Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 33
  • Following 12
  • Updates 59
  Joined October 26, 2017
 

Blog

Det kan aldrig bli för mycket Tarot!

Däremot för mycket vardag med annat som tar tid.
Det har varit full fart både med Tarot och annat sista tiden. Dels har jag haft kurs här hemma i Spanien i medial utveckling, kombinerade med att tolka Tarot på nätterna, sedan  efter några dagar var det dags för nästa besök, för om det är något jag gillar är det Halloween, jag har fått och kommer att få mer besök från Sverige för att fira. Jag börjar morgonen med att sammanställa dagen, tar någon timme nu och då för att fixa för att sedan tolka när alla lagt sig. Det fungerar, det som ligger efter som vanligt är mail om annat, tyvärr men jag jobbar på. Sedan är det webmöten några kvällar i veckan. Livet är helt fantastiskt. :D

På tisdag börjar en ny kurs, Tarot och tidigare liv, den har jag inte haft tidigare så det blir en uppfräschning även för mig, för när jag ser tidigare liv använder jag inte korten. Däremot har jag nu haft ett flertal karmastjärnor där jag sett tidigare liv så ämnet är mycket aktuellt för mig.

Pågår gör en grundkurs i Tarot fram till början på december och ikväll är sista mötet med kursen för Tarot och Keltiska Korset. Eftersom efterfrågan finns, dessutom tog jag bort Tarotveckan här hemma då de flesta svenskar läser svensk media, tror utifrån det att Spanien är kaos när det gäller covid, vilket jag anar är precis tvärtom, men en regel på max sex personer blir en begränsning. Därför skapade jag först en vecka online, intresse men att vara ledig en vecka, sitta hemma vid datorn är säkert ingen hit (speciellt inte om jag sitter här i solen), jag tog bort den, istället skapade jag något som jag kallar för Tarot intensiv. Typ som att ta körkort över en kort period intensivt. Flera dagar över helgerna vid jul, nyår samt trettonhelgen men inte helgdagarna maxade med Tarot. :)

Jag har nu enormt mycket material om Tarot, både det som skapats tidigare samt det som skapats till distanskurserna, mest då filmer, ett bra sätt att både se och lyssna, upprepa för att ta in kombinerat med frågor som även svaren finns på film. För min egen del tycker jag det är fantastiskt att utvecklas hela tiden både med korten samt allt omkring. Att sedan skapa nytt material kombinerat med tidigare för en tidigare liv kurs känns inspirerande, fantastiskt intressant. Den kursen börjar med folket, de 16 personligheterna  för att skapa grunden vem du, jag, någon varit i ett tidigare liv, det är som grunden till alla liv, sedan alla erfarenheter, uppväxt, liv men även mönster, blockeringar som då kommer från tidigare liv innan det för att sedan skapa mönster till detta liv, borde vara ett av de bästa sätt att förstå sig själv.

Något som nu är aktuellt för mig, troligen även för dig är 2021. Detta är 2020 har bjudit på det ena och det andra, för min del, även om det inte blev som jag tänkte mig har det blivit bättre, frånsett ledsamheter när det gäller vänner som blivit drabbade av covid. Nu stundar ett nytt år, vad som helst kan hända! Det är därför jag tycker att alla som bokar en tolkning bör sätta sig ner med sin almenacka, fundera ut vad de vill ha ut av 2021. Vill du byta jobb? Börja studera? Vinna pengar, göra investeringar? Börja leva hälsosammare? Utveckla  din medialitet? Finna kärleken, avsluta en relation? Resa bort? Eller något annat, något som du tänkt ut, kommer det att ske som du önskar, bör du planera om, vara beredd på att kanske bli besviken, eller börja "packa" redan nu för något spännande äventyr?

Jag har själv inte tänkt igenom så noga mina planer för 2021, jag har lagt in de tre kurser som jag erbjuder här hemma, jag har planer på att skapa en runpark samt en Tarotpark i trädgården, men inget fullt planerat än, jag har som vanligt tänkt att leva hälsosammare, men en utmaning med allt för god mat och en kall öl, däremot är godis nästan ett minne blott. Jag har även tänkt att fortsätta utveckla mina sinnen med att själv gå distanskurser, den sista var en kick. Dessutom starta distanskurser på engelska, bli så bra på spanska att det ska fungera i vardagen. 

Livet är som ett äventyr fyllt med allt det som vi väljer att fylla det med, som med färg, jag har redan börjat rita på nästa variant av min tidigare "Prisma Tarot" lek, med mycket färg, färg är viktigt (just nu pågår även en distanskurs i det ämnet). Därför följer det även med tips på en färg i mina årstolkningar samt det kraftdjur som visar sig för alla. Kraftdjur är något som intresserar mig, mer än andar och änglar, kanske för att jag alltid har älskat djur, de har en sådan (magisk) kraft, egenskap med sig som vi alla kan ta nytta av. Att veta vilket kraftdjur som finns med en kan hjälpa vid stunder då lite extra energi kan behövas. Själv älskar jag korpar, tyckte att jag såg en för några dagar sedan,  men är lite osäker, finns de här? 

Korpen är ett magiskt djur, de har alltid funnits med mig, jag har en uppstoppad, som tyvärr ligger på en hylla då jag inte har skaffat spik till stenväggarna. Men jag uppskattar andra djurs magiska krafter också, även i vardagen, som att vi  har två råttor på gården, den bruna heter Kalle, den gråa Esmaralda, jag hörde att råttor håller borta kackerlackor så de råttorna har nu jobb på gården som de sköter lysande, jag har inte sett en enda kackerlacka, dessutom haft lite mygg, inga fästingar, några slöa annorlunda getingar. Så alla djur uppskattar jag inte, om jag då ska vara ärlig. Men "odjur" brukar inte ingå som kraftdjur, tack och lov.

Nu ska jag ut och prata med devor på gården, ett träd ska kapas, viktigt att allt är okej, balans och harmoni kan skapas, inte något att ta för självklart. Ska jag dessutom se allt i symbolik så skräpar det trädet ner poolen, tar för mycket plats, skymmer solen, så om det ska representera mig är det viktigt med bättre ordning samt mera kraft. 

Är du nyfiken på ditt kommande år, kan du nu (än) boka en årsspecial, finns några kvar, då får du 4 tolkningar för 2021, en årstolkning, 3 fyramånaders tolkningar under året samt svar på fem frågor för bara 1500:- Klicka här >>>

Önskar du en tolkning för 2021, kan du boka den här, de går efter turordning, just nu ca 2-3 veckors väntetid >>>

Vill du på allvar ta tag i dina Tarotkort, förstå betydelsen av alla korten samt tolka enkelt då klickar du här >>>

Numera gäller all betalning via kort på min sida i euro (valutan spelar ingen roll för dig men för mig) eller använda dig av Paypal. Jag har till och med skapat en testbokning där du kan testa för 1 euro hur det är att betala med kort. 

Som sagt var det är mycket nu i vardagen att styra upp, men korten är på min sida :) Ungefär som kortet Världen, allt samlat på en plats men platsen är alltet.

Det kanske är idag?


By Ylva Trollstierna, 2020-10-04
Det kanske är idag?

Har du någon gång undrat hur allt började för mig med Tarot? Eller har du koll på läget? Låt mig påminna dig.
När jag var 13 år bodde jag i England, mina vänner där la Tarotkort, men jag var inte intresserad för jag kände mig utanför, du vet sådana där identitetsproblem som vi kan ha ibland. När jag senare kom hem till Sverige när jag var 14 år, visste inte många av mina vänner vad Tarot var, jag hade tidigare spått i spelkort. Nu ville jag vara speciell, jag bad mina vänner i England skicka mig en Tarotlek. Rider Waite kom på posten, i en låda med en booklett med text på engelska för varje kort.

Eftersom jag trodde att jag var cool skulle jag tolka korten  som den största experten, men det var många kort, hela 78, jag la stjärnan som var i bookletten, Keltiska Korset, sedan fick jag för det mesta läsa innantill. Vissa kort såg jag vad de kunde betyda, typ glädje, men de som stack ut mest var de som jag trodde var omskakande som Tornet eller Djävulen. Visst jag såg också 10 i Svärd, men just då visste jag inte ens vad det kortet hette.

Senare, d v s några år sedan dammade jag av min Tarotlek, började lägga kort emellanåt, fortfarande hade jag inte koll på vad korten betydde. flera år senare jag hade en vän som skulle gå en kurs för att lära sig Tarot, det taggade mig, det kunde ju jag (trodde jag). Jag började engagera mig, men det var fortfarande svårt, för det var så många kort, att memorera vad de betydde var pest, men jag kämpade på. 

Tack och lov har livet många synkroniseringar, en av dem var en shamanutbildning som jag hamnade på utan att ens veta vad det var. Första mötet handlade om elementen, hur viktiga de var, de fem; eld, vatten, jord, luft och voiden. Det var då jag insåg att korten hade fem olika delar, aha! Elementen, kunde de passa in? Jepp, de kunde det, de inte bara kunde, det var en självklarhet. 

Nästa synkronisering var en vän som gått en utbildning till numerolog, något jag skrattade åt, tyckte det var löjligt, men jag fick mitt numroskop, har nog aldrig känt mig så utlämnad, det var då jag började tänka på att det fanns 10 kort i leken i varje svit, något som jag inte hade reagerat på innan fast jag spelat bridge i så många år. Jag la upp korten, en svit i taget från Ess till 10, Ess -5 i en rad, 6-10 i raden under, helt plötsligt såg jag ett mönster. 

Har du varit i denna sits, att du velat tolka Tarot, förstå korten, symboliken men känt att det är alldeles för många kort, du finner som inte den röda tråden i dem?

Jag har flera tips till dig, efter alla år (46) har jag skapat en, nej, fel av mig, flera olika sätt att visa på hur andra, som du, kan lära dig bara du har intresset. För jag har alltid tänkt - vi kan allt bara vi vill -.

Du kan lära dig genom att läsa, genom att lyssna, genom att se, genom att engagera dig. Det är ditt val om du är intresserad, för som sagt vi kan allt bara vi vill.

Du kan lära dig själv som jag har gjort, kanske till och med lite enklare genom att ta del av min kunskap.
Om du klickar på denna länk kan du ta ner min PDF bok "Tarot steg för steg" som var den första bok jag skrev 1993. Den skrev jag utifrån hur jag valde att lära mig själv, steg för steg, eller kanske den borde ha hetat svit för svit? För några år sedan plockade jag upp den boken, tänkte skriva om den, men det blev istället rättande av alla ... och !!! Texten var bra precis som den var. :D Året efter skrev jag "Tarot mer och mer" som var mer om elementen samt folket. Den är med i den nya versionen. Idag kanske är dagen då du får den där extra kicken med att förstå att det kanske inte är så svårt med Tarot bara du ser det logiska systemet (när det är i balans då kommer intuitionen automatiskt) därför få du boken av mig i PDF.

Det kan vara denna dag som du äntligen ger dig tid till att kolla igenom boken. Förstår du vad jag har skrivit, kan du ta till dig något av det? Bra, glädjande om du kan, tråkigt, ledsamt om du inte kan, men då kanske du ska se på något annat andligt verktyg, finns massvis av orakelkort. 

Vill du sedan utveckla dig vidare, då är jag här för dig. Du kanske vill börja med min distanskurs "Tarot och personligheter" som startar den 13 oktober, för personligheterna, Page, Knekt, Dam och Kung är verkligen intressante individer, precis som du är. För dessa kort visar bland annat på egenskaper hos dig. Dessutom kommer du att få mer kunskap om de astrologiska tecknen. 

Men du kan även välja på en enklare Tarotkurs - Kort för kort (Yepp, jag gillar detta med dubbelord, steg för steg, mer och mer, kort för kort). Du finner en enkel text till varje kort. Du får ett kort om dagen i mail  (i PDF där du även kan rita in ditt kort. Vilket gör att du bör vara alert, visst du kan spara texterna men med en motivation att läsa ett kort om dagen, kan du grunden efter 78 dagar. :) Dessutom det bästa av allt i denna kurs är de reflektioner som du bör svara på.  Ett enkelt sätt för dig att lära dig grunden. Kursen börjar med ett webmöte där jag vägleder dig genom kursplaneringen

Om du verkligen på har jag precis skapat en onlinekurs en hel vecka i november.(Jag ställde in en Tarotvecka här hemma hos mig i Spanien). Kanske det är så att jag kan inspirera mer om korten via distans än en vecka i solen (vill du ha sol, kan jag säkert ha ett möte utomhus så du får lite feeling). Den kursen innehåller allt om Tarot, eller det som du vill ta till dig. För medlemskap ingår i den kursen där du får tillgång till det mesta jag skrivit om Tarot, dessutom det mesta i ljudfiler. I det även kort för kort samt att just nu får du "Tarot och personligheter" som extra bonus när du engagerar dig i denna kurs.

En härlig söndag hoppas jag detta blir för dig där du kan frossa i Tarot, klicka på länkarna för mer information. Må korten vara med dig <3

Alla möjligheter


By Ylva, 2020-09-16
Alla möjligheter

Igår startade en ny distanskurs - Keltiska Korset. Det är min absoluta favorit utläggning, den innehåller som allt, från vem någon är inifrån, utifrån, möjligheter och karma. Men även omgivningen samt i olika perioder där även arbete, kärlek, ekonomin, hälsa och andlighet ingår. Samt den röda tråden och ödet. En helt komplett utläggning oavsett om det är för en fråga eller för en period, alla svar finns i de 10 kort. Fast jag brukar peppa upp den lite med tre extra kort som visar på det viktigaste i perioden eller i frågan.

Det är en underdrift att tänka, tycka att jag älskar Tarot, det är troligen den största delen i mitt liv, för jag är nyfiken, jag söker utveckling, jag är nyfiken, jag älskar att tänka motsatser, analysera, fundera, klura ut hur saker kan förbättras. För mig är inte en tolkning en spådom för framtiden, det är en vägledning över alla möjligheter som finns. :)

Det är underbart att varje dag (varje stund) ha möjligheten att ställa en fråga, blanda korten, lägga upp dem och få vägledning för min egen del. 

Det är fantastiskt att få förtroende att tolka andras liv, att få en titt i vad de har på gång, men även förtroende att ruska om dem ibland, peppa till alla ta tillvara på alla förutsättningar, dessutom är det som att läsa in noveller som jag dessutom får ersättning för min tid.

Det är helt otroligt, en wow känsla att få dela min kunskap med personer som vill utvecklas, som vill lära sig mer om korten, att få tilliten att jag kan dela all min erfarenhet.

Alltså, Tarot är wow på många plan.

Jag tyckte personligen att gårdagens start var en bra grund, ändå tills jag skulle lägga upp filmen från webmötet och hade pausat, glömt att sätta på inspelningen, typiskt 10 i Svärd i kombination med Tornet. En djupt dubbelsuck, men bara att förstå att allt har en mening, ägna någon timme i dag till att spela in allt igen, då med alla härliga bakgrundsljud som är på dagtid här, men det kanske ger en känsla av hur himla trevligt det är här i Spanien? ;)

Jag har nu en kurs i Keltiska Korset, en ny grundkurs startar om någon vecka, sedan i oktober en om bara personligheterna i kortleken (Page, Knekt, Dam och Kung) som många tycker det är svårt att tolka, det blir första kursen i det ämnet, jag har en mall hur kursen ska gå till, sedan får vi se men den borde bli bra, för personligen är jag nöjd med mina distanskurser. Det för att jag vet att jag vill ge allt, men får ändå hålla tillbaka lite så det inte blir för mycket på en gång, det är även en av orsakerna att jag delat upp dem i flera olika teman. Även om jag helst skulle vilja sitta ute på kvällarna för de är helt underbara så är kurserna så intressante och trevliga att det är okej att gå in för att vara närvarande vid skärmen. Men jag har även en kurs här hemma i November, troligen inte lika varmt som nu, antagligen är nog ett bättre ord, men det kommer troligen att vara möjligt att sitta ute en hel del, dessutom med uppvärmd pool kan det bli behagliga pauser.

Ord ja, ord är för mig viktigt när jag tolkar korten, jag anar att mina kursdeltagare är smått vansinniga på mig varje gång jag rättar dem, för det är så många ord som vi fastnar i att upprepa eller säger av gammal vana, själv jobbar jag frenetiskt på att inte säga - verkligen. Bedrövligt ord, lika hemskt som faktiskt. Verkligen är som att inte tro att det kunde vara sant, men nu verkligen är det så. Faktiskt är ett av de mest oförskämda orden jag vet. Du blev faktiskt fin i håret. Dina nya kläder klär dig, faktiskt. Maten var jättegod, faktiskt. Fundera på vad ordet ger för budskap. Typ din mat är aldrig god, men faktiskt denna gång lyckades du.

För att inte tala om ordet - tror- det är faktiskt något som man gör i kyrkan brukar jag tänka, ingen bör tro när det tolkar kort, då kan vi lika bra bara sitta och tro, för det är något vi tror, inte något vi ser, upplever, anar utan bara en tro.

Jag kan nog vara för direkt i mina uttalanden, brukar varna att jag inte alltid har så vårdat språk, det är något som jag inte ämnar ändra på. Det är en del av min personlighet, på liknande sätt som jag tänker att alla är sin personlighet, det är något som ska vårdas, det är det som gör oss alla så unika, så speciella att den perfekta synkroniseringen uppstår.

Nu ska jag lita på mina Tarotkorts fantastiska aspekter, ta en stund och vara i 6 i Bägare (i poolen med min hund) äta lite tapas (10 i Mynt) för att sedan fortsätta kvällen med 6 i mynt (två distanskurser).

Ps, alla kursdatum för hösten (till nästa år) är upplagda på sidan. 

Pps, nästa gång anar jag att jag tänker blogga om min idé om en Tarotpark genom hela stora Arkanan här hemma på gården.

En del KK i mitt liv ;)


By Ylva Trollstierna, 2020-08-27
En del KK i mitt liv ;)

Jepp så är det, men kanske inte den KK som du tänker på, är det nu jag ska fortsätta vara filiurisk och säga att det som händer i Spanien, det stannar i Spanien? Hm, ärligt, jag har just nu knappt tid med mig själv det beror just på att det är så mycket KK i mitt liv.

KK är min förkortning på Keltiska Korset, kanske enklare om förkortningen var CC (Celtic Cross), Dels har jag en distanskurs i Kärlek och Keltiska Korset, det blir som ett svenskt bensinbolag som bytte till ett korkat namn. Det är kanske en himla tur att jag inte kör förkortningar på korten också. Fast när jag ändå är inne på ämnet som jag antyder, kanske för att få din uppmärksamhet kan jag tala om att jag skriver fort, nästan om inte lika fort som jag talar, kanske ibland fortare vilket gör att jag ibland missar någon tangent och skriver bögare istället för bägare, ska jag skriva det utan prickarna så blir det bagarna. 

Nåja, Hej! Det var ett tag sedan jag skrev något här inne, d v s jag har ett liv, och vilket liv dessutom, förra veckan kraschade min dator bara så där, det berömda blåa dödsrutan men det visade sig att hela datorn hade fel på hårddisken, i morgon får jag hämta den med ny hårddisk, men de har lyckats rädda mitt material, då ska jag gå in i rollen av 7 i Mynt och Dam i Mynt, organisera. 

Jag funderade om jag var i Tornet för allt som är omkring mig, men nej, det finns andra sorters kaos i livet, jag ska försöka lista ut vilket kort jag är i, troligen ett svärd, för jag är tidvis helt tom i bollen, så där att det finns inga tankar kvar, jag kan inte fokusera, tänka, det är då jag slänger mig i poolen en stund, just nu är det min räddningsplan, sedan virkar jag en stund, eller som nu bloggar. Sista dagarna har jag varit uppe från 07 till 02, det har gått i ett utom vid 17 på kvällen då har jag tagit paus ca två timmar. Ikväll var första kvällen denna vecka utan webinar, däremot webmöten för min mediala coachingsgrupp vilket gjorde att jag var klar vid 20, oftast den tiden jag börjar mina webinar. Jag satte mig i Pergolan, tog en gin och tonic, pratade med mina kära hemma i Sverige, nu väntar jag en stund till så att jag ska vara fokuserad för att spå några timmar, även om det var en svag gin. Vi har ju helt annat väder här samt en annan kultur. 

Kanske jag är lite i Tornet ändå, för varje dag bryter jag med något i Sverige, sagt upp tre prenumerationer idag via mail, som bland annat ICA, då gick jag in i 7 i Bägare en stund, skulle jag ha kvar den? Lite kul ändå men varför? Jag handlar inte längre på ICA, orkar inte heller ta till mig några recept, det är som en fot kvar i något jag släppt, lite som 5 i Bägare, lite velande hit och dit. För mig är alla handlingar något som finns i korten. Hm, jag velar nog mellan 4 i Svärd och Solen, för ena minuten är jag helt sliten för att i nästa vara så lycklig att jag bara vill skrika ut min lycka. Det ena utesluter inte det andra.

Men KK var det ja, det är ett nöje varje söndag att ha möte med mina fantastiska Tarotelever för ämnet kärlek, i söndags var det även om sex i korten. De är så helt underbar duktiga att jag kan bli alldeles överväldigad. Men livet är inte bara kärlek och sex, därför tog jag bort grundkursen i Tarot, då jag hade planer på en ny omgång. Istället blir det en helt fantastisk (om du inte fattat det än, är det mest fantastiskt) kurs som handlar om Keltiska Korset (KK) så två KK har jag om inte annat, men de avlöser varandra, mer spännande än så blir det inte. ;) 

Jag har i alla fall satt ihop en kurs som dels innehåller min bok Tarot, korten på bordet i text och ljudfiler, samt att mina kursare kan fuska lite från början, innan jag sätter press på dem ;) (mycket flirtemojis också). De kan börja läsa på (lyssna) lägga stjärnor, sedan bara klicka på varje länk för varje kort så har jag lagt in tolkningar till varje kort på varje position, typ som från Tarot 780 svar. Allt online, sedan webmöten då alla kan ställa frågor som vi tolkar samman, faktiskt, jepp, en suverän kurs (glömde jag fantastiskt?) både för nybörjare, de som tolkat ett tag samt de som inte ännu sett mitt fantastiska material. Jag ser så fram emot att starta den, men även där är jag i Solen samt 4 i Svärd, jag behöver egen tid först.

Eller egen tid var att ta i, som vanligt vid denna tid erbjuder jag årsspecial för några, det innebär att... Hm, du får läsa själv på denna länk, det finns några platser kvar. http://ylvatrollstierna.se/" target="_blank" rel="noreferrer noopener">>>>

Nu ska jag filura vidare på min nya kurs, dricka lite mer vatten, som jag tar direkt ifrån kran (men det renas innan) det är inte klokt vad fördomar det finns om Spanien, häpnar när jag läser svensk media. Men vissa restriktioner som kan finnas i kortet Rättvisan, som i morgon när jag tar på mig min blommiga ansiktsmask, spritar händer, håller avstånd, för att Domen säger, så, ta seden dit du kommer.

Fick fundera vilket kort jag skulle lägga in, men det får bli Knekt i Bägare för det kan vara KK som du kanske tänkte?

Koll på 3 i Mynt?


By Ylva, 2020-08-12
Koll på 3 i Mynt?

Jag är lycklig över att det är mer Tarot nu än tidigare, troligen beroende på distanskurserna som är enormt utvecklande för min egen del, repetition, smarta frågor, trevlig gemenskap, även som igår kväll då vi gick igenom hela Svärdsviten i grundkursen. Det är ofta de kort som de flesta är livrädda för, men det är faktiskt bara tankar. 

Jag har så mycket tankar om att fixa med böcker, renskriva, omskriva, skriva nya men annat prioriteras, det mest underliga i det är att det är ok, det känns bra att vänta, det lär väl komma en period när jag fastnar vid datorn, blir så där "manisk" som jag blir ibland när jag hamnar i skaparstatus.

Mest av allt vill jag ställa samman texter om kärlek och hälsa, separat alltså, även om en del kan må dåligt, bli sjuka av att inte vara lyckliga i kärleken är det ändå två helt olika teman.

Visste du att jag har flera böcker om Tarot i olika ämnen som du kan frossa i, som exempelvis min allra bästa bok "Tarot korten på bordet" eller i ämnen som tidigare liv eller attraktionens lag? Igår kväll på grundkursen fick de även ett exempel på frågor från den självstudiekurs som finns här inne på Tarotakademin för medlemmar. I morse när jag vaknade fick jag en impuls (3 i Stavar) så just nu (så länge som jag har lust) kan du bli medlem för 999:- du kan då plugga på själv, men vill du även hänga med på en distanskurs (grund, personligheter, stora Arkanan eller tidigare liv, samt den som alla gillar bäst - kärlek) då har du som medlem medlemspris. Är du intresserad av Tarot, passa på!

Jag är helt övertygad om att Tarot är det allra bästa andliga verktyget som innehåller allt i livet, korten är som en bok som berättar kapitel för kapitel vad som sker om du fortsätter på den banan som du är på, din egen blueprint (alltså ett underlag för ditt liv som du kan skriva om, korrigera). Alla kan tolka Tarot, det är ett system där du kan läsa ut det som finns i ditt liv: hur du mår, vad du engagerar dig som även handlar om arbete, sysselsättning, studier, din ekonomi, samt för de flesta kärleken. Varför inte ta kontroll över ditt eget liv, se vad du har skrivit i din framtid, släppa på det som begränsar, skapa nya möjligheter?

För att bli medlem swishar du 999:- till 073 063 1657
(Om du går eller har gått en distanskurs är priset 799:-)

Du kan även kolla in de distanskurser jag har:
Tarot grundkurs distans 
Tarot personligheter
Tarot stora Arkanan
Tarot tidigare liv

Jag har fått flytta på Tarotveckan här i Spanien, personliga förändringar (till det bättre) gör det helt omöjligt att ha den i september, men den 22 -29 november då kan det vara läge att njuta av några dagar här med korten, sol och bad.

Idag är en dag av tolkningar,  vilket även gör att jag ändrar på mina erbjudande angående tolkningar.
Nu kan du boka Augusti till December för 400:- 

Igår gick vi igenom 3 i Mynt som extra kort, den kan du läsa om här, samt se frågorna som ingår i självstudiekursen, i distanskursen finns det andra frågor, som du sedan får svar på via en film där jag berättar om varför jag har det svaret på frågorna som jag har.

En sak är helt klart - Tarot är bara wow :D3 i Mynt (självstudiekurs)

När du får detta kort på en fråga visar det på att nu finns det många möjligheter, endera kan du vidareutveckla dig själv eller får du (också) ekonomiskt stöd att fortsätta med ditt mål.'
Omvänd tvekar du kanske lite för länge.

Detta kort är för mig ett av de mest positiva kort, dels gillar jag personligen treor eftersom de visar på en fortsätting i något som vi redan har en stabil grund i men också en viss utveckling, ett sökande efter något mer.

Mynt är utvecklingssviten, utbildning, lärdomar, praktiskt kunnande och agerande och då med den impulsiva siffran 3 kan du som inte låta bli att vilja utveckla dig själv eller det som du tycker om att göra. Det är en nyfikenhet över att det finns mer än den grund som du redan har skapat, du vågar vidga dina vyer, se på vad du kan och vad kan du göra mer av det? Ett bra kort för samarbete och utveckling av idéer då du är öppensinnad och vet att det finns mer att få ut även av andra, och ändå känna en trygghet att du kan en hel del själv.

Det finns en positiv anda med hela korten, en nyfiken glädje över livet, över sin egen kapacitet, över allt det som finns kvar att utveckla och du tar dig an allt som det vore gudagåvor som bara kommer din väg. Det är ett mycket positivt kort för korta kurser, utbildningar och även för utveckling inom jobb. Du är snabblärd, intresserad, engagerad och ser möjligheter i det mesta. Det är även ett bra kort för ekonomin, ifrån tvåan där du skapat en grund är man nu beredd att ta det vidare, att vara öppen för ett flöde, att värdera dig själv och vara i tacksamhet.

Om du funderar över din hälsa är detta ett sportigt kort att få, det visar på att du rör dig mer, du vill utveckla kroppen. Du är inte träningsnarkoman men gör lite extra än vanligt, kanske till och med en regelbunden träning men ändå av det lätta slaget. Du trivs med att vara aktiv, att testa dina gränser lite, du känner dig för och har en längtan att få utveckla din egen kapacitet och med denna aspekt mår du bra.

Andligt har du nog inte mycket funderingar men eftersom det är ett utvecklande kort kanske du tar någon utbildning men då behövs det andra andliga kort (från stora arkanan) med. Det kan även visa på gemenskap i grupper där man kanske studerar ett tema, men det är inga nya ämnen eftersom det är en fortsättning, en utveckling av något som du är nyfiken på.

Inget arbetskort såvida du inte går en kurs eller utbildning via jobbet, eller kombinerar med en kurs på sidan om. Men då för att stärka sin arbetsposition, fördelen är att du är lättlärd, du söker hela tiden en lättsam utveckling som är inspirerande. Däremot är det ett bra kort för utbildning men inte av den högre sorten, typ högskola, men KomVux, kortare praktiska utbildningar kan finnas med.

Mynt tillhör sviten ekonomi och med detta kort finns det lite mer än den vanliga grunden som du har med dig. Det är nu du kan utveckla din ekonomi, våga lite mer, göra små investeringar kanske inte bara ekonomiska utan även i dig själv. Det är även ett bra kort som kan visa på tillskott av mindre vinster.

Överhuvudtaget är 3 i Mynt ett utvecklande, positivt kort som har med sig mycket glädje genom sin trygghet och inspiration. Däremot omvänd har du helt fastnat i struktur och begränsar dig själv, vågar inte utvecklas, vågar inte tro på din förmåga, missar möjligheter och vägrar att förändra vilket skapar en bakåtagerande som gör att du helt enkelt fastnar i dina egna begränsningar. Får du det omvänt bör du tänka om och vara mer positiv, kortet är med dig, se bara till att vända det rätt, var lite mer nyfiken på vad du kan missa om du inte vågar ta chansen.

Ylvas ord
Kortet som visar på sökande efter status och utveckling. Ökad medvetenhet. I sökandet kan kursverksamhet eller studier dyka upp som en viktig del, att se andra agera och utvecklas efter det.

Ord - Inspiration

Rättvänd
Visar att något nytt tillkommer. Ekonomiska fördelar av något oväntat. Vinst av handel eller avtal och tidigare arbete. En extra slant.
Omvänd
Visar att du är upptagen av tankar på ägande. Förlorar mer än nödvändigt på grund av dumhet. Kan få vänta på eller bli utan en fördel som du har räknat med.

Med andra kort

Mynt Ess en liten vinst.

Mynt Prinsessa en utbildning, eventuellt med studiestöd.

Grundbetydelse
Det här kortet visar på att något nytt tillförs i ditt sätt att leva sitt nuvarande liv. 3:an visar på att det är lite oväntat, men att det nog blir till en tillgång. Här har du möjlighet att efter 2:an fortsätta att ta sig framåt, eventuellt genom att söka stöd och vidareutveckling (utbildning). Möjligheter att komma igång ordentligt finns då du har grunden (Esset) och det som du har strävat förbi (2:an), det som kan ifrågasatta ens tidigare handlingar.

Elementet (Jord) visar på att du vill att det ska fortsätta växa, att det som du har sått ska gro vidare och bli det som du föresatte dig innan du satte igång, det finns ett mål. Elementet visar på att nu finns möjligheterna till fortsatt tillväxt och mer tillgångar.  Ett kort som visar på oväntade tillgångar, här kommer det in något extra och något mycket positivt. Det är något som tillförs, endera genom ekonomi, kanske en mindre vinst eller ett bidrag, stipendium. Det kan också vara att du får möjlighet att vidareutveckla ett anlag, en egenskap som du har som ger en chans att få mer erfarenhet och tillgångar. Små vinster, lotter, trav, tips eller utbetalningar av obligation eller aktie kan också visa sig här. Det är tack vare en impuls, en satsning som du får utdelning, något som du vågat tro på. Mindre summor upp till ca 10.000 kr. Detta är det kort som mest av alla visar på mindre utbildningar, kurser eller studiecirklar. Det visar också på att det är något anlag som ska vidareutvecklas och att det finns många möjligheter öppna. Detta är även det kort som visar på oväntade ekonomiska tillgångar i någon form. Siffran visar på oväntade tillgångar och nya möjligheter som ger mer förutsättningar än innan.
Omvänd
Visar på rädsla, begränsning, obalans och otrygghet i ditt inre skapar konflikt utåt. Har svårt att tro på dig själv, ta tag i det som ska göras, tvekar, är rädd att misslyckas. Är rädd för att det inte ska vara genomförbart, rädd att göra bort dig. Missar en kontakt, en möjlighet, ett stipendium. Blir lurad på en vinst. Förlorar en mindre slant, får vänta extra länge på pengar. En utbildning skjuts upp, eller obalans i utbildningen.
 

När du drar detta kort
Visar det på att du nu kan frigöra din kraft, ta fram din ambition och våga satsa på dig själv. Stöd som kommer till, endera genom tillförsel av mer erfarenhet och kunskap (ev utbildning) eller genom ekonomiskt stöd.
Om du drar kortet omvänt
Visar det på en rädsla att våga visa vad du kan, du kan känna dig osäker på din kunskap och stannar hellre kvar i något vanligt även om det inte ger dig något. Varför törs du inte vidareutvecklas?

Betydelse      
Det här kortet visar på tillgångar som kommer din väg. Även nya händelser som kan ge utdelning längre fram, troligen utbildning av något slag.
Tar inte tillvara på det som du har byggt upp, utan tappar bort dem. Missar de fördelar som fanns och blir satt i en gammal väntad situation.

Arbete          
Här finns stora fördelar när det gäller utbildning. Det kan lika gärna vara en längre kurs via arbete som något som du kompletterar till det som du redan har.
Något som utlovas ska kompletteras, men blir inte av eller uppskjutet till en tidpunkt längre fram.

Ekonomi
Tillskott, förnyelse ekonomiskt. Troligaste genom bidrag små inkomster, eventuella småvinster.
Tappar tillfällen som fanns till att säkra ekonomin. Något faller bort som du har väntat på, kan vara ett bidrag som inte kommer eller hålls som lovat.

Kärlek                                 
Nya aspekter som kommer till dig. En förnyelse i relationen som blir skapad av din partner. Spontanitet och gemenskap, glädje.
Du söker något nytt har tappat tråden i relationen, Du behöver en komplettering för att få det att fungera, kan söka hjälp utifrån, exempelvis terapeutisk. 

Hälsa                                  
Mår riktigt bra, får förnyade krafter, beredd att ta dig an mycket. Känner förhoppningar.
Orkar inte ta till dig nya händelser, utan blir splittrad och förvirrad. Känner dig inte i harmoni.

Andligt          
Kan ta till dig mer ifrån din omgivning. Ser mer runt omkring dig själv och andra. Kontakter med skyddsänglar eller guider.
Splittring, förvirring, ledsen och tom. Något har förlorats som du bara hann uppleva en kort stund.

Personlighet och beteende
Visar att du som person är nyfiken, impulsiv, har idéer och sätter igång dem. Du går din egen väg, vågar tro på dig själv och är vetgirig, snabbtänkt, kreativ. Men även gladlynt, spontan, öppen, en rolig prick som dessutom är klok och intelligent.
 
Dåtid
Visar att du har byggt upp något som ger utdelning, har mycket kunskap med dig, har gått någon utbildning. Du har haft extra resurser som du har utvecklat.

Nutid
Visar att utbildning är på gång. Det kan också handla om extra pengar, mindre summor och småvinster. Du är i en kreativ period med gemenskap som ger utveckling. 

Framtid
Visar på en utbildning, en kurs, tar fram någon talang som du har burit på. Får in extra pengar, har extra resurser med sig. Stöd, utveckling, grupparbete.

Tidigare liv
Varit självständig, skapande, konstnär, egen företagare, lärare, undervisare, kunnig, briljant på något. Nyskapande, före sin tid. 

Astrologi
Venus i Oxen: Harmonisk, njutningsfull, älskar att bli ompysslad, vill ha många omkring sig. Här handlar det om kärlek, gemenskap,  växande, relationer och kreativitet. Finna gemenskap, förtroende, att hitta balansen för att komma vidare. Venus visar på vårt familjeliv, hur vi uttrycker oss i den närmaste kretsen, vår bakgrund och vår ideala bild av helheten.
+ Trygg och behaglig
- Osäker, gnällig

Numerologi
3: Impulser, nya idéer, ny kraft. Innovationer, inspiration.

Djur/totem
Rådjur

Ört/Blomma
Myrten.

Kristall
Kalcit (grön, röd, gul). En sten som ger dig mer självständighet, mer ansvar för dig själv, en större medvetenhet om vad du egentligen vill göra. Mest av allt! Den hjälper dig att utveckla din intelligens, ditt minne och ditt sätt att uttrycka dig. Den ger dig andligt beskydd, en starkare medvetenhet om din identitet. Bra för matsmältning och njurar. *Du söker svar om dig själv, vägledning ifrån “högre makter” som ska ge dig svar.

Väder
Helt nya möjligheter, väderomslag. Det planerade vädret kommer, vackert, klart, lite disigt.

Frågor 3 i Mynt

1: Visar 3 i Mynt på att du vinner pengar?

2: Visar 3 i Mynt på att du går en kurs?

3: Visar 3 i Mynt på att du byter jobb?

4: Visar 3 i Mynt på att du bryter upp från en relation?

5: Visar 3 i Mynt på att du utvecklas?

6: Visar 3 i Mynt på att du tar semester?

7: Visar 3 i Mynt på att du får barn?

Egokick de lux


By Ylva Trollstierna, 2020-07-21
Egokick de lux

Igår var sista webmötet för kursen Tarot och kärlek, den första i det ämnet. Vi har träffats åtta måndagar i två timmar sedan den 15 juni, de flesta hade tidigare gått grundkursen på distans. Det fanns efterfrågan på temat kärlek, eftersom jag nu mer är lyhörd för vad det finns intresse för satte jag ihop material till denna kurs som blev från min sida över förväntan. Jag var lite ledsen igår över att det var sista kurstillfället, för snacka om fantastiska kursdeltagare. Det visade sig att de ville ha en fortsättning, alltså egokick de lux, jag vet inte ens om jag kan finna ett Tarotkort som visar på den lycka jag känner att de vill ha mer, kanske kortet Stjärnan vid första tanken. Men min egokick består mer av glädjen att de har förstått korten, att de vill veta mer, samt den enorma glädjen att få förmånen att fortsätta peppa dem att tolka korten.  De sa till och med till om vad de önskade av en kurs. Jag bad att få sova på saken, idag var konceptet klart, egentligen borde jag inte vara förvånad över hur det blir, men ändå, det är helt fantastiskt. Nu får jag ha en kurs med de som kan grunden, utveckla det vidare med Keltiska Korset som är min absoluta favoritstjärna.

Jag hade kaos i hjärnan när Covid slog till, men hallå, vad hände med mina tankar om en kursgård? Men allt har en mening, så tacksam för alla distanskurser som satt fart, att ha webmöten är givande. Tycker själv att jag har funnit en bra grund, webmöte med en PDF med först korten vi går igenom, sedan allas frågor på varsitt blad, med korten där vi alla tolkar tillsammans. Sedan material samt webinaret som film på sidan, som kan ses om och om igen. Nu är det bara tid för en kurs om året här hemma i Spanien, resten är webtid. Jag har webinar söndag till onsdag, nu är det en vana och en förväntan på allt som sker de stunderna. Ikväll har jag webinar för medial distans kl. 20, till denna gång har de läst foton, sedan klockan 21 har jag grundkurs i Tarot där vi ska gå igenom korten 6-10 i Stavar samt Ess- 5 i Bägare samt alla frågor som rör veckan som kommer, arbete, flytt, ja alla de där oftast vanliga frågorna. Jag upplever att det är en enorm gemenskap på kurserna även om de är på distans. 

Det är mycket Tarot just nu, vilket passar mig otroligt bra för det är det mest spännande ämne, eller andliga verktyg som jag kan tänka mig, tyvärr ser jag inte i korten hur jag ska skapa mera tid, för jag har en sådan längtan just nu efter att skriva klart min nya version av Tarot och kärlek, men det som blir det blir. Det är nog så att det är just kärlek som är den största frågan för alla när det gäller Tarot, passar vi ihop, blir vi ihop, har han någon annan? Kommer vi att bli sambos, kommer vi att gifta oss och så vidare. Tarot kanske inte har alla svaren eller de svar som önskas men det mesta går att läsa ut, lättare om den som tyder korten har mer kunskap om vad korten visar på. Jag blir ibland förfärad när någon som tolkar får Ess i Bägare, säger till personen att den kommer att gå in i en relation. Det handlar inte om att de ser mer i korten än vad jag gör, utan helt enkelt att de inte har tillräckligt med kunskap för att förstå det fantastiska system som Tarot är. Det krävs två för att dansa tango för att göra det till en metafor.

Själv blev jag drabbad av Ess i Bägare förra veckan, för korten handlar inte bara om relationer med sex, utan i mitt fall bestämde sig en kattunge för att han bodde hemma hos hos, han kom med kärlek, men sedan hoppade vi fort till 6 i Bägare. 2 i Bägare hade som inte varit möjligt då jag inte är den enda individen i hans liv. 

Om du tror (vilket vi aldrig gör i korten) att Ess i Bägare är en ny relation, eller att Paret eller 2 i Bägare visar på att nu är kärleken här, då borde du snegla på någon av mina kurser, bara så du inte missar alla fantastiska kärleksaspekter som alla korten visar på. Vill du dessutom ha sex i en relation kommer du inte långt med de korten. Just saying ;)

Sex är en viktig del när det gäller kärleksrelationer, i det gäller det inte att ha fördomar, jag anar att jag är härdad med de flesta frågor i ämnet numera, minns hur det var för över 30 år sedan då jag fick första frågan av en kvinna om jag såg i korten om hon kunde få orgasm eller första gången jag la kort för en homosexuell man, lätt orolig att han skulle ta det fel, tidernas ändras, det gör även tolkningarna av korten. Fördel för mig är att jag hela tiden får förnya, förbättra min kunskap genom de kurser jag har. Jag är inte bara i en egokick jag är även i stor tacksamhet av att Tarotleken är min bästa vän, den som håller tyst, som ger den perfekta vägledningen som dessutom alltid finns vid min sida. 

För dig som är intresserad av att ta del av min kunskap om Tarot klickar du på denna länk för att komma till de kurser jag erbjuder >>>
http://tarotakademin.se/tarotkurser

Aktuella just nu
Du kan boka in en hel vecka hos mig i Spanien, (Ryanair har just nu kanonpriser på flyg). 19-26/9 med tema kärlek.
Tarot och kärlek distans startar 27/7
Tarot och kärlek, Keltiska Korset startar 2/8

Ps, vad tycks om bilden som jag har som kursbild för Tarot och kärlek, Keltiska Korset, oj, oj, vad spot on ;) 

Ännu mera kärlek


By Ylva Trollstierna, 2020-07-10
Ännu mera kärlek

I veckan som varit har jag haft två webinar i kursen "Tarot och kärlek" samt ett webinar i kursen "Älska dig själv" som jag skrev igår "mycke kärlek nu". Igår var det två timmar kurs, jösses säger jag bara, jag har de absolut bästa kursdeltagare när det gäller att tolka kärlek. Det är så jag blir mållös av deras tolkningar. Ibland höll vi inte riktigt med varandra, precis som det ska vara tycker jag, men vi fann en komprimiss i vad korten visade på.

Personligen är kärleken något som jag anser vara enkelt, endera älskar vi eller så älskar vi inte, i det gäller full respekt, inget svammel, inga krav, utan en närvaro. Jag skulle aldrig själv orka vara i en komplicerad relation eller vela hit eller dit, eller vänta på någon som velar, allt eller inget, ge allt med risk att förlora allt. Men i det brukar jag även infoga, jag är 60, men å andra sidan har jag levt så nästan hela livet, i alla fall sedan jag började älska mig själv. Jag har haft min del av knasiga relationer, i det försöker jag vara i tacksamhet att de var mina läromästare. Jag har krav, take it or leave it. Kanske därför det är givande att vägleda andra, en del lyssnar på vad korten (och jag) säger, förbättrar sin situation, en del fortsätter i samma gamla hjulspår, det är deras val.

Jag är en impulsiv människa, jag lyssnar på det som poppar upp inom mig då även i respons till saker omkring mig, jag ser det som andlig vägledning, andliga impulser. Som när jag fick flera mail om jag inte kunde ha en medial distansutbildning nu när jag befinner mig i Spanien. Första mailet kom från en person som jag tycker så mycket om att hjärnan på en gång började fundera fast mitt ego tänkte nej. Sedan kom fler mail med samma fråga, kanske, eller troligen vet universum hur tjurig jag kan vara. Sedan har det rullat på med distanskurser, alla helt fantastiska, de mest underbaraste deltagare. Frågan om kärlek kom på en kurs, då startade jag den med Tarot och kärlek, jag var lite ambivalent men kursen är hur kul som helst.

I morse fick jag ett mail från en kvinna med en fråga om kärleken, hon bad om hjälp då hon inte hade råd. Jag har varit så envis med att endast tolka för dem som bokat, betalt då jag tidigare varit för snäll, inga undantag för alla är lika mycket värda. Men det satte igång en impuls inom mig, satt vid poolen, dagliga yogan, stannade upp efter i min egen Reikisession då det bara kom som en film i mitt huvud. Klart att jag ska erbjuda något i samband med att lära ut för dem som inte har råd eller tar sig råd.

Därför finner du nu en film på min Youtube kanal där jag berättar om två grundstjärnor, lite enkelt, sedan kommer mer både med stjärnor, tolkning av ett kort men även att du kan skriva en fråga om kärleken, där jag lägger kort, svarar med en film där jag både ger vägledning (ibland även den som du inte vill ha) men även berättar om varför jag läser korten så, vad varje kort visar på. Just nu känns det som en bra idé, vi får se, endera har jag nu maxat utmaningen med mail, men skapat en egen mapp, eller så vill ingen ha direkta svar ifall de är negativa för så kan det även bli för den som uppfattar det. Jag kommer att tolka korten men utifrån mig, jag är rak på sak, frågar du får du svar. Jag kommer inte att svara alla, utan välja ut "slumpmässigt" alltså via den perfekta synkroniseringen. 

Ute skiner solen, jag har ätit frukost till bloggen, nu väntar tolkningar för att sedan ha några dagar utan webinar eller något planerat. Absolut ingen 4 i Mynt i mitt liv på några dagar.

Här finner du mer om Tarot och kärlek, texter, youtubefilmerna med mera >>>

Mycke kärlek nu


By Ylva Trollstierna, 2020-07-09
Mycke kärlek nu

Igår startade min kurs - Älska dig själv. Det var första kurstillfället någonsin, en helt ny kurs då jag ofta fått förfrågan om detta med att älska sig själv, mest då av dem som kanske tycker att jag är odrägligt förälskad i mig själv. Samtidigt så pågår en kurs i Tarot och kärlek. Lite lustigt eftersom det är ett av de ämnen jag själv är minst intresserad av. ;)

Ikväll är det dags för ett nytt webinar i Tarotkursen, då ska vi se på de olika personligheterna, finns hela 16 vardagspersonligheter i Tarotleken som alla har olika roller, beter sig på sitt sätt baserat på den energi som varje svit bär på. Det är kul med folk, med personligheter, för att vi alla är så lika men samtidigt så himla olika. Det finns personligheter som är impulsiva, som agerar efter en inre längtan, det finns dem som är romantiska, de som är praktiska samt det som ska (över) analysera alla känslor fast de inte ens upplever dem. Sedan finns de dessa yin och yang roller, de maskulina och de feminina som har sitt sätt att agera, dessutom dem som uttrycker en annan personlighet än vad de är i grunden. 

Det är aldrig tråkigt med Tarot, finns hur mycket som helst att utforska, känna in, fundera över för att få en någorlunda struktur i vad de betyder, varför just det kortet visar sig där det är. Men allt är en perfekt synkronisering, det är som ingen slump vilket gör att det kan även tolkas på en djupare nivå. Endera kan man finna sig i att vara förälskad eller olycklig eller så kan man fundera på varför, agera, göra något åt det, förbättra men naturligtvis försämra om det humöret är aktivt.

Att ha två timmar med trevliga tolkare av Tarot, prata Tarot, prata mönster, prata möjligheter, prata kärlek är ett nöje, jag upplever att det är ett engagemang, de är som en grupp av fantastiska personer. Det är nog därför jag knappt kan avsluta en kurs innan en annan startar, bara för att även själv få lära mig mer, för det är en utveckling även för mig. Istället för att ta korten självklara, blir det mer av dem, ibland även nya vinklingar.

Förr några år sedan "upptäckte" jag att 5 i Stavar inte bara var en frustration, en smärre katastrof i en situation som hade med agerande att göra, fast kärlek är också ett agerande, men när det inte fungerar är frustrationen större än i något annat område. Internetdejting blev populärt, det var då fronterna vidgade sig till att inte bara handla om den närmaste omgivningen utan även om distans. I det finns det män (nåja, även kvinnor) men när det gäller män är det 5 i Stavar som skapar kaoset, den inre längtan som inte går att förverkliga, kanske både partner jobbar, har barn vissa helger, med 40 mils avstånd, då skapas det en frustration. Den är inte oftast negativt uttryckt men den finns där, för en man en inre besvikelse som i sin tur kan skapa att de avbryter relationen eller blir irriterad. Medan för en kvinna uttrycker sig saknaden, längtan med i 5 i Bägare, en känslomässig besvikelse, en känsla av att vara i kläm, att inte räcka till, oron att detta inte ska utvecklas utan brytas, kvinnorna agerar med att dra sig undan, klaga, vara missnöjd. Det säger sig själv att allt detta när 5 i Stavar och 5 i Bägare möts inte skapar en bra grund för en relation.

Tarot är så mycket, inte bara kärlek utan allt i livet, det är heller inte bara att spå, se framtiden utan korten är som den där bästa vännen som vägleder men är tyst, där alla inre funderingar för svar men utan att det kommer vidare, en trygg vän att hålla i handen när känslorna studsar åt alla håll.

Det är en bra period att lära sig mer om Tarot och kärlek nu, för snart är det augusti, den månaden då det peakar när det gäller frågor om relationer, tyvärr även brytningar, skilsmässor. Semestern är över, alla dessa förhoppningar som alla burit på, kanske att få ligga en solstol med en kall öl, medan partner förväntar sig att hela huset ska repareras, att bli kallad lat på semestern är inte direkt någon hit. Eller den som förväntar sig alla grillpartyn, alla vänner som ska samlas, alla besök hos nära och kära som kan kommas att diskuteras, en besviken över att det inte blir lika många besök, speciellt då i år, eller den som inte får de förväntade besöken. Nära släktingar som ändå kanske kommer vilket kan driva den andra partner till besvikelse över att få hela semestern förstörd. Sedan ska pengarna också räcka till, diskussion om det ska investeras i husvagnen, i hemmet eller festas upp. Det finns hur mycket som helst som skapar obalans, som förväntningar på sex, nu kanske orken ska räcka till efter att ha lyckats få ihop det kanske en gång i månaden, nu är förväntningarna höga, medan en partner ska somnar tidigt, den andra vill umgås med flera andra, toppas då av barn som har sina förväntningar på sommaren som en förälder försöker att infria, vilket oftast inte blir helt lyckat. 

Men de finns även de som är singlar som haft en tuff period under sommaren, ensam medan andra har sett ut att vara i harmoni, saknaden av en partner, men nu blir det en ny höst, kommer kärleken då måntro?

Augusti brukar vara min intensivaste period när det gäller frågor om framtiden, kommer vi att skiljas, hålla ihop, blir det några förändringar? Jag hoppas så att de som går mina kurser i kärlek inte har funderingar framöver utan istället skapar själv den tillvaron som de önskar sig. Viktigast är alltid att respektera sig själv, älska sig själv, dejta sig själv, unna sig att vara bekräftad av sig själv, i alla fall i min värld efter 46 år av tolkningar om kärleken.

Idag landade jag i min iver, jag har ändrat datum på kursen Tarot och kärlek, då en del inte hunnit få lön, en del är på semester, en del vill bara njuta av juli. Nu startar kursen den 27/7 istället för en vecka tidigare. Men bara för att du inte ska gå i längtan efter att få utveckla mer om kärleken kommer det att finnas texter där uppe redan nu, inte om Tarot utan om ämnet kärlek. 

Du läser mer om kursen på denna länk >>>

Föresten... Har du koll på att jag har EN kurs i Tarot, en hel vecka om Tarot hemma hos mig i Spanien. Just nu har Ryanair trevliga priser på flygresor. Du får en hel vecka med korten morgon, middag och kväll men även pauser med spansk sol och bad, äventyr samt en massa tapas. Kost och logi samt kurs för ett pris som är en ren vinst (9 i Mynt)
Du läser mer om en vecka i Spanien här >>>

Nu ska jag uppleva en liknande vecka för en stund, Tarotkort (för egen del) vid poolen, bad, sol, samt en sangria och lite tapas till lunch.

 / 12