Ylva

Latest Followers:

Margareta

Reflektioner av elementen

user image 2021-04-05
By: Ylva
Posted in: Tarot allmänt
Reflektioner av elementen

Funderar över detta med elementen (åter igen) en dag som denna, efter för mycket luft och vatten är det idag eld och jord som är dominanta. Vad menar jag med det?

Det har stormat och regnat, idag skiner solen och allt det gröna prunkar för fullt. Alltså fyra element som finns omkring oss, i naturen, med oss, i oss, i våra handlingar som med hur vi mår som mer finns i Svärden än i Mynten, då våra tankar är grunden i välbefinnandet, men det påverkar Mynten, själv har jag fått lite vad som kallas coronavikt. Det är en mix av Svärd och Mynt, begränsad tanke och stagnation. 

Våra aktiviteter som är eldkraften inom oss, den är överaktiv hos mig, sista tiden har jag typ jobbat dygnet runt då inte bara med "jobb" utan varit aktiv med sådant som ska göras i ett hem. Men de sista tre dagarna har jag vilat, tagit en paus, så lite från 9 i Stavar till 2 i Svärd och emellanåt har 4 i Bägare poppat upp, en känsla av missnöje, känna mig pressad att vara i agerande (stavar) men känslan har varit lite off.

Bägare ja, för min egen del är jag i dem, upplever, känner in,  blir dramatisk, drömmer mig bort, för bägare är inte bara vad de flesta förknippar dem med (kärlek, partnerskap) det är så mycket mer, alla känsloupplevelser. Som att sucka de dagar det regnar till att njuta de dagar solen skiner.

Det jordade av Mynten, grunden, det som allt byggs på, det som skapar växande av det vi skapar, ibland för mycket när det gäller det kroppsliga, ibland för lite när det gäller siffror på ett konto. 

Jag sitter ute just nu, i ett den prunkande trädgården, regnet har satt fart på allt verkar det som. För jorden kan inte tillföra, låta något växa utan de andra elementen. Svärden (luft) behöver föra frön, bära upp bin, medan Bägarna (vatten) behöver ge näring och Stavarna (eld) behöver värmen. 

Men i mikro och makrokosmos är det även en bild av mig, jag behöver andas (luft), vara i flödet (vatten) använda inspirationen (eld) för att tillföra min existens (jorden) energi.

Jag känner att jag ofta tjatar om elementen, men de är så viktiga som en del, som en helhet. De skapar den mest fantastisk grund för de fyra sviterna i Tarot. De finns i alla läror, aktiva av alla naturfolk, i all magi. 

Om du förstår energin av de fyra elementen har du kunskap som du kan föra över till dina Tarotkort, det är enklare än vad många tror att tolka Tarot. Men det går att göra mer avancerat allt eftersom. 

Just nu kan du få support av mig genom att bli medlem på Tarotakademin, få tillgång till en självstudiekurs samt mina böcker online. Ett perfekt sätt att ta tag i vårens spirande energi (eldkraften inom dig).

Vet inte om du sett att jag skapat en sida för min shop, istället för att hålla reda på en shop på mina sidor är det ny en plats. Enorma fördelar tycker jag för dig. För du skapar en kundprofil utan kostnad, då kan du även ta ner visdoms "kortspelet" som du finner bland annat på Instagram (ylva_trollstierna) eller TikTok (ylvatrollstierna). Det kommer även flera sådana framöver. För hur enkelt är det inte att ha tillgång till det mesta jag erbjuder i din mobil?

Sedan har jag skapat bokprofiler, böcker online, vilket gör att du kan ha en eller flera av mina böcker i din mobil. Som Tarot 78 svar, perfekt.

Shopen finner du här >>>

Vilken bok vill du läsa idag?
Själv så läser jag igenom "Uhrstafen" som då mer handlar om runor men om elementen innan den ska gå i tryck, för omslaget börjar bli klart nu. Tänk dig att sitta ute i solen (eld), uppleva inom det som läses (Bägare), finna ro inom (Mynt) och låta tankarna sväva iväg (Svärd). Det är en helhet av alla element. 

Efter dagar av vila ämnar jag snart gå inomhus, sätta mig vid datorn, ladda min eldkraft för att svara på mail, engagera mig in i någons sommarperiod, troligen med vattenkraft i form av kaffe.

Föresten, just nu kan du boka en tolkning för april, maj, juni och juli för 300:- 
Ta tag i din eldkraft, klicka på länken för shopen.
Vad kan inspirera dig idag?

Inspiration kan vara när fikonträdet grönskar, det innehåller alla element, växande av elden, vattnet, luften samt grunden i jorden.