• Ess i Stavar

 • Ess i Stavar (Ace of Wands)

  1wands.jpg”Jag är nu starkt motiverad och beslutsam till att fortsätta förverkliga mina idéer och all min längtan. Jag är i min fulla potential och i varje andetag finns alla de möjligheter som stödjer mig i min skapande process i enighet med min själ.”

  När du drar detta kort
  Visar det på att du står inför något nytt, något kraftfullt och revolutionerande. Men det behöver inte vända upp och ner på din tillvaro. Det kan lika gärna vara en impuls som tar form, en idé som du vill förverkliga. Eftersom det är eld-element gör du något, du agerar och du riktar kraften utåt och framåt. Du bör inrikta dig på det nya, ta fart och hänga med i dina egna impulser.
  Om du drar kortet omvänd
  Visar det på att du inte har tillräckligt med motivation, kraft och resurser utan att du stannar kvar i något gammalt. Du kan mest känna dig irriterad över att du inte orkar, inte ids eller vill förverkliga något som du längtar efter. Varför vågar du inte ta tag i det som du längtar efter?


  Börjar allt med hönan eller ägget? Eller börjar Tarotleken med Ess i Stavar? Jepp, när det gäller lilla Arkanan. Stora Arkanan börjar och slutar med Dåren som både har nr 0 men även 22. För det kortet, som du kanske kommer ihåg handlar om själens essens från början till slutet. Och eftersom det inte finns egentligen varken någon början eller slut i alla fall inte när det gäller själen som stora Arkanan handlar om. Det gör att Dåren snurrar i sin egen loop. 

  I lilla Arkanan startar allt med Ess i Stavar. Den första maskulina kraften, så det kanske göra att det varken börjar med hönan eller eget utan med en spermie?

  Eftersom Stavar representerar agerande och då oftast under namnet arbete och Ess är symbolen för något nytt visar detta kort på ett nytt arbete, en ny arbetsuppgift eller ett nytt projekt. Men det kan också visa på ett starkt intresse sexuellt likväl som att lusten att skapa något tar form. Hur som så har du en stark inre drivkraft med detta kort att komma igång med något nytt. 

 • Kursmaterial

  Ess i Stavar text  

  Ess i Stavar.pdf Ess i Stavar
  Ess i Stavar.pdf, 494KB

  Stavar, hela svitens betydelse 

  Stavarna.pdf Stavarna
  Stavarna.pdf, 140KB

 • Svar Världen - Frågor Ess i Stavar

  Svar Världen

  1: Betyder detta kort när du får det i en tolkning att du nu kan tolka Tarot?
  Nej, men du har mycket kunskap med dig och en bra helhetsbild vilket ger ett bra grundunderlag till att lättare lära sig att förstå sammanhang i Tarotkorten.

  2: Visar Världen på att du nu måste fasta?
  Nej, inte som aspekt men med detta kort så kan du väl få idén att göra det eller ändra din kost för att få bättre balans.

  3: Visar kortet på att du är fullärd inom ditt yrke?
  Nej, men det visar att du har med dig erfarenhet och kunskap, att du kan hantera din situation och nått långt med dig själv.

  4: Betyder kortet att du har alla svar på en relation?
  *L* Nix, för det krävs mycket både av känsla och kunskap till det, däremot så är du trygg i det som du är i och behöver inte ställa frågor.

  5: Visar kortet på att du ska börja studera?
  Nej, inget studiekort och dessutom är du på toppen av alla svar inifrån dig själv med kortet.

  6: Visar kortet på att du nu ska omplacera dina pengar då du kan få hur mycket som helst?
  Nej, däremot om du bestämmer dig för att placera, dock ej omplacera så är du trygg i det som du skapar.

  7: Visar kortet på att du nu ska börja engagera dig i tidigare liv för att förstå helheten?
  Nej, har du kommit så här långt har du redan all kunskap med dig om vem du är utan att behöva söka varken tidigare eller senare.

  8:Visar kortet på att du blir vegetarian?
  Nej, däremot så är du mycket noga med vad du äter, du söker en hel balans oavsett om det är inom vegetariskt, LCHF, eller annan föda.

  9:Visar kortet på att du gifter dig?
  Inte som symbolik men du kan ha möjligheten med dig att gifta dig om det är frågan eftersom det är en fulländning.


  Frågor Ess i Stavar

  1: Visar Ess i Stavar på att du får ett nytt jobb?

  2: Visar Ess i Stavar på att du vinner pengar?

  3: Visar Ess i Stavar på att du finner en ny kärlek?

  4:Visar Ess i Stavar på att du börjat träna?

  5:Visar Ess i Stavar på att du börjar tolka Tarot?

  6:Visar Ess i Stavar på att du putsar fönster?

  7: Visar Ess i Stavar visa på att du köper en ny bil?

  8:Visar Ess i Stavar på att du blir sjuk?

  9: Visar Ess i Stavar på att du undviker att vara i känslan och bara agerar?