Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 10
  • Following 5
  • Updates 9
  Joined October 26, 2017
  Followers
marie@magicstar.nu
  Recently Rated
 

Blog

Som alla damerna


By Ylva, 2018-10-10
Som alla damerna

Nu har jag haft semester, laddat batterierna så att säga. ;) Landat hemma bland texter, tolkningar, mässa och allt annat som jag tidigare knappt orkade tänka på. Som detta med Tarotlinjen. I våras försökte jag sälja den, gick inte alls, inte ens korten var på min sida. Jag beslut mig för att bida min tid, den tiden är nu färdigbidat. 

Ikväll svarar jag på Tarotlinjen för första gången på över ett halvår. Något som jag ser fram emot. Känner mig verkligen som den arbetskvinna jag är just nu, det vill säga Dam i Stavar. Enveten, inriktad och målmedveten med min karriär framför ögonen.

Jag var i Dam i Svärd igår, det var då jag skapade ett instagramkonto för Tarotlinjen. Instagram och jag är en märklig kombination, jag är bättre på ord än bilder, twitter är inte att tänka på eftersom jag inte klarar av att bara skriva en mening. Det skulle bara bli politiskt och samhällskritiskt som en Dam i Svärd omvänd. Men rättvänd beslöt jag mig för att utmana min bristande kompentens för Instagram. Nu är den även kopplad med sidan på Facebook, enkelt, simpelt och förhoppningsvis givande för dem som vill slå en pling, fast det var inte uttryckt av Dam i Svärd, hon skulle mer säga- Du kan nu ringa Tarotlinjen när du ser en notis på Instagram eller Facebook att det är någon som svarar.

Idag har jag varit en mix av Dam i Mynt och Dam i Bägare, strålande sol, underbart väder. Jag tog kontroll (Dam i Mynt) och gjorde en lista, satte mig ute med dator, penna och papper och strukturerade, även lunchen ute. Dam i Bägare energin gick till att måla auramålningar, njuta av sol och kaffe och bara vara lycklig.

Men eftersom jag då är som alla damerna idag innbär det att jag blir som en hel kejsarinna. Coolt, defnitivt i balans och med en överblick av mina energier. Fast det är nog mest Dam i Stavar som tar över, eftersom jag nu ska ut med nyhetsbrev, fixa tolkningar innan jag loggar in på Tarotlinjen. Det är nästan som att boka in sig på en mässa, ingen aning om hur många som kommer, hur många som är intresserade, utan som ett litet äventyr :)

I morgon ska jag vara i 10 i Mynt och 10 i Bägare för då får jag det allra finaste besöket av några familjemedlemmar (jag har en stor familj utan blodsband). Det blir middag ute i solen antar jag, lite spel förhoppningsvis och många glada känslor.

Vilken dam eller kung är du idag? 

Karma och insikter


By Ylva, 2018-09-26

Allt har en mening samt allt är en spegling av en själv, men ibland i stunden kan det vara svårt att förstå varför. 

Vad är det för karma som skapar besvikelse, vad är min roll i det hela, är jag den som ska lära eller lära ut? Antagligen bådadera. Min lärdom är att stå upp för mig själv, men även finna en balans med mina värderingar är min uppfattning, sedan får den andra parter ta sin lärdom. Nu var tankarna om min f.d. kursare som tog mitt material, sålde det som ett kompendium. Att hon gjort det för att tjäna pengar, skapa en profil som Tarottolkare det kan jag förstå, förhoppningsvis hade hon en god intention i det hela, även om det nu bara var kompendiet hon gjorde pengar på, det har hon själv skrivit på sin sida, ” Nu var det inte övningarna som kostade, utan enbart materialet, gruppen är gratis.” Det hade varit mer fördelaktigt för hennes del om gruppen som hon först marknadsförde som en kurs hade kostat och sedan hade materialet ingått. Då hade det varit lite lurigare för mig vid en stämning, fortfarande copyright men det hade inte varit det hon hade tjänat på.

Att sedan en av hennes följare kommenterar ” Men du ändrade ju i texten så att de inte skulle vara lika?” Är inte heller fördelaktigt (och ingen vidare smart kommentar synlig för alla medlemmar att läsa). Snarare ytterligare bevis på att det är mitt material, men det kan alla se som läser det. Som alla de som kontaktat mig för att de ansett att de har fått mitt material, till en viss del omarbetat. Antagligen tänkte inte hon igenom detta alls, för i kompendiet hänvisar hon även till mig, schysst om det inte vore för att hon skodde sig på min text, jag har inte fått ett öre.

En annan kommentar på sidan var ” Taro är det ingen som kan äga”. Helt rätt, ingen äger Tarot, men rättigheterna till varje lek som trycks är copyrightskyddade, vilket gör att om någon tar de bilderna och säljer något i samband med dem är det åtalbart enligt lagen om copyright. Det tvistas i USA om rättigheterna till leken Rider Waite, tiden har gått ut, men US Games har ett senare tryck med en förändring, använder någon de bilderna är det åtalbart, det gäller alltså att veta vilken lek du kan använda bilder ifrån för att inte bli drabbad av en stämning.

Samma är det även med texter, vi, alla, kan inte bara gå in och ta ut texter ur en bok och ge ut det själva. Det vore fördjävligt helt enkelt. För några år sedan var det en kvinna, också det en f.d. kursare som omarbetade mitt material, även hon ändrade bara lite, och gav ut en bok, jag slapp den tvisten eftersom jag då inte var förläggare för min bok.

Visst är det korrekt att ingen äger Tarot, att texterna omkring korten bör ha liknande grund då det finns en gemensam nämnare, som utomstående och någon som kanske aldrig ens har skrivit en blogg kan det vara oförstående jag reagerar. Men den som vet vilken tid jag har lagt ut på att skriva mina texter för att sedan bara få dem norpade mitt framför ögonen med någon annan som tjänar på den tid och engagemang som jag har lagt ner, det känns surt. Men om vi vänder på det är det också smickrande, att just min text var attraktiv och att jag lyckas skriva en text medan vederbörande som anser sig vara kunnig inte fixar ihop en egen text.

I går morse kom insikten, efter att ha sovit på saken i flera dagar, jag tänker inte gå vidare, jag släpper det denna gång (nästa gång lär jag explodera) efter samtal med jurist är det inte värt det, inte ekonomiskt för allt visar på att hon kan bli fälld enligt copyright och ersättningsskyldig till mig. Men har hon inga pengar, då kan hon heller inte ersätta mig. Om hon nu har sålt max (förhoppningsvis) 250 ex à 199:- och sedan betalt skatt och omkostnader har hon kanske gått en vinning på ca 25.000:-.   De pengarna ser jag som det vi kallar blodspengar (besudlade pengar), inget roligt karma alls. I det tänker jag att det finns en rättvisa, så även om jag inte stämmer henne har hon skapat ett karma och får betala ett pris.

Jag tycker mest synd om de stackare som betalt 199:- för en PDF, det är fan i mig överpris. Ja, jag är irriterad när jag skriver, jag försöker att väga mina ord på en våg, för det gör mig så ledsen att någon kan göra så här, speciellt någon som anser sig andligt utvecklad. En person som varit min kurselev en hel helg, som jag haft som vän på Facebook, som alltid varit trevlig emot mig, för att sedan ”sticka mig i ryggen”. Det gör mig ledsen för egen del. Det som gör mig mer upprörd är alla de som verkligen vill lära sig Tarot, som blivit lurade, dels på att de har betalt för ett material i PDF till överpris och dessutom att den som de hade tillit till inte har skrivit materialet själv. Sedan att hon inte skött sitt åtagande i gruppen är inte min ensak men jag tycker det är en aning lustigt att kommentera att övningarna var gratis, men inte materialet.

Jag skrev till henne, hur ledsen, besviken och förbannad jag var, jag gav henne två val, att hon endera nonchalerade mig då skulle jag gå ut med detta på min sida, eller att hon ersatte mig med 50% av inkomsten (alltså inte hela summan, i efterhand för snällt från min sida) samt att hon gjorde ett offentligt inlägg på sin fbgrupp där hon skulle skriva:

Jag har använt Ylva Trollstiernas material i min PDF utan tillåtelse.
Ylva har tagit kontakt med mig angående detta och jag kommer att ersätta henne med 50% av det ni har betalt och i gengäld kommer du som är medlem här att få bli gratis medlem på www.tarotakademin.se för ett år (värde 1100 kr vilket min ersättning kompenserar. Förutsatt att du skickar in en skärmdump när du är inloggad på denna sida för bevis att du är medlem här.  Jag kommer inte att utöva något mer med Ylvas material.

Men, jag fick som svar att hon hade stoppat försäljningen, att hon hade lagt ner gruppen och att hon kände sig hotad.
Nu har jag fått höra att hon bara sålt ca 20 kompendium, troligen lite tur för mig att hon inte la ut det  För mitt erbjudande handlade om hennes kursmedlemmar, så dumt av mig att försöka ge dem det som de söker, då de inte sökt mig utan en billigare variant, är det inte så att vi får det som vi betalar för?

Vad hon inte vet eller känner mig tillräckligt är att om hon bara hade bett om ursäkt istället för att försvara sig, eller tagit kontakt med mig redan när första personen sa till henne om materialet. I det försökt att lösa det för sina medlemmar hade jag inte haft några ekonomiska krav, för det är inte pengarna det handlar om. Jag tycker bara att det är så orättvist emot hennes medlemmar, frånsett att jag känner mig trampad på. Lite intressant är efter hennes inlägg när hon la ner gruppen så är det jag som får skit av hennes medlemmar, mail om att jag skapat dålig stämning, att det är mitt fel att gruppen är nedlagd (där det ändå inte hände något), inte för att jag bryr mig, det är faktiskt deras förlust, speciellt om vi ser till mitt generösa erbjudande.

Jag gjorde två misstag i detta, jag kontaktade NN då jag önskade en ursäkt och att hon skulle göra rätt för sig utan att det skulle gå vidare. Andra misstaget var att maila en av mina medlemmar som engagerat sig i detta för NNs del, då jag blev ytterligare besviken, fel av mig. Men detta är lite av ett aber med känslor och andlig utveckling, att vilja reda upp, förstå och skapa balans. Hm…

Min åsikt är klar, man tar inte andras material som är copyright. Fattar inte att det ska vara så svårt att förstå, för några år sedan tog en annan Tarotlinje material ifrån min sida och la ut på sin, jag tog skärmdumpar, skrev och frågade hur de kunde ta mina texter, de ändrade och var helt frågande till vad jag menade, varvid jag skickade skärmdumpar. Jag kanske borde ta detta som komplimanger, allt har ju alltid två sidor, beroende vilket håll man ser det ifrån.

I allt detta som tagit onödig energi, delar jag en skärmdump ifrån NNs sida, men jag har suddat bort ansikten och namn på medlemmarna. Men där kan du läsa en del av det jag skrivit om, och du behöver inte bilda dig en uppfattning. Jag vill ha någon rättelse, därför berättar jag om detta. Tyvärr är de andligt medvetna som alla andra i sina handlingar, ett andligt utövande gör ingen till en profet. Skärmdumpen är mitt sätt att visa på vad som skett utan att direkt peka ut någon, mer skapa ett medvetande om vad som skett.

camillaslut.jpg

Hade vi gått till åtal hade det varit en offentlig handling men inte bara namn utan hela alltihop. Varsego NN, du slipper åtal, jag hoppas du har vett att ha lite dåligt samvete istället för vad jag upplever en dålig attityd. Vet inte om jag ska be om ursäkt för att jag snuvar dig på den rättsprocess som du ser fram emot. Men jag är alltid öppen för att ta det vidare om det är så du önskar. 

Det grämer mig att jag har lagt ner tid på detta, agerat efter känsla istället för att bara lämna över, men en lärdom, nästa gång agerar jag direkt utan förslag till jämkning. Jag tänker inte ens gå ut med hennes namn för dem som inte var med i gruppen, bara för att jag får skit behöver jag inte ge igen.

Insikten är att jag lägger ner, för att det inte är värt det, för att jag läste ett mail, jag insåg att detta spårade ur helt  för NN, att hon inte tog ansvar själv utan sökte stöd här och där. Jag tror inte att hon är en elak person, däremot vad jag tycker håller jag för mig själv och ingen person jag önskar ha som vän.

Jag gör som kungen, för jag är ju en Tarotdrottning, jag vänder blad 😉

Från sorgens dag, denna torsdag (privat) till en hel helg på Englagård. Det är nästan som att vänta på julafton, dagen innan.  Det är en av de mest underbara platser, underbar personal, alltid trevliga kursdeltagare och denna helg ska jag ösa på med mina favoritämnen – Tarot och Yiang. Sedan lär jag vara rätt trött i skallen på måndag, och det vet jag blir en grå dag, alltså klädmässigt, helgens färger går i grått, beige och orange, och turkost. Jag är färdigpackad och klar, redo för ett nytt andligt äventyr. Du som missar helgen önskar jag en underbar helg med dina aktiviteter.

En dag i fyrans energi


By Ylva, 2018-08-23
En dag i fyrans energi

Visste du att jag började tolka Tarot när jag var 14 år, då bodde jag i Nottingham, England?  Min första lek var en Rider Waite och till den följde en liten "broschyr" som hade en kort text om varje kort. På den tiden förstod jag inte att Tarot var ett system, ett perfekt sådant utan för mig var det 78 helt skilda kort. Idag är det fem sviter, en del som kallas stora Arkanan med 22 arketypiska livshändelser och sedan fyra sviter som har korten Ess (1) till 10 som vi kan läsa ut mer numerologiskt samt 4 personlighetskort; Page, Knekt, Dam och Kung som är olika faser som vi kan vara i. Varje svit har även sin grund i ett element, som Stavar som är eld. Eld är drivkraft, agerande energi.

Genom åren har olika lekar blandats i mina händer, förutom Rider Waite som alltid varit min favorit har jag även tolkat i Thoth, Connolys, Hanson Roberts med fler och sedan 2013 har min Prisma Tarotlek varit min favorit, troligen för att grunden är skapad som jag vill se den. Vad som är trevligt med utveckling är nya insikter, Prisma Tarot är slutsåld, jag håller hårt på två lekar i reserv. Men jag har också börjat skapa en ny version av den. Det är 4 i Stavar som du ser på bilden. 

Grundtanken med den nya versionen är att låta alla elementväsen framträda tydligare i sitt element, detta är Salamander, eld-elementets väsen. Prisma Tarot hade vit bakgrund, denna version kommer att ha svart bakgrund men även fyra cirklar, en i varje hörn, i en kommer Yiangsymbolen att vara, i nästa ett totemdjur, i det tredje den astrologiska symbolen och i den fjärde kristallen som bär kortets energi. 

Redan 1996 skapade jag min första Tarotlek, den hette då Crystal Wolf, Ylva betyder Varginna på latin och den leken hade också totemsdjur och ritade kristaller. Nu så många år efter känns det som jag funnit helheten av de två och hela Stavsviten är nu klar. Jag kan inte teckna det är jag väl medveten om, men jag anser inte att Picasso kunde det heller ;)

För mig är det viktigt med helheten på varje kort, att få med de viktigaste aspekterna som ger ledtrådar till kortets energi för bilder kan vara viktiga, ja du vet, en bild säger mer än tusen ord. Hm, nästan så jag blev sugen att skriva 1000 ord om varje kort :)

Min stavsvit i nya Prisma Tarot har salamanders som agerar, de är "brinnande" väsen, vilket visar vad de brinner för och stavar är den energi som verkligen har eld i baken. Det ska hända något hela tiden. Finns bara ett "negativt" kort i stavsviten och det är 5 i Stavar som visar på frustration, det vill säga när det inte händer något, eller händer det som vi längtat efter. 

Hela lekens bakgrund kommer att vara svart (som på min version av Crystal Wolf), dels för att få fram färgerna men tro inte bara att det är det, utan svart är den färg som innehåller alla färger, det vill säga alla energier. Påken är en symbol för stavarna, det är samma sak, en stav, en påk, något som är av trä som brinner lätt, men det är inte på alla korten som alla stavarna kommer att brinna, men det kommer jag att förklara till varje kort.

På detta kort står salamandern och håller i 2 stavar, som är lika med ambition och han har två stavar bredvid som redan är skapade av ambitionen. Han äger det han skapat, precis som det är med 4 i Stavar som enligt gammal tradition visar på trolovning men då inte med tanke på kärleken. Utan med tanke på att en förening skapar större marker. Så är det med 4 i Stavar, erfarenhet ifrån det startade i Ess i Stavar, ambitionen i 2 i Stavar, det impulsiva, det som vågar utvecklas i 3 i Stavar för att äga kontrollen, strukturen som finns i en fyra i 4 i Stavar.

Idag känner jag mig i 4 i Stavar, jag har gjort klart alla tidigare bokningar, horoskopen är klara, jag har nu tid på mig att äga min mailbox, mina mappar som ska omsorteras efter datakraschen, lättare nu eftersom jag varit i den svängen tidigare och har det mesta på extern hårddisk och i molnet. Vishet som kommer med en 4:a efter att ha gått igenom nystarter arbetsmässigt som finns i Ess i Stavar.

Jag äger min situation, precis som med 4 i Stavar. Men efter 4 i Stavar kommer 5 i Stavar, kommer du ihåg? Frustration, kommer nog att vara lite i den, då jag vill både rita klart min lek, skriva klart min bok om Tarot samtidigt som jag har förmånen att ha samtal via min personliga sida och Inspiritdelen. Men jag har varit där innan också, därför tänkte jag glida igenom den aspekten för att snabbt landa i 6 i Stavar. 

Fast all början börjar med Ess i Stavar (varken med hönan eller ägget) och du har möjlighet att gå in i den energin nu. Det finns flera alternativ för dig att börja tolka Tarot på allvar, via mig, och tro mig, jag är bara bäst på ämnet Tarot, det visar även 4 i Stavar.
Du kan nu bli medlem på Tarotakademin, här inne kan du läsa mer om Tarot, även i kursform, kolla in en massa webinar, men kanske det bästa av allt för många nu är att jag erbjuder redan nu min årsspecial (tills den är fullbokad). Det innebär att som medlem kan du boka in personliga tolkningar i Tarot för 2019, nåja, du får en tolkning redan nu för resten av 2018, sedan en årstolkning för hela 2019 samt en tolkning för perioden januari till april, en för maj till augusti och en för september till december. Det bästa med det är att tolkningarna förutom att du får vägledning även får dem på film och kan följa med i korten för att lära dig mer, med dig som grund.

Sedan finns det en bonus till, när du nu blir medlem på Tarotakademin så får du med medlemskapet i Prisma Tarot, som är en egen sida för min lek, både den första (om du har den) samt där du kan följa skapande av den nya versionen och får tillgång till alla texterna till varje kort. Där beskriver jag kortets bakgrund, elementväsena, astrologin, totems, kristallerna och Yiangsymbolfärgen. Wow, tänk dig, en hel del kunskap och som medlem läser du på i din takt, följer med på webinars och filmer, allt för att utveckla din kunskap om Tarot, färger, totems, astrologi och kristaller. Självklart är även numerologin en del av det.  Det kommer också att komma en bok men den kommer inte att ha all text med sig då det skulle bli en gigantisk bok. 

Klicka på medlemskap för att läsa mer och för att se filmerna med demon om tolkningar, erbjudandet gäller så länge jag inte har fyllt den kvot av tolkningar som jag beräknar ha tid för (baserat på förra årets årspecial).

Men hur som, du kan alltid läsa grunden om Tarot här inne, passa på, damma av din lek, lägg en stjärna och börja ta kontroll över dina energier, precis som 4 i Stavar visar. 

Att vara tolkare i Tarot


By Ylva, 2018-08-04
Att vara tolkare i Tarot

Innebär bland annat att jag i natt satt uppe till 02 och tolkade, klev upp klockan halv sju för att fortsätta och nu laddar jag upp tolkningar för att skicka dem. Jag vet ju av erfarenhet att alla som beställer vill helst ha sin tolkning i förrgår. Jag har satt av hela helgen till tolkningar och det gör att jag inte svarar i telefon eller på mail för att spara på tid. För lustigt nog så kommer det förfrågningar bara efter en dag från de som har beställt är deras tolkning skickad, har de missat den? Och förklaringen till varför de behöver den nu (helst i förrgår) som oftast har med kärleken att göra.

Jag blir lika förundrad varje gång över ivern, och denna gång även över alla de kommentarer som jag möttes av när jag loggade in på min sida på Facebook, bluff och humbug (men också positiva kommentarer på mitt inlägg om tolkningen för aug-nov). Mest fascinerad att de som kritiserar bara ids och orkar. Eftersom de sett inlägget så innebär det att någon de har på sin vänlista gillar min sida. Undrar hur det känns för den vännen, men å andra sidan har jag också förstått att väldigt många har vänner som de inte ens känner. Och tacksam för dem som skriver trevliga rader <3

Jag har en plan numera för min sysselsättning, det är fördelen med min omstart. Nu ärdet att nu erbjuda tolkningar till ett bättre pris för perioden augusti till november, för att jag kan ta mig tid, för att det är givande att tolka men det har sina nackdelar med bättre pris. Då betalar även en del som inte tycker riktigt att det är värt det och det kommer mer krav än när en tolkning kostar 500 eller 700:- . Men den som ger sig in i leken får leken tåla och det finns säkert dem som uppskattar det bättre priset. Nu är erbjudandet bara ute över några dagar, de dagar jag tar mig tid att göra tolkningarna.

Det är nog sista gången det erbjudandet kommer. Jag kan också tänka mig att en del av kommentarerna beror på priset. Men de billiga 300:- är inte 300:- när allt är betalt till staten utan till och med ännu billigare för min del. Lågt pris brukar ofta vara när det är så kallade svarta pengar. Det kan till och med jag tycka att det är humbug. Lite funderingar har jag också på detta att värdesätta sig själv. Att jag går ut med erbjudandet är för att jag har tid och lust just nu men det ger inte vidare seriöst intryck. Fast jag tänker som så att det finns kanske dem som vill ha en tolkning men inte vet om det är värt det eller kanske inte har råd, för det kostar att lev under sommaren, alltså glass och fläktar är inte billigt. Sedan så tar varje tolkning ca 20-25 minuter med allt omkring, men det går inte att räkna timpenning i alla fall inte när jag gör andra saker emellan för att få distans mellan tolkningarna.

Jag beräknar vara helt klar på onsdag med tolkningar och sedan ska jag ägna mig åt andra kort resten av augusti, nämligen spela poker mixat med de andliga coachingsamtalen och lite skrivande. Men tanken var att i november kan det vara dags att boka årstolkning för 2019 och då är det perfekt att för ett bättre pris känna sig för om de som bokat nu vill ha en tolkning av mig framöver. Även årstolkningen brukar ha ett bättre pris och i år kommer även min Årsspecial tillbaka, i vilken form har jag ännu inte koll på.

Tarot ja! Kan vi lita på korten. Ja, men sedan beror det på tolkaren, personligen så tycker jag att jag är världsklass, men även solen har sina fläckar. Fast de få gånger någon hör av sig och anser att en tolkning inte stämmer tror jag att jag tar det hårdare än vad de gör. Då inte att jag inte är perfekt utan att de inte har fått den vägledning som de önskar.

Korten är det mest perfekta systemet som finns. Allt i livet kan tolkas och ses i dem. Jag litar mer på korten än min egen mediala kraft som lättare blir påverkad av mina egna förutfattade meningar och fördomar som jag försöker att inte ha, men som naturligtvis finns. Att vara tarottolkare innebär inte för mig att jag sitter och "flummar" hela dagarna, mediterar och tänder ljus och så vidare, utan det är ett jobb. Jag laddar mobilen, blandat korten, läser energin i korten av den som bokat, laddar upp filen, klistrar in den i ett mail i en färdig text. Det tar tid, något som jag också funderar på. Sedan behöver jag pauser, för det är som att läsa noveller och allt för många tar på energin. Jag försöker förstå ivern hos dem som mailar flera gånger inom någon dag, men tänker att det vore bättre om de mediterade och tände lite ljus så kan jag dammsuga golvet eller ta hand om disken eller laga mat (nej, jag lever inte på luft och har hellre hundar än dammråttor). Låter det hårt och cyniskt? Detta är baksidan av tolkningar, för jag kan bli less på alla mail  men förstår också att de inte vet hur många som kommer. Att svara tar tid från tolkningar och det innebär att de eller någon annan som är lika ivrig kan få vänta. Men när jag sitter med varje person så är den fokus, då spelar det ingen roll vad som händer omkring eller hur många gånger den mailat. Alla tas i turordning efter inbetalning. Så bör det vara för att det ska vara rättvist, för vad jag tror att inte alla förstår, de som är ivriga att de är inte de enda som vill veta kärleken.

Intressant denna omgång av tolkningar är att jag samtidigt ifrån allt drag ch fläktar har ont i halsen, men jag käkar halstabletter, dricker ingefära med citron och när jag ska sova några timmar blir det whisky i kaffet (dont drink and read). Men det finns också en till utmaning, mitt internet, tack och lov har jag en snabb mobilleveratör, så när det krisar använder jag mig av mobilen som router. Nu har de bytt alla kablar och uttag nu är det bara routern kvar, den skulle komma i fredags, men inte i mina kort ;)

Just nu har jag också några som irriterar mig något så fruktansvärt, de är på hela tiden, tittar i korten då de studsar omkring, det känns nästan som en skräckfilm med alla flugor, idag slog jag undan mobilen mitt i en tolkning bara för att de var på. Det finns utmaningar och utmaningar.

Som en del som jag lägger kort för, ibland tänker jag att jag ska skriva en bok om vad som kan hända i ett liv, för vi har alla olika händelser som påverkar oss alla till och från. Som svackor i hälsan utan att det är dödlig cancer, eller perioder där ekonomin inte bara går ihop utan att man går i konkurs, kärleken kan vara till och från, ibland ett jädra velande och arbete kan också vara en utmaning ibland. Livet kan vara som en berg och dalbana men också väldigt strukturerar och jag är så innerligt tacksam att jag får förtroendet att läsa människors liv.

Nåja, det var dagens funderingar medan jag lägger upp ljudfilerna som tagit längre tid än vanligt bara för att jag inte ids koppla in mobilen utan är optimist att internet ska fungera fortare än vad det gör. I natt blir det mobilen, för dagen är inte slut än, nu väntar nästa omgång, sedan paus, middag och serie, just nu ser jag Chuck igen, perfekt balansering mellan spåstunderna. Sedan blir det en omgång till innan sovdags. För att börja om i morgon, med lite flyt är jag klar innan onsdag.

Läser du denna blogg och har missat så kan du just nu boka in en tolkning för augusti till november för endast 300:-. Intresserad, swisha till 073 063 1657 och skicka ett mail till ylvatrollstierna@gmail.com. Vilken dag som helst är nu den sista att boka.

Jag känner mig lite som Eremiten just nu, har min kunskap, använder den, men isolerar mig också, stänger in mig med mina kort och läser i min "bok" (tarotkorten). Men det kort som kommer efter Eremiten är Lyckohjulet och där har jag nog redan stoppat in en fot ;)

Begränsningar


By Ylva, 2018-07-17
Begränsningar

Oavsett om du är glad över solen och värmen eller suckar över att det är för varmt är det troligt att du kommer att bli drabbad av aspekten av 5 i Mynt när sommaren är över.

5 i Mynt är det kort som visar på begränsningar, att du inte har det du önskar, inte ens det som du kanske annars tar för givet. Resurserna räcker helt enkelt inte till. Av det kan du gå in i ett fattigdomstänkande som i sin tur skapar en negativ tanke, alltså en negativ programmering som i sin tur skapar fler begränsningar.

De begränsningar som du finner i 5 i Mynt handlar först om dig, din bild av dig själv, som att du inte har tillräckligt med självförtroende, självkänsla, tillit till dig själv och att du står upp för dig själv. Det i sin tur kan leda till andra aspekter av kortet som att du får ont i ryggen, då tryggheten raserar och du inte kan stå rakt i din situation. Eller att din mage brakar ihop av oro, vilket gör att du inte kan behålla den energi som du tar in. (annat skitsnack... 4 i Mynt, kortet innan visar på förstoppning, att du inte kan släppa det som du har även om det är negativt). 

5 i Mynt kan vara självskapande, kanske till största del undermedvetet eller karmatiskt men det kan också finnas en gruppkarma i det hela, ett som jag som lägger Tarot ser tydligt nu. Det är varmt, där jag bor har sedan i maj temperaturen legat på mellan 28-32 grader med strålande sol vareviga dag, förutom två korta regnfall. Gräset är gult och knarrar. Det är brist på hö i år, då skörden minskat då inget regn bidragit till växande. Det är inte bara brist, det är katastrof, massor av djur som kommer att gå till slakt för att det inte finns mat. Vilket gör att många kommer att uppleva en begränsning i sitt liv. Det brinner, runt om i vårt land, eldningsförbud (vilket inte går hem hos dem som redan begränsat sig med kunskap och ansvar). Ekonomiska katastrofer och brister på resurser speglar 5 i Mynt.

Men varför 5 och varför Mynt?

5 är den siffran som alltid visar på stress, maktlöshet, frustration, besvikelse och begränsningar.

Mynt för att det är jordenergi.
Det finns fem element som vår jord består av, de fem elementen finner vi även i vår kropp. Det är ett kretslopp, energi som behöver vara i rörelse där alla behövs.
Stavar är eldenergi och det betyder värme, hetta, kraft.
Många är lyckliga nu för att det bara är sol, äntligen en semester där de kan sola. De kommer inte att vara lika lyckliga i höst och vinter då alla priser stiger på spannmål (bröd, pasta bland annat). Då kommer begränsningen och i det gnället. Om allt bara var i dessa två element skulle de flesta tycka att allt var ok. Sedan att vattenelementet Bägare inte märks av denna sommar spelar för en del ingen roll, de har haft somrar som har regnat bort. men utan vatten torkar jorden, utan vatten fortsätter det att brinna.

Det fjärde elementet är luft, alltså vind bland annat och blåser det när det är torrt och soligt så torkar jorden mer, och bränder sprider sig. Alltså är det brist på vattenenergi just nu.

Vatten (som är Bägare) symboliserar även känslor (och i det kärlek). Det är vad som det finns brist på nu, både vatten och känslor. För en del klarar inte av värmen även om de uppskattar solen, vilket gör att de släcker sin törst med (eld)vatten. Då hamnar ofta känslorna mer i kaos. 

Varje år har jag mest bokningar i augusti då semestern är slut och äktenskap och förhållande knakar i alla fogar, är det för varmt byggs frustrationen upp. Är det för blött byggs besvikelsen upp. Augusti är troligen den största skilsmässomånaden på året. Vilket i år i sin tur leder till mer katastrofer, ett par som blir två ensamstående med mer egna utgifter, det skapar begränsningar.

Alla elementen behövs i ett samspel, när något saknas uppstår en begränsning, så är det även med oss människor, vi behöver kraft (eld), känslor (vatten), trygghet (jord), upplevelser (luft) för att vi ska leva i harmoni och utvecklas.

5 i Mynt är en viktig aspekt att se på,  inte att vara i, undvika begränsningar för att ta sig vidare in i 6 i Mynt som då handlar om att se om det vi har och dela med sig. De som är medvetna det är de kommuner som bidrar med gräs (mat) istället för snygga grönområden, folk som importerar hö, de som jobbar natt och dag med att släcka bränder. De har förstått att begränsningar leder enbart till frustration, besvikelse, maktlöshet och katastrof och istället väljer de, ansvar och ledarskap, harmoni och gemenskap, friskostighet och utveckling för att kunna slappna av i sinnet.


Just nu ämnar jag gå ur en begränsning och erbjuder därför fram till den 21 juli ett bättre pris på medlemskap i Tarotakademin, där du får tillgång till massor av webinar omkring alla 78 korten, texter till alla 78 korten som du läser som du vill eller i distanskursformat, ljudfiler och forum, allt för att du ska lätta på energin av 5 i Mynt och gå in i 6 i Mynt med mig som handlar om utveckling. För att bli medlem swishar du 900:- till 073 063 1657 och din epostadress. 

Att se mer än spådomar i korten


By Ylva, 2018-06-25

Just nu funderar jag på hur livet skulle vara utan Tarotkort? Kanske som de stunder då vi inte har internet. En slags vana som blir en tomhet. Jag kan leva utan mina kort, lätt, det vet jag men attans vad tråkigt det skulle vara. Jag skulle fortfarande kunna "spå" för det gör jag hela tiden i allt, spelar inget roll vad det är för symbol som dyker förbi eller mening eller möte, i allt finns nästa svar. Dessutom finns alltid svaret inom oss själva på det som vi funderar över.

Ingen skulle behöva ha Tarotkort för att få vägledning om vi var sanna mot oss själva och inte så rädda för problem, det som jag kallar utmaningar utan hela tiden så längtar vi efter en bekräftelse.

Det finns många som spår sig gång på gång, för samma period men hos olika tolkare för att de vill ha rätt svar. Lite klurigt det där för ibland är det så att de inte vill höra vad som egentligen är och blir och ibland beror det på att de vänder sig till någon som inte kan tolka och när de då har rådfrågat flera är de förvirrade. Det skulle jag också bli. Tack och lov så lägger jag mina kort själv, för jag vet att ingen annan kan ge mig det svar som jag vill ha. Utan korten på bordet, släpp fördomar, förhoppningar läs ut.

Det finns några dagar om året då jag inte lägger kort, orsaken? Jag glömmer bort det, det är full fart av något annat spännande eller så är det de dagarna då jag inte slår på datorn, vilket är väldigt sällan. Men eftersom jag har min kortlek och min kalender som jag skriver upp min stjärna i orkar jag inte lägga kort om jag inte satt mig framför datorn. Och jag överlever, jag får inte panik utan konstaterar bara att det är så. Kanske för att jag ändå har min årstjärna eller veckostjärna i bakhuvudet.

Men jag är tacksam de dagar jag lägger min stjärna, känns som att veta vilket "väder" det kommer att vara, och bättre förberedd än hoppfull och sedan bli besviken. På söndag kommer jag nog att dra täcket över huvudet för det är en jobbig dag enligt mina kort och jag finner ingen lösning eller orsak utan kan bara konstatera att det är en sådan där dag. Kanske jag bara är less, just nu är jag i högform. Jag har sprutat ut tolkningar i dag. ;) Hur kul som helst och jag är så tacksam för förtroendet. Förra året gick jag ut med en årstolkning special där du kunde beställa en årstjärna samt fyra 3 månaders tolkningar, de ska vara ute innan Juli då de är för juli, augusti och september. Sedan är det dags för sista omgången som är för oktober till december. De som bokat det för den grund som jag lägger för mig själv varje år.

I årstolkningen kommer det upp som är viktigast under året i en helhet och i tremånaders tolkningarna kommer det som är viktigast under den perioden, som lite mer extra att endera vara förberedd på eller bara coola ner sig för. Jag känner att jag ska skapa ett erbjudande detta år också men har inte bestämt än hur, men det visar sig efter sommaren.
Jag la också ut ett erbjudande för juli till september nu bara för att, för att det är så himla givande och enormt kul, kan jag verkligen skriva kul, för det är inte alltid som det är det, men det ger mig en hel del, det är som på den tiden "Mitt livs Novell" fanns (fast jag inte läste den), men mer som att läsa noveller ur riktiga livet och ett enormt förtroende. Ibland är det tufft, de starka själarna som verkligen tar på sig utmaningar som till och med kan få mig att storkna men som peppar mig att finna lösningar. Att tolka Tarot är lite som att lösa en rebus men byta ut de svåra orden mot mer givande.

Denna vecka är en mixad vecka, spådomar hela dagarna, webmöten på kvällen, två webinar på onsdag och en massa skrivande, men jag är så taggad. Lustigt nog kan det bero på att jag i morse fick en avbokning på ett webmöte och bestämde mig för att göra något som jag sällan gör, jag låg kvar i sängen med mina morgontrötta hundar och hade Netflix på. Det var lyx, helt utvilad när jag klev ur sängen, fått massor gjort och är faktiskt i korten Kejsarinnan, Eremiten och Världen.

Vad det betyder, nåja inte att jag fått någon andlig upplysning utan snarare att jag insett att jag får ta tag i Myntkorten, de som inte bara handlar om ekonomi, materiellt och säkerhet utan också om den fysiska kroppen. Orsaken är Dam i Svärd och Dam i Mynt (som de faktiskt är), alltså två fantastiska vänner som jag hade ett samtal med ute över ett glas vin på midsommardagen. Det var då jag insåg att de tre korten var mer omvända i mitt liv eftersom jag aldrig har prioriterat min hälsa. Insikten om hur jag missskött min kropp, alltså typ Dam i Mynt slog mig som en örfil.

Jag började redan i söndags att rensa ut min kropp med en fasta, som är mer Eremiten, söka efter Kejsarinnan som handlar om välbefinnande och sträva mot Världen, att vara i balans med kropp, själ och ande eller må bra fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt. De två sista som du kan finna i Svärd och stora Arkanan de har jag koll på, men Mynt som är det fysiska och Bägare som är det emotionella har inte haft någon betydelse för mig förrän nu. Nu är jag även i Alla Essen i en omstart, så taggad att jag nästan blir matt av tanken.

Vad jag skulle sakna mest om jag inte hade Tarot är nog inte framtidsprognoserna utan mer dessa insikter och samtal som jag kan ha med mig själv utifrån att alla sviterna har sin betydelse i livet. Shit, vad jag älskar Tarot.

Dåliga kort= dåliga dagar?


By Ylva, 2018-06-13
Dåliga kort= dåliga dagar?

Det är bland annat sådant jag tänker på nu, detta med hur korten kan visa eller styr det ett beteende eller vad är det som gör att dåliga kort är lika med dåliga dagar?

Sedan i fredags har mina kort varit olustiga, inte alla men några i varje dagsstjärna, det har varit allt från 10 i svärd, 4 i Svärd, Knekt i Svärd, 3 i Svärd, 5 i Bägare 8 i Bägare och liknande, men de har framträtt mest. Fast jag har ett optimistiskt tänkande har korten övermannat mig. Jag är sällan ledsen eller deppig oavsett hur situationen ser ut, har en enorm tillit till att min själ har valt det och att det blir något bra av det. Men antar att det är de där bägarkorten som ställer till det eftersom de visar på känslor. Bland annat så grät jag i fredags hela förmiddagen, jag var helt maktlös, helst av allt ville jag bara försvinna för en stund. Det var då jag hade en mix av 5 i Bägare + 3 i Svärd + 10 i Svärd. Det är en dålig kombination och jag såg det på morgonen, men tänkte aha, jag tar det lugnt, kanske det jag inte borde ha gjort, för över en kopp kaffe under paviljongen rasade livet. Jag bara grät och allt kom på en gång, förlusten av hästarna, grön och grå starr, konkursen men jag gick inte in i Den Hängde Mannens energi vilket jag är förundrad över. För jag tyckte inte synd om mig själv utan helt enkelt rann bägarna över.

Dagarna har sedan varvats av positiva händelser och sådana där som fått mig att sucka djupt. Som att vricka foten och jag såg på fb att detta hände för 6 år sedan, benhinneinflammation blev följden. Men hjälpen jag fick då var att linda foten och undvika gå och med tanke på att läkarvården i Sverige är som Tornet omvänt och jag inte tycke det lilla är värt att gå till en privatläkare så satsar jag på egen bandagering. Jag blev också utan internet (för tredje gången i samband med konkursen som är avslutad). Det är som Stjärnan omvänd, men som sagt inget ont som inte har något gott med sig. Jag väntar på internet och har coolat ner mig och insett att jag faktiskt kan använda mobilen som router, fast det är också en prövning, inte bara lite besvärligt när jag ska köra webmöten, men allt går bara man vill. Fast under tiden fungerar inte mobilen till något annat. Efter jag bloggat klart ska jag återställa den helt. Med mina kort så kan det bli mycket spännande för idag har jag Den Hängde Mannen kombinerat med 10 i Svärd och 5 i Mynt.

Lite mer jädrar anamma har jag lyckats bygga upp dessa dagar, snart intar jag kortet Styrkan i full power. Jag ser så fram emot helgen, det är då jag ska ha kurs (typ 6 i Mynt) för första gången på 3 år och inte bara det, jag ska vara på Englagård vilket gör mig salig vid bara tanken. Det som däremot förundrar mig är att det inte är så många bokningar som förväntat. Men allt har en mening och en sak är klar de som kommer får mer av mig än den gången när det var 60 eller 80 personer. Jag har även en ny taktik av inspiration, 2.0 helt enkelt. För detta år är som en mix av Tornet och Domen i en salig blandning. Vill du vara en av dem som får inspiration även när det gäller Tarot i helgen så klickar du här

Nu ska jag ta mig ut i trädgården och fundera över livet lite mer, njuta av de dåliga korten som gör de bra korten så mycket bättre. :)

Koll på läget?


By Ylva, 2018-06-04
Koll på läget?

Nu är det första vecka i juni och jag har precis lagt upp korten för 4 veckor framöver, men även för denna veckan och för dagen. Alltså tre stjärnor för att ha koll på läget. Vilket jag nu anser att jag har. I det så känns denna månad riktigt okej även om ett kort envisades med att visa sig som jag inte gillar, nämligen 8 i Svärd. 

Men jag kan förstå kortet och jag ser det som en nyttig lärdom för mig att se på, agera bort och ta kontroll eller om du vill se det som relaxa över vad som är och inte vad som jag fasar för kan bli.

Jag har varit i 8 i Svärd förr, vet precis hur prestationsångest ser ut och hur den känns. Upplevelsen av att vilja göra mitt bästa och inte tro att jag räcker till. Förr hade jag den alltid vid kurser, att jag har den nu det tror jag att jag  har listat ut. Det var ett tag sedan jag tolkade korten för andra, började om förra veckan, hur kul som helst efter ett uppehåll, men räcker jag till, blir det bra, blir den som får en tolkning nöjd? Samt den eviga frågan om tid. Jag blir så förundrad på de tolkare som har månaders väntetid, det kan också få mig att gå in i 8 i Svärd. Har de verkligen så mycket bokningar att de behöver månader på sig? Eller gör de max en om dagen? Jag har som mest ca 2 veckor om det inte är så att jag missat någon. Jag vet hur viktigt det är att få sin tolkning så fort någon har bokat, helst vill de ha den innan de ens bokat. Ibland bokar någon, jag svarar kasnke 3- 7 dagars väntetid och efter en halv dag kommer första meddelandet, är tolkning på g. Jag kan svara igen att det tar några dagar, nästa dag kommer nästa meddelande och kort därefter ytterligare ett. Det är också 8 i svärd för mig, för jag avskyr att känna mig pressad. Dessutom gör det att andra meddelanden kan komma i skymundan vilket också skapar 8 i Svärd för att jag inte räcker till.

Ibland känns det som hur jag än vänder och vrider på det så har jag 8 i Svärd i fejset. Nu har jag det av ytterligare en till anledning, hur peppar, inspirera jag alla dem som råkar ut för våld? För livet som Tarottolkare är inte en dans på rosor, förutom dem som sitter och spår för en hundralapp (eller mindre) och stoppar det direkt ner i fickan. Det är en vardag som syns i korten, någon som är olyckligt kär, någon som bryter upp, någon som inte får pengarna att räcka till, någon som dras med ohälsa, någon som har en jobbig arbetsrelation eller blir arbetslös, eller som nu de som inte vet var de ska bo för att det inte är säkert, eller de som har barn som råkar ut för våld, ett nytt inslag. Det var bättre förr, när det bara handlade om att förlora sitt hus på executive aktion eller ja, för det finns positiva händelser också som i början på 90-talet då folk började vinna, exempelvis på Bingolotto. Då var det stort, några år senare var kraven på större vinster ett faktum. Att vinna 10.000 när man kan vinna miljoner är inte en hit för en del. Medan det fortfarande finns den som är överlyckliga likväl de som gråter för att de inte vann mer.

Livet, ja en evig karusell av strävan att vara lycklig. Men vad är lycka, hur mycket tar vi för givet och hur mycket är vi egentligen tacksamma för?

Jag är tacksam över att 8 i Svärd dök upp, som en påminnelse av att ta inte saker för givet, gör ditt bästa alltid. Men även denna gång att vara lite zen, ta min tid (vilket inte alla gillar) för det är inte bara att slänga upp korten och läsa och spela in vad som syns i en människas liv. Först finns det saker omkring, som att vara i balans och det kan vara för en del petiteser, som att ha städat omkring sig, lugn och ro, tystnad och mycket annat. Jag förstår när någon inte orkar vänta när de vill veta, fördelen med att själv ha tagit mig tid att lära mig korten. Jag är inte beroende av någon annan, jag kan när som helst lägga upp korten för en fråga och få svar. Men å andra sidan kan jag bara svenska, engelska  och några ord/meningar på franska och ryska. Krävs det något på spanska står jag mig slätt och behöver någon annan som tolkar. För jag ser Tarot som ett språk som alla med intresse kan lära sig, kanske inte meningar på en gång men i alla fall ord så den klarar sig hjälpligt. Nu vet ju du att 8 i Svärd handlar om prestationsångest, känslan at inte räcka till. Men i det kan du också lära dig kortet Dam i Mynt. Det är nämligen det kortet som jag tänker använda mig av för att förminska aspekten av 8 i Svärd. Dam i Mynt är praktisk, har kontroll, tar sin tid, planerar, strukturera upp och är trygg i sig själv. Voilá nu kan du ett två kort medan jag säkert inte kan stava till voilá, men jag anar att du förstod vad jag menade ändå?

Nyfiken på sommaren, fram till tisdag 5/6 kan du boka en sommarstjärna för 300:-.
Du swishar till 073 063 1657 och din epost adress.

Har du läst ända hit så har du måndagen på dig att joina Tarotakademin som medlem och även få min bok "Tarot, korten på bordet" min Prisma Tarotlek och en sommarstjärna för endast 1500:- Då skriver du blogg i swishen. Ibland så kommer det bara möjligheter ens väg, detta erbjudande är 6 i Mynt för mig som visar på att jag har passerat begränsningar i 5 i Mynt och att du kan ta endera 3 i Stavar och förverkliga något impulsivt, eller så kan du vara i 4 i Bägare och fundera om det är värt det, om du verkligen ta gå in i energin av Dam i Mynt eller om du ska prova på hur känslan av 8 i Svärd upplevs. 

 / 3