Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 14
  • Following 5
  • Updates 13
  Joined October 26, 2017
 

Blog

Tarot, Tarot, Tarot...


By Ylva, 2019-06-24
Tarot, Tarot, Tarot...

Tarot is da shit! ;)

Allt har sin tid, allt har sina lärdomar, men det är alltid Tarot, även när jag tror att det inte är det.

Tidigare i vår, vilket jag märkt tydligen varit varje vår får jag en insikt om att jag ska ta paus, eller sluta tolka Tarot, det slutar ca 1-2 månader senare med att jag inte kan vara utan korten. Jag borde ha lärt mig, men icke! Det var samma cirkus i år igen, så nu är jag tillbaka som Sveriges, ja, kanske till och med världens bästa tolkare av Tarot, i alla fall i min värld.

Jag inser att jag kommer att fortsätta att tolka, för Tarot är den största delen av mitt liv, jag börjar med min egen morgonstjärna, sedan någon timme på Vita Vingars linje, då jag avslutade min egen. Sedan skriver jag, just nu så har jag fått börja om på texter till den lilla distanskursen som jag har på Vipstar. Sedan skriver jag på annat om Tarot under tiden, sitter och målar på min nya version av Prisma Tarot, ja, det är som Tarot hela tiden, så varför ens försöka lura mig själv. Min passion är Tarot.

Det var mycket elände i mångas kort tidigare som fick mig att tappa sugen, jag kände att jag inte räckte till, nu ser jag det mer som ett kall att inspirera där livet inte blir som önskat (medvetet). Det är givande för någon som jag, som älskar korten, älskar att analysera, känna in att göra tolkningar, det är som berättelser, live ur livet med tjusningen av lärdomar samt var det går att ändra inställningen.

Nu har jag även satt in kursen hemma hos mig, den 11-14 Juli i Tarot, fyra dagar med bara korten på bordet, ute som inne, morgon, dag, kväll och kanske även natt? Fem personer som kan passa på att få en grund, en total fantastisk start med att förstå korten, hur de ska läsas, vad som påverkas. Jag ser så fram emot det, kurs hemma, är lite coolt, bara några få, intressanta samtal och aha-upplevelser.
Sista kursen i  Sverige, då jag kommer att röra på mig framöver, spännande att se vilka det är som väljer denna utveckling.

Jag tycker att jag kan erbjuda från smått till stort, från billigt till dyrt, men i allt finns en fantastiskt grund av min kunskap, där mitt mål är att inspirera, att visa på nycklar för att greppa detta stora ämne, men alla behöver börja någonstans. 

Eftersom jag är i farten med att se över hemsidorna, där alla distanskurser finns, händer det nog en hel del, webmöten blir det inte under sommaren, det vet jag av erfarenhet däremot en del filmer. Jag har nyss på Tarotakademin lagt ut 4 timmar i en kurs över film och ljud. Den hade jag den 18 juni, faktum är att det är nog den bästa presentationen upplever jag som jag gjort av Tarot på några timmar, jag gick igenom alla korten. Tänk dig bara att slå på filmen, följa med och få en aha-upplevelse.

Jag har haft och har sommarerbjudanden nu, då sommaren för mig är en perfekt tid att utveckla kunskap, tänk dig bara, ledig tid, eller tråkig tid ifall du inte har semester. soliga dagar då du kan lyssna till alla korten samt annat då det mesta, ca 95% av allt material är inspelat på ljudfiler, eller kanske du är i skuggan eller det regnar och du kan se någon av filmerna. Alltså bara perfekta möjligheter att utveckla ditt intresse för Tarot. Hela min fantastiska bok "Tarot, korten på bordet" finns kapitel för kapitel, i text och ljud. Alltså är det någon gång du ska passa på så är det nu. Dessutom om sommaren inte räcker till, är medlemskapet aktivt för ett helt år (endast 100:- för att förnya det ett år till). 

Vill du ta det den enkla vägen är det den lilla distanskursen på Vipstar som jag rekommenderar. Fast det kommer att finnas här inne på Tarotakademin även om några dagar. Den kan du kolla på hur den ser ut på denna länk.

Du kan även boka en Tarottolkning för sommaren, där jag går igenom alla korten, bara det är en hit, att få lyssna till vad varje kort betyder just för dig. 

Fatta allt du kan klicka på nu för att kolla in, det är lite som att vända på ett kort för att se vad det visar på :)

Alltså jag säger det igen - Tarot is da shit ;)

Oj!


By Ylva Trollstierna, 2019-06-04
Oj!

Såg att jag har 25 blogginlägg om Tarot, det är nästan som en hel kurs i Tarot ;) För jag anar att jag inte bara skriver en massa strunt utan i varje blogginlägg finns förhoppningsvis något som ger dig inspiration till Tarotkorten. 

Tarot är en stor del av mitt liv, även om jag inte tolkar Tarot offentligt längre som förr. Men jag svarar på Vita Vingars linje flera gånger i veckan. Jag tog ett beslut då jag blev allt mer medveten om att prioritera om mitt liv, för genom åren har det varit en del stress, krav, hit och dit, jag har helt enkelt slagit knut på mig själv, då genom att inte ha tid till det jag önskar göra mest - skriva, skapa.

Men Tarot är här för att stanna i många olika former, bakom kulisserna har jag gjort klart alla korten ur stora Arkanan till min nya version av Prisma Tarot. Grunden är klar, sedan är det något som fattas som jag väntar på insikten om innan de läggs offentligt. Jag började skriva på Tarotbrev för Prisma Tarotsidan, en enkel självstudiekurs (som nu även finns under mina självstudiekurser på vipstar). Här inne finns det redan allt för mycket om Tarot. Dessa brev valde jag att skriva online, hade ca 10 brev kvar då jag råkade deleta profilen jag lagt dem på, naturligtvis ingen backup. Men jag tänker som jag gör, att det har en mening, var säkert inte bra, kan bli bättre, i det har jag börjat om, så mellan samtal på linjen skriver jag. För nu svarar jag på en linje igen, det var för mycket ansvar med Tarotlinjen som helt enkelt drog ner mig, så den ingår numera i Vita Vingars, med nytt telefonnummer, men även perfekt schema, fler som svarar, detta är alltså nu den bästa linjen för vägledning som du kan finna i Sverige. 

Jag börjar alltid min morgon (medan datorn startar upp) med att lägga dagens stjärna för mig själv. Som en väderleksprognos över dagen. Sedan fortsätter det med eventuellt att jag svarar på linjen, där jag även lägger ut en kort film om ett kort för varje dag jag svarar, skriver om Tarot under tiden. Ritar lite på mina kort, planerar mer om Tarot, imorgon är det webmöte för alla medlemmar inne på Tarotakademin samt Prisma Tarot. Sedan kommer information om en webkurs samt en sommarkurs i Tarot. I övrigt ska jag bara fortsätta vara dit korten leder mig eller mina impulser, kort sagt jag ämnar vara i kortet 3 i Stavar bara för att det är ett av de roligaste, mest underhållande kort att vara i. Jag känner mig så attans privilegierad att ha kunskap om Tarot.

Jag är väldigt mycket agerande i 3 i Stavar i kombo med Solen, vilket gör mig lycklig men skapar även en frånvaro då jag blir helt uppslukad av vad jag pysslar med, ibland är det svårt att finna balans, men även det en utveckling. 

För dig som vill ägna sommaren åt att äntligen utveckla mer av din kunskap om Tarot kan du endera bli medlem på Tarotakademin, du kan som inte få mer material på svenska, i text, ljud och filmer, dessutom saknar du något hör du utav dig. Men kanske du tycker att det är för dyrt?  (värt mer än priset) då har jag andra alternativ till dig, för jag tror, anser att sommartid är en perfekt tid att läsa på, bara en stund om dagen gör att du behärskar symboliken inom kort tid. Min vision är att så många som möjligt ska förstå att tolka Tarot kan alla göra även den mest inbitne logiska professor (utmaning kanske ;) ) 

Du kan boka  in dig på en självstudiekurs här >>> Vipstar
Självstudiekursen med Prisma Tarot här >>>
Webkurs den 12 juni 18-22 här >>>
Få tillgång till allt ovan via medlemskap i Tarotakademin >>>
Eller vänta in, eller komplettera med en helgkurs den 12-14 Juli (info kommer)
Du kan även bara surfa runt här inne, ta sommaren i akt för att lägga korten på bordet :)

Rätt kort?


By Ylva Trollstierna, 2019-05-17
Rätt kort?

Faktiskt är det så att korten är alltid på vår sida, det kommer alltid rätt kort men ibland är det lite tråkigt att inse när känslan är att korten inte är på ens sida. Det vill säga, när vi vill något men korten visar på något annat. 

Så har min sista vecka varit, korten har visat på strul, små grejor hit och dit som bara skapat resultatet av 10 i Svärd (=huvudvärk), men som jag tänker efter 10 i Svärd kommer Solen ;) Eftersom jag ska prata en del Tarot i helgen då jag ska vara på Englagård känns det inspirerande, speciellt med tanke på att 10 i Svärd var en process som är över för denna gång.

I allt strul har det varit ändå en lättnad för hjärnan med Tarot, för när det varit för mycket har jag bara isolerat mig, målat på något kort på min nya version av Prisma Tarot eller så har jag skrivit klart på kursbreven för Tarot. Jag gillar lite känslan av 5 i Stavar, för jag gick ut med kursbrev i Tarot utan att ha alla klara, men snart så, för jag skriver några texter om dagen, då med press att de måste vara klara, men jag skulle kunna ta semester nu, de skulle ändå vara klara i tid. Men semester som du kan se i bland annat 6 i Svärd, den där känslan av att slappna av den hoppar jag. Däremot så kommer jag att använda 6 i Svärd för resor, för många sådana är inplanerade, där ser korten ut att vara på min sida i alla fall.

Det är fascinerande med Tarot, med ord, känslan av att beskriva ett kort, samma innehåll men med andra kort, bredare eller annan förklaring för ett kort innehåller så otroligt mycket. Sedan är jag i upplevelsen av Tornet + Månen med att jag är himla imponerad av mig själv att jag låter saker och ting falla på plats, förändras utan att stagnera.

När jag skulle skapa brevkursen kände jag att något saknades, jepp, naturligtvis var det grunden ifrån min bok Tarot, kort för kort, vilket då resulterade i att jag inkluderade den i PDF. Himla smart lösning. Som ett mellanting. För den boken är min enklaste, med lite text, eget skapande, sedan kan den kompletteras med vilken som av mina böcker. 

Jag tror aldrig att jag kommer att tröttna på att skriva om Tarot, det är som bara givande, finns hur mycket som helst att utforska hela tiden. 

Vill du ha lite läsning, läs då vidare, annars roa dig med att kanske lägga korten på bordet. Följande text är ur brev 6 i Brevkursen i Tarot.
Startar en ny omgång den 1 Juni inne på vipstar, för endast 400:- får du medlemskap samt 80 brev och tillgång till Tarot, kort för kort i PDF.  Swisha 400:- (300:- om du redan är medlem på www.vipstar.nu), skapa sedan ett konto inne på vipstar.


Påven, den vise mannen eller Översteprästen, den sökande. Påven är det kort som har tre olika identiteter, i en del lekar går han under namnet Påven, i en del Översteprästen och i en del Hierofanten. Det är något som du kan fördjupa dig i senare, tre olika sidor av en arketyp. Låt oss kalla kortet Påven som är det vanligaste.

Påven är androgyn, eller ska vara asexuell, alltså inte agera efter något kön, varken maskulin eller feminin kraft. En Påve bör inte ha sex, bör inte vara i relationer annat än att vara hängiven till Gud. Denna roll är när vi har gått igenom de maskulina samt feminina energierna, skapat en balans för att helt nollställa oss innan vi kommer vidare i nästa process, alltså nästa kort.

Påven handlar om kunskap, vishet, avvaktan, tålamod, inre insikter men även ifrågasättande, kritiskt tänkande, planering för att stärka sig själv. Det är ett kort med beslutsamhet när det gäller kontakter med någon slags överhet, auktoritet. Kortet visar på stöd, uppmuntran, support, en hel del som faller på plats så länge personligheten är i tillit.

Kortet visar alltid på något större beslut, ett ansvar, en förändring i det som är, som kanske inte är önskad men som är i sin perfekta fas.

I grunden kan det vara ett av de mest andliga kort då det visar på den närmaste kontakten med en gudom. En tro som är i utveckling, ett andligt medvetande om sin litenhet, om detta med mikro och makrokosmos, att allt har ett pris, att allt har en mening. Det finns större krafter som styr.

Hälsomässigt är aspekten positiv, det visar på en balans, varken för mycket eller för litet av något, utan en närvaro, det är i detta kort vi är medveten om vår kropp, vad den behöver för att utvecklas vidare. 

Det är mer ett kort för studier, utveckling än för arbete, men är det arbete är det mer ansvar, stort ansvar, beslut, vidareutveckling som är det viktiga att förkovra sig i. Du kan med detta kort få stöd när det gäller en avancerad utbildning, eller starta en utbildning som har stor påverkan på resten av ditt agerande.

Påven är rik, alltså speglar du din uppfattning om värdering i detta kort. Påvens energi är inte att tänka på pengar, det är mer att finna en inre frid. Påven vet att materiella är ett behov av otrygghet, att pengar inte ger inre frid.

Påvens aspekt är inte om kärlek, men däremot uträttar Påven ceremonier vilket i sin tur kan stärka beslut eller förverkligande av äktenskap. Vilket då gör kortet till en bekräftelse av en helhet, en förening av de krafter som finns. Det betyder inte att du ska gifta dig om kortet kommer utan att om tanken finns stärker kortet förverkligandet.

Påven är mer en allvarlig aspekt, han har gått igenom olika roller för att inte vara beroende av det yttre, det är mer ett kort som ger dig support när du har en allvarlig genomtänkt planering av något du önskar genomföra.

Astrologisk hör Påven samman med Mars, den krigiske planeten, ifrågasättandet. 
Nyckelord:
Vetskap
Kunskap
Identitet
Säkerhet
Övertygelse

Fundering om system med Tarot


By Ylva Trollstierna, 2019-04-24
Fundering om system med Tarot

Det som skiljer mig från många andra Tarottolkare är att de är mer inne på att känna energi, att hålla i ett kort, ofta mellan händerna för att få en känsla, eller se på kortet och känna in vad det vill förmedla. För mig är det mer ett system, men så talar jag ofta om detta med att vänster och  höger hjärnhalva behöver vara i balans, då inte bara höger som bär på intuitionen. Det behövs även en struktur.

Tarot är det mest perfekta systemet, det visar på allt i livet. När någon väl har lärt sig grundkoden till korten, tillsammans men även var för sig är det enklare att förstå vad korten visar på. 

Jag tar en enkel beskrivning (hoppas jag, inte lätt när jag själv behärskar det som om jag skulle vara flytande i japanska).
Det finns fyra sviter, de som även hör hemma i de olika väderstrecken som bär på olika egenskaper, varje väderstreck är lika med ett element, en energi, på vår jord finns det fem sådana. Det är eld, vatten, jord och luft samt eter. 

Öster är eld, eld är aktivitet.
Söder är vatten, vatten är inlevelse.
Väster är jord, jord är upplevelse
Norr är luft, luft är medvetande.

Aktivitet är allt du agerar i, därför kallar vi ofta den energi för arbete.
Inlevelse är allt du känner, från hat till kärlek, från glädje till inre smärta. Vilket vi då kallar kärlek.
Upplevelse är allt du är i, som närvaro, materiellt, utveckling (=pengar samt utbildning).
Medvetande är dina tankar som blir hur du mår= hälsa.

Sedan finns eter, voiden, allt eller inget, som är korten från stora Arkanan. Men de ovan då? Stavar= eld, Bägare= vatten, Mynt= jord, Svärd= luft. Det kan vara enkelt att komma ihåg om du tänker dig att en stav kan brinna, du kan ha vätska i en bägare, mynt är av jordligt material samt du kan svinga ett svärd i luften.

Jag tycker det är viktigt med metaforer, liknelser, saker samt berättelser som vi kan finna en grund att utveckla ifrån, om du inte har koll på elementen lär du få en hel del huvudbry när det gäller Stavar och Svärd, vad är vad? Förståeligt för båda är maskulin energi. Det är nu det börjar krångla till sig kanske, men som sagt Tarot är ett system, alltså finns det även två maskulina sviter samt två feminina, det är dem som tillsammans bilder Yin och Yangsymbolen, den svarta pricken samt det svarta fältet är feminin energi, den vita pricken samt det vita fältet är maskulin energi. Finns en mening med en sådan urgammal symbol, att visa på att balansen behöver finnas mellan de två.

Sedan finns det i varje svit av det vi kallar lilla Arkanan kort från Ess till 10, samt fyra personlighetskort.
Varje siffra har en betydelse som sedan mixas samman med svitens element.  Är det Ess i Stavar är det en ny start i arbete, är det Ess i Bägare är det en ny start i kärlek, är det Ess i Mynt är det en ny start i något materiellt. Är det Ess i Svärd är det en ny start i medvetandet. 

De fyra personligheterna är dels olika delar av dig, Page, inre barn, Knekt, inre tonåring, Dam, inre kvinna, Kung, inre man. Men de visar även på olika påverkningar som finns, som besked, ageranden, samtal samt beslut.

De 22 korten i stora Arkanan är arketyper, olika roller som vi alla har med oss, mer eller mindre, som att det inom dig bor en Magiker som kan trolla med knäna, sedan är det inte alltid som du använder den energin. En vanlig energi som många använder däremot är Den Hängde Mannens, att ta på sig offerkoftan, sucka och stöna, begränsa sig själv. 

Om du läst igenom, tänkt till fick du på en kort text en grund till Tarot, därför tänker jag ta på mig rollen av Dam i Mynt som är en lärarroll, utmana dig till att förhoppningsvis släppa illusionen att du inte kan, att det är besvärligt som finns i energin av De Hängde Mannen, istället ta fram din inre Magiker, trolla med korten :)
Ikväll är det webmöte med hur vi kan använda oss av Kejsarens energi till att skapa en struktur av tre kort. 

Du är välkommen som medlem, en investering som ger dig frihet att utvecklas personligt medan du lär dig mer om Tarot.
För jag har använt mig av Magikerns energi, skapat en shop på min sida som även gäller för Tarotakademin. Där kan du boka in dig som medlem på denna sida, i det få tillgång till texter, ljudfiler, webinars, filmer samt vara med i kväll på webmötet. 
Klicka här för att komma till min shop som har premiär idag.  (öppnas i nytt fönster) Idag erbjuder jag även tolkning för maj, juni, juli och augusti (klicka på produkter)

Att skapa en lek


By Ylva Trollstierna, 2019-04-07
Att skapa en lek

Suck säger jag bara, härom dagen var det kanonväder, + 16, sol, vindstilla, jag tog min remarkable, satte mig ute. började rita, jag har som en idé om hur den nya versionen av Prisma Tarot bör se ut, men det är en sak att ha en bild i huvudet och sedan få ut den-Dubbelsuck, jag slet på, för det blev mer slit än kul, jag photoshopade för fullt och allt bara kändes fel.

Men jag ger inte upp, leken ska göras klar nu innan sommaren är slut för att tryckas, problemet är dels att jag inte är bra på att teckna, men det  har inte stoppat mig förr, men så för att få med allt det som jag vill ha med, jisius, säger jag bara. Jag vill ha med Yiangsymbolen, den astrologiska symbolen, kraftdjur, blomma samt kristall, det är den sista som är problemet för att sätta in en bild på en ritad lek är ingen hit alls. Ändå känns det som att jag behöver ha med vilken kristall som passar varje kort.

Min första lek "Crystal wolf" byggde på kristaller på Tarotkorten, men de var ritade och färre, sedan kom Prisma Tarot utan kristaller och nu ja, det vette rackarn, fann i alla fall baksidan som jag vill ha, så nu gäller det att gå in i känslan. Igår la jag ut bilder med frågan om vad andra tycker, bara det visar att jag inte är säker i min vision, för då hade jag aldrig känt en tvekan.

Svårt det där att ha en inre bild, sedan att få ner det, jag fastnade även på bakgrunden, men efter ett svar så ska jag fundera vidare på att ha en färg för varje svit som bakgrund, funderar på grönt till stavarna, eftersom elementväsendet är eld som är röd, röd och grön är komplementfärger, men då skiter det sig (ja ja män) med Bägarna, för de är gröna elementväsen alltså blir det röd bakgrund. Mynten som har gula elementväsen för lila bakgrund medan Svärden som är blå får rosa bakgrund, vilket blir helt galet. Jag får nog gå ut och sätta mig och prata med alla element, för någonstans verkar jag har förlorat kontakt med systemet som finns i Tarot.

Känslan är lite som när jag insåg att det inte gick att sätta stjärntecken till varje klockslag, de är 12 vardera, men, jösses, nu fann jag lösningen på det, fyra år efter jag fick kortslutning. Självklart kan Väduren vara klockan 03 för det är då egentligen dygnet startar upp med sin morgonperiod, hm, för klura på den en annan gång, för nu ska jag klura på min nya version av Prisma Tarot, eller jag ska inte klura, bara vara så får vi se vad som händer, endera skissar jag om första utgåvan eller så förbättrar jag, kristallerna kanske kan vara vid texten? Blir du förvirrad, jag är hel snurrig, det bara kryper i kroppen att jag vill förverkliga, sedan vill inte det komma ut som jag ser det inom mig, färgerna stämmer inte, kristallerna vänder på allt upp och ner. En del har problem med att förstå korten, jag har mer problem med att få korten att förstå mig.

Jag älskar min egen lek, ibland provat jag med Rider Waite, det går väl men jag saknar alla delarna som finns på min egen, som färg och kraftdjur, blir som tomt, sedan är det en konst att få allt att växa samman i en enda bild, men jag ska skissa på, vill du följa med i utvecklingen där du lär dig en hel del om Tarot, men även får texter till varje kort där du får beskrivning på Tarotkortets betydelse, färgens, kraftdjurets, kristallens samt blommans betydelse oavsett om de finns på korten eller ej (men troligen) då bör du följa min sida Prisma Tarot online, eller rättare sagt, bli medlem, det innebär att du kommer åt de texterna som bara finns för medlemmar. Redan idag finns det extra texter samt mer information om första versionen än var du finner någon annanstans. Dessutom kommer jag även att omredigera Tarot, korten på bordet till Prisma Tarot, korten på bordet, grundtexten men nu anpassad till min nya version som då även passar till den äldre versionen. Just nu har jag ett väldigt bra pris på medlemskap eftersom jag är i första fasen, vänta bara tills alla texter finns där, det blir nog en drömsida för alla dem som vill veta mer om både Tarot, kristaller, blommor, färger och astrologi. :) Kolla in sidan

Jag har även en annan sida för Tarot, eftersom jag gillar MeWe mer än Facebook. Klicka här för att komma till den

Nu ska jag inte klicka själv på något utan sätta mig ner och skapa ett färg grundsystem att börja med för den nya leken, sedan se om jag kan få ner en bild som jag önskar den. Bilden här är på sista testversionen av Ess i Stavar för igår, en grundtanke bara så får vi se var det leder.

Har du lagt korten på bordet?


By Ylva Trollstierna, 2019-03-30
Har du lagt korten på bordet?

Lustigt nog så har inte jag gjort det sedan boken med den titeln kom hem! Det har varit så mycket annat, jag fastnade bland annat i att ändra mina hemsidor (törs inte röra denna än). Det har varit som Tornet på härsan och tvärsan och jag fastnade helt i det då det strulade så enormt att jag suckade djupt. Men jag har även varit kortet 7 i Mynt då det blev dags att rensa upp utomhus, klippa ner träd och buskar, räfsa och snygga till. Jag har faktiskt gjort en del nyttiga saker men dagarna har gått allt för snabbt. 

Nu bryr jag mig inte, hade det varit för ett år sedan hade jag nog deppat lite (5 i Bägare) , känt mig maktlös (8 i Svärd) samt frustrerad (5 i Stavar) nu är det mer ett tillstånd av jaha, okej, jasså, orka bry sig (2 i Svärd).

Som en förrätt inför veckan som kommer. Om du missat så från och med måndag den 1 april tolkar jag bara för medlemmar och tidigare kunder. Jag var inne på det för några år sedan, men jag tror att rädslan som jag kan känna in från 8 i Bägare var övermäktig, att inte få tillräckligt med inkomst bland annat. Men efter flera år av strul så är det inte längre en fundering, jag vet nu att jag inte kommer att få in nya kunder, men däremot tid att ta hand om dem som är medlemmar eller som bokat tolkningar tidigare. För ibland är det så lätt att flytta fokus, de viktiga personerna i mitt liv bör vara de som redan finns. Så har det inte blivit i all stress att räcka till. Som med mail (8 i Stavar som jag ofta befunnit mig omvänd i), jag har inte haft ork, tid att svara på dem som verkligen betyder något, för det kommer en massa mail med alla som vill ha svar gratis. Nu kan jag bara ha ett färdigt svar, sortera bort mailen enkelt. Tro att baktanken jag har haft är att om jag svarar vänligt att jag inte svarar på frågor gratis så kommer de kanske tillbaka. Löjligt, men det innebär även att jag själv inte har insett hur himla bra jag är. 

Det väntar andra tider nu, som Stjärnan, Månen och Solen för jag har redan haft ett uppvaknande i Domen, känns faktiskt som hela världen är min. Men som i allt annat går allt i faser. Jag var som "tvungen" jobba mig fram till och förbi Tornet.

Redan som liten, i Magikerns energi anade jag att jag inte var som alla andra ;) Vilket utvecklades med Prästinnan att utforska både svart och vitt, alltså negativa och positiva aspekter, sedan blev jag kvinna, mamma i Kejsarinnan, lärde mig att stå på egna ben i Kejsaren, bejakade min inre kunskap i Påven, fattade att jag älskar mig själv i Paret, började ta ansvar, sluta skylla i från mig i Vagnen, fann min egen inre kapacitet i Styrkan, sedan bar det iväg i en rasslande fart sista åren, insåg att jag misskötte min kropp i Eremiten, blev lite ytlig och spontan i Lyckohjulet, för att bestämma mig i Rättvisan, hoppa över den Hängde Mannen rekordsnabbt eftersom jag gästspelat i den ett tag innan Styrkan för att förändra i Döden, finna mig själv i Måttligheten, bli självfixerad och välmående i Djävulen för att nu vara i Tornets sista ras. 

Jag känner en befrielse, som alla Essen tillsammans av mitt beslut, jag är också mer ambitiös (2 i Stavar) mer balanserad (2 i Mynt) Coolare (2 i Svärd), mer spontan, ivrig (3 i Stavar) stormförälskad i livets alla aspekter (3 i Bägare), planerar och utvecklingar mig framåt (3 i Mynt), för att skapa en lyckad grund (4 i Stavar) med ordning och reda (4 i Mynt, stressen skippar jag (alla 5:or), känner mig segrande (6 i Stavar) från mina begränsningar, målinriktad (7 i Svärd), i omstrukturering (8 i Mynt) för att nå den inre harmonin (9 i Bägare) utan att slita ut mig (9 i Stavar omvänd) för att nå gemenskap och harmoni (10 i Mynt och Bägare).

Nu har jag missat några kort, men de känns inte vidare aktuella i mitt liv, faktum är att ett enda kort kan berätta allt, slår jag samman dessa så befinner jag mig i Solen. 

Har du funderat över vilka kort som är aktuella i ditt liv?

Över till boken - Tarot, korten på bordet, jag har inte vågat öppna mitt ex annat än bläddrat igenom, för jag vet att jag fastnar, lite kul att jag själv är så förtjust i boken. Men det finns bara en som den, den är helt unik i sitt sätt att förmedla vad Tarot handlar om. Tyvärr har det blivit ett fel på baksidan av boken, säkert några fel i den också, då är det precis som det ska vara, för ingen är perfekt, tänk så fruktansvärt att vara helt perfekt i allt. Vilken begränsning att inte möta utmaningar.

Jag tycker du ska utmana dig med att beställa min bok, den är skriven till dig, för att du ska förstå hur himla kul Tarot är.
Du swishar helt enkelt 305:- det är priset med frakt och så har du boken inom några dagar och kan lägga korten på bordet. Finemang.

Har du missat att spå dig av mig? Då ska du passa på nu, för möjligheten kommer inte igen. Om du inte visste det så är jag förbaskat bra på Tarot, unik med att ha skrivit så mycket om korten, att leva med dem nästan i min ficka, men dagligen. Jag gjorde en miss då jag var i gamla takter, priset är bara 500:-. Det för att jag ville ge alla en möjlighet, vilket var korkat, endast de smarta bokar. Men nåja, vill du ha en tolkning av Sveriges (troligen, helt säkert) bästa tolkare av Tarot. Då swishar du 500:- bums (innan den 1/4) klickar på denna länk och skapar ett konto, välj konsultationer, annars rättar jag till det. 

Nu ska jag öppna nästa bok som ska ut, målet är att få ut alla mina böcker, det är en helg då jag är hemma, njuter av att bara pyssla med mitt. 

En ny start?


By Ylva Trollstierna, 2019-03-21

Tycker du att det är intressant med astrologi, i alla fall att läsa ditt horoskop, du har väl sett att det är ute på www.ylvatrollstierna.se/astrologi ? För perioden 21 mars till 20 april.

Passa på idag att starta en ny fas, en ny process, ta tag i Vädurens energi, för idag är det första dagen på Zodiakens nya år, de 12 tecknen som går igenom året med olika lärdomar i allt.

För mig är detta som ett nyår, faktiskt bättre, för nyår är som bara ett påfund, ;) nåja, det är en gruppgemenskap och trevligt för de flesta. Men denna dag, den erbjuder en hel del, faktiskt så mycket att det är kväll när jag äntligen sätter mig ner för att skriva en blogg om detta.

För dig som är intresserad av Tarot kan det vara viktigt, då astrologi är en stor del av Tarot, även om du inte tror dig kunna Tarot eller vara intresserad av astrologi, det är en del av kortens kunskap.

I astrologin finns det fyra element, precis som i Tarot. 
Stavar som är eld, får sin energi från Vädurens, Lejonets och Skyttens energi.
Bägare som är vatten,får sin energi från Kräftan, Skorpionen och Fiskarna.
Mynt som är jord, får sin energi från Oxen, Jungfrun samt Stenbocken
Svärd som är luft, får sin energi från Tvillingen, Vågen samt Vattumannen

De stjärntecknen är även det som ger energi till folket, personligheterna, alltså Page, Knekt, Dam samt Kung. Desto mer du förstår om dessa stjärntecken, desto mer kunskap har du om de fyra korten från varje svit (= 16 kort). Sedan har du även elementet som visar på agerande, känslan, grunden samt tanken.

Idag startar Vädurens tecken som är till den 20 april, under den tiden bör du ta tillfället i akt för att lära dig mer om korten, Ess, 2 samt 3 i Stavar. Det handlar om att starta upp något ifrån en brinnande lust, finna ambitionen samt ta fram mer impulser, att våga gå utanför din säkra zon, utveckla dig själv, finna ut mer av din inre kraft samt potential. Fantastiskt att du har nästan en hel månad på dig att lära in dig tre kort i dess rätta energi :)

Den 21 april är det dags för nästa omgång, från eld, till jord, från Stavar till Mynt eftersom denna period hör till Oxens tecken.då är det Ess i Mynt, 2 i Mynt samt 3 i Mynt som är energin det handlar om. Det är då du kan lära dig vilken grund du står på, vad din trygghet är, hur du skapar balans samt hur du utvecklar det vidare.

Runt omkring den 20:e maj är det dags för nästa svit, eftersom det då är Tvillingens period. då tar du fram Ess, 2 samt 3 i Svärd. Det är under den perioden du ser på hur du tänker på saker och ting, där du skapar en balans i tanken men även möter konflikter för att utveckla dig själv, dina tankar samt dina värderingar.

Sedan runt midsommar går Solen in i Kräftans tecken då är det dags för fjärde sviten, Bägare, då tar du fram Ess, 2 samt 3 i Bägare för att känna in, förstå dina upplevelser, uppleva kärlek i olika former, från den första känslan, till gemenskapen till euforin av gemenskap.

Under dessa 120 grader av Zodiaken samt ungefär lika många dagar har du gått från vårdagjämningen till sommarsolståndet. 
Du har då lärt dig 12 kort, Ess, 2 samt 3 i varje svit. Tipset är att ta varje kort i en ca 10 dagars period där du lär dig varje kort grundligt, är du medlem (går distanskursen) tipsar jag dig om att läsa både grundtexten, texten för tidigare liv, texten för attraktionens lag på en gång, lär dig allt om kortet, dessutom kan du endera beställa boken "Tarot kort för kort" eller gå med på sidan för den för att skapa till varje kort, allra bäst är om du tar ner PDF-filerna och kladdar om och om igen för att verkligen lära dig korten.

Om du har min bok "Astrologi och Tarot" då vet du, men det kanske du gör ändå, att Ess-3 i varje svit är för det första stjärntecknet i varje element. 

Men livet, korten, stjärnornas aspekter fortsätter även då solen in i Lejonets tecken omkring den 20 Juli, det är då du tar fram 4, 5 samt 6 i Stavar. Lejonet är eldtecken. Du fortsätter sedan igenom tre till tecken, Jungfrun (Jord), Vågen (Luft) samt Skorpionen (Vatten). Det är alltså ett system, tre kort för varje tecken, faktiskt så är det ett kort för varje dekad som det kallas i varje stjärntecken som består av 3 dekader. När du kommer till omkring den 20:e november är det dags för 7,8 samt 9 i Stavar eftersom solen då går in i Skyttens tecken (eld). Hela Zodiakåret slutar med solen i Fiskarna (vatten). Då har året haft sin gilla gång, om du har hängt med, tagit ett kort i varje dekad, då har du agerat, planerat, känt in och tänkt till om alla korten från de fyra sviterna. Ett år? Känns det lång tid? Jag kan lova dig att det känns längre om ett år om du längtar efter att lära dig Tarot, men inte tar tag i det nu, nu när du kan starta med Ess i Stavar, i din brinnande kraft samt engagemang i att vilja förstå, tyda korten.


Bara därför får du ett erbjudande som gäller i tre dagar, den 21, den 22 samt den 23 mars.
Bli medlem, pris 3700:- (pensionär, medlem eller studerande 2700:-).
Swish 073 063 1657 Paypal order@ylvatrollstierna.se

Du får i det medlemskap ett år, i den finns distanskursen med alla texter, ljudfiler, filmer samt webinar 1-2 gånger i månaden.
Du får även boken "Tarot, korten på bordet" samt boken "Tarot, kort för kort, då även på sidan. Du får en personlig tolkning för tre månader på film. Dessutom kommer du att finna texterna från Astrologi och Tarot inne på sidan. 

Men du kan bara beställa böckerna för sig, eller Tarot, kort för kort online. Eller en personlig tolkning av mig, Ylva, för den 1 april kan bara medlemmar samt tidigare kunder boka tolkningar av mig.
Tarot, korten på bordet
Tarot, kort för kort
Astrologi och Tarot

Personlig tolkning 1/2 år mars till slutet på september.


Ha nu den mest fantastiska start på det nya Zodiakåret :) "Rocka korten" Lägg dem på bordet ;)

Nu har jag lagt korten på bordet


By Ylva Trollstierna, 2019-03-17
Nu har jag lagt korten på bordet

Jag försökte att vara lite finurlig med rubriken, men det är så, jag har lagt korten på bordet och tolkat vädret för mars till slutet på augusti, mest för att jag undrar var ovädret jag förutspått nu i mars tagit vägen? Visst det blåser lite halvstorm idag men... Om inte annat fanns det en mening med det lager av mat jag bunkrat upp med, hellre beredd än överraskad.

Det ser ut att bli en torr sommar igen, troligen torrare när det är torrt men mer regn än förra året. Vädret är viktigt, men det är nog för att jag är över 50 eller så är det för att jag ser vädret som en metafot för det vardagliga livet. Nästan överallt, så varför inte här också har jag skrivit om metaforen att om jag var en vädergumma som sa att det blir -10 samt snöstorm i mitten av juli, då är det rätt klokt att ta på sig vinterkläder, stanna inomhus eller resa bort, vädret kommer oavsett. Även om vi förr i mitten av juli hade förväntat oss +30 samt strålande sol. Tiderna förändras,nu skulle ingen bli chockad över snöstorm i juli förutom snöröjningen i Stockholm men de verkar bli chockad till och med under vinterhalvåret ;)

Det är inte så ofta jag lägger för vädret nu för tiden men jag hade rätt från februari förra året, tills nu, men jag är hellre utan oväder i mars och har fel än ett oväder för att bevisa att jag har rätt.

Sista veckan har handlat mycket om korten på bordet. Jag beslutade mig för att ändra min bok som utgavs 2011 den som nu är slutsåld och den nya på tryck. I den bakade jag även in boken Ylvas Tarotbrev. Egentligen är det tre böcker i en: Tarot, korten på bordet, Ylvas Tarotbrev samt boken Elementstjärnan. De tär hela 428 sidor,  nästan som en tegelsten.

Jag är så himla lycklig över boken, för jag ser det som mitt mästerverk. Den allra bästa boken för att förstå hur enkelt och kul Tarot är, dessutom går det att fuska med boken när tålamodet tryter. Bara lägga upp fem kort i elementstjärnan, sedan läsa innantill längst bak i boken där varje kort är tolkat på varje position. Bara för att du ska förstå hur bra boken är har jag lagt upp innehållsförteckningen samt några ljudfiler, klicka här för att ha koll

Eftersom boken är så bra, bestämde jag mig för att låta den medfölja medlemskapet :)
Faktum är att du kan bli medlem här inne, i det får du tillgång till det mesta om Tarot, för nybörjare, för dig som redan lagt lite kort samt för dig som avancerat ytterligare. Det finns en distankurs, samt alla korten på en sida, material från nästan alla mina böcker omT Tarot, till kraftdjur, astrologi, tidigare liv, attraktionens lag. Helt enkelt detta är troligen den mest givande sida om Tarot som existerar.

Du kan som bara inte missa medlemskapet om du är intresserad av Tarot. Dessutom filmer, webmöten, ja, jösses, det finns material för en livsstid, samt att jag hela tiden lägger in mer. Nu ska jag ändra lite med tidigare böcker, få ut dem även med ljudfiler för medlemmarna, för ibland är det lättare att lyssna än att läsa.

Ja, jag vet att det kostar pengar att bli medlem, men min tid är värd pengar, det har gått åtskilliga timmar att få ner allt material på skrift, ljudfiler samt tillgängliga inne på medlemssidan. Fast vid intresse kan jag lova att det är värt det. Dessutom får alla nya medlemmar även en tolkning i filmversion inlagd på sin sida. Bättre blir det allt eftersom, men en bra grund att börja med.

Jag har redan öppnat nästa bok i ämnet Tarot, som handlar om kärlek, men den får sedan vänta tills mitten på april då jag tänkt att tolka kort fram tills dess, för efter 1 april är det endast medlemmar samt tidigare kunder som kan boka tolkningar. Av den orsaken har jag nu satt priset på 500:- för ett halvår. Jag ser fram emot en ny era inom Tarot för min egen del. 

Vädret läser du på första sidan, klicka på Tarotakademin uppe i vänstra hörnet.  Må solen skina på dig samt regndropparna glittra i ditt hår medan vindarna för dig vidare i din utveckling, att du där emellan har fötterna på jorden. ;)

 / 5