 i Bägare = Älska dig själv.
3 i Bägare= Älska allt, se tjusningen i vad som är.
4 i Mynt= Släpp kontrollen.
Lyckohjulet= Våga ha tillit.
4 i Stavar= Var i gemenskap.
Djävulen= Bejaka dina lustar, utan bekostnad på någon annan.
Eremiten= Våga gå undan, vara själv.
Solen= Ge kärlek.
Styrkan= Var dig själv.
Dåren= Älska allt som för första gången.
Domen= Våga släppa förutfattade meningar.
6 i Bägare= Värdera din grund, oavsett lärdomar, det har skapat den du är idag.
Tornet= Du kan när som helst börja om.
3 i Svärd= Släpp genast det som är en konflikt.

Nu saknade du Paret eller hur? Eller kanske 2 i Bägare?
De två klassiska korten för en kärleksrelation. Mm, skönt ibland att få bekräftelse, men är du i allt ovan då behöver du ingen bekräftelse, då kan du bara vara i Temperance, kärleken från själen, från ditt högre jag. Det du, Oh my Tarot ;)

Marie Eriksson
10 Jul 2019 10:01:27 @marie-eriksson:
Älskar dina texter och din inställning att man aldrig blir fullärd. 🥰 Håller helt och hållet med dig. 🌺
Ylva
10 Jul 2019 10:03:41 @ylva:
[quote="marie@magicstar.nu"]
Älskar dina texter och din inställning att man aldrig blir fullärd. 🥰 Håller helt och hållet med dig. 🌺
[/quote]

<3 Kärlek i massor