Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 17
  • Following 5
  • Updates 31
  Joined October 26, 2017

Hur svårt ska det vara?

2019-09-10
By: Ylva Trollstierna
Posted in: Tarot allmänt
Hur svårt ska det vara?

Att lära sig tolka Tarot?

Om du inte anade eller visste, jag älskar jag Tarot. Möjligheten att förstå detta symbolspråk, att ge mig själv möjligheten att ha koll på tillvaron.  För det är ett val, precis som det är för en del att bli bagare, älska att baka. Vilket jag också kan tycka kan vara kul ibland, men lättast att köpa ett färdigt bröd eller bakelse. Kanske det är så för dig? Lättare att låta någon annan göra det åt dig, det kanske inte bara handlar om att inte ha intresset, tiden utan att det finns annat som roar dig mer? 

Men, om jag fortsätter på liknelse med att baka.  För det brukar jag ha som exempel; om du aldrig har bakat en sockerkaka, så tar du fram ett recept, inskaffar det du behöver, sedan följer du receptet några gånger, tills en dag då du är så säker att du börjar att exprimentera med olika smaker. Svårare än så är det inte att börja tolka Tarot, men kanske enkelt för mig att skriva som tolkat i över 45 år. Men du kanske inte vet, eller tror, att ibland kan även jag vara ett frågetecken inför en tolkning. Det är lite av en tjusning, ungefär som om du skulle ha slut på smör när du ska baka, provar med kokossmör istället, spänd på resultatet, som kanske till och med blir bättre.

Om jag nu ser bakningen från en annan aspekt, innan kunde jag köpa en bakelse, färdigt bröd, så enkelt, för att inte tala om gott, tills jag insåg vad som var i den färdiga produkten. Nu köper jag bara färdigt bröd hos en bagare som använder spelt, som använder sunda produkter. Det kan du även jämföra med Tarot. En dag kanske du kan baka själv, inte bara kanske, du kan bara du vill. Ibland kanske du vill få korten tolkade, av vilken bagare?

Det får mig att tänka på att 1993 var vi tre stycken som startade upp Svenska Tarotförbundet. (ska nog lägga upp en film tror jag om det). Allt för att ge alla en möjlighet att välja själv, vill de ha en auktoriserad Tarottydare eller vem som helst. Sedan bör vi inte ha fördomar. Jag har sådana. Mot dem som säljer en tolkning superbilligt. En del gör en stor tolkning på kanske 15-30 minuter och tar endast 100:- för det. Om de nu skulle betala skatt, avgifter på det (vilket jag också har fördomar om) då blir det inte mycket kvar. Inte ens av självkänslan, jag skulle känna mig utnyttjad, men många i denna bransch är sjukpensionärer, de kan inte jobba, så jkag kanske skulle ändå se det positivt att de kan lägga kort ;)

Vad skulle hända i ditt liv om du la ner en kvart om dagen på att förstå Tarotkorten?
Dels skulle du bli mer medveten, smartare, kanske till och med coolare. Kunskap är något som ska värderas.

Jag har en sådan inre längtan att fler ska förstå att Tarot är ett medialt redskap som vem som helst kan lära sig att använda. Tarot är inte bara nytt jobb, flytt, kärlek. Det är en kunskap som ger dig en personlig andlig utveckling om du väljer det. 

Du kan nu vara smart nog att följa korten dag för dag (hmm, kanske titeln på en ny bok ;) ) 
Fyra Ess har jag länkat till, de borde du ha greppat nu om du har hängt med, annars är det bara att du läser på. De öppnas i nytt fönster:
Ess i Stavar
Ess i Bägare
Ess i Mynt
Ess i Svärd

Dagens kort finner du här!
I morgon kommer ett nytt kort, i ett system som även är uppbyggt i distanskursen Tarot, kort för kort som du kan studera samtidigt, länk till information. Just nu bjuder jag på medlemskapet, 300:- för en enkel självstudiekurs, som du kan kombinera med ett kort om dagen i rätt ordning. Vad väntar du på?

Bilden idag visar på min stjärna för dagen. Jag har varit lite hängig i en vecka, korten, speciellt 10 i Svärd på position 7 i Keltiska Korset visar på mig, att jag är lite sliten, seg på morgonen med Den Hängde Mannen, men nu tar jag tag i Vagnen, mitt favoritkort som visar på att jag gör precis som jag vill :)

Vad gör du, vad vill du? Lära mer om Tarot?