Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 14
  • Following 5
  • Updates 18
  Joined October 26, 2017
 

Blog

För mycket Svärd?


By Ylva Trollstierna, 2019-08-10
För mycket Svärd?

Många är "rädda" för Svärdkorten i Tarotleken, men de är inte bara av ondo. Visst att få 3 i Svärd är ingen hit, men helt beroende på om du bara drar ett kort eller vilken position det kommer i en utläggning. Här kommer utdrag ur min bok "Tarot 78 svar" om 3 i Svärd, sedan följer mina andra tankar nedanför.


1 (Själsligt)

Med 3 i Svärd i positionen som visar på ditt inre, din andliga längtan och ditt karma är du nu i konflikt med dig själv, mår inte riktigt bra och tvivlar på det mesta. Du kan känna en osäkerhet inför livet och för din egen roll. Du kan ha svårt att ta dig själv på allvar och finner oftast en hel del för att kritisera dig själv. Du har med dig en osäkerhet som skapar kaos inom dig själv och som även kan göra att du är stökig utåt sett och att det blir en massa missförstånd med andra bara av farten. Du känner dig säkert missförstådd och enda sättet egentligen är att du blir vän med dig själv.

2 (Korsar)

Med 3 i Svärd i den position som visar på din nyckel, det som korsar hela situationen är det nu rörigt värre, konflikter och bråk som du helt enkelt måste igenom. Det kan vara allt ifrån små saker som förvirrar dig och gör dig ledsen till stora uppslitande scener och brytningar ifrån någon som gör dig illa. Bråk och diskussioner är något som är oundvikligt och som påverkar hela din tillvaro. Det gäller att nu stanna upp och se hur du låter det påverka dig. Kan du reda ut det på bästa sätt utan att ta en smäll genom att stanna upp i konflikten och ta ditt ansvar i det eller väljer du att stoppa huvudet i sanden och bli martyr. Var noga med människor omkring dig, du och någon annan är inte överens och du kan möta motstånd där du minst anar det.

3 (Bakom)

Med 3 i Svärd i det som visar på din dåtid har du nu lämnat en konflikt bakom dig, den kan ha lett till ett uppbrott eller brytning. Men det värsta är över nu och du kan rensa upp ifrån det som varit och börja om ifrån början med mindre problem än vad som var innan. Det kan ha slitit hårt på dig och du kan vara sårad, men det som har varit har varit, nu är det viktigt att du bygger upp dig själv istället och ser framåt och skapar det liv som du vill ha.

4 (Nutid)

Med 3 i Svärd i positionen som visar på nutid kanske en konflikt kommer som en chock eller så är du förberedd men undan kommer du inte. Dags att stanna upp och se sanningen i vitögat, en konflikt kommer för att något inte är i balans, om du kan finna obalansen så kan du komma bättre ur det hela. Det kan också vara så att du blir övergiven nu och hamnar i en brytning som du inte tänkt dig. Men inget i livet är en slump, se möjligheterna i att gå vidare istället för att se tillbaka på det som var bra och som gör ont och släpp hat och misströstan, du vinner inget på att gå omkring i oro.

5 (Snart)

Med 3 i Svärd i den position som visar på vad som kommer snart visar att du kommer att hamna i en konflikt inom kort, något som du inte kan undvika och som skakar om dig. Eventuellt så kommer det helt oväntat och du kanske upplever en förtvivlan. Det kan bli bråk om det mesta, från små saker till stora uppbrott. Du kan känna en förtvivlan över att du inte har kontroll över läget utan att allt brakar omkring dig och skapar kaos som du inte vet hur du ska hantera. Men eftersom du nu vet om detta i förväg så kan du göra dig beredd och genom det minska det värsta kaoset och försöka finna en trygghet i dig själv så att du står stadigt i oredan.

6 (Sedan)

Med 3 i Svärd i det som är sista händelsen i en period så visar det att du inte kan undvika en konflikt hur du än försöker. Det kommer att dra ihop sig, du kommer troligen att tappa kontrollen, du kommer troligen att bli ledsen. Men du har ett val, stanna upp och utvärdera vad som är viktigt för dig logiskt sett och ta kontroll över dina känslor. Vägra gå in i debatter och bråk, ta ställning till vad som passar dig allra bäst och se om ditt eget hus. Lär dig att räkna till tio. Släpp kontrollen och våga prova på något nytt, våga utmana dig själv. Var också beredd på att det kan komma in konflikter du inte kan varken förstå eller hantera i stunden och sök säkerhet omkring dig så att du kan räta på ryggen och ta ditt ansvar.

7 (Jaget)

Med 3 i Svärd är du som person en som troligen går med dåligt samvete och skuldkänslor för både det ena och det andra. Vilket leder till att du attackerar istället för att hämta andan. Du kan känna dig missförstådd och utanför, lämnad ensam till ditt öde och ha svårt att finna någon ro. Du är i kaos och behöver finna de harmoniska sidorna inom dig själv, klappa dig på axeln, släppa gammalt bakom dig och lära dig att gå vidare utan att ta på dig allt ansvar och all skuld. Viktigt för dig är att reda ut varför du mår som du gör och inte låta vanmakt och ilska ta överhand utan ta dig själv på allvar, se saker som de är, acceptera eller mot-agera men vägra att hamna i underläge från dig själv.

8 (Hemmet)

Med 3 i Svärd i din omgivning finns det nu uppbrott, bråk och konflikter som dominerar din tillvaro, stök och oroligheter som ger dig allt annat än trygghet. Detta kan nu vara allt ifrån en brytning till att det finns någon i ditt hem som sätter igång kaos eller provocerar dig så att du tappar kontrollen över dig själv och förlorar tryggheten i ditt hem. Det kan finnas problem i ett avtal som påverkar ditt boende och du kan ha problem med ekonomin men inte ensam. Det finns minst en part till som är inblandad och ni tillsammans har svårt att finna en lösning. Du kan ha svårt att ta det lugnt och slappna av, kan känna en panik, en rädsla över att förlora det du har. Denna mindre eller större katastrof får de proportioner som du ger den. Försök att se problemet som tredje person och gör sedan ett val om du ska utveckla konflikten eller lämna den därhän.

9 (Möjligheter)

Med 3 i Svärd har du nu alla möjligheterna till att ha tillit till dig själv. Om något går fel eller ifrågasätts så var du ändå inne på fel område eller i fel relation. Släpp och välj själv att gå vidare, ta ansvar över dina egna beslut och ingen annans - Ifrågasätt.

10 (Ödet)

Med 3 i Svärd så är ditt öde att våga släppa det som du krampaktigt håller kontroll över, något fungerar inte för om det gjorde det så skulle du inte hamna i denna situation, och om det inte fungerar så varför tillåta dig att bli ledsen och tappa kontrollen. Det är nu dags att du vågar ta ansvar för dig själv och dina känslor, vara logisk och utvärdera vad du egentligen vill och hur du på bästa sätt ska vara lycklig och i harmoni. Att det finns oro omkring måste du själv ta ansvar för och se till att du inte hamnar i denna situation en gång till och tappar kontrollen. Dags att börja se dig själv och vad som är viktigt för dig, att stå upp för dig själv och inse att du alltid gör ditt bästa, du kan även lära dig att känna tacksamhet över att saker inte blir som du tänkt dig, att det kommer nya möjligheter som passar dig bättre, oavsett du tror på det nu eller inte.


Att få 4 i Svärd är segt, att få 5 i Svärd är stressigt, att få 8 i Svärd är en utmaning, 9 i Svärd ett himla ältande, men vid 10 i svärd orkar inte ens hjärnan tänka.

Svärden handlar om det mentala. Jag funderade på min natt, som många nätter har varit sedan i våras, sömnlösa. Från att tidigare bara lagt huvudet på kudden, blundat, somnat är det lite tvärtemot nu. Saken är den att jag sover lätt, jag vaknar snabbt  till ljud jag inte kan relatera till. Men jag somnar lite lätt om, om jag inte blir klarvaken. Jag har alltid haft konsten att kunna sova sittandes, ståendes, liggandes samt var som, när som. Men vaknar jag till ordentligt då är det kört.

Ibland kan det hända att en av mina hundar behöver ut på natten, något som säkert skulle goda skratt om någon filmade mig, jag går som en zombie, halvblundar för att inte vakna till, på det sättet kan jag somna om, men om jag blir mer vaken då är det kört. Men å andra sidan sover jag lite. Sedan i våras svär jag över vildsvin. De kommer skuttande vid 01, 03 och skriker, väsnas, det låter som någon håller på att slaktas utanför mitt hus. Flera gånger har jag studsat upp för att försäkra mig om att katten är inne, alltså inte den som hamnat i trubbel. Mina hundar skällde tidigare som galna när svinen kom, nu tystnar de fort, de är väl också van samt less att höra dem. Själv så är natten körd. 

I natt kom de vid halv två, jag hade precis somnat, vilket gjorde att jag inte kunde somna om, men jag fick alla mina tolkningar lagda i natt. La mig vid halv nio, så nu har jag en dag till godo :)

Jag ser detta med vildsvinen som 3 i Svärd, det är en konflikt, något som irriterar mig gränslöst, jag känner mig maktlös, de är för många, inte ens en jägare skulle få hälften av dem om de låg på lurpass utanför mitt hus. Jag är i konflikt med vildsvin, nåja, det kunde vara värre. Funderar på att gå in i Ess i Svärd, en ny tanke, kanske börja köra nattpass istället, jag gillar ju ändå natten.

Vaknade vid 11 för att gå in i nästa konflikt. Men även den tyvärr en vana, nätuppkopplingen här hemma suger, jepp, den är katastrofal för det mesta. De har bytt allt som går att byta, men jag är sist ut på detta nät. Men i förmiddags fungerade det inte ens att koppla upp mig via mobilen, förrän efter en timme. Jag försökte att vara cool (2 i Svärd) under tiden som jag befann mig i 5 i Svärd (stress) för att till slut hamna i 6 i Svärd (lättnad), 7 i Svärd ta tag i min motivation. Men 4 i Svärd, 8,9 och 10 skippar jag idag. Utan nu ska jag pendla mellan Ess och 2 i Svärd, för acceptans är ibland viktigt för att komma vidare.

Anar att det blir nattpass i natten som kommer (svinen kör ca 3-4 dagar sedan tar de en annan runda innan de börjar om).
Önskar du en Tarotläggning? Boka en nu medan jag kör nattpass ;)
Resten av året, 400:- Swish 073 063 1657

Nu ska jag ta tag i lite Stavar istället, typ 2 i Stavar, finna min ambition, innan jag går in i Månen till middag med lite film till maten. Ibland är det lättare att skapa sitt liv efter kortens prognos än att bara ta saker som de kommer, resten av min dag ser helt ok ut i min dagsstjärna. 

Det finns möjligheter eller motsatsen


By Ylva Trollstierna, 2019-08-05
Det finns möjligheter eller motsatsen

Sommaren är inte över, däremot tar mitt sommarpris på Tarotakademins distanskurs samt medlemskap slut, sista dagen idag att komma igång till ett suveränt pris med en personlig tolkning. Det skulle ha slutat när augusti började med jag personligen fick kortet 10 i Svärd vilket innebar en TBE-dipp.

Ibland även när det är så kallade dåliga kort kan det vara en fördel att ha koll, att veta att en period är det sämre, det är precis som med vädret. ;)

Enligt min väderleksprognos tolkad via Tarotkort kommer värmen om någon vecka tillbaka, men det är helt okej redan nu tycker jag. Det innebär att jag har kontoret utomhus i paviljongen.

Jag hade tanken att vara i kortet Dåren i augustis först veckor, men jag såg bara en aspekt av kortet, den där sköna slackerstilen att ta allt som det kommer. Det jag själv inte tänkte på var livsglädjen, impulsen som följer med som ett brev på posten. Jag var inte i planering utan skulle ta det lugnt med min 10 i Svärd, visst stundvis har jag legat däckad, övrig tid har jag snurrat runt som en Dåre med den ena impulsen efter den andra.

Även om jag inte känner av hösten inser jag att jag behöver gå in i energin av 7 i Mynt, planera webträffar, vilket inte fungerar på sommaren men desto mer under hösten.

I övrigt försöker jag att vara i 6 i Bägare, njuta av familjegemenskap, varvat med energi av Eremiten, detta med att fullända, skriva texter. Det är nästan som att denna vecka börjar med lite ordning, lite struktur á la 4 i Mynt medan jag bara är i en Dåres energi av att vara öppen för vad som som kan hända, men jag har rätt okej kort för denna vecka, började morgonen med veckans stjärna för att sedan fortsätta lägga kort på Vita Vingars Tarotlinje där jag svarar i veckan mellan 9-12, det om något är en vardag, en ny vardag men som ger mig struktur. En perfekt tid mellan samtal att fixa texter.

Ikväll ämnar jag gå in i Prästinnans roll, har en del tolkningar som min 10 i Svärd satte på paus, men utan motstånd, utmaningar finns inte heller uppskattning vilket jag ser mer som att Lyckohjulet fortsätter att rulla på.

Jag skulle rekommendera dig att utveckla kunskapen av 6 i Mynt, passa på att starta utvecklingen av Tarot, men för min del kan du gärna vänta tills i morgon, det blir lite mera Myntaspekter för min del ;) Men själv så avskyr jag att missa tillfällen, kanske du är likadan?

Snart augusti...


By Ylva Trollstierna, 2019-07-30
Snart augusti...

En av de månader på året då jag har mest bokningar medan Juli är den månad med nästan inga bokningar alls. Varför kanske du undrar?

För att de flesta har liknande mönster i livet. I juli är det semestertider, kanske några veckor iväg med husvagn eller en tripp utomlands, men det är ingen tid för tolkningar, det är då det gäller att ta tillvara på varenda (solig) dag men insikten om att hoppet är det sista som över människan. Det ska vara glädje, lata dagar, ta igen allt det som inte hunnits med under månaderna innan. 

Januari och februari handlar ofta om att få kontroll på vardagen samt ekonomin efter alla julklappar, ledighet och omkostnader för allt som ska upplevas under de mörkaste dagarna på året.

I mars finns det en någorlunda balans, sedan kommer april, en rätt schysst månad, balans i ekonomin, vårkänslor, insikter om badsäsongen som skapar mer struktur och mål.

I maj och Juni som ofta är rätt okej blir det mer tid för trädgård eller att vara ute de lediga stunderna, planering inför sommaren, skolavslutningar, dop, bröllop och midsommar, här börjar fokuseringen på att få uppleva lycka, egen tid, press på att må bra, besvikelse när vädret inte är på en sida.

Juli, hela Sverige står stilla, många har semester, efterlängtad sådan, planerad som ofta inte blir som önskat. Tid med sina näraste, kanske en husvagnssemester som kan innebära soliga dagar med bad, men lika gärna en partner som inte är lika romantisk som önskat, utan ser mer ner i ölburken än på den som trodde att äntligen ska vi komma nära varandra igen. Flirtar, en del bakom ryggen, är det kanske den lättklädda tiden som skapar det eller längtan efter att slippa ansvar, vara fri. Svartsjuka, missnöje som börjar pyra med vetskapen om att allt kostar mer än planerat. Naturligtvis finns det motsatsen.

Augusti, frågorna hopar sig, rätt partner, fungerar det här äktenskapet, hur blir det med skolor, utbildning, räcker pengarna till nu när allt ska betalas efter Julis upplevelser. Månaden med mest frågor inför en tid av kortare dagar, mera mörker.

Juli= få bokar tolkningar, de vill uppleva allt vad lycka har att erbjuda.
Augusti= insikter efter juli, vad ska nu se, fortsätta en relation, räcker pengarna, studier, planer.

Visste du att augusti är den månad då de flesta bryter en relation, eller är i kris i relation, efter grusade förhoppningar av att rädda en relation under semester, mycket inte blir som planerat. Det innebär att jag har mest jobb i augusti.

Är du nyfiken på de andra månaderna ifrån mitt perspektiv?
September, månaden med mest kursdeltagare, både nya samt mest intresse på webmöten, hösten är här, insikterna börjar komma som även hör hemma med siffran 9 som är lika med September.
Oktober, en mitt emellan månad, en månad då saker fortsätter, avslutas utan dramatik, kylan börjar komma närmare, mer planering inför vinter, längtan efter värme, förändringar, flytt, byte av jobb, allt som hör siffran 10 till, att avsluta för att gå vidare.
November, mörkret, allvaret gör sig påmind, ofta då jag brukar erbjuda årstolkningar för att inge framtidshopp, men det är månad 11, som handlar om mer andligt medvetande.
December, en sådan mixad månad, ena foten i Den Hängde Mannen (12) och den ena i Kejsarinnan (3 = 1+2=3). Stress för alla krav om att skapa den mest glada juletid, oro för ekonomi, men även glädje över julspel, en del panik över julen då de verkligen känner sig som den hängde mannen medan en del känner sig som Kejsarinnan med hela tjocka släkten på besök. Fortfarande en del som är nyfikna på det kommande året, men få är nyfikna på att vidareutveckla sig via kunskap. 

Vid intresse kan du fundera över mönster på de andra månaderna, Januari som 1, Februari som 2, Mars som 3 och så vidare.


Egentligen tänkte jag sätta ut en blänkare om att du bör passa på att boka en tolkning med mig nu, innan vardagen kommer ikapp dig, medan du har pengar kvar av sista lönen. Men det blev en blogg med budskapet -
Boka en tolkning nu, för det är ca 2 veckors väntetid. Det blir mer för varje dag. 
500:- för resten av året, inspelat på MP3 som du får på din egen profil på min sida. Swish 073 063 1657
För hur ser det ut med studier, kurser, kärleken, allt annat som du börjar planera?

Men du kan också vara smart, använda energin från Septembers mönster, boka in dig här på Tarotakademin, ta tag i att själv lägga korten på bordet, dessutom får du nu en tolkning med förutom det allra bästa priset på medlemskapet med distanskurs. 1500:-

Planering, vilket du kan se i 4 i Mynt, 7 i Mynt samt Kejsaren bör vara viktigt för att skapa en bra grund, för en tolkningar handlar inte bara om själslig utveckling, det handlar även om den grund du har i vardagen som är grunden till att du kan skapa mer harmonisk upplevelser på alla plan. Allt för att undvika lärdomen av 3 i Svärd, för den kan dyka upp för att du inte sköter om din hälsa, den kan dyka upp för att det finns konflikter med arbete, kris med ekonomin men troligen mest för besvikelsen att kärleken inte är i balans.

Insikter


By Ylva Trollstierna, 2019-07-26
Insikter

Är du i kortet Solen kanske med 10 i Bägare eller någon annan mysig aspekt av ledighet, kanske nu när det blir helg om du inte har semester. Själv tar jag ledigt när jag vill men en viss modifikation. Juli är alltid min minst tolkande månad, för de flesta har inte tid att spå sig eller engagera sig i sin andliga utveckling. De har semester, de våldgästar släkten eller tvärtom, kanske är ute i en stuga eller drar omkring med husvagn, eller jobbar så varje ledig sommarstund går åt att känna sig ledig. Men alla är vi olika. Ibland syns jag inte ute så mycket på sociala medier, det är när jag går in i kortet 9 i Stavar, glömmer tid och rum för något som jag engagerar mig i.

Jag trodde jag skulle vara ledig fram till den 16 augusti då jag har en helgkurs på Englagård, som du inte bör missa, varför? Mm, det kan du få reda på där. Jag kom i alla fall hem från Gotland, det var ett äventyr att komma iväg med en hund som fick solsting, jag valde till slut att lita på mina kort som sa att jag skulle åka, dessutom hade jag ett säkert kort i de som var hemma med hunden. Men jag var rent förtvivlad kvällen innan färjan skulle åka. Insåg då att jag aldrig låter någon annan spå mig, för att bara litar på mig själv.  Vilket då blir extra kul att jag bad min vän som jag bodde hos lägga kort för mig. Hon har inte ens gått kurs för mig. Så nu har jag blivit spådd, när jag tänker på tolkningen sitter jag med ett leende på läpparna, verkar som Vagnen är med mig med att jag styr min egen väg, för jag har haft en tuff vår, men tacksam för de möten som bringat mig ur fattning.

I alla fall kom jag hem, skulle blogga på min sida, se över de andra, göra några tolkningar men så har jag lärt mig att lyssna på mina impulser, det vill säga 3 i Stavar. Vilket skakade om hela min vecka, eller nja, ofta skriker vildsvinen mitt i natten så min dygnsrytm är inte som den ska längre. Men med datorn som sällskap med hundarna i sängen har jag fått en hel del gjort.

Faktum är att jag själv blev lite förvånad när jag surfade runt här inne, på medlemssidorna,jösses vad material, texter som jag inte ens tänkt på. Visste du att allt började med distanskurs år 2000. Jag satte ihop en mailkurs, det avancerade för varje år, mer texter, andra kompletteringar, sedan har jag alltid varit på om Internet, jag skapade min första hemsida redan 1996.

Men jag har nu senaste dagarna lagt in tre delar till på sidan, dels en del som heter kort för kort, som är från den boken men lite mer text, sedan en hel avdelning om Astrologi som är en viktig del av Tarot, likaså numerologi. Jag känner mig himla nöjd just nu, lite som i 9 i Bägare.

Jag tvivlar på att det finns någon som skrivit lika mycket om Tarot som mig och som har det på en hemsida för att dela med sig. Jag har som mål att alla ska veta att de kan tolka Tarot, det är inte så svårt, som att lära sig ett nytt språk, kanske lite enklare, för tänk om du ska lära dig tyska och får en massa bilder att visa istället för att hålla koll på allt.

Tarot är så mycket mer än bara 78 kort, det är livets bok, alltså innehåller det allt. Typ som denna sida, Tarotakademin. Tarot är inte bara att spå sig, utan att själv ta kontroll över sina agerande, sina känslor, sina handlingar och sina tankar. Allt för att skapa det som själen vill utvecklas i. För mig handlar det inte bara om att uttala en prognos, utan vad kan du eller jag göra åt prognosen? 

Jag har skrivit en bok - Tarot och attraktionens lag - Varje kort har en betydelse, det visar på vad du skapar för dig, du kan alltid skapa om, eller ta lärdom, utvecklas. Tarot är som en personlig andlig utveckling. Mitt mål är att erbjuda dig kunskap på ett enkelt sätt, men även lite mer avancerat om du önskar det. För tillfället är jag nöjd, men jag vet att snart kompletterar jag med något mer, bara för att utveckling aldrig är något som är stilla.

Nu ska jag utveckla vidare...

Ps. Insikter finns i alla niorna, insikt om sin kraft, tacksamhet men även detta med att våga möta sina begränsningar.

Avslut samt åldersgräns


By Ylva, 2019-07-15
Avslut samt åldersgräns

Avslut kan vara en sådant bra kort som Världen. Detta med att ha slutit en cirkel, avslutat en cykel för att gå vidare in i en ny fas i livet.
Jag borde egentligen aldrig säga aldrig visar mig min erfarenhet, men jag är rätt säker, på att detta var den sista kursen i Tarot i Sverige. Jag har nya mål, en ny fas i livet som jag nu kan ta första steget in i, det efter fyra dagar med en kurs i Tarot i mitt hem.

Som vanligt med kurser, någon bokar in, hoppar av, inte för att jag själv kan förstå hur någon kan välja att fara och bada i Halmstad när man kan tillbringa en helg med mig och korten. Eller som den som befann sig i 5 i Mynt tillsammans med Den Hängde samt 8 i Svärd omvänd, bokade in, skulle betala vid ankomst men inte dök upp. Men wow, tre fantastiska kvinnor anlände mitt hem på torsdagen.

Själv är jag så himla nöjd med dessa dagar, vi har startat vid 09 och avslutat strax före midnatt, varvat korten med matpauser, samtal om saker i livet som har betydelse till kortet, vi har lagt stjärnor för kärlek, medial utveckling, tidigare liv, vi har pysslat och pusslat med olika aspekter. Det har som bara varit wow, jag har nu även ytterligare orsak till att inte har någon helgkurs, för hur ska det kunna bli bättre än så här? Jag fick dessutom frågan om en stjärna, en utläggning som jag genast byggde om, den är helt suverän, jag ska bygga på den lite mer innan jag lägger ut den för medlemmar.

Vi har suttit ute och rusat in när det börjat regna, åskan har dånat och mullrat, regnet har hällt ner medan vi suttit vid bordet, helt upptagna av våra kort. Sedan var det bröllop på slottet i huset bredvid mig, sång och skratt, lite så där extra mysigt, det ger som en extra känsla, och så har vildsvinen löpt amok då bröllopsgästerna var i vägen för deras ordinarie rutt, så sovit denna helg är väl inte det mesta jag gjort. Men attan så trevligt jag har haft det.

Detta med att ha kurs är även att gå kurs, att se korten från ett annat perspektiv ibland, eller att få en fråga som gör att jag verkligen behöver tänka till. Belåtenhet, förnöjsamhet är lika med 9 i Bägare, känslan som jag befinner mig i. Lite mixat med 5 i Stavar, för åskan dånar fortfarande, ibland hinner jag räkna till fyra sedan hör jag verkligen hur molnen dånar ihop, märkligt att det kan bli sådant ljud. Internet är avstängt i väntan på solsken, jag skriver detta i ett dokument där jag håller på att fylla i texterna för min minsta distanskurs i Tarot, helt inspirerad av dagarnas kurs kanske jag till och med blir klar innan midnatt. För något annat jobb lär det inte bli i detta svenska sommarväder.

Vi har även gått igenom olika lekar som min första Crystal Wolf, visdomskorten men jag  fann även i mina gömmor två lekar av Erotica Tarot. Den är helt slutsåld. Dessutom en raritet, coolt. Kolla in dessa länkar. Men var över 18 år. Leken sålde slut fort, speciellt i USA och Grekland, vill du ha ditt eget ex, pm:a vid intresse (ylvatrollstierna@gmail.com)
https://paranormal.se/topic/tarotkortlek/erotica_tarot.html

http://www.aeclectic.net/tarot/cards/erotica/
På sista länken kan du även klicka för bilderna om du är över 18 år.

Jag spår inte bara kärlek och erotik i den utan allt. Men jag säljer dessa två lekar. 1000:- styck. Kanske en bra investering då jag vet att den gått på Tradera för mer, dessa lekar är helt oanvända. Jag har även en bok som följer med som bonus till den första som köper första leken. Med andra leken följer det med som PDF.

Jag tycker nästan lite synd om dem som missade kursen för den vara bara så bra, men är du en av dem misströsta inte. Distanskursen är inte fy skam den heller, den är inte live, men det finns filmer, det finns ljud, allt i din egen takt, vilket kanske kan vara både en fördel och en nackdel, lite press sätter mer fart på engagemanget. Nu till kortet 4 i Svärd, det är morgondagens kort i min lilla distanskurs i Tarot. Ett kort som jag har släppt bakom mig men har en del erfarenhet omkring. För snart har jag nog ro att börja skriva på boken om Tarot och hälsa. Allt har sin fas, en gång i tiden var Erotik på mode (vilket det i o f s är fortfarande) nu är det dags för mer medvetande om detta med hälsan. 

Nästa blogg tror jag att jag ska skriva om en annan raritet som jag har, såg den på Ebay för 1000 dollar.


Från distanskursen i Tarot på vipstar - 4 i Svärd

I Tarotleken finns det bara ett enda kort som visar på sjukdom, det är detta kort, 4 i svärd. Då är det hela 77 kort kvar som kan visa på god hälsa, eller? Nix, men korten i stora Arkanan visar vilken sjukdom, de där som vi ser som lite mer allvarligare. Korten ur Stavarnas svit visar på sjukdomar relaterat till inälvor, förbränningsorgan samt muskler, alltså de kort som är ur balans. Men det är lite av överkurs. Viktigast med detta kort är att du först och främst noterar att något är ur balans. Se sedan vad som kommer efter. Så länge kortet är rättvänt är det lättare obalans, lättare sjukdom, som att du kan vakna upp en dag med huvudvärk, ont i magen, förkyld och liknande.

Det kan även vara ett kort som visar på lättja, att du mentalt inte orkar fokusera, ta ansvar för dig själv eller se till att något fungerar, som när du bara vill dra täcket över huvudet.

Oh my Tarot!


By Ylva, 2019-07-10
Oh my Tarot!

Helt plötsligt fick jag bara idén att ändra en mening som jag säger rätt ofta - Oh my God! Jag som bara tänkte till, insåg att Tarot är allt, vilket i och för sig inte gör att det blir en Gud för mig, men nästan ;)
Men Tarot innehåller allt, så varför inte - Oh my Tarot! Om inte annat kommer någon att fundera vid mitt uttryck. Personligen tycker jag att folk funderar för lite. De flesta är så vana att bli matade av media, som du av denna blogg. Det gör att vi ofta inte ifrågasätter eller funderar vidare, så vida det inte provocerar vår värdegrund. Men var kommer den ifrån?

För mig är Tarot helt fantastiskt, hela livet, alla aspekter i en enda lek, som ryms i fickan, som alltid har svar, nåja, för det mesta, eller egentligen alltid, ibland är det bara svårt att förstå en del kryptiska meddelanden.

Jag älskar att utmana mig själv när det gäller Tarot. Det finns som inga gränser utan bara mer möjligheter. En av orsakerna till att jag så ser fram mot kursen som startar i morgon. Jag är taggad, jag ser fram emot att pressa mig själv ytterligare för att ge så mycket som möjligt för att deltagarna ska ha en gedigen grund att stå på när de far hem, fulladdade med kunskap. 

Min fråga med Tarot är ofta, hur kan jag bli bättre? Hur kan jag utveckla mer? Är det något jag missar?
Jag kan bli bättre genom att hela tiden utmana mig själv till att förstå mer av livet, av alla mönster som vi skapas av och skapar i.
Jag kan utveckla mer genom att tolka korten, de är individuella för varje person även om vi alla kör liknande mönster.
Jag får leva med att jag missar en del, för denna kunskap är så stor att ett liv räcker inte till att omfamna allt, men det går att starta någonstans, det går att bygga på, det går att ifrågasätta, värdera, utveckla. Det är tjusningen med Tarot.

Jag kan tycka att det är en utmaning att lära ut Tarot, men de flesta som gått mina kurser har varit nöjda, men det innebär inte att jag kan luta mig tillbaka, det gäller att vara alert med korten. Det mest intressanta med kurser är reflektionerna från deltagarna. När de ställer frågor som jag inte ens har tänkt på. När jag får utmana min kunskap, lita på korten för att vägleda även hur korten kan tolkas, inte bara vad de betyder.

Jag är i en utmaning med korten nu, detta med kärlek, det är inte min starka sida, jag vet precis hur man inte ska göra, sedan har jag en del kunskap om vad som kan bli bra, men jag är inte romantisk, jag letar inte efter en tvillingsjäl, jag är mer pragmatisk när det gäller känslor, vilket är verkligen min stora utmaning då kärleken är det som är viktigast i 99% för alla.

Igår kom idén, ah, jag har texter om kärlek, tänk om jag skulle gå igenom dem, skriva om dem lite så de passar till Tarot, till hur det både går att inse, förklara, peppa och tolka ännu mera. Så det är vad jag gör medan jag passar annat. För här hemma styrs livet av mina största kärlekar, mina hundar. :) En av dem är högt och lågt, endast 1 1/2 år gammal, i sin tonårsperiod med att se om allt är ätbart, var gränserna går. Hm, kanske nästa fas blir att tolka Tarot till djur? 

Nåja, jag tror i alla fall, för här tror jag, att texterna om Tarot och kärlek blir bra, vägledande, hela 20 sidor att gå igenom, sortera upp, skriva om, ställa utmaningar och vägledning till. Men det vette rackarn om den som läser igenom allt inte blir en stjärna på att vägleda i Tarot när det gäller kärleken. Det är jag redan, problemet ibland är bara att en del inte vill höra, för de vågar inte tänka själva, tänka om, tänka mera möjligheter utan låser sig till det som bör vara, när var livet sådant.

Mina viktigaste punkter när det gäller kärleken är:

9 i Bägare = Älska dig själv.
3 i Bägare= Älska allt, se tjusningen i vad som är.
4 i Mynt= Släpp kontrollen.
Lyckohjulet= Våga ha tillit.
4 i Stavar= Var i gemenskap.
Djävulen= Bejaka dina lustar, utan bekostnad på någon annan.
Eremiten= Våga gå undan, vara själv.
Solen= Ge kärlek.
Styrkan= Var dig själv.
Dåren= Älska allt som för första gången.
Domen= Våga släppa förutfattade meningar.
6 i Bägare= Värdera din grund, oavsett lärdomar, det har skapat den du är idag.
Tornet= Du kan när som helst börja om.
3 i Svärd= Släpp genast det som är en konflikt.

Nu saknade du Paret eller hur? Eller kanske 2 i Bägare?
De två klassiska korten för en kärleksrelation. Mm, skönt ibland att få bekräftelse, men är du i allt ovan då behöver du ingen bekräftelse, då kan du bara vara i Temperance, kärleken från själen, från ditt högre jag. Det du, Oh my Tarot ;)

Det är mycket Tarot nu :)


By Ylva, 2019-07-07
Det är mycket Tarot nu :)

Om några dagar startar den sista Tarotkursen jag har i Sverige, men egentligen ska jag aldrig säga aldrig, därför har jag formulerat den meningen så, annat om jag hade skrivit - jag ska aldrig mer ha en Tarotkurs i Sverige. Fast jag kanske får äta upp det också senare. Ibland är jag så beslutsam men sedan visar livet mig att jag hade så fel. Som när jag fick för mig ännu en gång att jag skulle inte tolka rent allmänt - Ha säger jag bara, jag borde ha anat eller åtminstone "pratat" med mina kort först, men icke, impulsen (3 i Stavar) styrde samman med ältande (9 i Svärd) att jag inte orkade mer, innan jag insåg min feghet. Dessutom blev det förbålt tråkigt utan tolkningar som jag är van med. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig ;)

Fast jag är rätt övertygad om att detta blir den sista Tarotkursen med mig här, det har i alla fall korten väglett mig i. Jag längtar även om jag är nuet, tänk vilket privilegium att ha några härliga individer hemma hos mig, prata Tarot och lägga kort i 4 dagar. Det är inte bara de som lär sig, utan även jag. För det är kanske den största vinningen med att ha kurs, detta med insikter. Jag har förväntningar på att denna kurs blir lika trevlig om inte trevligare än de som jag haft hemma tidigare. Jag mår ju bäst hemmavid, att sedan kunna sitta ute med korten en mysig sommardag, eller inne om det inte är lika mysigt ute ger en viss frihet. Att se alla aha-upplevelser hos kursdeltagarna är kanske det som peppar mest. Dessutom brukar det vara en härlig stämning när vi är en grupp som gemensamt utvecklas.

Nu har jag äntligen talat in all text till boken "Tolkning i Tarot". Jag har som en vision att allt, nåja i stort sett det mesta, ska finnas att lyssna på, kanske för den som inte kan eller gillar att läsa, eller för den som tycker det är bekvämare att lyssna.

Jag håller även på med texterna till den lilla självdistanskursen som finns på Vipstar, alla texterna som var skrivna lyckades jag radera, då jag valde att skriva dem online och tog bort fel profil, shit happens! Men bara av en anledning, kanske, förhoppningsvis blir det bättre som det blir nu. Det är även inspirerande för mig att skriva texterna, jag får tänka till en gång till om korten eftersom det är helt nya texter. 

Jag översätter texter till engelska, går väl så där, lite swengliska, men med tiden så, samt lite genomläsning blir det nog bra, det stimulerar även mitt sinne, för jag brukar säga att lära sig Tarot är som att lära sig ett nytt språk, nu kan jag hjälplig engelska men det duger inte så jag behöver pressa mig lite mer, så där som en del när de vill lära sig mer om Tarot.

Sedan har jag några tolkningar i kväll som jag ser fram emot, det är som kvällslektyr, alla människors liv är spännande, alla har sin egen blueprint som ger insikter.

Jag ska boka upp mina tider på Vita Vingars Tarotlinje som är den som nu är istället för Tarotlinjen, det är bland det bästa jag har gjort. Slippa ansvar, bara svara i telefon när det passar mig. Men annars har jag i stort sett slutat förändra, utan nu rensar jag istället, befinner mig som i XVI Tornet kombinerat med 7 i Mynt, vilket är en lite ny upplevelse, men stimulerande. 

Har du dragit dagens kort? Har du funderat över vad som är viktigt i din väderleksprognos i dag?
Själv fick jag 6 i Mynt
En hel del kapacitet, du vet vad du kan och vad du kan dela med dig av, gör det! Våga improvisera och inspirera till nya möjligheter, du får till dig det du behöver - Utspel.

Detta är vad jag kan dela med mig av, för improviserat har jag redan gjort i bloggen, nu ska jag bara vara i det jag får till mig, det som jag behöver. Vad du kan göra via mig nu för att ta tag i utvecklingen av dina kort?

Lyssna eller läsa på "Tolkning i Tarot"
Boka sista platsen på sommarkursen 11-14 juli hemma hos mig
Boka självdistans kursen på Vipstar
OBS! Medlemskap på vipstar kostar 100:- men du kan även vinna ditt medlemskap då jag lottar ut en varje dag under hela juli av dem som gillar (älskar eller wow:ar) ett visst inlägg på min fb fanpage.
Boka medlemskap här inne på Tarotakademin där du får allt, nåja ;) med dig om Tarot i både text, ljud och filmer samt support.

Ha en fin dag med dina Tarotkort. 

En ny månad


By Ylva, 2019-07-01
En ny månad

Sommar månaden, verkar som min väderleksprognos (första sidan) håller i sig, tyvärr, från + 29 och strålande sol igår men blåsigt som fan, är det nu endast + 16, blåsigt som bara den med regnskurar som bara väller ner. Jag pratar till och från om detta med att använda Tarot som en väderleksprognos. Jag tycker att det är en klok, smart metafor.  Som att exempelvis planera sin semester från när det finns möjlighet. Men sedan beror det även på vad man vill göra på sin semester. Vill man få skjuts i en hammock passar vädret bra, eller om man vill ha en ursäkt att resa bort, eller städa upp inomhus, eller bara ligga i soffan. Vill man däremot ligga ute i rabatterna är inte vädret på ens sida, eller för grillfester med vänner.

Vad jag menar att med vädret som med Tarot är det en möjlighet att planera lite bättre vad som önskas upplevas på bästa sätt. Själv  har jag denna måndag med så kallat oväder efter några lata dagar en hel dag inne i stort sett framför datorn,  jag blir besviken för att jag ska sitta inne och jobba, igår var däremot en dag utomhus från morgon till kväll, vore synd om det var tvärtom.

Idag är det en ny månad, nu framöver på min facebooks sida dyker ett visdomskort upp klockan 09 varje morgon, jag har lagt in dem helt slumpmässigt, men anar en perfekt synkronisering för den som ser den. Fast jag valde dagens kort som blev Ess i Bägare, ett bra kort att starta sommarmånaden med. Men bara för att det är Bägare handlar det inte om att alla som ser kortet idag ska bli förälskade, men det vore ju trevligt. Det handlar mer om att bejaka sina känslor, vara i en ny känslomässig upplevelse, älska tillvaron, uppskatta det som ger en härlig känsla.

Tyvärr är det ett ofta missuppfattat kort, många tror att det handlar om att nu startas en ny kärleksrelation upp, det trodde jag med en gång i tiden, innan jag förstod varför det är 1-10 i varje svit. Dessutom att det behövs två för att det ska bli en relation. För det är helt möjligt som du vet att bli kär i någon, älska någon utan att få respons, men med Ess i Bägare finns det först och främst en kärlek till sig själv, vilket är den bästa starten som går att få.

Om två veckor har jag kurs hemma hos mig i Tarot, jag har sex platser, det är en intensiv kurs, för så väl nybörjare som de som lagt kort ett tag, jag gör alltid mitt bästa att göra det så enkelt som helst, samtidigt som det är min utmaning då jag kan korten utan och innan, det är som om du skulle komma och inte kunna ett ord japanska, medan jag talar och skriver det flytande, men innan helgen är över kan du klara av att göra dig förstådd samt förstå. :)

I natt drömde jag att jag hade kurs i Tarot men inte hemma utan på ett hotell, jag kom igång med korten, en kille hade en sådan aha-upplevelse vid 6 i Stavar, då jag gick igenom korten att det blev för mycket för alla när polletten föll på plats, då gick vi alla och åt frukost. Känslan jag hade av att han hade förstått hela Tarot systemet gjorde mig matt och lycksalig. I min dröm åt jag jordgubbar till frukost och får jag denna känsla vid min kurs ska jag fixa jordgubbar, det lovar jag (vilket innebär att jag av erfarenhet får fixa jordgubbar ;) ).

Känslan när någon verkligen förstår systemet, när de inser att detta är enklare än vad jag trott, jag kommer att kunna tolka Tarot den är enorm. Jag vet själv hur svårt jag hade det från början innan min pollett trillade ner, nu har jag mer bekymmer med att inte göra det för avancerat. Tarot är verkligen min grej, jag är så förtjust i korten, men jag har inte hunnit ens starta på min bok om Tarot och hälsa, dessutom har jag allt för länge befunnit mig i 9 i svärd privat för att orka skanna in de första 18 korten av min nya version av Prisma Tarot, men denna vecka verkar vädermässigt vara perfekt för allt jag vill förverkliga både när det gäller Tarot samt att rensa upp hemma som då mer hamnar i 7 i Mynt, idag känner jag mig som Dam i Mynt, koll, planering, strukturerad men även motiverad i 2 i stavar.

 / 6