• Ylvas böcker om Tarot

  Tarot steg för steg 1993 (ny version 2017)
  Tarot mer och mer 1994 (i nya versionen av Tarot, steg för steg)
  Tarot 78 svar! 1995 (ny version 2017)
  Tarot 780 svar (y version 2017)
  Tarot och attraktionens lag 2017
  Ylvas Tarotbrev 2017
  Tarotberättelser 2017
  Tarot, korten på bordet 2011
  Tarot, kort för kort
  Astrologi och Tarot (2019)
  Tidigare liv och Tarot (mars 2019)


  Böcker med andra ämnen finner du på denna länk

 • Tarot steg för steg (mer och mer)

  tarotstegforstegfront.jpgBoken Tarot steg för steg ger dig möjligheten att utveckla din intuition och logik. Du kommer steg för steg att få en ny och fördjupad förståelse för livet och alla dess olika skeenden och din egen del i helheten. Dessa insikter kommer att berika din egen och dina medmänniskors tillvaro och göra dig beredd att möta och växa med de utmaningar som livet erbjuder men även skapa nya möjligheter.

  Tarot är din intuitions spegel, ditt högre jags uttryckande i symbolik.

  I boken finns grundprinciper om Tarotkorten, numerologi och lite astrologi till dem. Samt helheten med elementen - eld, vatten, jord och luft. Efter varje svit finns en stjärna att öva med. Alla 78 korten i Tarotleken tas upp var för sig, men även själ och personlighetskort samt årsläxor till stora Arkanan.

  Denna bok passar till alla Tarotlekar.

  I denna nya version finner du även en liten text till varje kort med nyckel om kärlek, då det är det ämne som skapar mest intresse för korten.

  Boken följer den gamla i innehållsförteckningen  steg för steg med inslag från "Tarot, mer och mer". Du finner en stjärna efter varje svit - Elementstjärnan, Dagsstjärnan, Keltiska Korset, Horoskopstjärnan och Tidspegeln. 

  Första utgåvan var 1993. I denna bok finner du den omarbetad samt delar ifrån boken "Tarot mer och mer".

  Nu i omarbetad version tillsammans med boken "Tarot, mer och mer" 2021


  ISBN; 979-8458653480 249 sidor


  Beställ din bok i min shop >>>

 • Tarot 78 svar

  fram.jpgAllt i en bok för att kunna ställa en fråga, dra ett kort ur Tarotleken och få ett enkelt svar.
  Syftet med den här boken är att du ska kunna dra ett kort inför en frågeställning och få svar direkt. Eller dra ett kort för att se vad som pågår nu. Du kan ställa din fråga efter olika kategorier så som arbete, ekonomi, kärlek, hälsa och andligt. Men även grundbetydelsen av alla 78 korten finns med i boken. 2 sidor för varje kort. 
  Denna bok passar bra för dig som har en Tarotlek som du inte riktigt vet hur du ska använda eller för dig som vill se korten ur nya perspektiv. 
  Inga stjärnor utan direkt vägledning till varje kort.


  Utkom första gången 1994, ny upplaga 2021. 180 sidor ISBN 979-8549407862


  Klicka här för att bläddra i boken (på Amazon) >>>


  Beställ boken i min shop >>>

 • Tarot 780 svar

  780svar.jpgSuccén är tillbaka - Tarot 780 svar. (nytryck 2021)

  Vill du veta hur din dag ser ut, eller din vecka, månad, år?
  Nu fixar du det enkelt själv, ta fram din Tarotlek, blanda korten, lägg upp de 10 korten i Keltiska Korset. Sedan kan du läsa betydelsen om varje kort i varje position. I det skapar du en egen tolkning för dig själv eller för någon annan.

  Det är nog ingen slump att du håller denna bok i din hand, utan helt enkelt dags för dig att öppna dina sinnen för ett medvetande och skapande av ditt eget liv. Tänk dig att det är inte bara 780 svar som finns i denna bok, du finner svar till det mesta.

  Denna bok är skriven för stjärnan Keltiska Korset som du också finner i boken. I det en tolkning av varje position (10 positioner) alla 78 korten (=780 tolkningar).

  Tolkar du redan Tarot? Då kan boka ge dig nya infallsvinklar av varje korts aspekt i olika områden, för kortet får skiftande tolkningar beroende på var det hamnar i en stjärna. Det är skillnad på dig och på din dåtid, ditt hem och ödet.


  268 sidor
  ISBN 979-8473973457


  Beställ boken via min shop >>>

 • Tarot, korten på bordet.

  tarotkortenpabordetfram.jpgTarot, korten på bordet som jag skrev sommaren 2011. Den boken skiljer sig helt ifrån de andra genom att vara skriven i en följd utan rubriker. Den är skriven som om du skulle gå en av mina workshops, där du läser dig till varje moment för att förstå korten och i slutet finns texten ifrån Tarot och elementstjärnan där jag tolkat varje kort i de fem olika positionerna. Ett slags facit när du vill ha svar direkt. Jag tycker att detta är min allra bästa bok om Tarot då den har ett flöde och allt med sig, dessutom en rubrik som heter "Diska och Desperate Housewives" som är enligt mig lite underfundig och visar på olikheten mellan de fyra damerna i leken.

  Vill du hänga med på en resa, ett levande sätt att tyda Tarot?

  Då föreslår jag att du tar fram Tarotleken, lägger korten på bordet och öppnar denna bok så börjar vi en av dina mest utvecklande resor med korten. Det behöver inte vara svårt att lära sig Tarot och det är det som jag vill visa dig här.

  Tarot är ett logiskt system som du lätt kan lära dig, och sedan genom det aktivera din intuition allt eftersom, på så sätt får du också ut det bästa och mesta av dina kort. Det här är en bra bok att börja med.

  Du får tips på hur du ska komma igång, vilken lek du ska välja, vilka rutiner som finns och hur du ställer din fråga för att få ett tydligare svar. Självklart lär du dig också hur man tolkar korten, både enskilda och tillsammans.

  Du får även råd om hur du ska ändra dina tankar vid läggningar som visar på negativa aspekter, allt för att kunna skapa din framtid på ett bättre sätt eller åtminstone din upplevelse av den.

  Boken är skriven i ett flöde och det är så den ska läsas, från första till sista sidan medan du lär känna dina kort. Allt är berättat på ett enkelt och roligt sätt och fakta om korten vävs ihop med historier och metaforer.

  Du finner även ett facit i boken med tolkning till alla 78 korten på alla positionerna i Elementstjärnan.

  Så vad väntar du på? Häng med!

  Här kan du lyssna på innehåll ifrån boken.
    
  Ca 25 min föredrag om boken.
  MP3 File

  Här kan du lyssna till början ur boken, 1:a delen 33 min, totalt 46 min

  472 sidor
  ISBN: 979-8518108769


  Beställ boken i min shop >>>

 • Journaler för dina stjärnor

  Du kan beställa två olika journaler för att föra in dina kort för dina dagliga tolkningar.

  För Elementstjärnan

  elementinsida.jpg
  Då är detta journalen för dig, i den kan du starta när som, du finner vecka för vecka med dag för dag för ett helt år. Du kan skriva in de Tarotkort som du fått i utläggningen som boken visar på - Elementstjärnan. Boken börjar den dagen du skriver in din första tolkning. Det finns fem tomma rutor för dig att skriva in dina kort, anteckna bredvid.

  Fem Tarotkort för en dag, ett kort för dina aktiviteter, handlingar, ett kort för dina känslomässiga upplevelser och utveckling. Ett kort för trygghet, materiellt och ekonomi. Ett kort för dig, din hälsa, din personliga utveckling samt ett kort för din andlighet, men även det som är den viktigaste energin.

  I boken finner du även text längst bak om varje Tarotkorts egenskap i de områdena; Arbete, ekonomi, kärlek, hälsa och andlighet. Som ett facit, eller en tolkning när du vill bekräfta din tolkning eller hellre läser ett färdig svar.

  Beställ din journal i min shop >>>


  För Keltiska Korset

  1628746549125.jpg
  Lägger du Keltiska Korset? Då är detta journalen för dig, i den kan du starta när som, du finner vecka för vecka med dag för dag för ett helt år. Du kan skriva in de Tarotkort som du fått i utläggningen som boken visar på - Keltiska Korset. Boken börjar den dagen du skriver in din första tolkning. Det finns fem tomma rutor för dig att skriva in dina kort, anteckna bredvid.

  Tio Tarotkort för en dag: Ditt inre, vad som korsar, period 1, period 2, period 3, period 4, din personlighet, din omgivning, dina möjligheter samt ditt öde.

  I boken finner du även text längst bak om varje Tarotkorts egenskap i en eller två korta meningar till varje position.

  Beställ din journal i min shop >>>

 • Astrologi och Tarot

  astrotarot.jpgI omarbetning för nytryck

  Vill du veta mer om ditt horoskop?
  Kanske du vill veta mer om vad alla planeter och stjärntecken handlar om?

  I denna bok finner du texter om betydelsen av följande planeter - Merkurius, Månen, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Kiron.
  Du finner även texter om alla stjärntecken - Väduren, Oxen, Tvillingen, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen samt Fiskarnas tecken.

  Du kan läsa vad de olika huset i Zodiaken visar på, du kan läsa en text om varje del i ditt horoskop på ett enkelt sätt.

  Ha din horoskopskarta framför dig (du finner annars i boken hur du får fram den), sedan läser du igenom planet, hus och stjärntecken för att finna mer ut vad astrologin har att berätta om dig.

  Astrologi och Tarot?
  De är som handen i handsken, astrologin är kartan, Tarot kartläsaren.
  Kombinera astrolgin till Tarot för att få ut mer till dina kort. Är du inte intresserad av Tarot hoppar du bara över rubriktexten, innehållet är detsamma.
  Det finns tre dekader i varje stjärntecken, vilket bland annat visar på att Ess i Stavar är 1: dekaden i Väduren, 2 i Stavar är 2:a dekaden, 3 i Stavar är 3:e dekaden, sedan har du två eld tecken till, Lejonet och Skytten. De finner du i 4-9 i Stavar. Likaså för de andra elementen - Vatten- Bägare (Kräftan, Skorpionen samt Fiskarna), Jord- Mynt (Oxen, Jungfrun samt Stenbocken) samt Luft - Svärd (Tvillingen, Vågen samt Vattumannen).

  Författaren Ylva Trollstierna har skrivit flertalet böcker inom nyandlighet, flest i ämnet Tarot. Men hon har tidigare utkommit med boken "En kvinna med klös" som bygger på stjärntecken där män representeras av hundar, kvinnor av katter. 
  Ylva är amatör astrolog, intresset för astrologi har funnits sedan 1969. 
  På Ylvas hemsidan skriver hon horoskop för varje period av ett nytt stjärntecken.


 • Tarot och attraktionens lag

  I omarbetning för nytryck

  Ylva presenterar boken om attraktionens lag ifrån tanke, känsla och agerande till alla 78 Tarotkorten.

  Hur skapar du de bästa energiflödet för dig i enighet med din själ?

  Affirmationer? Attraktionens lag? Hur kan du kombinera din tanke, din känsla och ditt agerande i enighet med din själ?

  Varje Tarotkort har ett budskap ifrån lagen om attraktion och energi. Nu kan du dra ett Tarotkort för vägledning, sedan läsa texten i boken som ger dig vägledning utifrån attraktionens lag. 

  Boken passar dig som ännu inte skapat någon kunskap om Tarot, då du helt enkelt kan läsa innantill vad kortet har att vägleda i.

  För dig som redan tolkar Tarot för du vägledning i vad varje kort har att förmedla till området attraktionens lag.

  Om du gillar Ylvas bok "Tarot, 78 svar" och är intresserad av att bli mer medveten om dina energi, då kommer du att älska denna bok.  Här får du svar till betydelsen att du är i denna energi som korten förmedlar i områden som arbete, ekonomi, hälsa, andlig utveckling och kärlek. 

  Boken är inte en lärobok, utan mer ett facit, en vägledning för dig, som visar på varför just det kortet visar sig just nu och vilken affirmation du kan använda för att balansera energierna.

 • Tarotberättelser

  I omarbetning för nytryck

  Tarotberättelser är en bok om Tarot med siffrornas betydelse numerologiskt.

  I boken finns först grunden om numerologin till Tarotkorten.
  Sedan följer olika berättelser om vardagliga händelser till korten, som att simma, kärleksupplevelser, begränsningar, kunskap, rädsla. Köttbullar och gamla skulder. Karma, hobby, impulsivitet eller katastrof eller att balansera.

  Idén med texterna är att ge dig inspiration till att förstå mer om kortens betydelse i vardagshändelser. Ett mer levande språk till att förstå och ta in kunskapen om allt det som finns i korten.

  Det finns berättelser till alla siffrorna Ess - 10 men också om Page, Knekt, Dam och Kung och sista berättelsen har frågan - Finns det perfekta tillståndet eller det perfekta kortet?

  Boken bygger sina texter på kortleken Rider Waite men oavsett lek så kommer du att få insikter till dina kort ifrån denna text.

 • Tarot, kort för kort

  I omarbetning för nytryck

  Kanske den enklaste boken om Tarot?
  Det är i denna bok du har vägledning till att skapa din upplevelse av varje kort, samt notera varje korts händelse, dessutom föra en journal om när du drog varje kort.

  Tag ett kort åt gången, skapa i kortmallen din bild av kortet, skriv ner dina upplevelser.
  Eller dra ett kort för att skapa omkring det kortet för att sedan gå vidare med nästa kort som du drar.

  En kort enkel text till varje kort med grundsymbolken, men också ordkombination för varje element (svits) egenskap för varje kort.

  Frågor som du själv ger svar på, dels för att utveckla dig själv men främst för att skapa mer kunskap om varje korts egenskaper.


  Du behöver inte vara medlem på Tarotakademin för att vara med på denna del. Utan du kan endast boka  för inloggning för "Tarot, kort för kort". Fördelen med att ta det över Internet är att du alltid kan skriva ut nya sidor. Sidorna är i A4, du kan alltså stoppa dem i en pärm. Det kan också vara en fördel att ha texterna samt boken, kladda i texterna, föra över i boken.


 • Ylvas Tarotbrev

  I omarbetning för nytryck

  Lektionsbrev i bokform om Tarot, lite enklare där du får lite grunder på ett underhållande vardagligt sätt. I första brevet tar jag upp principerna med alla Ess, för du vill väl kanske ha ett extra i rockärmen?


  Vad handlar egentligen Tarot om? För mig är det nycklar till livet. Lilla arkanans kort som berättar om vad som finns i vardagen i sysselsättning, arbete, aktivitet, engagemang, känslor, allt från hat till kärlek, missnöje till lycka, upplevelser, struktur, ordning och kontroll både positivt och negativt, den fysiska kroppen, det materiella, pengar, tankar, funderingar, rädslor, begränsningar, möjligheter och välmående eller så illa som sjukdomar skapade ifrån en tanke till ett fysiskt mönster. och så på toppen av det alla aspekter ifrån stora arkanan som visar på de större händelserna och även korsvägar i livet, val, beslut, växande eller reflektioner.

  Passar bra om du inte har tolkat Tarot tidigare och även om du har flera års erfarenhet.
  De 26 breven tar upp grunderna i varje sifferkort, exempelvis alla treorna och i det även Kejsarinnan, samt folket var för sig och så kort nr 11- 21 i stora Arkanan.

 • Prisma Tarotlek

  1w.jpgÄr min kortlek (78 kort) som bygger på grunden av Tarot, men också på färger, astrologi, runor och totems (kraftdjur).

  På korten finns även elementväsen för de olika sviterna:
  Stavar= Salamander (röda)
  Bägare= Undiner (Gröna)
  Mynt=Gnomer (gula)
  Svärd= Sylfer.(blåa)

  Klicka här för att komma till Prismatarot.online