Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 16
  • Following 5
  • Updates 23
  Joined October 26, 2017
 

Blog

Kejsarens år


By Ylva Trollstierna, 2019-12-31
Kejsarens år

Till Tarot passar så många olika andra andliga verktyg in som numerologi.

2019= 12, Den Hängde Mannens år, vilket säkert många samtycker i, jag hör så många som anser att det varit rent ut sagt ett skitår med prövningar, men sedan beror det även på vilken energi du är i själv.

Jag är själv en etta vilket då satte mig i energin av Döden, 12 +1 =13. 2019 har varit ett avslutande år för mig i mycket, som nu då jag inser att jag inte skapat en blogg här sedan i november. För min egen del går jag in i energin av 5 Påven från och med i  morgon. Låter härligt med tanke på att jag avslutade genom att flytta till Spanien där jag ämnar ha utveckling i olika ämnen bland annat Tarot. Att då har kunskapen med mig från Påven blir helt perfekt. Men jag ser även att min årsläxa är nr 17 Stjärnan, med 4 blir det 21 Världen, jag förväntar mig ett inspirerande trygg utvecklande år. 

Redan den 23-29 februari då det är en hel vecka med sol och Tarot här på Casa las Estrellas.

Eftersom det varit ett äventyr för mig att ta mig hem hit, vilket du kan följa på YouTube har jag nu erbjudanden även för Tarot.  Kursveckan med kost och logi 5000:- 

Jag anar att de finns de som tänker att kunde jag inte ha sett kaoset i korten?
Kanske, troligen :) men det beror helt enkelt på vad som prioriteras. Själv ser jag sällan mina egna "katstrofer" eftersom jag är övertygad om att allt har en mening, jag blir deppig en kort stund, sedan börjar jag analysera för att ta tag i vad som är. Mina bägarekort av missnöje antog jag var att köra 380 mil, vemodet att lämna Sverige bakom mig, osäkerheten för det nya. Jag är mer intresserad av hur det påverkar min själv, speciellt eftersom min själ absolut ville att jag skulle bila, i det har jag tillit att allt blir som det ska, med en lärdom. Det var samma när jag krockade med älgen, tecken, kort men själen var så rastlös att jag skulle iväg, jag överlevde en frontalkrock med en stor älg, kände änglakontakt, samt att det gav fördelar ett halvår senare. 

En del säger att det är svårt att spå sig själv, jag har alltid sagt pytt, det är bara att lägga korten på bordet, men jag börjar inse att det finns en viss begränsning, det vad vi vill se, det ska jag fundera vidare på om någon vecka. Just nu sitter jag med tolkningar (har liten paus) inför 2020. Väntar på besked om min bil och mina saker, men anar ;) att de är på plats om en vecka, då ska jag planera in webinar för mina medlemmar här inne. 

Nu ville jag mest peppa dig att klicka på "Tarot meny" i övre menyn, där finner du hur du räknar ut din årsläxa, sedan kan du räkna i hop den med din personlighet för att se vad som är viktigt för dig. Men även din årsläxa med 2020 (4) för att se vad som är i utveckling för dig. 

Är du inte medlem, intresserad av Tarot, bli medlem nu, fram tills jag har fixat med bilen gäller 1000:- för detta kan vara en mening med mitt äventyr, en winwin för dig och mig. Det kan vara ett fantastikt avslut på 2019 och en helt underbar början på 2020.

Önskar dig ett gott slut, Ett Gott Nytt År <3

Bästa verktyget


By Ylva, 2019-11-10
Bästa verktyget

Det är som vanligt mycket Tarot i mitt liv, tack och lov. Livet vore så tomt och fattigt utan dessa fantastiska kort. För mig är det absolut det bästa verktyg som finns, i det lätt att bli hemmablind. För mig är de enkla, förståeliga men jag förstår även dem som tycker det verkar krångligt, för det är som att lära sig ett nytt språk.

Jag har funderat sista tiden på detta med alla som inte förstår tjusningen med Tarot. De som missar att det faktiskt är tidernas metod att växa andligt personligt. Jag har uppfattningen att många tror att Tarot är bara att lägga kort för att se mest om kärleken. Men det är så himla mycket mer. Det är som ett uppslagsverk med svar på allt i livet, även de där käftsmällarna som vi ibland inte önskar att vi kunde få slippa. 

För mig är Tarot min allra bästa vän, den där som ger mig guidning utan att döma, som alltid finns där även med svar som jag ibland inte vill ha men som är ärliga. Ibland tänker jag på hur blåögd jag var även när det gällde andlighet innan jag började med Tarot på allvar. Jag provade i några år att göra som de flesta, blanda, lägga en stjärna och kolla läget. Nu är det mer som ett samtal.

Jag börjar varje  morgon med dagens översikt, Keltiska Korset som jag även skriver upp, har det sparat i en personlig almenacka sedan 10 år tillbaka, som en dagbok. Ibland visar korten något som jag kan tänka till om, vissa dagar är det lugnt. Men det är som den bästa peppen jag kan tänka mig.

I min värld borde alla som är intresserad av andlig utveckling använda sig av Tarot, då inte bara för att "spå" utanför att korten har sådan otrolig kunskap, om hur vi är, hur vi agerar, reagerar, blir begränsade men även finner möjligheter.
Jag ska nu klura på hur jag förklarar hur himla fantastiskt Tarot är som den bästa assistenten i det andliga livet.

Men till något kul, det är sällan jag önskar mig något, jag har sålt bort de flesta Tarotlekar, hade en gedigen samling men de låg bara i ett skåp, men denna lek vore så kul att ha.
5 i Svärd är bara helt perfekt, eller hur? Eller kanske det är 5 i Stavar.
Oavsett, de flesta av oss  har väl känt frustrationen och stressen med detta verktyg, då är det mycket lättare att använda Tarot som verktyg. 

Tarot är allt, från djupaste allvar till hur du sätter ihop en IKEAmöbel, vilket du faktiskt kan lägga kort för ;)

Klicka här för att kolla in IKEA Tarotlek

Detta med besvikleser och aha-moments

Ibland är det mycket i livet, så där att en känsla av övermättnad drabbar mig, eller att jag hamnar i en off-läge eller blir helt blasé bara för att känslorna är för mycket. Känslor är något som de flesta förknippar med kärlek, tillsammans eller inte tillsammans med en partner. Precis som det skulle vara att det enda som kan få en person att vara besviken har med en kärleksrelation att göra.

Det är där många tolkar fel i Tarot, de stirrar sig blind på allt som har med det ytliga att göra, hm, läste du nu att jag skrev att kärlek är ytligt? För det är inte så jag menar, men allt handlar inte om relationen till en partner, det finns någon som är så mycket viktigare i våra liv - vi själva.

Själv har jag aldrig, eller mycket mycket sällan funderingar omkring kärlek, vet inte när jag hade det sist,för det är någto som jag är trygg i. Men sedan händelser, upplevelser med mig själv är en helt annan sak. Jag la min morgonstjärna som jag brukar, fick direkt en käftsmäll! 4 i Bägare korsar hela min dag. 

Jag suckade, tänkte, skit, ska det vara en sådan dag. 

Men det var då jag insåg att jag som de flesta ibland blir lite hemmablind. Hallå där Ylva! Vad betyder egentligen 4 i Bägare, eller snarare varför i hela fridens namn får du det kortet som korsar. Men jag vet, jag har en besvikelse som slog mig rakt i magen igår eftermiddag, som fick mig att först bli förtvivlad, känna mig lurad, dum, besviken, för att sedan bli så djävla förbannad att jag släppte allt, spelade poker, pressade all-in i min förbannelse, retade upp alla på spelbordet och spelade in 1000:- i ren irritation.

Men det mildrar inte besvikelsen, vilket då kom igen i min stjärna i morse, sedan spelar det ingen roll att jag vet att allt har en mening, att livet är perfekt precis som det är just nu. För jag har uppfattningen att när en besvikelse sker är det helt okej att uppleva alla känslor upp och ner. Men att de skulle vara kvar när jag vaknade upp till en ny morgon, det var som en käftsmäll.

Jag tittade på kortet, tänkte, jag har två val, endera kan jag gnälla hela dagen, eller så kan jag ta nytta av min egen kunskap, inse att kortet "talar till mig", att 4 i Bägare, säger kom igen nu, kolla på allt som du är och har istället för att gråta för spilld mjölk, typ. 

I det tänkte jag på mina fantastiska texter, som jag tror att många har missat, då jag är lite dålig på att marknadsföra dem. Jag har nämligen skrivit (som alltid) en förträfflig bok som heter "Tarot, attraktionens lag", för det är ingen slump vilket kort som visar sig, det är den perfekta vägledningen. Så om du som mig börjar november månad med en känsla av hopplöshet, här är texten. :)


Tarot, attraktionens lag - 4 i Bägare
Är det så att du hamnat i en fas nu där allt är bra men samtidigt kan du känna en inre tomhet, eller förvirring? Känslan av att du inte har rätt att vara missnöjd för att allt är bra, du har det helt okej i livet. En känslomässig obalans som du säkert försöker att förtränga men det är bättre att du accepterar den och tar det för vad den är för att kunna förändra den.

Att du hamnat i denna situation beror nog på att du glömt bort att lyssna till din själ. Vad du innerst inne vill, fogat dig efter omständigheterna, inte haft ork att stå upp för dig själv. Visst det kanske är helt okej men samtidigt vet du med dig att det saknas något. Något som gör att du inte känner helheten med dig själv.

Din inre trygghet efter dina värderingar har som blivit något annat. Något som du kan uppleva att du inte kan stå för fullt ut. Hur du än vänder och vrider på din situation har du ändå en känsla av saknad. Denna känsla av saknad kan bli så stark att du inte alltid orkar hålla din goda mig vilket i sin tur kan ge dig en känsla av otillräcklighet.

Tänk efter, när vek du av ifrån det mål du hade? När valde du att göra andra lyckliga, glömma bort dig själv? När hade du din stund senast, den i glädje och utveckling?

Oavsett att du inte kan klaga på din hälsa, ditt välmående finns här en inre obalans som gör att du inte känner dig väl till mods. Du kan dra dig undan, finna ursäkter, orkar inte,  du kan verkligen uppleva att det är så att du orkar helt enkelt inte. Troligen för att ditt inre är i konflikt med det som är, du inte har den energi eller kan få fram den som behövs för att du ska må bra. Denna känsla av otillräcklighet blir snart ett missnöje om du inte passar dig och tänker till. Steget efter det är att du skapar en begränsning som blir till en sjukdom. Då din kropp kan uppleva det som du känner inom dig. Se det som enorm möjlighet nu att verkligen stanna upp och ta hand om dig själv. Unna dig allt det som gör dig lycklig och glad. Ta fram skrattet och ta första steget till att bejaka det som du längtar efter.

Du kanske inte får mycket gjort nu när det gäller din arbetssituation. Antagligen trivs du inte som det är när du vågar känna efter men biter ihop och gör det nödvändiga. Du kanske inte har en arbetsuppgift eller den som du vill ha men accepterar situationen med en suck men gör inget åt den. Något är i alla fall inte helt okej även om du låtsas det och tar en stund i taget. Eftersom du nu ändå funderar och inte får gjort det som ska göras kanske du ska drömma dig bort. Känn efter i själen vad det är som du vill göra med din tid? Vad är det som ger dig glädje, där du känner dig tillfredsställd i hela din kropp? Skapa en dröm, gör en fantasi, gör det som är kul i tanken oavsett om det är passande eller inte. Känn efter vad det är innerst inne som du vill skapa och känna dig delaktig i, vad är det som är ditt kall? Sedan tar du första steget ut ur detta missmod men en förväntansfull tanke på att du får det du tänker.

Du kan vara i ett val när det gäller ekonomin, inte över vad du ska köpa eller inte, snarare vad du är värd och hur du ska finna din trygghet. Du behöver se över dina värderingar, se vad som ger dig trygghet så att du kan slappna av och vara i din kraft, i det som ger dig en inre stillhet. Ha tillit till att det finns tillräckligt av allt även för dig i universum. Att du precis som alla andra är värd att få din trygghet. Du behöver söka i ditt inre efter dina värderingar och värdera dig själv högre än vad du gör andra, värdera det du har och se på vad du har idag, inte på vad du inte har.

Du kan ha svårt att veta vad du vill när det gäller kärleken, i alla fall kan det verka så. Men innerst inne vet du att det är något som saknas, något som du inte unnar dig själv. Det är hos dig ansvaret för din lycka ligger. Oavsett om du är singel eller i en relation och ingen annan kan göra dig lycklig utan lyckan må du finna inom dig. Varför är du inte lycklig? Eller visst, till en viss del om bara, just det, om bara. Och om bara vad? Vad är det som får dig att dra dig undan och tveka, som får dig att fundera istället för att agera utifrån din känsla. Vet du vad du känner, törs du känna efter eller är du rädd att allt ska ställa sig på sin spets om du stannar upp i din innersta känsla? Du har så mycket med dig, mycket kärlek, erfarenhet, kunskap men tvekar vid första upplevelsen som inte passar in i din föreställning. Vad händer om du tänker om, om du vågar se och uppleva saker hur helt andra perspektiv? Om du vågar ställa krav på dig själv och en partner? Om du vågar ta emot den kärlek som finns utan att förvänta dig att det också innehåller en del krav? För att finna kärleken bör du nu verkligen ge dig tid att uppleva dig själv. Du bör känna efter vad som ger dig bekräftelse och då i första hand ifrån dig själv. Skapa en bild av romantik, den sort som du önskar, skapa kärlek omkring dig, älska dig själv för den du är.

Spirituellt kan du tveka en hel del nu med vad du tror på. Du har vad som borde vara en uppfattning men känner dig ändå inte helt i tillit till den utan kan känna en viss tvekan över att något saknas. Om du vågar tänka tanken på att det finns mer. Att du inte behöver ha svar på allt borde detta tvivel som kan bli ett andligt missmod släppa. I det kan du uppleva mer av det som är ditt sanna jag. Våga kliva utanför din säkra zon. Våga känna och uppleva mer än det som bara alltid har fungerat. Våga tänka tanken att det finns mer eller ett annat perspektiv än det du är i nu.

Skriv ett brev till dig själv, daterat en vecka fram i tiden där du beskriver din situation som du verkligen önskar dig. Det som du längtar efter, det som du kan fantisera utan begränsningar att du har i ditt liv. Men gör det realistiskt, endast det som du verkligen kan tänka dig i ditt liv nu. Beskriv din hälsa, din arbetssituation, din ekonomi, ditt kärleksliv och ditt andliga medvetande. Ta ett kliv ut ur missmodet med att skapa en fantasi som du sätter på pränt och gå in i känslan av upplevelse i det du skriver ner.


Ps. kommer snart som PDF-bok, men finns att läsa för mina medlemmar, du som går kurs, klicka på Attraktionens lag inne under Medlemssstart. 

Dödens dag


By Ylva, 2019-10-31
Dödens dag

Idag är det Halloween, ordet kommer ifrån "All Hallows Eve" vilket översatt blir "Alla Helgons afton", detta är inte samma sak som "Alla Helgons dag" som är den enda helgen vi har kvar i Sverige från den Katolska kyrkan. Högtiden är för att hedra de döda, minnas dem, tända ljus för dem.
 
Man firar de dödas själar genom att klä ut sig som spöken och även skelett, häxor eller zombies, den mer moderna säljande varianten har även monster. En del av traditionen kommer även ifrån "Guy Fawkes Night" som firas den 5 november och var en högtid då man brände dockor bl.a. Halloween är den tiden då man avdramatiserar döden med att då fråga om bus eller godis när man överraskar (skrämmer) andra i sin utstyrsel.
 
Denna natt anses vara magisk, den natt då portarna tlill dödsriket står öppna och andarna kan ta sig in i vår värld, därav tänder man även ljus för att mota bort det onda. Pumpan är en del av traditionen som kommer ifrån den irländska kulturen, av en figur (en kålrot) som kallades "Jack O´Lantern, från folksagorna känd för att ha sin själ dömd både till himmel och helvetet och var därföd dömd att med sin laterna vandra runt på jorden.
 
Vad är din relation till döden?I Tarotkortleken så finns en kort, nr 13 i Stora Arkanan som heter just "Döden" och ett kort som framkallar rädsla hos en del, för många är rädda för döden, detta oundvikliga som vi inte kan ändra på, än hur rädda vi är så kommer vi ändå en dag att dö och vad händer då? För mig betyder inte kortet "Döden" en fysisk död utan är mer en möjlighet att släppa gamla mönster, begränsningar och rädslor som gör att vi håller fast även vid saker som faktiskt inte ger oss något alls, annat än begränsningar.Jag brukar anse att det är ett av de bästa korten då det visar på förändringar och det kommer inte upp i en stjärna om vi inte är i en förändring eller behöver förändras och när det kommer, passa på, förändra, släpp, frigör dig själv och gå vidare med en ny stomme in i livet som är då full med möjligheter och inte med gamla fastlåstna mönster som inte gör annat än skapar rädsla.
 
Det är ju ingen slump att kortet kommer utan då finns det verkligen möjligheter, kanske så vardagliga som att sluta röka, börja banta, byta bil eller genomgå en transformering rent spirituellt med en helt annan insikt om sig själv, Där man ser på allt det som man byggt som en trygg fasad utifrån gammal vana och inser att det faktiskt begränsar mer än vad det utvecklar.Idag är en bra dag att skapa förändringar, för nu är ju porten öppen till att vara i gränsriket där du kan finna din själs mening. Så varför inte damma av din Tarotlek, ta fram kortet "Döden", stilla dig själv, tänd ett ljus och gör en meditation där du går in i kortet, se ramen som en dörr, blunda och gör en bild av hur du går in och möter Liemannen, är det så farligt, är han rättvis, hjälper han dig att släppa rädsla! Och du bestämmer själv vad som sker innanför ramarna, ett samtal med dig själv om din syn på döden som jag anser är något vackert oavsett om det är en fysisk död eller död av något begränsande, det är faktisk en helt ny början som du nu kan kliva ut i fri från din rädsla.
 
Tarotkortet "Döden"
 
Grundbetydelse: Här har härskaren (Kejsaren) ifrån kort 4 (Döden 13=1+3=4) tagit sig makt även i högre sfärer och avgör även här folkets öde. Ofta speglar kortet ett skelett som kommer för att hämta folket, fattig som rik, han gör ingen skillnad. Detta kort behöver inte alls visa på en fysisk död, det kan göra det om du själv väljer den aspekten. Vad kortet visar på är avslutanden, förändringar där du släpper de gamla invanda beteenden som inte längre behövs. Som att packa upp en ryggsäck av erfarenhet och händelser, se över vad du har nytta av och det andra släpper du helt. Ett bra kort då livet innebär att vi ska sträva mot förnyelse, att våga ta till oss erfarenheter och sedan släppa för att gå vidare. Kortet kan komma upp när du släpper gamla beteenden som ex vis rökning, maniska mönster eller om man bantar eller byter bil! Det här kortet visar på förändringar, att du lämnar något invant och tryggt, ger dig ut på nya äventyr utan att bära med dig gamla saker/ bekymmer/ mönster. Ett kort med ett namn (Döden) som du kanske känner lite oro eller rent av skräck inför, men det kan vara viktigt att se vad död egentligen är: när du vuxit ur din gamla roll/kostym/kropp. Det handlar om att lämna något bakom dig, något som inte längre gagnar dig, och är på det sättet ett bra kort, men visst kan det även betyda fysisk död. Men på det sätt jag lär dig Tarotkortens symboler så behöver man många ”dåligt” aspekterade kort runt om för att det ska vara död, och den dagen undrar du inte, då vet du. Kortet visar också att du kan släppa gamla mönster och blockeringar för att gå vidare i lättnad, men kortet har en kraft med sig som visar att det kan vara arbetsamt att släppa, du kommer inte undan, utan det som inte behövs måste försvinna. När du får det här kortet, se efter vad det är du måste släppa istället för att ropa ”död” på en gång. Kortet visar att du har en förändring som kommer och du inte kommer undan den, ett mönster måste avslutas så att du kan komma vidare. Kortet speglar din rädsla, din inre osäkerhet men även din vetskap om att du inte kan ta med dig något annat än kunskap när du byter skepnad. Och i alla förändringar i livet så gäller det att bevara det som du har nytta av och släppa allt det andra. När du drar detta kort så visar det på att du nu står inför en fas i livet av nya händelser som är på väg. För att kunna ta till dig dem måste du se över vad du håller fast vid i onödan, vara beredd att släppa för att ta in nya händelser/ energier i livet.
 
Omvänd:
Visar på att du är rädd att släppa ditt invanda mönster oavsett om det är fel. En variant är när någon lever tillsammans med någon annan som endera slår eller missbrukar och man själv far illa men vägrar att “rädda” sig själv för man måste “rädda” den andra. Varför är man rädd att bli tagen på allvar?
 
Tolkning:
Visar på förändringar, att du nu står inför något nytt. Först måste du städa bort det gamla skräpet innan något nytt kan ta plats. Omorganisation och nya vägar i livet. En förändring som kan vara slitsam men som är till det bättre.
 
När du drar detta kort så visar det på att du nu står inför en fas i livet av nya händelser som är på väg, men för att kunna ta till dig dem måste du se över vad du håller fast vid i onödan, var beredd att släppa för att ta in nya händelser/energier i livet.
 
Kortet är från Vampire Tarot,symboliserar döden. Vampyrer är ju även en symbolik som används för döden, detta att förändras genom att byta blod, men det kanske inte alltid är så att någon annan får makt över dig utan att du helt enkelt tar makt över dig själv.

Dold eller öppen symbolik?


By Ylva, 2019-10-29
Dold eller öppen symbolik?

Alltså det är inte så lätt att skapa sin egen Tarotlek är i alla fall min uppfattning.

Jag gillar min Prisma Tarot, enkelt för att det är mina bilder, varje kort innehåller symbolik som jag förstår, som passar mig. Tarot är något som jag älskar för att det innehåller allt i livet, men allt går inte att få in i en bild. Utan några få saker ska aktivera det inre seendet för att ge en glimt av vad som varit, vad som är samt vad som kan bli.

Jag är rätt nöjd med min första version av Prisma Tarot, men jag håller med många, ibland ser den för snäll ut, faktum är att livet är inte alltid så snällt, vi alla (nåja, de flesta) någon period under ett år där hälsan inte är på topp, kanske en höstdepp, krångel på jobbet, pengar som fattas eller så fattar inte personen som vi älskar att vi är deras allt. Ibland kan det även finnas en andlig kris, vilket ofta kommer av att vi glömt att lyssna till det inre, vilket då skapar kaos i något av områdena innan.

Jag började med min nya version, jag tror att jag har slängt ca fyra versionen av varje kort, en del har jag blivit supernöjd med, en del suckat djupt över att jag inte kan rita, skapa det som finns inom mig. Men nu är jag en person som anser att begränsningar är en härlig utmaning. Vi bör alla bejaka barnet inom oss, tonåringen, det feminina samt det maskulina, för att vi är en komplex figur på en härlig resa i ett liv. Jag kastar mig ut i utmaningar som ibland får mig att känna mig maktlös.

Lite maktlös är jag med kortet 2 i Bägare. Antar att det blir någon version till, men ämnar dela med mitt första utkast för att förklara vad jag söker i kortet.

2 i Bägare är ett romantiskt kort, det visar på relation, kärlek, gemenskap och glädje, det vill säga rättvänd, omvänd är det besvikelser, uppbrott, förlust, förtvivlan. Det är nästan så jag är i både den rättvända samt den omvända energin i min känsla av detta kort. 

Men vad söker jag i ett kort? Dold symbolik som ändå är öppen. Då helt beroende på vilken erfarenhet samt intresse som finns i symboler. Ibland behövs det inte så mycket i en bild för att få fram vad som är.

Min nuvarande nya version av 2 i Bägare har som de andra korten den svarta bakgrunden. Lite lustig för det hade min första lek Crystal Wolf, men så ansåg en del, även jag själv att det var så mörkt. Lustigt är att mina hemsidor genom åren oftast landat i en svart bakgrund. För mig är färger både en dold samt öppen symbolik. Svart som färg innehåller allt, det är alla färger samlat gemensamt samt att det gör att alla andra färger framträder, utom när det gäller i vår aura. För svart tar energi, tömmer energin,vilket då inte är speciellt givande. Men nu känns det rätt att låta denna version ha svart bakgrund för att få fram symboliken tydligare, kanske även det en utmaning för psyket, att se det som bör få uppmärksamhet, inte det som är dolt?

Jag har två elementväsen på min 2 i Bägare, de är från elementet vatten, där vi finner Unidiner, vattnets väsen. De är gröna, men kanske du tänker vatten är blått? Jepp, må så vara men energin är grön, precis som hjärtchakrats energi. Det är öppet och klart men dolt är att vattnet har en motpol i luft. Bägare kontra Svärd. De är två sviter som visar på in och upplevelser, känslor, tankar, en kombination av feminin samt maskulin energi. De är inga energier som har en bas, utan de är i tanken eller i känslan. Därav min Yiangsymbol - grön-blå. Här finns de två energierna som kompletterar varandra. Hela kortet ser nästan bara grönt och blått ut, vilket den svarta energin låter framträda. Utan en tanke bakom en känsla sker ingen utveckling. Det är läran om Yin och Yang, motpoler, feminin och maskulin energi. Det är för mig helt omöjligt att sätta någon annan färg (=energi) på detta kort. 

De två är förenade, de  omsluter Yiangsymbolen, helheten av tanke och känsla.

De håller i varsin grön bägare, det blå vattnet rinner ur dem, det är överfullt, precis som våra känslor är när vi är kära. Men i all kärlek finns även tankar, när de är positiva (rättvända) är de i ett flöde av känsla, vänder du kortet omvänt rinner vattnet ur, känslorna försvinner ner i vattnet på grunden av kortet. För vi alla är en, en droppe i det stora havet. Efter det är det dags att leta reda på nästa droppe som kan vara rätt komplement för att börja skapa en större mängd av flöde. På kortet finns de två änderna, i förra versionen var det bara en, men det behöver vara två, de behöver mötas, de kommer inseglande från varsitt håll, från den vänstra, feminina sidan samt den högra, maskulina sidan för att skapa ett möte. Änder är en symbol för kärlek, för gemenskap. 

Ta en titt på mitt kort, vad upplever du? Vad är dolt, vad är öppet?

Du kan följa skapande av min nya version inne på Prismatarot.online

Är du i flödet tipsar jag dig om att joina min distanskurs här inne nu, i det får du med din medlemskap (kurs) även på PrismaTarot. Allt du kan tänka dig om Tarot, där du kan fuska för att få svar direkt, men även ta ett kort åt gången, kanske fundera till attraktionens lag varför just ett kort har betydelse för dig.
Du klickar på "Medlemskap/kurs" här uppe för att läsa mer, och du, inne på Facebook har jag under en period delat ett kort om dagen, idag är det 9 i Mynt som är ett gåvokort. Eftersom du läser detta, solen skiner, 9 i Mynt är dagens kort så får du idag, endast idag den 29 oktober en gåva av mig. I det medlemskap idag får du även medlemskap på min sida chakravision.online

Är du redan medlem här, då kan du boka in chakravision för endast 500:- endast idag.

Den sidan är en distankurs för allt som har med färger att göra, där kan du även läsa mer om Yiangkortet grön-blå

Gör detta till en dag av känsla kombinerat med tankar, då rättvänt till att du finner glädjen i det som är, flytet av känslan baserat på en tanke. 

Känslomässigt värde


By Ylva, 2019-10-25
Känslomässigt värde

Under ett antal dagar, närmare bestämt 68 dagar har jag för varje dag delat ett kort på min Facebookssida, med text från boken Tarot 78 samt bilden av kortet med text. Det i en förhoppning att inspriera att det är inte så svårt med Tarot, tar du ett kort åt gången blir det lättare, det kan till och med vara så att du får insikter utifrån den text du läser.

Nu är det 10 dagar kvar, fast jag är inne på att maxa upp det med två kort om dagen resten av månaden, då är den delen klar för sedan är det en ny månad. 

Dagens kort är 8 i Bägare, det är inte direkt något kort som skapar trevnad, utan snarare skapar värde eller inte värde av känslan. Jag började med en blogg, blev säkert en hel A4 innan jag insåg att texten var skriven lite som om jag vore fast i 8 i Bägare, segt, lite osäkert, funderingar, helt enkelt svammel istället för att fokusera på något trevligt budskap om Tarot.

Tarot innehåller både trevliga, otrevliga samt neutrala budskap. Oavsett vilket av dem, det vi behöver det kommer som att vara skrivet på näsan, hur gärna vi än tänkt oss något annat.

Som dagens kort - 8 i Bägare, det är rätt bedrövligt, ömkligt, osäkert, sökande efter bekräftelse, känslan av att inte duga, att inte räcka till, att slå knut på sig själv. Det är ett värde vi bör undvika, men prova på för att förstå den känslan, i det finna motpolen till denna sega energi. Det kan du fundera på vilket kort det kan vara. ;)

Själv så funderar jag inte, hinner inte med, eller prioriterar inte så, jag har alla härliga fantastiska årstolkningar att göra, kombinerat med texter, översättningar samt skapande av min nya version av Prisma Tarot, lycklig att  stora Arkanans kort är klara, bilderna, texterna håller jag på att korrigera. Det får mig att tänka på hur himla tråkigt, understimulerande livet vore utan Tarot. Men jag är så partisk eftersom jag älskar Tarot, samt allt med Tarot, alla tankar, funderingar, lösningar, svar, vägledning men även frågetecken som dyker upp ibland.

För tillfället är det mer Tarot är vanligt i min vardag, det är Prisma Tarot, tolkningar samt text till ett projekt. Känner mig himla priviligerad och tacksam. Jag ämnar ta det lugnt inne på medlemssidan här några dagar till, inser att det finns så mycket material att jag själv knappt kan hålla reda på det. Nu ska jag fixa en slags manual, en sådan som ger tips på hur alla "verktyg" här inne kan användas, alla, de som kan höras, läsas, ses, upplevas. Det blir en utmaning, för det är väldigt lätt att bli  hemmablind. När jag loggar in på medlemsssidan kan jag bli förundrad över allt material, så vad ska inte alla bli som inte ens skapat det. 

Hm, jag är nog i 8 i Bägare lite ändå fast det bara är helt enligt schemat att det kortet skulle vara aktuellt idag, jag är lite off, i väntan, lite orolig, ofokuserad, slår knut på mig själv, tittar ut och suckar över vädret, väl medveten om att det är mycket jag inte kan påverka. Ett kort har många aspekter. 

Men nu ska jag hoppa in i korten 2 i Mynt, Page i Bägare, med 7 i Mynt, alltså finna ut en balans vilken middag som ska serveras idag, vara i glädje på en shoppingrunda som då med myntkorten är under kontroll. Jag är rätt sugen på palt idag, det passar bra till dagens kort, för paltkoma, det kan höra 8 i Bägare till.

Äter du kycklig idag, fredag då får du tänka svärdkort.
Äter du tacos är du i en mix av stavar och mynt.

Tänka sig vad korten kan användas till att tolka, förklara, inspirera, utmana.

Och du, skytt som jag är påminnner jag om att det är några dagar kvar på det gamla priset på Tarotakademin, sidan Prisma Tarot ingår för nya medlemmar. Men priset höjs rejält den 1 november, för min del får du gärna vänta ;) Men stavenergin inom mig vill ändå informera dig. 

Har du kollat in mina kort från stora Arkanan än på min nya version? Klicka här för att se dem

Föresten, efter det att du tagit dig igenom denna text har du en liten aning om vad 8 i Bägare handlar om, antar att du fått en dust av den energin, den förvirrade, var är jag, vad vill jag, hur mår jag i allt som är. 

Ps, snart Halloween, bilden från Vampire Tarot.

Tillit till skapande


By Ylva, 2019-10-18
Tillit till skapande

I snart ett år har jag ritat på den nya versionen av Prisma Tarot, jösses vad teckningar det har blivit, för tillfället av varje kort har jag vari tnöjd, skannat in och känt missnöjet. Börjat om, skannat in, slängt bort, tills nu :)

Äntligen är jag och korten överens om hur de ska formas, en lättnad då detta har stoppat en del av min kreativitet, blivit ett aber, ett motstånd. Speciellt då jag bara har en lek kvar av första versionen. Inte bara bilden lossnade utan även hur texten kommer att ta form.

Nyfiken? Ta en titt här - http://prismatarot.online/prisma-1-magikern
De resterande korten kommer att finnas som bild med liten text, den stora texten kommer endast att vara tillgänglig för medlemmar på prismatarot.online.

Det är mer Tarot bakom kulisserna än vad som har synts sista tiden. Jag har äntligen tagit mig i kragen, översatt två böcker till engelska, inte perfekt men det var inte heller mina första böcker på svenska, jag tröstar mig med att som Tarottydare borde intuitionen skapa förmågan att läsa mellan raderna.

Eftersom jag inte går under Jantelagen anser jag att jag har de förträffligaste texterna om Tarot, hur mycket som helst egentligen som här inne. Det är så att jag suckar när jag själv ska in på en sida för att det är så mycket. Tanken slog mig förra helgen, det finns metaforiskt så mycket verktyg om Tarot inne på sidan (för medlemmar) men ingen manual hur de används. Det är något som jag ska se över nu framöver. 

Jag har även lagt lite kort om sidan, för jag har satt ett allt för billigt pris på medlemskap bara för att jag har en inre längtan samt förhoppning att alla ska ha (ekonomisk) möjlighet att lära sig Tarot. Men så har jag insett efter att själv påbörjat en dyr (allt är relativt) distanskurs (i personlig utveckling) att en del saker är värda sitt pris. Jag tycker själv att min Tarotkurs, alltså det som finns för medlemmar på Tarotakademin är värt så mycket mer än vad priset är idag.

Den 1 november höjer jag priset, men jag har även skapat nu så att du kan delbetala kursen, det utifrån tanken att jag ville så gärna gå den kursen jag går men hade inte de pengarna men fick delbetala den, värt varenda dollar. Det hoppas jag även att allt här inne ska vara, om inte, då blir det en sida för de medlemmar som nu är. För jag tänker gå in i Myntenergi, värdera min kunskap. Jag har själv i allt jobb sista tiden insett hur otroligt mycket jag har att dela med mig. Inte lätt att vara ödmjuk ibland ;)

Med värdering blir säkert allt roligare, mer givande för min del, vilket då säkert inspirera mig att skapa mer. Ja, ibland är det lätt att bli hemmablind, att läsa igenom alla korten på engelska var en liten kick. För jag läser inte mina egna texter annars. 

Men det finns en text som jag läser nu och då, den med min väderleksprognos ;) Tycker själv att den är nästan mer trovärdig än både SMHI och YR. Faktum är att det ljuma vädret fick mig att sitta ute igår, skapa tre kort av Prisma  Tarot, som var himla trevliga att skanna in, så lite mindre regn, +grader, kommer leken att bli klar ganska så snart. 

Hur har du det med dina Tarotkort? Eftersom du läser detta antar jag att intresset finns. Jag hoppas att du lägger din dagsstjärna, att du utvecklar din kunskap för enligt mig är Tarot bland det mest intressanta som finns. 

Nu ska jag fortsätta med texten till Dåren, eftersom jag hoppade direkt på Magikern, sedan är det inte säkert att korten kommer i någon ordning utan blir efter vad jag har lust att skapa.

Tarotiska (varandets språk)


By Ylva Trollstierna, 2019-10-11
Tarotiska (varandets språk)

Tarot är för mig ett språk, ett språk av symboler, symbolik som vi egentligen har naturligt med oss men ofta inte är medvetna om. Det bygger på fem olika element, temperament som berättar delvis vem vi är, hur vi är, vad vi önskar vara, hur vi ser på oss själva. Du kan finna nycklar i astrologin genom de olika elementen där.

Nu kan jag inte prata om dig, för jag har ingen aning än om vilken personlighet du är. Jag kan istället relatera till mig själv för att beskriva hur jag upplever detta språk.

Bara för skoj, jag visste redan resultatet, gjorde jag testen av kärlekens fem språk. De fem olika språken av kärlek är:
Fysisk beröring. 
Tid. 
Gåvor 
Tjänster
Bekräftande ord

Det är fem olika sätt att uppleva, ta emot samt ge kärlek, jag har pratat om detta tidigare, hur viktigt det är att förstå vilken personlighet vi själva är för att sedan förstå en partner samt få en partner att förstå behoven tillbaka. Jag misstänker att många relationer som har potential misslyckas bara för att de inte har koll på vilket språk de talar. Innan jag visste att det fanns en bok i detta ämne, pratade jag om språket i tarotiska.

Men som i allt går detta igen, det passar samman, den röda tråden finns även här. Nu ämnar jag inte skriva om kärlek, det gör jag på sidan om denna blogg (den som väntar på något gott...). Utan istället ge dig lite att tänka på vilken personlighetstyp du är utifrån tarotiskans kommunikationssätt.

Eld, det som är stavar, är fysisk beröring, det handlar om att vara totalt närvarande, att beröra, ta på, krama om, ta i hand, klapp på axeln, det vill säga att uttrycka med beröring. Stavar är en maskulin aktiv kraft. 

Vatten som är bägare är tjänster, detta med att göra något fö rnågon annan, visa uppskattning, kärlek genom att exempelvis avlasta, eller gå ut med soporna.

Precis som i allt annat finns det motpoler, den andra sidan av alla energier, för jag kom att tänka på den när jag skrev om att gå ut med soporna. Det händer att de som oftast inte är trygga i sig själv, i sin roll, i sitt språk inte "hör" det rätt om en partner, vän går ut med soporna. De kan ta det som en förolämpning, typ, tror den inte att jag kan fixa det själv?

Språk är inte alltid bara mellan de två som kommunicerar, utan det finns de som lyssnar, som hör vad som sägs på sitt sätt. Av erfarenhet vet jag att en katogeri språkvetare reagerar på meningen att det är kärlek att gå ut med soporna. De ser, hör det från en helt annan vinkel. Det är väl inte kärlek att göra något som är självklart.

Jag anar att det är en av de saker som skapar en språkförväxling, detta med att vara så säker på vilket språk jag talar, vad det finns för värderingar i mina ord. Detta med att inte lyssna mellan raderna utan istället oftast agera från det som saknas.

Så många kvinnor jag tolkat för genom åren som bestämt hävdat att deras man inte älskar dem, visst han är snäll, han kör ungarna, han bär ut soporna, tar disken (han gör tjänster) medan hon förväntar sig fysisk beröring, bekräftande ord, gåvor eller kvalitetstid. 

Allt har även en koppling, för dessa fem element, dessa fem olika språk har koppling. 

Bekräftande ord hör samman med Svärden, luftenergin, att få uttrycka allt det som snurrar runt i tankarna. En del lever för komplimanger, för allt. Brukar du någon gång säg - vad duktig du är att kliva upp på morgonen. Jättebra att du åt upp hela frukosten. Tack för att du tar med soporna. Den jackan klär dig. Tack för att du ringde. Åh vad jag älskar dig. 

Nu behöver det inte vara så att du är en person som har bekräftande ord som ditt starkaste kärlekspråk, det kan vara det som du behöver mest, du ger det som du saknar. Men om du är en som behöver bekräftande ord, ger det själv hela tiden och det enda du får tillbaka är en kram! Den relationen kan bli kortvarig oavsett hur mycket kärlek det fanns från början.

Gåvor, att ge något, alltså inte en komplimang eller en kram utan något fysiskt som går att ta på, det hör till sviten Mynt som är elementet jord. I det, upplevelsen att ta på något materiellt. 
Kanske du har en partner som hela tiden ger dig presenter, blommor, små lappar, en flaska vin, en chokladkaka, ett armband, hela tiden får du en sak, om du är en om själv pratat gåvor då får ni hela världsekonomin att gå runt med era inköp. Men om du är en som uppskattar kvalitetstid men personen jobbar extra i sin iver att köpa dig något fint, då talar ni heller inte samma språk.

Kvalitetstid hör hemma med elementet till stora Arkanans kort, eter. Detta är antagligen den största utmaningen för de flesta i vår tid. De flest är för upptagna för att se sina medmänniskor, de ser hellre ner i mobilen, eller på tv, istället för att var närvarande med den som de älskar. Kanske de tar för givet att den personen finns kvar, för att den fick en kram i dörren, en komplimang om hur söt den är idag, samman med en blomma, medan den tar med sig kaffekoppar till tvrummet. Då har den personen lyckas ge fyra av fem språkkombinationen men inte den rätta. Det är som att vara flerspråkig, svenska, engelska, franska, ryska. Uttrycka en mening på alla de språken till någon som endast talar finska.

Det hade varit så fint att ha rubriken - kärlekens språk, de flesta hade kastat sig över denna text, speciellt de som går igång på bekräftande ord.  Men Tarotiska är så mycket mer, kärleken är bara en del i livet, vilken svit då kanske du inte undrar för du tar det för självklart att det är bägare sviten. Hoppsan, där har vi redan en brist i vår kommunikation. Men jag återkommer med mer om tarotiska, nu ska jag jobba på några av kärlekens språk. 

Om du nu inte kan så mycket om Tarot (än) men lite nyfiken på detta med olika språk, då kan du börja med att göra testen för kärlekens språk här>>>

Den för Tarot, den lär du dig inne på Tarotakademin.
Tack för din tid, den uppskattar jag.  <3

 / 7