Ylva

Latest Followers:

Rose-Marie Marie Eriksson Margareta Annika

Domen + Essen

user image 2021-03-16
By: Ylva
Posted in: Tarot allmänt
Domen + Essen

De bästa korten jag upplever kan beskriva vad som sker inne på Tarotakademin nu är Domen + alla Essen.
Domen för uppvaknandet från det som behöver förändras för det är kaos bakom kulisserna. Jag gör som med kortet Domen tänker tillbaka på vad som skett. Hur allt började. 1993 hade jag min första kurs i Tarot, fem måndagar, det ledde till flera. 1996 fixade jag min första hemsida, runt år 2000 skapade jag min första distanskurs i Tarot, 78 mail som skickades ut till deltagarna.

Sedan minns jag inte vilket år jag valde att lägga upp allt på en hemsida, för jag har bytt form på hemsidan för Tarotakademin eller snarare basen, för varje gång har jag lagt upp allt mer material. Det finns hur mycket som helst för dem som är medlemmar, inte ens jag har koll (än) på allt som finns, det har som bara tillförts mer och mer. Dessutom distanskurserna där jag inte planerade utan det finns inte bara dubletter, det finns vissa sidor x 4!

Jag gillar idén med att ha allt online. Det finns alltid där, lätt att tillgå, men jag inser att det är en enda röra.
I januari började mina databaser att krångla, jag har gått igenom en del, nu är det Tarotakademins tur.

Nu när jag bor i Spanien, i en tid då alla vill lära sig att använda sina Tarotkort men så var det detta med tid, visst att gå en helgkurs kan vara mycket givande, men jag tycker personligen att en distanskurs kan ge mer. Lite dubbelt eftersom det alltid är trevligt att sitta samman över ett bord, men just nu i dessa tider är inte det ett alternativ. Jag hade planerat ett kurs här i Spanien i april, en hel vecka ute i solen med korten på bordet.

Det är där som Ess i Stavar kommer in, nya projekt. 
Det kommer säkert att ta mig någon vecka att strukturera upp hela sidan, mina planer är en medlemsdel för den stora kursen, som innehåller hur mycket som helst, sedan distanskurser, en grund, en för Keltiska Korset, en för tidigare liv, en för kärlek kombinerad med personligheter (de 16 korten, page, Knekt, Dam och Kung). Jag har redan börjat, det fanns fyra dubletter av material till kort för kort, nu finns det en. I det finns det fem distanskurser (med samma material) som nu blir endst med webmötena sedan allt samlat på en sida. I det hade jag även fem olika grupper på Facebook. Jag är själv inte så förtjust i FB längre, men perfekt för kursdeltagarna att ha en sida att konversera utan mig. Det finns ett forum för medlemmar men nada intresse där.

Jag håller nu på att omstrukturera en del texter till bokprofiler, böcker som Tarot 78 svar, Tarot 780 svar (som är klar) Tarot och tidigare liv, Tarot och attraktionens lag, Tarot och astrologi. De får alla en bokprofil som även deltagarna i kurser har som basmaterial, men den som inser fördelen med att ha tillgång till böckerna online kan köpa in sig på varje bokprofil (förutom att köpa böckerna som nu börjar gå i tryck).

Ess i Bägare har varit omvänd, jag har känt en besvikelse över att inte nå ut, att många inte insett fördelarna med allt material som finns att tillgå, kanske de känner av det kortet när det delas upp, men jag kommer att vara i Ess i Bägare rättvänt, i en underbar känsla av att erbjuda material till dem som är intresserade på allvar.

Ess i Mynt är den nya strukturen, jag har haft en dålig grund i min ambition att inspirera, jag har ofta gett och gett, kompletterat av glädje, skapat för mycket, som inte värderats. Engagemang är grunden i alla relationer, även dem mellan den som vill lära ut, den som vill lära. I dessa tider då folk är mer splittrade än innan, för jag anar att även du på något sätt drabbats av begränsningar, då är det inte lätt att finna ut ett bra värde. Jag tycker personligen (som inte tror på Jantelagen) att mina kurser är delux, det är helt enkelt mycket för pengarna, men pengar som tillhör myntsviten är för många nu begränsat. Vilket gör att min kommande uppdelning är något som jag ser som ett bra fundament.

Ess i Svärd är där jag är nu, i nya tankar, idéer samt att starta om. I det hoppas jag att även du som läser detta tar möjligheten att utforska Tarotakademin framöver, vad passar dig? En distanskurs, grund eller vidareutveckling? Ett specifikt ämne kompletterat till Tarot?

Just nu är en grundkurs aktiv, vi hade andra webmötet i söndags. Jag gillar mitt upplägg, några kort åt gången går vi igenom i mitt system (jag älskar system, logik) sedan tolkar vi kort för varandra (inte för mig).
De skickar in sina frågor, jag skapar en PDF som skickas ut på torsdagar sedan får de tolka själva för att presentera sin tolkning för de andra på söndagen efter vi pratat om aktuella kort. Men viktigt är tycker jag att alla för göra på sitt sätt, vill någon inte tala, tolka, bara vara med är det också okej. Jag går själv många distanskurser (på engelska) det är inte alltid jag tar för mig, lustig nog är jag där säkert den som är mest tyst, bara tar in information. Vi är alla olika, i det hoppas jag skapa delar på Tarotakademin som passar alla utifrån var och en.

Nu tillbaka till kaoset bakom kulisserna, jag håller nu på med 78 svar, min tredje bok som är väldigt populär, som ger svar till frågor om allmänt, arbete, kärlek, ekonomi, hälsa och andlighet från varje kort.

Må korten vara med dig i vad du än bygger upp för framtiden :)