Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 17
  • Following 5
  • Updates 31
  Joined October 26, 2017
 

Blog

10 år från telefon till mail


By Ylva, 2020-02-15
10 år från telefon till mail

För 10 år sedan idag skapade jag sidan för Tarotlinjen på Facebook. 10 år, tänk vad tiden går. Idag är Tarotlinjen i annans ägo efter många svängar fram och tillbaka. Jag är inte mycket för att prata i telefon, jag är inte heller mycket för att vara låst i tider, vilket skapade en olust hos mig.

Idag vet jag att jag har tagit rätt beslut. Jag svarar på frågor istället via mail, jag älskar att skriva, kan svara när jag sitter vid datorn, vilket är ofta. Jag kan som inte förstå varför jag inte tänkt på den möjligheten innan, samtidigt som jag vet att allt har en mening, allt har sin tid. 

Du har väl inte missat att för endast 100:- kan du ställa en fråga över mail och få svar, förhoppningsvis inom några timmar. Det är smartare tycker jag än via en telefonlinje, du har texten kvar, det är ett pris.

Tarot är något jag älskar, att blanda dessa kort för en fråga eller en period, sedan läsa ut svaren som är lite som att lösa en rebus. Det blir en win-win av båda hjärnhalvorna, struktur och känsla. Du har säkert även läst eller hört mig säga att det är som att lära dig ett nytt språk, för det finns massvis med metaforer att använda till Tarot.

Det är det absolut bästa verktyget för personlig andlig utveckling, det är inte bara kort att läsa, det handlar om att utveckla sina sinnen, sitt medvetande om många ämnen i livet, alla de vardagliga även om det med kärleken är det som oftast är det viktigaste för de flesta. 

Varför skulle du lära dig att tolka Tarot? 78 kort som har bilder av olika handlingar? Det beror på, allt är individuellt, men om du vill förstå dig själv bättre, ha en kommunikation med ditt högre jag, då anser jag att det finns inget bättre än att tolka Tarot. Det behöver inte vara svårt, ett ord på varje kort kommer du långt med, eller en känsla från varje kort. Men det finns ett system med Tarot, i det finns alla svar på livet, även de som vi ibland inte önskar oss. För det är inte alltid så lätt att lyssna på sin intuition, speciellt inte när vi tycker att den fråga eller det val vi står inför är superviktigt. 

Min ambition är att lära ut det jag har lärt mig, jag är till och med så självsäker att jag anser att jag är bara allra bäst på att både tolka korten samt lära ut. Sedan passar jag inte alla, men jag har gjort kursssidan till något som ska vara enkelt, en enkel grund, sedan väljer du själv hur mycket du vill lära vidare. Det finns något för alla.
 
Du kan ta det kort för kort, du kan följa med i en kurs på fyra timmar där jag går igenom alla korten, både i ljud eller i film. Du kan läsa eller lyssna till alla texterna, som min bok "Tarot, korten på bordet" som är mitt mästerverk. Du kan utveckla vidare genom olika ämnen till Tarot, som tidigare liv, astrologi, numerologi, attraktionens lag, kärlek och erotik samt även se många filmer där jag går igenom korten. Du kan alltså läsa, lyssna eller se, känslan den kommer av sig själv när du håller i korten. Alltså finns alla element med som är grunden i Tarot, men inte bara i Tarot, utan i hela livet.

För dig som läser min blogg, för dig som är intresserad av Tarot, idag kan du bli medlem för 1900:- det innebär att du får tillgång till allt jag beskrivit i ett år, sedan kostar det 100:- för ytterligare ett år. 
Klicka på denna länk, läs vad som finns på sidan.
http://tarotakademin.se/medlemskap

Om du gillar att vara i 3 i Stavar, impulsiv energi så finns det platser kvar för en hel vecka hemma hos mig med Tarot.

Jag själv är i Lyckohjulet och i Solens energi, fylld av energi där jag verkligen vill ha Tarotkorten i min hand.

Själv gillar jag dessa 100:- frågor, fira dagen med mig, 10 år för att få kunskap om hur jag vill tolka. Boka din fråga, det kan vara det mesta, till och med om tidigare liv, din hälsa, något för arbete, ekonomin, kärleken, andlighet. Har du dessutom inte fått något tolkat av mig bör du prova för att se om jag är rätt person att vägleda dig.

Vill du veta mer om kärleken kan du till i morgon den 16/2 boka en kärleksstjärna för 300:-, den är inspelad, finns på din egen profilsida, som jag skapar kostnadsfritt om du inte redan har en. 

Vad du än bokar, swisha till 073 063 1657, skriv för kärleksstjärnan om du vill ha tolkningen som singel eller för en relation. För alla frågor maila ylvatrollstierna@gmail.com

Nu ska jag gå ut i solen en stund, plocka lite ogräs som är lika med 7 i Mynt. Jag har inte vanliga dagar längre så jag lär sitta och svara på frågor fast det för dig är lördag. 

Du kan även klicka på ett kort på första sidan (start) för att få direkt vägledning via ett kort, Tarot är bara helt fantastiskt. 

Hur har du det med kärleken?


By Ylva, 2020-02-14
Hur har du det med kärleken?

Kanske du funderade nu, är jag i en bra relation, är jag älskad, finner jag kärleken? Eller så tänkte du att jag frågar eftersom det är Alla Hjärtans Dag idag. 

Visste du att det finns en avdelning på denna sida för kärlek (klicka här) ifall du har funderingar på detta med kärlek. 

En del tror att kärleken bara finns i korten av sviten Bägare, så fel det kan bli, det finns i alla 78 korten, men inte bara kärlek, utan även hat, besvikelse, svartsjuka, osäkerhet, ensamhet. För allt har en motpol, samt det vi tänker det får vi. 

Tänker du kärlek i dag? (Ess i Bägare) Eller tänker du besvikelse över att du inte känner dig älskad? (5 i Bägare). Det kan vara en dag som rör upp många känslor. Så fantastiskt, en gammal tradition som får dig att känna en massa, verkligen vara inne i korten från Bägaresviten, i alla fall mest om du är kvinna. Kanske du inte ens har reflekterat igår som du gör idag, för idag blir du påmind om detta med kärleken, kanske att du är singel, eller är i en dålig relation. Men anar att det finns dem som är lyckliga idag, som känner sig extra älskade. Det är fint, men om du inte tillhör dem kanske du ska plugga på lite om alla svängar som finns i Tarotkorten när det gäller allt som har med kärlek att göra. Allt från hat till kärlek, allt från ett begär till makt, allt från en grund till kontroll, allt från en tanke till fulländning. I det så fick jag in alla 56 korten från lilla Arkanans sviter. Sedan återstår 22 kort som mer handlar om din personliga utveckling, den lär säkert utvecklas genom kärlek. 

Kärlek är ett samlingsord, det innehåller så mycket mer än bara en relation, det finns känslor, förväntningar, upplevelser, glädje, harmoni, gemenskap, omtanke, närvaro. Ja jösses, kärleken är som ett helt kapitel för sig själv.

Idag kanske du ska "lägga korten på bordet", ta tillfället i akt, tala om för dem du älskar dem, men även se på varför du inte älskar en del, vad är rädslan i det (som du finner i många Svärdskort). 

Kanske du ska fundera över vilket kort som mest av allt visar på kärlek för dig?  Sedan om du har lust kan du fundera över varför jag valde just det kortet på bilden för denna text.

Att vara eller icke vara


By Ylva, 2020-02-12
Att vara eller icke vara

Begränsningar är dagens ämne, för idag la jag upp den sista femman, 5 i Mynt. Det kortet visar på begränsningar, en del tror att det bara handlar om pengar men det är som bara en liten del. Brist på pengar beror ofta på brist på gul energi, brist på vilja och ego, brist på självinsikt, brist på värdering. 

Värderingar är viktigt, vad är viktigt för dig? Har du någon gång reflekterat över vad du önskar dig i livet, från grunden inte då bara i stunden. De som växer upp fattigt brukar välja mellan att endera fortsätta vara fattiga, känna sig allt mer misslyckade, oroa sig konstant. Eller bli så förbannade att de vägrar att vara fattiga, ett de gör allt för att ta sig uppåt i livet, skapa en fungerade och oftast mycket stabil ekonomi då de vägrar att ha det som det var innan. De som är i en medelklass tar oftast saker som de kommer, de tar för givet att det alltid ska finnas trygghet. Trygghet är vad kortet egentligen handlar om, din egen trygghet på alla plan, fysiskt, emotionellt, mentalt samt andligt. När något sker som gör att tryggheten inte finns längre då är de definitivt i detta kort, de upplever bara begränsningar. De som föds med guldsked i munnen, de gör även oftast två val, endera tar de för givet att det alltid ska finnas tillgångar, rasar totalt när det inte finns, eller så är de medvetna om att de bör förvalta sin trygghet. 

Ekonomi är en del av tryggheten, troligen den största men allt har grunden i värderingar. Viktigt att värdera sig själv, att vara värd både det ena och det andra. Kortet kan även visa på fysiska begränsningar, som detta med ont i ryggen, då baserat på en otrygghet när det gäller sin sysselsättning. Eller problem med magen, endera överkänslighet emot något som kanske gluten eller laktos. Eller självvalt genom bantning eller ännu värre anorexi eller bulimi. Det kan visa på att man inte kan behålla maten för att man inte är värd det. På tal om magen och mat eftersom jag gått igenom alla femmorna. 5 i Stavar kan visa på magsår, eller förgiftning. 5 i Bägare på att man tröstäter och 5 i Svärd på att man är för stressad för att äta.

Alla korten har flera betydelser, helt baserat på personen, situationen och frågan. De korta beskrivningarna som jag har på korten i dessa korta filmer är bara en enkel grund, sedan finns det så mycket mer. Men som med ett nytt språk, bra att kunna orden först sedan gå vidare med att bilda meningar. Jag är så övertygad om att alla kan lära sig Tarot, ett kort i taget, efter alla 78 korten har fått sina ord är det lämpligt att börja använda orden för att se en mening av vad som är. 

5 i Mynt kan betyda en hel del, men oftast inget som är positivt frånsett den gången någon frågar om de går ner i vikt, då är det självklara svaret -ja.

Det finns lärdomar med varje kort, med detta att se på varför en begränsning är skapad? Sedan att göra något åt det behövs det andra kort till, ett bra kort är 5 i Stavar, att bli så frustrerad att man agerar istället för att gå in i 5 i Bägare tycka synd om sig själv eller stressa upp sig i 5 i Svärd. 

Just nu är jag inte i en begränsning, utan jag är mer i 7 i Mynt, som säkert finns på film om några dagar, jag planerar, strukturer och känner mig fram över vad jag nu vill göra i min nya fas i livet. Därför så för dig som läser detta får du vara först med att jobba med en begränsning.

Jag erbjuder en helt ny annorlunda tolkning i Tarot för endast ? vilket kan vara dyrt om du är i begränsning men billigt om du är i en fas att investera. Du finner mer information här >>>

Igår la jag en stjärna för en person, för allt har en mening, frågan var lite annorlunda, jag såg på korten, såg en berättelse och det bar iväg, istället för att som vanligt gå efter min struktur lät jag korten berätta, det fanns ett sammanhang men inte på det vanliga sättet. Så nu vill jag ut ur min begränsning med att tolka efter mitt system och låta korten vägleda mig till att vägleda dig. 

Jag är inte i någon femma, för tiden är på min sida, jag har en bra planering (7 i Mynt) för mina dagar.

denna länk kan du se alla korten som redan är utlagda, eller så gör du det via YouTube (prenumerera, gratis för att få notiser när nästa film är uppe).

Nu ska jag fortsätta vara i 7 i Mynt, rensa ogräs medan jag planerar vidare.
Önskar dig en dag med möjligheter (som är motpolen till begränsningar)

Kram Ylva

Detta med stress


By Ylva, 2020-02-10
Detta med stress

Alla femmorna i en Tarotlek handlar om någon form av stress. Stress finns i olika uttryck, som frustration som är mer Stavarnas energi av stress. Det är även kortet jag lagt upp på Youtube idag. Tänkte att det kunde passa bra på en måndag, för vissa energier bör upplevas tillfullo för att sedan kunna släppas.

De flesta suckar över måndagar, som de vore den värsta dagen på hela veckan, ny arbetsvecka, flera dagar kvar tills det blir fredag, några dagars ledigt. Själv har jag aldrig känt så, måndagar har varit min lyxdag, ofta för att jag har jobbat på helgerna. De är de dagar jag haft grå kläder, spelat poker, gett mig själv en egen dag med att bara vara. Alltså långt ifrån 5 i Stavar. Mer som Solen tillsammans med 9 eller 10 i Mynt.

Nu har jag andra måndagar, idag känns det som Solen (sol på riktigt, + 19), sovit ut en kopp kaffe, ser jag som 6 i Bägare, nu är jag klar med 8 i Stavar (svarat på 100:- frågor). Snart 7 i Mynt, då jag ska fortsätta dra upp ogräs i trädgården. Sedan kommer jag nog att vara i 5 i Mynt ett tag då jag ska gå byn t o r, denna backe kommer att få mig att komma i form (Magikern), sedan väntar nog Page i Bägare då jag ska sitta i mysrummet för att göra mediala tolkningar. 10 i Mynt i kväll då vi planerar att inviga grillen. 

Hur ser din dag ut i korten? Någonsin funderat innan du lägger en stjärna på vad du förväntar dig av dagen? Jag har både lagt veckans (alltid på en måndag) samt dagens stjärna så jag har koll.

Vägra fastna i 5 i Stavar, det är mitt tips. Sedan är lite frustration nu och då nyttigt för att utvecklas men det ska inte bero på att du suckar över att du behöver jobba tycker jag. Det finns många lärdomar med Tarot, som varför hamnar du i 5 i Stavar? För om du älskade din sysselsättning (ditt jobb) så skulle måndagar var mer en dag av Lyckohjulet, full rulle.

Med korten finns mer än bara en spådom, det finns nycklar till utveckling, ett ökat medvetande, ett andligt personligt växande. Efter alla dessa år upphör aldrig den kunskap som finns i korten att förundra mig, att få ett lyckorus över en ny insikt.

Skapa nu en måndag med positiva aspekter, vad är du tacksam över idag? Sedan kan du fundera över vilket kort som det är, även det ett sätt att lära sig mer om varje kort.

Passar på att inflicka att du kan lära dig så mycket mer under den vecka som vi lägger korten på bordet här hemma hos mig i Spanien. Det finns två platser kvar, kanske en av dem är din? Klicka här för att läsa mer.

Nu mera 6 i Bägare, det vill säga kaffe , ja, alla har vi olika upplevelser av alla kort, lilla familjekortet som 6 i Bägare är, är även en symbol för vätska (bägare= vatten) samt siffran 6 för harmoni.

Alla fyrorna


By Ylva, 2020-02-06
Alla fyrorna

Nu är alla fyrorna på film (youtube) från sviterna uppe, 4 i Stavar, 4 i Bägare, 4 i Mynt samt 4 i Svärd. Troligen blir det fyran av dem alla i morgon, det vill säga Kejsaren. Fyror är struktur, men det finns i olika faser, olika versioner som de olika sviterna i Tarot berättar om.

4 i Stavar är struktur, trevlig sådan i planering och agerande i samarbeten. Det vill säga när du är trygg i din struktur, i det kan erbjuda ett samarbete.

4 i Bägare är sökande efter struktur, trygghet, eller där vi fastnat i en känslomässig struktur som skapar illusioner om vad vi önskar oss. En påtvingad stuktur som skapar missnöje.

4 i Mynt är strukturens struktur, ordning och reda, allt ska värderas, hållas i, skapa och vara trygghet.

4 i Svärd är strukturen av att inte klara av sina åtaganden, att inte orka, inte få ordning på tankarna.

I Tarotleken har Stavar och Mynt bara ett negativt kort rättvänt, det är femman (de kommer inom några dagar).
De är sviterna för agerande och upplevelser.

Bägare och Svärd har flera kort som visar på negativa aspekter, då de symboliserar våra tankar och känslor. Oftast är det de två energierna som strular till det för oss. Som med fyrorna där besvikelse, maktlöshet har betydelse. 

Ibland tänker jag att korten har en egen gramatik, de betyder något var för sig, siffrorna men med sviten så böjs det åt olika håll. 
4 i Stavar = jag behärskar min struktur
4 i Bägare= jag saknar struktur
4 i Mynt = jag har struktur
4 i Svärd= jag orkar inte med struktur.

Kejsaren han mer äger sin struktur, han kan göra vad han vill med den, för han kontrollerar alla sviternas energier.

Tarot kan vi lära oss enkelt eller så kan vi komplisera till det, eller ta en sak i taget, börja med orden, sedan böja dem, sedan lägga dem samman. Nu när jag bor i Spanien har jag tänkt mycket på detta med språk, eftersom jag anser att Tarot är som ett språk. Jag har börjat med ord, som när jag kom hem med taxi sist, hade nyckeln till porten i väskan längst bak, jag sa helt enkelt cleve (nyckel) tronco (bagagelucka). Han förstod, svårare än så är det inte. En dag kanske jag kan säga om jag nu är slarvig nog att inte tänka innan - Nyckeln till porten finns i min väska i bagageluckan. 

Ibland kanske vi till och med använder för mycket ord? Jag gör det definitivt eftersom jag älskar ord, att tala och att skriva. 

Så smyger jag in lite reklam med att skriva att jag kommer att prata mycket (på svenska) under min Tarotvecka, kursen som är i sju dagar med inte bara Tarot utan hur du kan utvecklas via Tarotkorten när det gäller din hälsa, din arbetssituation, din ekonomi, ditt kärleksliv och din andliga utveckling. Alla de områden som de fem sviterna handlar om. Det finns två platser kvar 23-29/2, vilket även kan ge dig en solig vecka i Spanien, för jag anar att det inte blir storm den veckan. ;) 

Struktur?


By Ylva, 2020-02-04
Struktur?

Igår litade jag på ett kort, nämligen 7 i Svärd.
Jag hade flera andra kort förutom på mig själv där det var 4 i Bägare och Den Hängde Mannen.

Igår var för mig en stor dag, för vi har alla dessa stunder i livet där saker kan få oss att tappa kontroll. När det händer tänker jag alltid att det är för att jag aldrig har gjort det förr, det är min osäkerhet som rubbar strukturen, men när jag gjort det en gång är det på väg att bli en vana. 

Igår skulle äntligen mina hundar flyga med mig ner till Spanien, jag har aldrig flygit med hund, det ser enklare ut om det gäller en så kallad knähund, alltså den mindre varianten, mina knähundar de behöver en egen stol, men så kloka är inga flygbolag, igår tänkte jag att flygplan borde ha som färjor, egna djurrum. Detta stressade upp mig fast jag försökte hålla mig till Kejsarens trygghet. Jag gick igenom en massa negativa svärd och bägarekort i mitt inre, men i min stjärna för dagen hade jag fokus på 7 i Svärd, som visade att en resa skulle bli av och gå bra. Det gick mer än bra, ifall du är nyfiken, mina hundar som aldrig besökt en flygplats, såg ut som de värsta globetrotters, som de inte gjort annat. De var lugna, trygga, fick massor av uppmärksamhet av andra resenärer och vakter som tyckte det var fina. Naturligtvis hade jag även lagt kort för hundarna, de var coolare än mig.

Det finns vardagsssituationer där korten är bra att ha som struktur, allt handlar inte på ytan om andlig utveckling. Andlig utveckling kan visa sig i många olika former, som igår för mig att coola ner, lita på korten, inte stressa upp i brist på struktur.

Struktur är bra att ha även i andlig utveckling. Lite lustigt att efter mitt schema av att lägga upp kort på Youtube så var kortet igår 4 i Bägare medan det idag är 4 i Mynt.

Perfekt tajmat, eller så den perfekta synkroniseringen. För det är aldrig någon slump hur korten visar sig. Det finns en lärdom i dem alla, i det kan de flesta kort visa på liknande situationer men för mig var 4 i Bägare perfekt för att visa på mig igår.

Idag tänker jag låta 4 i Mynt vara perfekt, jag har en lista för idag, vad som ska göras, hittills håller den typ - 1 timme, fast jag tagit i beräkning att det blir mer fokus på hundarna idag då allt är nytt för dem, däremot hade jag selektivt medvetande om att en av dem höglöper medan den andra gör sitt bästa att försöka supporta ;)

Att ha familjen samlad är en trygghet som även den finns i 4 i Mynt, jag anar en härlig strukturerad dag. Idag ska jag även strukturera upp en del runt nästa kurs här hemma, som är den 23-29 februri, det är då om du inte redan anmält dig kan komma hit på en veckas Tarotutbildning. Den längtar jag efter, känns inspirerande, roligt, givande, wowkänsla de lux, tänk att få vara hemma i ett rymligt hus, sitta utomhus en del lektioner. Jag bara vet att det är min första kurs här, jag kommer att ge allt och mer därtill, typ Världen x 2.
Du finner information om kursen på denna länk.

På tal om länkar, tips, prenumerera på min youtubekanal, det är gratis, fördelen är att du får en notis varje gång jag  har lagt upp något nytt. För det är över 60 kort kvar i den serie som jag nu lägger upp, den som du som medlem kan finna på varje sida för varje kort.

Nu ska jag tillbaka till strukturen, den spanska som innebär att det är en hel del att göra innan klockan ett då det mesta stannar av några timmar. De kort som jag lägger ut varje dag är även för att ge dig struktur, då i Tarotkorten. 

Ett kort av 78


By Ylva, 2020-01-29
Ett kort av 78

I en Tarotlek finns det 78 kort, varje kort beskriver ett agerande, en upplevelse, en händelse, en tanke för betydelsen av var du är i livet nu.

Det behövs egentligen bara ett kort för att ge svar på en fundering. Men som med allt, lite till kan ge mer. 

Om du missat har jag börjat med ett kort, just nu ca en kort om dagen som jag lägger upp på Youtube, en enkel beskrivning för varje kort, tänkte att det kanske kan få dig att bli intresserad, förstå att det inte är så avancerat, utan mer som att lära sig ett nytt språk. I det representerar varje kort ett ord.

När du lärt dig orden kan du välja om du vill bilda meningar, helt enkelt börja tala tarotiska. :)

Jag tipsar dig om att prenumerera på min Youtube kanal, finns en ruta för det när du är inne på ett kort, det är gratis, innebär att du får notiser på att jag har lagt upp något, som nyss, en del har fått notis att jag har ett nytt inlägg, de kan då klicka in sig och på en gång ta del av kortet jag har lagt upp idag. På sidan i en spellista som jag kallar kort för kort finns nu alla Essen, alla tvåorna och några treor samt Magikern och Prästinnan. Det är en bra start, som jag lägger upp dem nu finns ett system, men du väljer vilket du vill lyssna på. Du finner även länk till kortet här inne för att läsa lite mer. 

För dig som är medlem finns den youtubefilmen inne på kortets sida.

Det blir mycket Tarot framöver, dels är det en fördel att bli medlem nu, webinar nästa vecka. Sedan är det Tarotkurs en hel vecka i slutet av februari, dessutom eftersom jag slutat på allt var telefonlinjer innebär kan du nu boka svar på en fråga via mail. 

Kortet jag la upp idag är intressant, det handlar om konflikter, om vad som finns i tanken, vad som kan vara en rädsla, en osäkerhet, en förtvivlan men även en bra utrensning för att ta sig vidare. Hur ska du ta dig vidare idag? Klicka på ett kort på första sidan för att få vägledning.

3 i Svärd på Youtube 

Ambition, gemenskap med en touch av Tornet.

Även om jag precis lagt upp 2 i Bägare är jag mer i kortet innan, 2 i Stavar, det vill säga jag är taggad som bara den. :)
Taggad för kursveckan i Tarot, en månad kvar, en månad av förväntan vilket känns helt okej. För just nu är jag mitt i en annan kurs som jag kör ena halvan av. Vi har "Awaken Soul" här nere i Spanien, detta med att väcka själen är viktigt.

Jag anser att vi klarar oss utan Tarotkort, det är som bara att lyssna på själen, själen vet alla val, men samtidigt är det inte alltid som de val själen gör är enligt egots planering. Då kan det vara himla skönt att ha korten att förlita sig på.

Men korten är inte bara att spå sin framtid, eller skåda in i tidigare liv, de är ett fantastiskt verktyg för personlig utveckling. Detta med att reflektera över ett kort, lärdomen, budskapet, innebördan av den energin. Som med 2 i Stavar, ett av mina favoritkort, troligen beroende på att jag hela tiden gör det som jag älskar. Att få lägga kort, både för mig själv men även för andra är en kick, ett själsligt analyserande. För kortet har en betydelse, sedan har min uppfattning av kortet något som stärker en del som själen redan vet om, men som behöver förtydligas.

Jag lyssnar inte alltid på mina kort, däremot lyssnar jag till 95% på min själ vilket gör att ibland blir det en massa konstiga, roliga händelser i mitt liv, en del helt oväntade av mitt ego, men min själ den är på till 100%, ivrigt påhejande att jag ska kasta mig in i händelserna. Vilket jag då gör, ibland kan det kännas som en besvikelse tills jag inser att det har en mening, en lärdom, något som får mig att utvecklas. För goa lugna händelser finns det inte så mycket utveckling i.

Ibland funderar mitt ego på hur det kunde bära iväg ända till Spanien, men inte min själ, den är nöjd som bara den. Ibland håller egot mig vaken på nätterna, funderingar som skapar kortslutning medan själen typ säger att jag bara ska vara. Det är då det är himla trevligt att ha en kortlek till hands. Möjligheten att dra ett eller flera kort, förmågan att läsa ut budskapet från dem som gör att jag för en inre dialog men även en analys av vad som är. Allt detta gör att jag utvecklas. Men 100% säkerhet kan jag uttrycka att jag aldrig skulle utvecklas med mig själv som jag gör utan mina Tarotkort. De är min allra bästa vän, som alltid finns där, som alltid ger mig svar även när jag inte vill ha de svaren.

Tarot är inte så krångligt som många tror, däremot kan jag tänka att jag kanske krånglar till det mer än nödvändigt eftersom jag har en tendens att vända in och ut på alla aspekter bara för att jag vill veta mer. Hela tiden vill jag veta varför, om, hur, när, meningen med allt. Därför är en kurs i Tarot en kick för mig, det ger mig mer information, för jag lär varje gång jag lär ut, jag lär varje gång jag upplever någon annans tolkning, men även frågor som får mig att tänka efter för att förklara på bästa sätt. 

Därför har 2 i Stavar en betydelse för mig, det mest ambitiösaste kortet i hela leken, det kort som är en extra kick, den taggade känslan, längtan efter att fortsätta förverkliga, utveckla, skapa något av den grund som redan finns.

Anar att de flesta tycker att 2 i Bägare är mer intressant, detta med kärleken, samhörigheten, gemenskapen, att dela känslor med någon annan. Jag är nog i båda korten nu, 2 i Bägare för att det är sådan härlig gemenskap med gruppen som är här nu, det är känsla rakt igenom, vi kan både gråta och skratta så magen får kramp. Medan jag pressar mig själv med 2 i Stavar att förverkliga mer. Sedan har jag alltid en fot in i 3 i Stavar, detta med impulser, att låta det bara bära iväg men då mer av en inre nyfikenhet som säkert Tarotkorten har startat inom mig, för de är min trygghet. Nu hoppas jag att en vecka här med korten ska ge andra en inre kraft, en inre motivation men samtidigt en härlig känsla av gemenskap både med mig, med de andra som är här men främst med korten. Sedan vore det trevligt med lite sol med istället för full storm, men inget ont som inte har något gott med sig. Känns lite som jag önskar en utveckling fråon Tornet till Solen.

För dig som inte vet kom stormen Gloria hit, med orkanvindar, 18 träd på gården blåste omkull varav ett över huset, wifi försvann, elen studsade men mina deltagare här har varit vid gott mod, de har skapat en känsla av 10 i Bägare, en härlig gemenskap, så nu har jag nästan förväntningar på samma när kursveckan i Tarot startar, typ 2 i Stavar med 10 i Bägare och så XIX Solen. Men jag har inte kollat än, för det blir som det är meningen. 

Ps, kursen finner du här

Youtube, ett kort = 78 kort, prenumerera (gratis)

 / 8