Ylva

Latest Followers:

Rosie Marie Eriksson Margareta Annika
 

Blog

Journaler


By Ylva, 2021-10-28
Journaler

Lite lustigt att tänka sig att en av mina bästa bokidéer är journaler, i och för sig finns det lite text, nycklar till varje kort eller runa längst bak i varje bok, men ändå. Journalerna är skapade för att du ska kunna skriva in dina kort för året, månaden, veckan och dagen.

Jag fick en komplimang av en kursdeltagare, att jag var en Tarotnörd, säkert bland det finaste någon sagt om mig. Jag är verkligen såld på Tarot, jag upphörs aldrig att förvånas över korten, över allt som hör samman. Jag är en mer mental person vilket gör att det är som att lösa rebusar, pussla ihop allt som finns i en vardag.

Det gör jag även varje morgon för mig själv, som du kan se på bilden, jag lägger dagens Keltiska Kors sedan skriver jag in alla korten. I utrymmet bredvid kortmallarna skriver jag in dagen efter vad som hände, jag har koll på vädret, (över 50 så det är viktigt, speciellt nu när jag ställer om mig på andra årstider, som idag då vi har +16, lite moln och sol, som en sensommardag i Sverige). Eftersom elementet eld är viktigt för mig som är för smak, skriver jag även in dagens middag. Det hjälper mig även när jag har slut på middagsidéer, då bläddrar jag på i journalen för att få tips. Denna journal är min dagbok, förr samlade jag på personlig almenacka nu blir det journaler.

För övrigt när det gäller Tarot är denna vecka intensiv med Zoom möten för månadstolkningar, kombinerat med att jag genomläser "Tarot attraktionens lag" som blir nästa bok att tryckas. Du har väl sett alla böcker som getts ut sista tiden. Böcker som du även kan köpa som bokprofiler, läsa direkt på datorn, surfplattan eller i mobilen. 

Vi har även haft fjärde mötet för Tarotutbildningen, det var då jag fick komplimangen. Det är en ära att få ha dessa fantastiska deltagare ända till i maj månad. Ja, Tarot är nog den största delen av mitt liv, men jag kompletterar med runor och färg. Varför begränsa sig när livet är fullt av möjligheter.

Tips idag, ta en titt på mina journaler och missade du gårdagens youtube, så gäller den när du än väljer att se på den, d v s välj ett av tre kort för att få vägledning>>>.

Journal för Keltiska Korset >>> (3 kvar)

Journal för dina dagliga runor >>> (3 kvar)

Journal för Elementstjärnan, just nu utsåld, men böcker är på väg in till Sverige. 
Alla mina böcker skickas från Sverige, i priset är frakt inkluderad till dig.

Övning ger färdighet


By Ylva, 2021-09-13
Övning ger färdighet

Säger de som vet, så är det nog, för jag tänker att det går aldrig att bli helt färdig utbildad inom ämnet Tarot, för korten innehåller allt i livet, även det som vi ännu inte upplevt. För vem tänkte på Internet på 1800-talet, då hade kortet XVII Stjärnan, Knekt i Stavar samt 8 i Stavar helt andra betydelser.

Det går väl inte att missa att jag är mer än överförtjust i Tarot? Antagligen för att jag älskar livet, korten visar på allt i livet, de är allt i livet. Jag har som en dröm att alla ska ha tillgång till en kortlek, förstå grunderna, vägleda sig själva, för att ta ansvar för sitt liv, må bättre, komma över mönster, begränsningar, skapa mer möjligheter. Det innebär inte att jag är fulländad i det, tvärtom, jag har ett mönster av begränsningar, inte vara värd som jag sliter med, alla har vi något, fast de flesta försöker att sopa det under mattan, eller undvika att prata om det. Kan det vara en längtan av perfektionism som skapar att de flesta försöker hålla masken utåt sett, vara som alla andra. Själv är jag helt fascinerad av unika människor, de som går sin egen väg, står upp för sina ideal men i det även för sina brister.

Tarot för mig är det främsta, det bästa verktyget för andlig och personlig utveckling, att se sig själv, sina mönster, men då även sina möjligheter, att våga utvecklas, ta ett samtal med sina kort om vad som är viktigt i livet. Tyvärr är det även rätt lätt att bli hemmablind. Jag kan avundas dem som är nya inom Tarot, som tar varenda kort på största allvar, fördjupar sig i symboliken, i texter, medan jag kan i en vanlig tolkning för dagen bara kasta en blick medan jag skriver ner korten, lite som jaha ja, mm, det blir nog bra, oj då, men ja ja det fixar sig, okej, ta det lugnt på em, se där ja, besök ikväll. Det är hur mina tankar kan ta sig under en tolkning för dagen, medan en del fördjupar sig i varje kort. Jag gillar olikheter, att vi alla finner det som är mest givande för oss (ibland tyvärr även tvärtom).

Jag övar för fullt nu med Tarot, för även trots allt jag skrivit, alla kort jag lägger är varje stjärna en ny upplevelse. Igår startade min Tarotutbildning som är fram till maj månad. Nio månader, två webmöten i månaden samt två personliga webmöten, kommer att bli mycket Tarot, det mest fantastiska är att även om det är jag som är läraren vet jag att jag kommer att lära mig mer, för det är en ständig utveckling med Tarot.
Jag har nu öppnat upp för nästa utbildningsstart den 29/5 >>>

Ikväll startar kursen Tarot och kärlek, där vi ska fördjupa oss i ämnet kärlek, antagligen det största ämnet för de flesta. I morgon startar Tarot grundkurs, (finns någon plats kvar) de är de sista kurserna i ämnet Tarot för detta år. Märkligt och tacksamt att jag är pepp, för det är så helt fascinerande att följa med utvecklingen, vara en del av inspirationen. 

Jag inspirerar mig själv varje morgon med att lägga dagens stjärna, sedan skriva upp det i min bok " Journal för Keltiska Korset" (bild). Jag har även skapat en för dig som lägger Elementstjärnan.

Har du koll på att flera av mina böcker om Tarot finns ute nu i nytryck, skickas från Sverige. Ta en titt här >>>

En av dem Tarot 780 svar pratar vi i denna podd som Katarina Medium gjorde med mig som gäst >>>

Nu blir det mer Tarot, det första personliga samtalet för Tarotutbildningen, snacka om att jag är priviligerad. (tack, tack, tack)

Så många kort, så många aspekter

Ikväll startar min kurs Tarot och tidigare liv, något jag ser fram emot, men å andra sidan ser jag fram emot allt som har med Tarot att göra.  Det är troligen den största delen av mitt liv, jag börjar morgonen med dagens stjärna, sedan kan det vara en tolkning eller att jag skriver om Tarot eller har kurs i Tarot. Kort sagt - det är mycket Tarot. :D

Som om det inte vore nog så har tankarna fått växa på en stor utbildning inom Tarot. Nu startar jag den första den 12 september. Hela nio månader med allt om Tarot. För Tarot är hela livet, allt du kan tänka dig, alla händelser, upplevelser, ageranden, tankar, känslor. Allt från tidigare liv till hur du skapar mer möjligheter i framtiden. 

Tarot är ett sådant fantastiskt redskap, kanske för att jag även kan kombinera allt annat jag tycker om som färger eller runor in i det. Jag har haft fullt upp sista tiden, ändrat i mitt koncept med Tarot. Det hela började med en runa, Thurs som jag "ristade"in, sedan blev allt kaos, vilket det behöver bli när inte personligheten är i fas med själen. Jag fick ett motstånd (igen) mot tolkningar, men inte att tolka, men att få göra mer nytta av det. Så nu har jag tolkningar där jag följer en person ett helt år, men det går även att välja en timme av min tid då vi ser på allt av intresse för dig. Visst det är kul (ibland) att lägga kort tre månader eller ett halvår, jag älskar kontakten med mina kunder men i det tappade jag lite kontakten med mina tidigare kunder, de som hängt med i flera år, någon i hela 35 men även dem i över 20 år. 

Jag har suttit senaste veckan med månadstolkningar, ser ut som på bilden, där personen endera varit på andra skärmen över Zoom eller fått tolkningen på distans. Enorma möten, tacksam. 

Jag har även certifierat några tolkare som varit excellenta på kurser, gått både grund samt andra, nu ska sidan byggas upp för certifierade tolkare så att du om du har behov finner någon av de allra bästa. Men idag är det en bok som ska i tryck samtidigt som jag ska ta det lite lugnt (det är min stjärna för augusti på bilden, har både 10 i Svärd samt 9 i Svärd som hänger lite över mig). Fixa för kursen i kväll (fast det mesta är klart).

Det är alltså en dag som går i Tarot. 

Tre böcker finns nu om Tarot, min favvo (min allra bästa) Tarot, korten på bordet samt journaler för Elementstjärnan samt Keltiska Korset. De skapade jag först för min egen del då jag skriver upp alla mina stjärnor för varje dag, men ville ha dem samlade i en bok.

För dig med intresse, kolla in dessa länkar

Ett år med Tarot, över Zoom eller distans. Bokar du nu får du från september 2021 till december 2022 varje månad samt årstolkningen i december för 2022. >>>

Mina böcker, nyutgivning >>>

Tarotutbildningen (med ta mig tusan det mesta om Tarot) med support, två webmöten i månaden, två personliga samtal i nio månader >>>

Lägg nu korten på bordet, njut av möjligheten att se mer av ditt liv, även det som du kanske inte vill se, men som i längden kanske är det bästa som kan hända dig. Själv så har jag Den Hängde Mannen på min personlighet under augusti, jag ser humorn i det, försöker tänka mig för, att inte vara så dramatisk.

Tarot upp och ner, fram och tebaks

Jag har delat mail, inlägg på facebook om allt som jag erbjuder i Tarot nu, lite intensivt kanske? Men i morgon är det juli månad, många har semester, en tid då mycket ska tas igen, min tanke är att sommaren borde vara en suverän period att ta upp intresset att utveckla kunskap om Tarot.

Jag tycker själv att jag har lyckats med att få ihop en bra mix som borde passa de flesta, det finns texter att läsa, frågor att besvara, svar att läsa. Men för den som vill koppla av i en solstol, på stranden, kanske i en hängmatta, eller inne i soffan finns ljudfiler. De kan även vara trevliga när vardagliga sysslor ska göras som att diska. Tänk dig att slå på ljudet om en text för ett kort, lyssna medan du diskar, effektivt. Jag gillar själv att multitaska, dessutom har jag en tanke om att när vi gör något aktivt medan vi lyssnar skapas en bättre balans.

Men det finns även filmer för den som vill följa med i bild och ljud, för vi är alla olika, en del tar in via text, en del vill lyssna, en del vill se. Jag har skapat en kombo av dem alla, vilket du än väljer finns utvecklingen där.

Men varför skulle du vilja lära dig att tolka Tarot? Är det inte besvärligt, tar tid, är svårt? Jag har skrivit om det förr, det är som att lära sig ett nytt språk, men troligen enklare, för du har redan med dig erfarenhet som du kan koppla till korten. Jag ger dig ett system som är hur busenkelt som helst att ta in på bara några dagar, sedan finns all information där. Arkana pratas det om när det gäller Tarot, ordet betyder hemlighet, det betyder i sin tur att det finns kunskap i varje kort som är dolt i en bild. Detta är som när du läser en bok, då läser du texten, skapar bilder i sinnet, här ser du bilderna, skapar meningar i sinnet.

Tarot är det perfekta andliga verktyget att skapa vägledning från sitt inre, sitt högre jag. Det behöver inte vara djupt, det är enkelt att börja förstå varje korts budskap. Tänk dig som när du kollar in vädret, du vet vad sol, moln, regn, vind har för betydelse från bilder. För det är som att ha koll på sin egen "väderleksprognos".

Jag tänker som så, surfa runt här inne, ta en titt under rubriken "Tarot meny" de sidorna är öppna för alla. 

Passa på att bli medlem nu, en investering som ger dig hur mycket som helst i text, ljud och film samt i det alla mina bokprofiler, de ser du även under en egen sida >>>
Tänk så praktiskt att ha en bok i mobilen, du kanske lägger kort, sedan öppnar du bara den bokprofilen för att läsa svaren, som i Tarot 78 svar, eller Tarot 780 svar.

Jag gick även loss på YouTube om Tarot och denna sida, den filmen ser du här >>>

Förväntningar


By Ylva, 2021-05-24
Förväntningar

Förväntningar eller förhoppningar, lite lika men ändå. Förväntningar på att den kurs som startar om några dagar ska bli som jag önskar, då med förhoppning att få se den där aha-blicken hos kursdeltagarna. Den där blicken som jag ofta blir välsignad med under en kurs. När deltagare får insikten, vet att de förstår korten, tolkar en vägledning, förstår systemet. Det är en bonus för mig på varje kurs.

Förväntan är ändå att jag ska leverera så att deltagarna förstår, skapar ett engagemang, ser att Tarot är helheten av allt, inte bara några kort som berättar om vad som komma skall, utan ett verktyg för att själv vara medveten, minska utmaningar, ta lärdom, skapa möjligheter.

Korten är ett av de bästa andliga verktyg anser jag, för att se hur vi är som person, hur vi tänker, agerar, upplever, skapar allt det som finns i de fem områden av vårt liv. För hur vi än vänder och vrider på aspekter passar allt in i något av elementens lärdomar. Drivkraften inifrån som blir vad vi gör, känslan som skapar en upplevelse, handlingen som får en konskekvens, tanken som är grunden till allt som både inte görs men även skapas.

Jag har i veckor försökt att skapa en text om elementen, men suck, det bara fungerar inte för mig att få ner varken på papper eller i samtal. Ändå "tjatar" jag konstant om elementens påverkan. Men jag har kommit på ett sätt att få ner en grund, anar jag i alla fall, den ska jag implentera i denna grundkurs. I det kände jag, fan, vad bra detta blir. ;) 

Funderar du på om du kan tolka Tarot, om det är något för dig, om du kan? Om du ska ta en kurs för mig?
Om, här är det ur mitt perspektiv. 
Alla kan, bara intresset finns, men det behövs hållas igång, vilket i och för sig inte är svårt då det är lätt att bli fascinerad av hur just det kortet kan visa sig, hur de svaren, den vägledningen kan visas. Men det gäller att vilja vara engagerad. Om du vill lära dig Tarot för att tjäna snabba pengar, ska du inte gå kurs för mig, inte för att du inte kommer att lära dig, utan för att det samtidigt blir en kurs i personlig utveckling, där ingår inte snabba pengar på några ord om kärleken kommer tillbaka i någons liv.

Många har missat att det finns ett system i Tarot, när du lärt det systemet då lossnar det, då kan du förstå, tolka korten även i dina svartaste stunder, ja, för det syns i korten, när livet brakat, men det är oftast inte då som vi själva söker vägledning för att vi inte är i kontakt med känslan. Tanken (egot) samt känslan (intuitionen) är två motpoler, som när de samarbetar får dig att vara i aha-upplevelser, men de flesta förlorar sig i känslan, intuitionen utan att ge egot en kick först så den delen håller sig cool. 

Klart att Tarot är något för dig :) annars skulle du inte läsa denna text, för om det inte var intressant skulle du ge tiden åt något annat. Jag lovar dig att du kan, om du engagerar dig. Det är därför mina kurser bara blir bättre och bättre, för att jag höjer kraven på mig själv, jag letar hela tiden efter nya infallsvinklar för att inspirera dig att se mer av dig själv, din potential, få redskap till att läsa ur den "bok" som Tarot är.

Men om du ska medverka på en kurs hos mig finns det några saker som du bör vara medveten om innan. Jag har inga änglar som guider när jag tolkar, jag sitter inte och håller i korten eller ser på bilderna och får syner. Utan Tarot är först och främst ett redskap för egen utveckling, när du är i den då kan du även vägleda andra. Jag har inget vårdat språk, på webmöten kan du höra mig svära, gå in i en förklaring om mönster med metaforer för att du ska koppla samman med korten. Om du talar på webmötena kommer jag att vara en pest när du säger "tror" och "faktiskt" eller "måste", Tror gör vi i kyrkan, i Tarot ser vi, kortet visar, jag upplever. Faktiskt är lika med en nedvärdering. Fundera på innebörden av att du bjudit mig på middag, jag säger - Detta var faktiskt gott. Hm, vaddå faktiskt, var det inte något jag hade förväntat mig? Måste? Vi måste ingenting, (faktiskt ;) ) utan vi får, vi kan, vi bör.

Det kan verka som att jag i denna text är en pest (vilket jag kan vara) men det handlar mer om att jag också utvecklas, jag ställer mer och mer förväntningar och förhoppningar på att ge tid åt dem som önskar utvecklas, som är nära sig själv eller önskar förstå sig själv bättre, de som vill vägleda andra utan att tro (jepp) att de kan häva ur sig klichéer utan att förstå innebörden av korten, som vid Ess i Bägare. Hur många gånger har jag inte hört någon säga - Du kommer att gå in i en relation. Hm, med Ess i Bägare, Good luck. 

Nåja, nu ska jag ägna tiden åt några tolkningar, lyx, som att läsa noveller och få betalt, men ibland finns det dramatik i noveller, Tarot kan ge dig nycklar att förstå, ta dig ur dem, utvecklas.

Jag avslutar med att den kurs som startar nu, den har jag som ambition att bli min bästa grundkurs ever. Kanske kan vara något för dig, om du inte tror, utan känner en inre längtan till en häftig upplevelse tillsammans med de 78 korten. 

Här läser du mer om kursen samt anmäler dig >>>

Delar av helheten


By Ylva, 2021-05-17
Delar av helheten

Såg att det var ett tag sedan jag skrev om Tarot, sista tiden har mest handlat om runor, då med bland annat tre webmöten i veckan samt min bok "Uhrstafen". Jag säger ofta att det ena utesluter inte det andra, fast egentligen bör det vara att inget utesluter något. Runor var det första jag kom i kontakt med när jag var ung, det var spännande men på den tiden (12 år) var mer kristaller och astrologi det som jag var mer intresserad av. 

Runorna har följt mig genom åren, men då mer för privat del tills nyligen då jag mer känner att de är mitt kall, men det utesluter inte Tarot, snarare tvärtom. Utan Tarot, det intresse som blev megastort hade jag inte landat i runor. Den kunskap som jag fått genom åren genom analyserande, skrivande samt tolkningar hade jag inte sett helheten. Förstått hur livet fungerar, även om det är mycket jag inte förstår än, eller vill förstå som människors ondska, som jag vet är rädsla. Sista året har varit mycket rädsla i tolkningar, rädsla för virus, rädsla för och emot, hårda ord från dem som inte tycker lika har skapat två grupper. 

Mer fascinerade med korten är att det är få jag sett som fått viruset, ingen som jag har sett ska dö av det, medan det så kallade botemedlet är en av de tuffaste utmaningarna att se i korten nu, jag kan till stor del säga när korten är lagda vem som tagit botemedel. I det är det värsta folks attityd, den är skrämmande, att det inte finns en fri vilja, en egen vilja, utan allt som handlar om att passa in, som kortet Vagnen omvänd, att köra vilse, hamna på grusvägar, fastna i gropar istället för att hålla fast vid ratten, styra mot målet.

Tarot är så fascinerande, hela livet i några kort som visar på mönster men i det även möjligheter. Jag har några rutiner, måndagar brukar vara min gråa dag, helt klädd i grått som är en av mina favoritfärger, sedan att jag varje måndag morgon lägger Keltiska Korset för min vecka. Idag är jag klädd i vitt, rufsig, no filter, vi har +25, jag ska slänga mig i poolen i em, men just nu har jag jiesta, mitt nya ord, då jag jobbar inne mitt på dagen, funderandes varför siestan är mellan 13-16 då den borde vara 15-18 för de är de varmaste timmarna. Nåja tillbaka till mina kort, för mig är det en sådan naturlig vana med Tarot att de bara finns där, som en relation som jag tar lite för givet, det finns alltid en kortlek till hands. Vad jag än funderar på, kan jag ställa frågan, lägga en så kallad stjärna för att få vägledning. Sedan gör jag inte alltid som korten tycker, ser jag elände kan jag lika gärna bara vara i det för att få mer upplevelser. I det finns även motsatsen, uppskattningen av när jag går från kaos till lycka.

Jag har funderat sista tiden mycket på om jag ska blogga om livet, hur jag skapade det som det blev, för många har en sådan fel bild av hur jag lever. Spanien, aha, sol, värme. Hm, jag har frysit hela vintern, vi har haft kallt, storm, regnigt, jag bor i en bergsby, alla mina inkomster går till skatter och annat för att överleva, vilket inte lämnat över till inköp av bland annat olja. För ja, mitt hus eldast med olja. Vi har kallt på vintern, ibland även snö. Det finns massor av stereotypiska bilder av hur saker ska vara, borde vara, men ofta är verkligheten helt annorlunda. Varför ens flytta till Spanien om inte till en av de soligaste områdena? Feeling är svaret, känslan, den där att finna hem, även om det innebär kyla, men å andra sidan har vi nästan upp till 40 grader på sommaren. I det finns det element som jag tjatar om, i varenda kurs så talar jag om det, varje möte. Element är väder, men så mycket annat. Det är även temperament, bland annat. 

De flesta av oss har en bild av livet, av vår verklighet, sedan poff, händer något som skapar en annan väg. För min del trots kaos, kamp, tårar, slit, sorg har det varit värt det, jag har fokuserat på de fantastiska kort som lyser igenom. Jag har växt som person sista året, en enorm utveckling, mönster som jag släppt, begränsningar som jag inte ens visste att jag hade. Jag har blivit coolare, för jag har varit i grunden en drama queen de lux. Men i alla förändringar har jag min allra bästa vän, det är ingen person, det är min kortlek. Den som jag kan prata med utan att få kritik som sårar, ibland hårda kort men i det även vägledning.

Mina tankar idag präglas av att i morgon startar en ny distanskurs, om Tarot och min favoritstjärna, Keltiska Korset, den som jag lägger inte bara för en vecka utan för varje dag. Jag ser fram emot, ja, förutfattade meningar se dessa aha-upplevelser bland deltagarna när korten faller på plats. Alltid lika nyfiken om det blir liknande härlig gemenskap mellan deltagarna. 

Idag ska korten också ligga på bordet, jag har en del tolkningar, förberedelser inför kursen, men ikväll blir det runor, känner mig så lycklig som valt att utveckla mig själv, inspirera andra i mina intressen, allt för balans och insikter. Allt är som en helhet, bestående av olika delar, alla lika intressanta, utvecklande positivt och negativt. 

Reflektioner av elementen


By Ylva, 2021-04-05
Reflektioner av elementen

Funderar över detta med elementen (åter igen) en dag som denna, efter för mycket luft och vatten är det idag eld och jord som är dominanta. Vad menar jag med det?

Det har stormat och regnat, idag skiner solen och allt det gröna prunkar för fullt. Alltså fyra element som finns omkring oss, i naturen, med oss, i oss, i våra handlingar som med hur vi mår som mer finns i Svärden än i Mynten, då våra tankar är grunden i välbefinnandet, men det påverkar Mynten, själv har jag fått lite vad som kallas coronavikt. Det är en mix av Svärd och Mynt, begränsad tanke och stagnation. 

Våra aktiviteter som är eldkraften inom oss, den är överaktiv hos mig, sista tiden har jag typ jobbat dygnet runt då inte bara med "jobb" utan varit aktiv med sådant som ska göras i ett hem. Men de sista tre dagarna har jag vilat, tagit en paus, så lite från 9 i Stavar till 2 i Svärd och emellanåt har 4 i Bägare poppat upp, en känsla av missnöje, känna mig pressad att vara i agerande (stavar) men känslan har varit lite off.

Bägare ja, för min egen del är jag i dem, upplever, känner in,  blir dramatisk, drömmer mig bort, för bägare är inte bara vad de flesta förknippar dem med (kärlek, partnerskap) det är så mycket mer, alla känsloupplevelser. Som att sucka de dagar det regnar till att njuta de dagar solen skiner.

Det jordade av Mynten, grunden, det som allt byggs på, det som skapar växande av det vi skapar, ibland för mycket när det gäller det kroppsliga, ibland för lite när det gäller siffror på ett konto. 

Jag sitter ute just nu, i ett den prunkande trädgården, regnet har satt fart på allt verkar det som. För jorden kan inte tillföra, låta något växa utan de andra elementen. Svärden (luft) behöver föra frön, bära upp bin, medan Bägarna (vatten) behöver ge näring och Stavarna (eld) behöver värmen. 

Men i mikro och makrokosmos är det även en bild av mig, jag behöver andas (luft), vara i flödet (vatten) använda inspirationen (eld) för att tillföra min existens (jorden) energi.

Jag känner att jag ofta tjatar om elementen, men de är så viktiga som en del, som en helhet. De skapar den mest fantastisk grund för de fyra sviterna i Tarot. De finns i alla läror, aktiva av alla naturfolk, i all magi. 

Om du förstår energin av de fyra elementen har du kunskap som du kan föra över till dina Tarotkort, det är enklare än vad många tror att tolka Tarot. Men det går att göra mer avancerat allt eftersom. 

Just nu kan du få support av mig genom att bli medlem på Tarotakademin, få tillgång till en självstudiekurs samt mina böcker online. Ett perfekt sätt att ta tag i vårens spirande energi (eldkraften inom dig).

Vet inte om du sett att jag skapat en sida för min shop, istället för att hålla reda på en shop på mina sidor är det ny en plats. Enorma fördelar tycker jag för dig. För du skapar en kundprofil utan kostnad, då kan du även ta ner visdoms "kortspelet" som du finner bland annat på Instagram (ylva_trollstierna) eller TikTok (ylvatrollstierna). Det kommer även flera sådana framöver. För hur enkelt är det inte att ha tillgång till det mesta jag erbjuder i din mobil?

Sedan har jag skapat bokprofiler, böcker online, vilket gör att du kan ha en eller flera av mina böcker i din mobil. Som Tarot 78 svar, perfekt.

Shopen finner du här >>>

Vilken bok vill du läsa idag?
Själv så läser jag igenom "Uhrstafen" som då mer handlar om runor men om elementen innan den ska gå i tryck, för omslaget börjar bli klart nu. Tänk dig att sitta ute i solen (eld), uppleva inom det som läses (Bägare), finna ro inom (Mynt) och låta tankarna sväva iväg (Svärd). Det är en helhet av alla element. 

Efter dagar av vila ämnar jag snart gå inomhus, sätta mig vid datorn, ladda min eldkraft för att svara på mail, engagera mig in i någons sommarperiod, troligen med vattenkraft i form av kaffe.

Föresten, just nu kan du boka en tolkning för april, maj, juni och juli för 300:- 
Ta tag i din eldkraft, klicka på länken för shopen.
Vad kan inspirera dig idag?

Inspiration kan vara när fikonträdet grönskar, det innehåller alla element, växande av elden, vattnet, luften samt grunden i jorden.

Domen + Essen


By Ylva, 2021-03-16
Domen + Essen

De bästa korten jag upplever kan beskriva vad som sker inne på Tarotakademin nu är Domen + alla Essen.
Domen för uppvaknandet från det som behöver förändras för det är kaos bakom kulisserna. Jag gör som med kortet Domen tänker tillbaka på vad som skett. Hur allt började. 1993 hade jag min första kurs i Tarot, fem måndagar, det ledde till flera. 1996 fixade jag min första hemsida, runt år 2000 skapade jag min första distanskurs i Tarot, 78 mail som skickades ut till deltagarna.

Sedan minns jag inte vilket år jag valde att lägga upp allt på en hemsida, för jag har bytt form på hemsidan för Tarotakademin eller snarare basen, för varje gång har jag lagt upp allt mer material. Det finns hur mycket som helst för dem som är medlemmar, inte ens jag har koll (än) på allt som finns, det har som bara tillförts mer och mer. Dessutom distanskurserna där jag inte planerade utan det finns inte bara dubletter, det finns vissa sidor x 4!

Jag gillar idén med att ha allt online. Det finns alltid där, lätt att tillgå, men jag inser att det är en enda röra.
I januari började mina databaser att krångla, jag har gått igenom en del, nu är det Tarotakademins tur.

Nu när jag bor i Spanien, i en tid då alla vill lära sig att använda sina Tarotkort men så var det detta med tid, visst att gå en helgkurs kan vara mycket givande, men jag tycker personligen att en distanskurs kan ge mer. Lite dubbelt eftersom det alltid är trevligt att sitta samman över ett bord, men just nu i dessa tider är inte det ett alternativ. Jag hade planerat ett kurs här i Spanien i april, en hel vecka ute i solen med korten på bordet.

Det är där som Ess i Stavar kommer in, nya projekt. 
Det kommer säkert att ta mig någon vecka att strukturera upp hela sidan, mina planer är en medlemsdel för den stora kursen, som innehåller hur mycket som helst, sedan distanskurser, en grund, en för Keltiska Korset, en för tidigare liv, en för kärlek kombinerad med personligheter (de 16 korten, page, Knekt, Dam och Kung). Jag har redan börjat, det fanns fyra dubletter av material till kort för kort, nu finns det en. I det finns det fem distanskurser (med samma material) som nu blir endst med webmötena sedan allt samlat på en sida. I det hade jag även fem olika grupper på Facebook. Jag är själv inte så förtjust i FB längre, men perfekt för kursdeltagarna att ha en sida att konversera utan mig. Det finns ett forum för medlemmar men nada intresse där.

Jag håller nu på att omstrukturera en del texter till bokprofiler, böcker som Tarot 78 svar, Tarot 780 svar (som är klar) Tarot och tidigare liv, Tarot och attraktionens lag, Tarot och astrologi. De får alla en bokprofil som även deltagarna i kurser har som basmaterial, men den som inser fördelen med att ha tillgång till böckerna online kan köpa in sig på varje bokprofil (förutom att köpa böckerna som nu börjar gå i tryck).

Ess i Bägare har varit omvänd, jag har känt en besvikelse över att inte nå ut, att många inte insett fördelarna med allt material som finns att tillgå, kanske de känner av det kortet när det delas upp, men jag kommer att vara i Ess i Bägare rättvänt, i en underbar känsla av att erbjuda material till dem som är intresserade på allvar.

Ess i Mynt är den nya strukturen, jag har haft en dålig grund i min ambition att inspirera, jag har ofta gett och gett, kompletterat av glädje, skapat för mycket, som inte värderats. Engagemang är grunden i alla relationer, även dem mellan den som vill lära ut, den som vill lära. I dessa tider då folk är mer splittrade än innan, för jag anar att även du på något sätt drabbats av begränsningar, då är det inte lätt att finna ut ett bra värde. Jag tycker personligen (som inte tror på Jantelagen) att mina kurser är delux, det är helt enkelt mycket för pengarna, men pengar som tillhör myntsviten är för många nu begränsat. Vilket gör att min kommande uppdelning är något som jag ser som ett bra fundament.

Ess i Svärd är där jag är nu, i nya tankar, idéer samt att starta om. I det hoppas jag att även du som läser detta tar möjligheten att utforska Tarotakademin framöver, vad passar dig? En distanskurs, grund eller vidareutveckling? Ett specifikt ämne kompletterat till Tarot?

Just nu är en grundkurs aktiv, vi hade andra webmötet i söndags. Jag gillar mitt upplägg, några kort åt gången går vi igenom i mitt system (jag älskar system, logik) sedan tolkar vi kort för varandra (inte för mig).
De skickar in sina frågor, jag skapar en PDF som skickas ut på torsdagar sedan får de tolka själva för att presentera sin tolkning för de andra på söndagen efter vi pratat om aktuella kort. Men viktigt är tycker jag att alla för göra på sitt sätt, vill någon inte tala, tolka, bara vara med är det också okej. Jag går själv många distanskurser (på engelska) det är inte alltid jag tar för mig, lustig nog är jag där säkert den som är mest tyst, bara tar in information. Vi är alla olika, i det hoppas jag skapa delar på Tarotakademin som passar alla utifrån var och en.

Nu tillbaka till kaoset bakom kulisserna, jag håller nu på med 78 svar, min tredje bok som är väldigt populär, som ger svar till frågor om allmänt, arbete, kärlek, ekonomi, hälsa och andlighet från varje kort.

Må korten vara med dig i vad du än bygger upp för framtiden :)

 / 14