Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 10
  • Following 6
  • Updates 10
  Joined October 26, 2017
  Followers
  Recently Rated
 

Blog

Att låta korten falla på plats


By Ylva, 2018-12-10
Att låta korten falla på plats

I mitt sista blogginlägg var jag så förvirrad för att jag höll på att skriva en bok och jag var lite lost, men jag pysslade med annat och la det åt sidan, sedan föll allt på plats. Så pass att den gick i tryck och var med i en lucka för några dagar sedan.

Har du missat min nya bok? Den är så totalt helt annorlunda än alla andra av mina böcker. Genom åren har jag hört dem som sagt att det är så mycket text, så mycket att hålla reda på och så många kort. Kortens antal kan jag inte göra något åt, det är som det är, det behövs 78 kort varken mer eller mindre för att få det system som Tarot är att fungera. Däremot har jag länge sökt efter en lösning för att erbjuda en helt annan variant och nu är den här :)

I boken Tarot, kort för kort, passande namn eller hur? Där finns en sida med lite text, mer nycklar till att tänka själv, utrymme att själv skriva in sin upplevelse av korten och kortets egenskaper samt att även rita, skriva eller klistra in i mallen för kortet. Det är som helt perfekt. Läsa den korta texten, skriva in dina egna svar samt fundera över reflektionerna. Du skapar både din egen bok samt skapar din egen bild av kortet.

Jag har dessutom skapat den även i en webversion, där du helt enkelt loggar in på en profil på Tarotakademin, där finns alla korten i A4 med text och bildruta. Skriv ut, skriv in, sätt i pärm. Är du inte nöjd med det du skrivit eller ritat, skriv ut ett nytt ark. Dessutom finns det bilder, alla 78 till fem kortlekar ifall du behöver inspiration.

Här under finner du texten till Dåren, jag ska förklara lite hur jag tänkt (med röd text)


Dåren (XXII The Fool)

*Attraktion Nyckelord på kortet som även står på bildramen.
Arbete - Oerfaren Ordet ifall du tänker på agerande situation 
Kärlek – Öppenhjärtig Ordet ifall du tänker på den känslomässiga reaktionen 
Ekonomi - Bekymmersfri Ordet om du tänker på din trygghet 
Hälsa/jaget - Tillit Ordet om du tänker på ditt välbefinnande och personlighet
Andligt – Utlevelse Ordet om du tänker på den andliga sidan av dig

Dåren visar på början av allt, ingen erfarenhet, ett öppet sinne. Ett varande i det som är. Visar på optimism och tillit, en livsglädje till allt. Ingen värdering av vad som är rätt eller fel, livet är ett äventyr. Kort text, grunden av kortet.

Upplevelsen av kortet Här fyller du i hur du upplever kortet, negativt, dramatiskt, harmoniskt, fantastiskt eller om du haft någon händelse som du kan relatera till kortet. 

Kortets händelse När du har en händelse som du känner hör till kortet, eller om du fått kortet vid något tillfälle och bara känner att ja, det var det kortets händelse.

Reflektion Det är frågor som är skapade ifrån kortet för att du ska tänka till. Men de kan du också använda tillsammans med någon annan att samtala om eller berätta ditt svar, bäst när du bara drar ett kort för att känna in det. Sedan ta en av frågorna och förklara och få respons. Ett bra sätt att utveckla din kunskap tillsammans med någon annan.
Vad ger dig livsenergi? Om du känner efter, vad är det som skapar livsglädje, energi, en händelse, en känsla, ett agerande, en respons eller något annat?
Vilken händelse har varit mest impulsiv? Tänk efter, när gjorde du något bara så där hux flux, av en ingivelse, av en tillit, det är inte säkert att det var den mest lyckade händelsen, utan den utan eftertanke, på impuls.
Vad gör dig lycklig? Något finns det väl som får dig att känna ett lyckorus, en salighet, en inre glädje, kan det vara en kram, en glass, ett tvprogram.
Vad får dig att följa din känsla? När är du öppen i dig själv till att du följer känslan bara så där, utan eftertanke, bara för att, för att du vill uppleva något?
Var kommer din inspiration ifrån? Från ditt inre, från någon annan, från en händelse, från en artikel, eller vad?


På korten 1-10 i lilla Arkanan är nyckelorden lite annorlunda uppbyggda. Om du ser på 5 i Mynt:

*Begränsning Det är nyckelordet som berättar om kortets egenskap oavsett vad och som du även kan använda för andlig tolkning av kortet. 
Arbete – Kraftfull begränsning Kraftfull är ordet som finns för varje kort för området "Arbete". Det kombineras med kortets ord "Begränsning" = Kraftfull begränsning. Om du frågar eller lägger en stjärna och vill ha lite text, bara nyckelord då är dessa de mest perfekta att utveckla ifrån. Ställ dig själv frågan, vad är en kraftfull begränsning när det gäller agerande eller arbete?
Kärlek – Känslomässig begränsning Liknande här, Känslomässig är ordet för allt med kärlek. + Begränsning, vad är då en känslomässig begränsning?
Ekonomi – Strukturerad begränsning Struktur är ordet för området ekonomi, tillsammans med begränsning vad blir det då? Kan något verkligen vara strukturerat begränsat? Absolout, det kan vara så strukturerat att det skapar en begränsning istället för ett flöde. Den av meningarna som har fet text är också det område som kortet hör hemma i. 
Hälsa – Inspirerad begränsning För hälsa är ordet inspirerat, vilket kan vara en utmaning när kortet är stökigt, som exempelvis 3 i Svärd som visar på konflikt, inspirerad konflikt? Ja, något har skapat konflikten, troligen för att få ett resultat av något slag. 


Jag hoppas att du förstår idén med boken, dessutom kan du skriva in vilket datum du arbetade med kortet samt vilka dagar du har fått det, för en del kort har en tendens att upprepa sig.

Det var i alla fall inspirerande att skapa denna bok, helt annorlunda, en utmaning, jag som verkligen älskar ord, massor av ord, stora, vida beskrivningar men jag försöker att göra mitt bästa för att det ska finnas något i Tarot för alla, för nybörjare, för de som tolkat ett tag, för dem som vill läsa, skriva, lyssna, se. Och vet du vad? Det finns nog ingenting som är så fantastiskt underhållande som Tarot. Att ha en kortlek på fickan är som att gå runt med sin bästa vän, den där som vet allt, aldrig dömer, alltid har svar.

Årstolkningarna är fortfarande aktuella, jag jobbar på fast jag fick en utmaningen med kortet Stjärnan omvänd, då min internetkabel blev avgrävd. Men jag vill också i det få in att telia alltid varit fantastiska på att fixa, till och med innan det datum de har lovat. Varför stjärnan, jo, det handlar om connection och att nå ut (eller in) men också om att stjärnan har Vattumannen som sitt stjärntecken som står för visioner, för internet om något är väl en vision, en härlig sådan, i alla fall när det fungerar. 

Boken läser du mer om ock beställer via denna länk, där du även kan boka till eller enbart webversionen.

Känslan när...


By Ylva, 2018-11-16
Känslan när...

Det är för mycket Tarot i huvudet. 

Känslan är något som är kopplat till korten i sviten Bägare, just nu känns det inte som jag är i balans med dem, utan som jag har ett påslag av Stavar (engagemang) och Svärd (tankar) och noll struktur (Mynt).

Jag hade den klassiska TBE-dippen (=10 i Svärd) förra helgen men i det så kom en strålande idé (Ess i Stavar) på en mycket enkel Tarotbok, kanske till och med den som många efterlyst? För jag är inte enkelt, det är sida upp och sida när med material om Tarot som jag har skrivit och som jag skriver. Det bara bubblar inom mig med allt det som jag vill få ut. Jag förstår att det kan bli för mycket. Det kan jag uppleva när jag sitter med grundmaterialet till Tarot och astrologi, något som ska bli en bok.

Så lycklig (3 i Bägare) av att ha funnit det perfekta konceptet för enkelhet, men just nu är det mer osäkerhet och besvikelse ( 8 i Bägare). Jag gjorde som jag alltid gjort vid en bokidé, öppnade ett dokument och gjorde i ordning mallen, började, sedan blev det helt tilt i skallen. Helt tomt. Fanns inte en rad att få ut. Jag har kört fast, min fantastiska idé som dessutom skulle läggas ut här på sidan för medlemmarna, för att de även skulle kunna skapa en enkel grund omkring varje kort. Just nu funderar jag över vilket kort som symboliserar förvirring. Hm, om jag är klartänkt borde jag vara i något myntkort eller i något ur stora arkanan, men vilket?
Inte Ess i Mynt, i och för sig har jag grunden, men just nu inget mer. Inte 2 i Mynt för jag har inte balans i detta. Inte 3 i Mynt för det finns ingen utveckling. Jag kan ha kört fast i 4 i Mynt men det visar inte förvirring, snarare på en låst struktur. Inte 5 i Mynt, fast jag känner mig begränsad men då mer i känslan. A, förvirring sitter i känslan, alltså i bägarekort.

Ess i Bägare? Absolut inte, ingen ny känsla rättvänd i alla fall, 2 i Bägare, nix känner ingen känslomässig support. 3 i Bägare? *asg* inte ens omvänd. 4 i Bägare? Men där har vi det, jag är känslomässigt begränsad, jag är låst i känslan, tycker synd om mig själv, orkar inte ta mig ur denna känsla av att inte få den kontakt jag vill.

Tänk vad det underlättar att fundera, tror jag ska ta mig en kombinerad känsla med eftertanke en gång till om denna bok, men vad är då eftertanke? Det borde vara Svärdskort. Hm, jag ger upp, jag tror jag ska befinna mig i 4 i Bägare ett tag, för att verkligen gå in i energin till att jag kan släppa den. Förr eller senaer faller ändå allt på plats.

Jag är inte bara förvirrad när det gäller text numera, i flertalet spådomar för 2019 har jag börjat med, Hej NN, detta är din tolkning för 2016. 2016 Hallå? Tur att jag tänkt tanken innan att det är för nästa år tolkningen är. Ofta är jag flera månader efter, men flera år, nåja, det lär visa sig vad mitt undermedvetna har för tanke om detta.

Det undermedvetna, vilket kort kan det vara?

En sann magiker


By Ylva, 2018-11-05
En sann magiker

Igår var jag på en föreställning där jag upplevde kortet Magikern i levande person. Men jag var också i 3 i Bägare (saligt lyckorus) samt Månen (upplevelser).

Jag var på Carl-Einar Häckner på Aftonstjärnan. Det är tredje gången jag ser honom live, och jag säger bara WOW.
I stora Arkanan finns 22 kort, de har olika arketyper som symboler, i någon bok har jag skrivit att på kortet Magikern passar Häckner in som "modell" men även typ Labero och Copperfield, men jag tar tillbaka det sista. De två sista är bara illusionster, eller ok, duktiga på det som de gör, men enfaldiga i sina uttryck, det är bara en show. Men Häckner, nu snackar vi verkligen om att kunna trolla inte bara med knäna utan verkligen hantera situationer som en sann magiker. Som att vara lyhörd, närvarande, lyssna inte bara till sig själv utan skapa ett perfekt samspel med sina åskådare. 

Häckner har ett djup som får mig även i mina djupaste insikter att känna mig fattig på upplevelser. För att vara en magiker är inte bara att kunna trolla, det gäller att även ha förmågan att trollbinda och att sätta sig in i olika roller, vara lyhörd till inte bara vad som är, vad som varit och vad som kan bli. 

Har du någon gång känt dig tafatt i en situation? Oftast händer det när det blir något oväntat som händer, för att reda ut det på bästa sätt krävs det kapacitet av en magiker. Det behöver inte vara att trolla fram saker eller skapa en illusion utan ha förmågan, fantastin att se bortom det ordinarie. 

Att hålla flera bollar i luften, det är en konst, då inte bara riktiga bollar utan också det som vi ser i simulationförmåga att skapa något av det som är oavsett om bollarna trillar ner på golvet. 

Att svänga ett trollspö är inte bara att ha det i handen och dutta där det ska hända saker, du vet simsalabim! Utan att ha förmågan att skapa effekter för att skapa spänning, en förväntan. 

En magiker har förmågan att få en duk att bli en fågel, en boll att byta färg, sedan hur, det är tjusningen med det hela, oavsett om man själv läser på, detta med att bli hänförd, att gå utan för ramen av vad som egentligen är möjligt.

Hur har du det med dina magiska förmågor? Bor det en magiker i dig? Kan du skapa något av det som inte är, eller förändra något till en annan upplevelse? För kortet Magikern handlar om våra inneboende resurser att skapa något, något som vi ofta inte förväntar oss. Magikern har kunskapen om de fyra elementen, från elden att drivas av en passion, en inre längtan av att det finns mer.  Från vattnet inlevelsen, att vara lyhörd i känslan. Från jorden att hantera det som finns och inte fastna i en form. Från luften att vara i upplevelsen av det tänkta. 

I oss alla bor en magiker, men det beror helt på vad vi använder våra magiska förmågor till, men en sak som jag verkligen fann ut av gårdagens föreställning var lyhördhet, att se bortom sig själv, det är magi på högsta nivå.

Nu ska jag ta hand om min magiska sida, jag ska använda mina kort för att skåda in i framtiden. Kanske du ska använda dina magiska krafter till att läsa på om kortet Magikern och finna vad som är din magiska förmåga?

Ps. jag rekommenderar varmt att du tar dig till närmaste föreställning av Carl-Einar Häckner på Aftonstjärnan.

2 månader kvar


By Ylva, 2018-11-01
2 månader kvar

till ett nytt år - 2019.

Redan nu har jag gått ut med erbjudandet om årstolkning för 2019. Kanske tidigt,men men... Jag har genom åren lärt mig att inte vara tidsoptimist och att ibland är det bra att ha planering.

Kanske du har planerat en hel del för nästa år, eller så kanske det känns långt borta, vi är i Halloween och så fort allt det svarta och spökliga är borta, alla andar får vila ett år då kommer nästa förväntan på något ur vår fantasi och längtan på något magiskt - tomten. Och vips är det ett nytt år.

Hur gick det med dina nyårslöften förra året? Mina gick rätt bra, arbetsmässigt hade jag bestämt mig för att det skulle vara mitt Tarotår och jag har fått mycket gjort i det ämnet, om än tiden inte alltid räcker till, men nu för tiden går jag hellre in i energin av IX Eremiten änr X Lyckohjulet omvänd.

Inte ens jag har tänkt igenom olika delar, projekt, händelser och liknande fullt ut för 2019. Jag har en dröm, en vision som jag hoppas jag ska ha fullföljt innan 2019 är slut, jag har planerat in två resor, men förutom det har jag en massa undermedvetna tankar som jag tror att de flesta har. Det vill säga, jag tar för givet att min hälsa ska vara bra, att min sysselsättning ska flyta på, att jag ska ha pengar till vardagliga ting, däremot har jag inga planer på kärleken, men det kan jag nästan lova att 99% av dem som läser detta har. Endera att relationen de är i ska vara lycklig(are), eller att de ska träffa någon, flytta ihop, förlova sig eller gifta sig. Kärlek är som alltid den stora frågan.

Men hur kommer 2019 att se ut? Vad kan du förvänta dig? Jag har uppfattningen att vi skapar våra egna liv, det finns flera alternativ i det, typ som när du spelar ett dataspel, det finns extra liv, skatter men också utmaningar som gör att vi kan få börja om. 

Tarot är ett redskap där vi kan få reda på hur det ser ut enligt den spelplan vi har idag, men ibland kan det vara en fördel att få en del "cracks", det vill säga tips på hur en situation kan förändras. Det är nästan så att jag själv funderar på att bryta min tradition med att ge mig själv en årsstjärna i Tarot på min födelsedag (som är sent i december) för att ta en titt redan nu. Men jag väntar, för nu börjar jag med tolkningar till mina medlemmar för att sedan fortsätta med de som bokat. Jag har alltså framför mig ett härligt urval av kapitel ur någons biografi. Hösten är en perfekt tid för att läsa eller hur? Jag kommer att läsa bilder (Tarotkort) för att skapa meningar av dem. Jag ämnar kura upp mig i min härliga fåtölj, blanda korten, slå på inspelningar och "läsa" på. 

Varje år märker jag att det finns ett tema som går igenom alla tolkningar, det tema som gör att jag får en föraning om vad som kommer att vara det viktigaste för de flesta, men det ger mig också svar på om det finns en framtid. För tyvärr en del tror att varje år blir det sista, för en del kan det även bli en jobbig tanke, detta med framtiden. Jag använder mig ofta av en metafor, att en tolkning är som en väderleksprognos. Vet vi att det kommer att bli storm där vi förväntar oss solsken går det att förebereda sig. Vet vi att det kommer att vara bra väder, är det bara att njuta.

På tal om vädret, kanske du läst att jag i februari sa att det kommer att bli en torr och varm sommar? Tyvärr hade jag rätt, jag har också sagt att hösten kommer att bli varmare än förväntat. Men jag måste ta en titt igen, jag anar att jag såg nedre delen av Sverige, där jag bor, och inte alls tänkte på Norrland.

Men tillbaka till 2019. Tips, skriv ner vad du tänkt dig under det kommande året. Vad händer med din hälsa? Hur ser det ut med sysselsättning, arbete, studier, byte av jobb, nytt jobb, ledighet? Hur har du planerat ekonomin? Vad förväntar du dig i området kärlek? Sedan tipsar jag dig att boka en tolkning av mig för det kommande året, då har du det viktigaste i ditt år för att ha möjlighet att skapa ett fantastiskt 2019

Nu ska jag blanda korten för vädret, det riktiga alltså. Ha fina Halloweendagar, studera kortet Döden= transformering.

Som alla damerna


By Ylva, 2018-10-10
Som alla damerna

Nu har jag haft semester, laddat batterierna så att säga. ;) Landat hemma bland texter, tolkningar, mässa och allt annat som jag tidigare knappt orkade tänka på. Som detta med Tarotlinjen. I våras försökte jag sälja den, gick inte alls, inte ens korten var på min sida. Jag beslut mig för att bida min tid, den tiden är nu färdigbidat. 

Ikväll svarar jag på Tarotlinjen för första gången på över ett halvår. Något som jag ser fram emot. Känner mig verkligen som den arbetskvinna jag är just nu, det vill säga Dam i Stavar. Enveten, inriktad och målmedveten med min karriär framför ögonen.

Jag var i Dam i Svärd igår, det var då jag skapade ett instagramkonto för Tarotlinjen. Instagram och jag är en märklig kombination, jag är bättre på ord än bilder, twitter är inte att tänka på eftersom jag inte klarar av att bara skriva en mening. Det skulle bara bli politiskt och samhällskritiskt som en Dam i Svärd omvänd. Men rättvänd beslöt jag mig för att utmana min bristande kompentens för Instagram. Nu är den även kopplad med sidan på Facebook, enkelt, simpelt och förhoppningsvis givande för dem som vill slå en pling, fast det var inte uttryckt av Dam i Svärd, hon skulle mer säga- Du kan nu ringa Tarotlinjen när du ser en notis på Instagram eller Facebook att det är någon som svarar.

Idag har jag varit en mix av Dam i Mynt och Dam i Bägare, strålande sol, underbart väder. Jag tog kontroll (Dam i Mynt) och gjorde en lista, satte mig ute med dator, penna och papper och strukturerade, även lunchen ute. Dam i Bägare energin gick till att måla auramålningar, njuta av sol och kaffe och bara vara lycklig.

Men eftersom jag då är som alla damerna idag innbär det att jag blir som en hel kejsarinna. Coolt, defnitivt i balans och med en överblick av mina energier. Fast det är nog mest Dam i Stavar som tar över, eftersom jag nu ska ut med nyhetsbrev, fixa tolkningar innan jag loggar in på Tarotlinjen. Det är nästan som att boka in sig på en mässa, ingen aning om hur många som kommer, hur många som är intresserade, utan som ett litet äventyr :)

I morgon ska jag vara i 10 i Mynt och 10 i Bägare för då får jag det allra finaste besöket av några familjemedlemmar (jag har en stor familj utan blodsband). Det blir middag ute i solen antar jag, lite spel förhoppningsvis och många glada känslor.

Vilken dam eller kung är du idag? 

Karma och insikter


By Ylva, 2018-09-26

Allt har en mening samt allt är en spegling av en själv, men ibland i stunden kan det vara svårt att förstå varför. 

Vad är det för karma som skapar besvikelse, vad är min roll i det hela, är jag den som ska lära eller lära ut? Antagligen bådadera. Min lärdom är att stå upp för mig själv, men även finna en balans med mina värderingar är min uppfattning, sedan får den andra parter ta sin lärdom. Nu var tankarna om min f.d. kursare som tog mitt material, sålde det som ett kompendium. Att hon gjort det för att tjäna pengar, skapa en profil som Tarottolkare det kan jag förstå, förhoppningsvis hade hon en god intention i det hela, även om det nu bara var kompendiet hon gjorde pengar på, det har hon själv skrivit på sin sida, ” Nu var det inte övningarna som kostade, utan enbart materialet, gruppen är gratis.” Det hade varit mer fördelaktigt för hennes del om gruppen som hon först marknadsförde som en kurs hade kostat och sedan hade materialet ingått. Då hade det varit lite lurigare för mig vid en stämning, fortfarande copyright men det hade inte varit det hon hade tjänat på.

Att sedan en av hennes följare kommenterar ” Men du ändrade ju i texten så att de inte skulle vara lika?” Är inte heller fördelaktigt (och ingen vidare smart kommentar synlig för alla medlemmar att läsa). Snarare ytterligare bevis på att det är mitt material, men det kan alla se som läser det. Som alla de som kontaktat mig för att de ansett att de har fått mitt material, till en viss del omarbetat. Antagligen tänkte inte hon igenom detta alls, för i kompendiet hänvisar hon även till mig, schysst om det inte vore för att hon skodde sig på min text, jag har inte fått ett öre.

En annan kommentar på sidan var ” Taro är det ingen som kan äga”. Helt rätt, ingen äger Tarot, men rättigheterna till varje lek som trycks är copyrightskyddade, vilket gör att om någon tar de bilderna och säljer något i samband med dem är det åtalbart enligt lagen om copyright. Det tvistas i USA om rättigheterna till leken Rider Waite, tiden har gått ut, men US Games har ett senare tryck med en förändring, använder någon de bilderna är det åtalbart, det gäller alltså att veta vilken lek du kan använda bilder ifrån för att inte bli drabbad av en stämning.

Samma är det även med texter, vi, alla, kan inte bara gå in och ta ut texter ur en bok och ge ut det själva. Det vore fördjävligt helt enkelt. För några år sedan var det en kvinna, också det en f.d. kursare som omarbetade mitt material, även hon ändrade bara lite, och gav ut en bok, jag slapp den tvisten eftersom jag då inte var förläggare för min bok.

Visst är det korrekt att ingen äger Tarot, att texterna omkring korten bör ha liknande grund då det finns en gemensam nämnare, som utomstående och någon som kanske aldrig ens har skrivit en blogg kan det vara oförstående jag reagerar. Men den som vet vilken tid jag har lagt ut på att skriva mina texter för att sedan bara få dem norpade mitt framför ögonen med någon annan som tjänar på den tid och engagemang som jag har lagt ner, det känns surt. Men om vi vänder på det är det också smickrande, att just min text var attraktiv och att jag lyckas skriva en text medan vederbörande som anser sig vara kunnig inte fixar ihop en egen text.

I går morse kom insikten, efter att ha sovit på saken i flera dagar, jag tänker inte gå vidare, jag släpper det denna gång (nästa gång lär jag explodera) efter samtal med jurist är det inte värt det, inte ekonomiskt för allt visar på att hon kan bli fälld enligt copyright och ersättningsskyldig till mig. Men har hon inga pengar, då kan hon heller inte ersätta mig. Om hon nu har sålt max (förhoppningsvis) 250 ex à 199:- och sedan betalt skatt och omkostnader har hon kanske gått en vinning på ca 25.000:-.   De pengarna ser jag som det vi kallar blodspengar (besudlade pengar), inget roligt karma alls. I det tänker jag att det finns en rättvisa, så även om jag inte stämmer henne har hon skapat ett karma och får betala ett pris.

Jag tycker mest synd om de stackare som betalt 199:- för en PDF, det är fan i mig överpris. Ja, jag är irriterad när jag skriver, jag försöker att väga mina ord på en våg, för det gör mig så ledsen att någon kan göra så här, speciellt någon som anser sig andligt utvecklad. En person som varit min kurselev en hel helg, som jag haft som vän på Facebook, som alltid varit trevlig emot mig, för att sedan ”sticka mig i ryggen”. Det gör mig ledsen för egen del. Det som gör mig mer upprörd är alla de som verkligen vill lära sig Tarot, som blivit lurade, dels på att de har betalt för ett material i PDF till överpris och dessutom att den som de hade tillit till inte har skrivit materialet själv. Sedan att hon inte skött sitt åtagande i gruppen är inte min ensak men jag tycker det är en aning lustigt att kommentera att övningarna var gratis, men inte materialet.

Jag skrev till henne, hur ledsen, besviken och förbannad jag var, jag gav henne två val, att hon endera nonchalerade mig då skulle jag gå ut med detta på min sida, eller att hon ersatte mig med 50% av inkomsten (alltså inte hela summan, i efterhand för snällt från min sida) samt att hon gjorde ett offentligt inlägg på sin fbgrupp där hon skulle skriva:

Jag har använt Ylva Trollstiernas material i min PDF utan tillåtelse.
Ylva har tagit kontakt med mig angående detta och jag kommer att ersätta henne med 50% av det ni har betalt och i gengäld kommer du som är medlem här att få bli gratis medlem på www.tarotakademin.se för ett år (värde 1100 kr vilket min ersättning kompenserar. Förutsatt att du skickar in en skärmdump när du är inloggad på denna sida för bevis att du är medlem här.  Jag kommer inte att utöva något mer med Ylvas material.

Men, jag fick som svar att hon hade stoppat försäljningen, att hon hade lagt ner gruppen och att hon kände sig hotad.
Nu har jag fått höra att hon bara sålt ca 20 kompendium, troligen lite tur för mig att hon inte la ut det  För mitt erbjudande handlade om hennes kursmedlemmar, så dumt av mig att försöka ge dem det som de söker, då de inte sökt mig utan en billigare variant, är det inte så att vi får det som vi betalar för?

Vad hon inte vet eller känner mig tillräckligt är att om hon bara hade bett om ursäkt istället för att försvara sig, eller tagit kontakt med mig redan när första personen sa till henne om materialet. I det försökt att lösa det för sina medlemmar hade jag inte haft några ekonomiska krav, för det är inte pengarna det handlar om. Jag tycker bara att det är så orättvist emot hennes medlemmar, frånsett att jag känner mig trampad på. Lite intressant är efter hennes inlägg när hon la ner gruppen så är det jag som får skit av hennes medlemmar, mail om att jag skapat dålig stämning, att det är mitt fel att gruppen är nedlagd (där det ändå inte hände något), inte för att jag bryr mig, det är faktiskt deras förlust, speciellt om vi ser till mitt generösa erbjudande.

Jag gjorde två misstag i detta, jag kontaktade NN då jag önskade en ursäkt och att hon skulle göra rätt för sig utan att det skulle gå vidare. Andra misstaget var att maila en av mina medlemmar som engagerat sig i detta för NNs del, då jag blev ytterligare besviken, fel av mig. Men detta är lite av ett aber med känslor och andlig utveckling, att vilja reda upp, förstå och skapa balans. Hm…

Min åsikt är klar, man tar inte andras material som är copyright. Fattar inte att det ska vara så svårt att förstå, för några år sedan tog en annan Tarotlinje material ifrån min sida och la ut på sin, jag tog skärmdumpar, skrev och frågade hur de kunde ta mina texter, de ändrade och var helt frågande till vad jag menade, varvid jag skickade skärmdumpar. Jag kanske borde ta detta som komplimanger, allt har ju alltid två sidor, beroende vilket håll man ser det ifrån.

I allt detta som tagit onödig energi, delar jag en skärmdump ifrån NNs sida, men jag har suddat bort ansikten och namn på medlemmarna. Men där kan du läsa en del av det jag skrivit om, och du behöver inte bilda dig en uppfattning. Jag vill ha någon rättelse, därför berättar jag om detta. Tyvärr är de andligt medvetna som alla andra i sina handlingar, ett andligt utövande gör ingen till en profet. Skärmdumpen är mitt sätt att visa på vad som skett utan att direkt peka ut någon, mer skapa ett medvetande om vad som skett.

camillaslut.jpg

Hade vi gått till åtal hade det varit en offentlig handling men inte bara namn utan hela alltihop. Varsego NN, du slipper åtal, jag hoppas du har vett att ha lite dåligt samvete istället för vad jag upplever en dålig attityd. Vet inte om jag ska be om ursäkt för att jag snuvar dig på den rättsprocess som du ser fram emot. Men jag är alltid öppen för att ta det vidare om det är så du önskar. 

Det grämer mig att jag har lagt ner tid på detta, agerat efter känsla istället för att bara lämna över, men en lärdom, nästa gång agerar jag direkt utan förslag till jämkning. Jag tänker inte ens gå ut med hennes namn för dem som inte var med i gruppen, bara för att jag får skit behöver jag inte ge igen.

Insikten är att jag lägger ner, för att det inte är värt det, för att jag läste ett mail, jag insåg att detta spårade ur helt  för NN, att hon inte tog ansvar själv utan sökte stöd här och där. Jag tror inte att hon är en elak person, däremot vad jag tycker håller jag för mig själv och ingen person jag önskar ha som vän.

Jag gör som kungen, för jag är ju en Tarotdrottning, jag vänder blad 😉

Från sorgens dag, denna torsdag (privat) till en hel helg på Englagård. Det är nästan som att vänta på julafton, dagen innan.  Det är en av de mest underbara platser, underbar personal, alltid trevliga kursdeltagare och denna helg ska jag ösa på med mina favoritämnen – Tarot och Yiang. Sedan lär jag vara rätt trött i skallen på måndag, och det vet jag blir en grå dag, alltså klädmässigt, helgens färger går i grått, beige och orange, och turkost. Jag är färdigpackad och klar, redo för ett nytt andligt äventyr. Du som missar helgen önskar jag en underbar helg med dina aktiviteter.

En dag i fyrans energi


By Ylva, 2018-08-23
En dag i fyrans energi

Visste du att jag började tolka Tarot när jag var 14 år, då bodde jag i Nottingham, England?  Min första lek var en Rider Waite och till den följde en liten "broschyr" som hade en kort text om varje kort. På den tiden förstod jag inte att Tarot var ett system, ett perfekt sådant utan för mig var det 78 helt skilda kort. Idag är det fem sviter, en del som kallas stora Arkanan med 22 arketypiska livshändelser och sedan fyra sviter som har korten Ess (1) till 10 som vi kan läsa ut mer numerologiskt samt 4 personlighetskort; Page, Knekt, Dam och Kung som är olika faser som vi kan vara i. Varje svit har även sin grund i ett element, som Stavar som är eld. Eld är drivkraft, agerande energi.

Genom åren har olika lekar blandats i mina händer, förutom Rider Waite som alltid varit min favorit har jag även tolkat i Thoth, Connolys, Hanson Roberts med fler och sedan 2013 har min Prisma Tarotlek varit min favorit, troligen för att grunden är skapad som jag vill se den. Vad som är trevligt med utveckling är nya insikter, Prisma Tarot är slutsåld, jag håller hårt på två lekar i reserv. Men jag har också börjat skapa en ny version av den. Det är 4 i Stavar som du ser på bilden. 

Grundtanken med den nya versionen är att låta alla elementväsen framträda tydligare i sitt element, detta är Salamander, eld-elementets väsen. Prisma Tarot hade vit bakgrund, denna version kommer att ha svart bakgrund men även fyra cirklar, en i varje hörn, i en kommer Yiangsymbolen att vara, i nästa ett totemdjur, i det tredje den astrologiska symbolen och i den fjärde kristallen som bär kortets energi. 

Redan 1996 skapade jag min första Tarotlek, den hette då Crystal Wolf, Ylva betyder Varginna på latin och den leken hade också totemsdjur och ritade kristaller. Nu så många år efter känns det som jag funnit helheten av de två och hela Stavsviten är nu klar. Jag kan inte teckna det är jag väl medveten om, men jag anser inte att Picasso kunde det heller ;)

För mig är det viktigt med helheten på varje kort, att få med de viktigaste aspekterna som ger ledtrådar till kortets energi för bilder kan vara viktiga, ja du vet, en bild säger mer än tusen ord. Hm, nästan så jag blev sugen att skriva 1000 ord om varje kort :)

Min stavsvit i nya Prisma Tarot har salamanders som agerar, de är "brinnande" väsen, vilket visar vad de brinner för och stavar är den energi som verkligen har eld i baken. Det ska hända något hela tiden. Finns bara ett "negativt" kort i stavsviten och det är 5 i Stavar som visar på frustration, det vill säga när det inte händer något, eller händer det som vi längtat efter. 

Hela lekens bakgrund kommer att vara svart (som på min version av Crystal Wolf), dels för att få fram färgerna men tro inte bara att det är det, utan svart är den färg som innehåller alla färger, det vill säga alla energier. Påken är en symbol för stavarna, det är samma sak, en stav, en påk, något som är av trä som brinner lätt, men det är inte på alla korten som alla stavarna kommer att brinna, men det kommer jag att förklara till varje kort.

På detta kort står salamandern och håller i 2 stavar, som är lika med ambition och han har två stavar bredvid som redan är skapade av ambitionen. Han äger det han skapat, precis som det är med 4 i Stavar som enligt gammal tradition visar på trolovning men då inte med tanke på kärleken. Utan med tanke på att en förening skapar större marker. Så är det med 4 i Stavar, erfarenhet ifrån det startade i Ess i Stavar, ambitionen i 2 i Stavar, det impulsiva, det som vågar utvecklas i 3 i Stavar för att äga kontrollen, strukturen som finns i en fyra i 4 i Stavar.

Idag känner jag mig i 4 i Stavar, jag har gjort klart alla tidigare bokningar, horoskopen är klara, jag har nu tid på mig att äga min mailbox, mina mappar som ska omsorteras efter datakraschen, lättare nu eftersom jag varit i den svängen tidigare och har det mesta på extern hårddisk och i molnet. Vishet som kommer med en 4:a efter att ha gått igenom nystarter arbetsmässigt som finns i Ess i Stavar.

Jag äger min situation, precis som med 4 i Stavar. Men efter 4 i Stavar kommer 5 i Stavar, kommer du ihåg? Frustration, kommer nog att vara lite i den, då jag vill både rita klart min lek, skriva klart min bok om Tarot samtidigt som jag har förmånen att ha samtal via min personliga sida och Inspiritdelen. Men jag har varit där innan också, därför tänkte jag glida igenom den aspekten för att snabbt landa i 6 i Stavar. 

Fast all början börjar med Ess i Stavar (varken med hönan eller ägget) och du har möjlighet att gå in i den energin nu. Det finns flera alternativ för dig att börja tolka Tarot på allvar, via mig, och tro mig, jag är bara bäst på ämnet Tarot, det visar även 4 i Stavar.
Du kan nu bli medlem på Tarotakademin, här inne kan du läsa mer om Tarot, även i kursform, kolla in en massa webinar, men kanske det bästa av allt för många nu är att jag erbjuder redan nu min årsspecial (tills den är fullbokad). Det innebär att som medlem kan du boka in personliga tolkningar i Tarot för 2019, nåja, du får en tolkning redan nu för resten av 2018, sedan en årstolkning för hela 2019 samt en tolkning för perioden januari till april, en för maj till augusti och en för september till december. Det bästa med det är att tolkningarna förutom att du får vägledning även får dem på film och kan följa med i korten för att lära dig mer, med dig som grund.

Sedan finns det en bonus till, när du nu blir medlem på Tarotakademin så får du med medlemskapet i Prisma Tarot, som är en egen sida för min lek, både den första (om du har den) samt där du kan följa skapande av den nya versionen och får tillgång till alla texterna till varje kort. Där beskriver jag kortets bakgrund, elementväsena, astrologin, totems, kristallerna och Yiangsymbolfärgen. Wow, tänk dig, en hel del kunskap och som medlem läser du på i din takt, följer med på webinars och filmer, allt för att utveckla din kunskap om Tarot, färger, totems, astrologi och kristaller. Självklart är även numerologin en del av det.  Det kommer också att komma en bok men den kommer inte att ha all text med sig då det skulle bli en gigantisk bok. 

Klicka på medlemskap för att läsa mer och för att se filmerna med demon om tolkningar, erbjudandet gäller så länge jag inte har fyllt den kvot av tolkningar som jag beräknar ha tid för (baserat på förra årets årspecial).

Men hur som, du kan alltid läsa grunden om Tarot här inne, passa på, damma av din lek, lägg en stjärna och börja ta kontroll över dina energier, precis som 4 i Stavar visar. 

Att vara tolkare i Tarot


By Ylva, 2018-08-04
Att vara tolkare i Tarot

Innebär bland annat att jag i natt satt uppe till 02 och tolkade, klev upp klockan halv sju för att fortsätta och nu laddar jag upp tolkningar för att skicka dem. Jag vet ju av erfarenhet att alla som beställer vill helst ha sin tolkning i förrgår. Jag har satt av hela helgen till tolkningar och det gör att jag inte svarar i telefon eller på mail för att spara på tid. För lustigt nog så kommer det förfrågningar bara efter en dag från de som har beställt är deras tolkning skickad, har de missat den? Och förklaringen till varför de behöver den nu (helst i förrgår) som oftast har med kärleken att göra.

Jag blir lika förundrad varje gång över ivern, och denna gång även över alla de kommentarer som jag möttes av när jag loggade in på min sida på Facebook, bluff och humbug (men också positiva kommentarer på mitt inlägg om tolkningen för aug-nov). Mest fascinerad att de som kritiserar bara ids och orkar. Eftersom de sett inlägget så innebär det att någon de har på sin vänlista gillar min sida. Undrar hur det känns för den vännen, men å andra sidan har jag också förstått att väldigt många har vänner som de inte ens känner. Och tacksam för dem som skriver trevliga rader <3

Jag har en plan numera för min sysselsättning, det är fördelen med min omstart. Nu ärdet att nu erbjuda tolkningar till ett bättre pris för perioden augusti till november, för att jag kan ta mig tid, för att det är givande att tolka men det har sina nackdelar med bättre pris. Då betalar även en del som inte tycker riktigt att det är värt det och det kommer mer krav än när en tolkning kostar 500 eller 700:- . Men den som ger sig in i leken får leken tåla och det finns säkert dem som uppskattar det bättre priset. Nu är erbjudandet bara ute över några dagar, de dagar jag tar mig tid att göra tolkningarna.

Det är nog sista gången det erbjudandet kommer. Jag kan också tänka mig att en del av kommentarerna beror på priset. Men de billiga 300:- är inte 300:- när allt är betalt till staten utan till och med ännu billigare för min del. Lågt pris brukar ofta vara när det är så kallade svarta pengar. Det kan till och med jag tycka att det är humbug. Lite funderingar har jag också på detta att värdesätta sig själv. Att jag går ut med erbjudandet är för att jag har tid och lust just nu men det ger inte vidare seriöst intryck. Fast jag tänker som så att det finns kanske dem som vill ha en tolkning men inte vet om det är värt det eller kanske inte har råd, för det kostar att lev under sommaren, alltså glass och fläktar är inte billigt. Sedan så tar varje tolkning ca 20-25 minuter med allt omkring, men det går inte att räkna timpenning i alla fall inte när jag gör andra saker emellan för att få distans mellan tolkningarna.

Jag beräknar vara helt klar på onsdag med tolkningar och sedan ska jag ägna mig åt andra kort resten av augusti, nämligen spela poker mixat med de andliga coachingsamtalen och lite skrivande. Men tanken var att i november kan det vara dags att boka årstolkning för 2019 och då är det perfekt att för ett bättre pris känna sig för om de som bokat nu vill ha en tolkning av mig framöver. Även årstolkningen brukar ha ett bättre pris och i år kommer även min Årsspecial tillbaka, i vilken form har jag ännu inte koll på.

Tarot ja! Kan vi lita på korten. Ja, men sedan beror det på tolkaren, personligen så tycker jag att jag är världsklass, men även solen har sina fläckar. Fast de få gånger någon hör av sig och anser att en tolkning inte stämmer tror jag att jag tar det hårdare än vad de gör. Då inte att jag inte är perfekt utan att de inte har fått den vägledning som de önskar.

Korten är det mest perfekta systemet som finns. Allt i livet kan tolkas och ses i dem. Jag litar mer på korten än min egen mediala kraft som lättare blir påverkad av mina egna förutfattade meningar och fördomar som jag försöker att inte ha, men som naturligtvis finns. Att vara tarottolkare innebär inte för mig att jag sitter och "flummar" hela dagarna, mediterar och tänder ljus och så vidare, utan det är ett jobb. Jag laddar mobilen, blandat korten, läser energin i korten av den som bokat, laddar upp filen, klistrar in den i ett mail i en färdig text. Det tar tid, något som jag också funderar på. Sedan behöver jag pauser, för det är som att läsa noveller och allt för många tar på energin. Jag försöker förstå ivern hos dem som mailar flera gånger inom någon dag, men tänker att det vore bättre om de mediterade och tände lite ljus så kan jag dammsuga golvet eller ta hand om disken eller laga mat (nej, jag lever inte på luft och har hellre hundar än dammråttor). Låter det hårt och cyniskt? Detta är baksidan av tolkningar, för jag kan bli less på alla mail  men förstår också att de inte vet hur många som kommer. Att svara tar tid från tolkningar och det innebär att de eller någon annan som är lika ivrig kan få vänta. Men när jag sitter med varje person så är den fokus, då spelar det ingen roll vad som händer omkring eller hur många gånger den mailat. Alla tas i turordning efter inbetalning. Så bör det vara för att det ska vara rättvist, för vad jag tror att inte alla förstår, de som är ivriga att de är inte de enda som vill veta kärleken.

Intressant denna omgång av tolkningar är att jag samtidigt ifrån allt drag ch fläktar har ont i halsen, men jag käkar halstabletter, dricker ingefära med citron och när jag ska sova några timmar blir det whisky i kaffet (dont drink and read). Men det finns också en till utmaning, mitt internet, tack och lov har jag en snabb mobilleveratör, så när det krisar använder jag mig av mobilen som router. Nu har de bytt alla kablar och uttag nu är det bara routern kvar, den skulle komma i fredags, men inte i mina kort ;)

Just nu har jag också några som irriterar mig något så fruktansvärt, de är på hela tiden, tittar i korten då de studsar omkring, det känns nästan som en skräckfilm med alla flugor, idag slog jag undan mobilen mitt i en tolkning bara för att de var på. Det finns utmaningar och utmaningar.

Som en del som jag lägger kort för, ibland tänker jag att jag ska skriva en bok om vad som kan hända i ett liv, för vi har alla olika händelser som påverkar oss alla till och från. Som svackor i hälsan utan att det är dödlig cancer, eller perioder där ekonomin inte bara går ihop utan att man går i konkurs, kärleken kan vara till och från, ibland ett jädra velande och arbete kan också vara en utmaning ibland. Livet kan vara som en berg och dalbana men också väldigt strukturerar och jag är så innerligt tacksam att jag får förtroendet att läsa människors liv.

Nåja, det var dagens funderingar medan jag lägger upp ljudfilerna som tagit längre tid än vanligt bara för att jag inte ids koppla in mobilen utan är optimist att internet ska fungera fortare än vad det gör. I natt blir det mobilen, för dagen är inte slut än, nu väntar nästa omgång, sedan paus, middag och serie, just nu ser jag Chuck igen, perfekt balansering mellan spåstunderna. Sedan blir det en omgång till innan sovdags. För att börja om i morgon, med lite flyt är jag klar innan onsdag.

Läser du denna blogg och har missat så kan du just nu boka in en tolkning för augusti till november för endast 300:-. Intresserad, swisha till 073 063 1657 och skicka ett mail till ylvatrollstierna@gmail.com. Vilken dag som helst är nu den sista att boka.

Jag känner mig lite som Eremiten just nu, har min kunskap, använder den, men isolerar mig också, stänger in mig med mina kort och läser i min "bok" (tarotkorten). Men det kort som kommer efter Eremiten är Lyckohjulet och där har jag nog redan stoppat in en fot ;)

 / 4