Ylva

Latest Followers:

Rosie Marie Eriksson Margareta Annika

Delar av helheten

user image 2021-05-17
By: Tarotkurser distans
Posted in: Tarot allmänt
Delar av helheten

Såg att det var ett tag sedan jag skrev om Tarot, sista tiden har mest handlat om runor, då med bland annat tre webmöten i veckan samt min bok "Uhrstafen". Jag säger ofta att det ena utesluter inte det andra, fast egentligen bör det vara att inget utesluter något. Runor var det första jag kom i kontakt med när jag var ung, det var spännande men på den tiden (12 år) var mer kristaller och astrologi det som jag var mer intresserad av. 

Runorna har följt mig genom åren, men då mer för privat del tills nyligen då jag mer känner att de är mitt kall, men det utesluter inte Tarot, snarare tvärtom. Utan Tarot, det intresse som blev megastort hade jag inte landat i runor. Den kunskap som jag fått genom åren genom analyserande, skrivande samt tolkningar hade jag inte sett helheten. Förstått hur livet fungerar, även om det är mycket jag inte förstår än, eller vill förstå som människors ondska, som jag vet är rädsla. Sista året har varit mycket rädsla i tolkningar, rädsla för virus, rädsla för och emot, hårda ord från dem som inte tycker lika har skapat två grupper. 

Mer fascinerade med korten är att det är få jag sett som fått viruset, ingen som jag har sett ska dö av det, medan det så kallade botemedlet är en av de tuffaste utmaningarna att se i korten nu, jag kan till stor del säga när korten är lagda vem som tagit botemedel. I det är det värsta folks attityd, den är skrämmande, att det inte finns en fri vilja, en egen vilja, utan allt som handlar om att passa in, som kortet Vagnen omvänd, att köra vilse, hamna på grusvägar, fastna i gropar istället för att hålla fast vid ratten, styra mot målet.

Tarot är så fascinerande, hela livet i några kort som visar på mönster men i det även möjligheter. Jag har några rutiner, måndagar brukar vara min gråa dag, helt klädd i grått som är en av mina favoritfärger, sedan att jag varje måndag morgon lägger Keltiska Korset för min vecka. Idag är jag klädd i vitt, rufsig, no filter, vi har +25, jag ska slänga mig i poolen i em, men just nu har jag jiesta, mitt nya ord, då jag jobbar inne mitt på dagen, funderandes varför siestan är mellan 13-16 då den borde vara 15-18 för de är de varmaste timmarna. Nåja tillbaka till mina kort, för mig är det en sådan naturlig vana med Tarot att de bara finns där, som en relation som jag tar lite för givet, det finns alltid en kortlek till hands. Vad jag än funderar på, kan jag ställa frågan, lägga en så kallad stjärna för att få vägledning. Sedan gör jag inte alltid som korten tycker, ser jag elände kan jag lika gärna bara vara i det för att få mer upplevelser. I det finns även motsatsen, uppskattningen av när jag går från kaos till lycka.

Jag har funderat sista tiden mycket på om jag ska blogga om livet, hur jag skapade det som det blev, för många har en sådan fel bild av hur jag lever. Spanien, aha, sol, värme. Hm, jag har frysit hela vintern, vi har haft kallt, storm, regnigt, jag bor i en bergsby, alla mina inkomster går till skatter och annat för att överleva, vilket inte lämnat över till inköp av bland annat olja. För ja, mitt hus eldast med olja. Vi har kallt på vintern, ibland även snö. Det finns massor av stereotypiska bilder av hur saker ska vara, borde vara, men ofta är verkligheten helt annorlunda. Varför ens flytta till Spanien om inte till en av de soligaste områdena? Feeling är svaret, känslan, den där att finna hem, även om det innebär kyla, men å andra sidan har vi nästan upp till 40 grader på sommaren. I det finns det element som jag tjatar om, i varenda kurs så talar jag om det, varje möte. Element är väder, men så mycket annat. Det är även temperament, bland annat. 

De flesta av oss har en bild av livet, av vår verklighet, sedan poff, händer något som skapar en annan väg. För min del trots kaos, kamp, tårar, slit, sorg har det varit värt det, jag har fokuserat på de fantastiska kort som lyser igenom. Jag har växt som person sista året, en enorm utveckling, mönster som jag släppt, begränsningar som jag inte ens visste att jag hade. Jag har blivit coolare, för jag har varit i grunden en drama queen de lux. Men i alla förändringar har jag min allra bästa vän, det är ingen person, det är min kortlek. Den som jag kan prata med utan att få kritik som sårar, ibland hårda kort men i det även vägledning.

Mina tankar idag präglas av att i morgon startar en ny distanskurs, om Tarot och min favoritstjärna, Keltiska Korset, den som jag lägger inte bara för en vecka utan för varje dag. Jag ser fram emot, ja, förutfattade meningar se dessa aha-upplevelser bland deltagarna när korten faller på plats. Alltid lika nyfiken om det blir liknande härlig gemenskap mellan deltagarna. 

Idag ska korten också ligga på bordet, jag har en del tolkningar, förberedelser inför kursen, men ikväll blir det runor, känner mig så lycklig som valt att utveckla mig själv, inspirera andra i mina intressen, allt för balans och insikter. Allt är som en helhet, bestående av olika delar, alla lika intressanta, utvecklande positivt och negativt.