Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 22
  • Following 8
  • Updates 54
  Joined October 26, 2017

Uppvaknande

user image 2020-04-06
By: Ylva
Posted in: Tarot allmänt
Uppvaknande

Idag var första gången på 78 dagar som jag inte la upp en kort på Youtube. Varje dag har en presentation av ett Tarotkort lagts upp. Bara en kort text till en av mina favoritlekar ”Universal Tarot” fast det spelar ingen roll vilken lek för alla mina texter är till alla kortlekar, för i grunden är symboliken alltid den samma, bara konstnären som har målat sin version av den symboliken.

Det känns konstigt, så vad ska jag finna ut nu att göra med Tarot, alla korten är klara som då även finns inne för korten inne på distanskursen. Dessutom har jag lagt över allt för min Prisma Tarotlek, egentligen finns det mesta om Tarot på sidan, men samtidigt finns det alltid mer i ämnet. Jag känner det som jag skrivit om det mesta om Tarot, grunden, till numerologi, till astrologi, till färger, till kraftdjur, till erotik, bilar. Jag har texter på gång för örter, blommor, träd, gudar och gudinnor, egentligen finns det hur mycket som helst, för Tarot är hela livet, allt som finns i livet. Jag älskar, fullständigt älskar Tarot, just nu känns det som en nyförälskelse, för mycket annat har splittrat upp mig, men det är egentligen fantastiskt, för när allt bara är som vanligt, eller när jag tar något för givet förlorar det lite av magin. Inte för att jag har tagit en paus från Tarot, mer att annat fått uppmärksamhet, därför känns det så skönt att än en gång inse att Tarot är the one and only! Fast inte riktigt, men grunden, då allt går att komplettera till Tarot.

Jag börjar varje morgon med en egen tolkning för dagen, det är en rutin som sitter där, som att borsta tänderna. Ett sätt att se vilka energier som är på gång under dagen, vad jag missat i mina vanliga tankar. Men även där kan jag ta det för givet, men en annan del som jag har mer bekymmer med när det gäller mina egna tankar är att jag för min egen del inte alltid tar vissa aspekter på allvar. Jag ser när det kan vara stökigt, men accepterar det, sedan gör jag något annat, även när det är smällar som jag med min kunskap borde reflektera över. Detta är något jag ska fundera vidare på, jag har peppat andra att ändra, men dålig på det själv. Anar att det är kortet ”Dåren” som beskriver mina agerande, full tillit, spelar som ingen roll vad som händer, allt är ett äventyr.

Det är nu som jag ska ta mig vidare på livets resa från Dåren och framåt, anar att jag skapar en mening av det, för jag har tre saker som hela tiden kretsar i mina tankar, en av dem är just detta med livets väg kontra 22. Jag har startat en text men villade bort mig i all ”inspiration” men nu kan det vara dags att höja nivåerna lite mer för mig själv, sedan dela med mig av det inne på Tarotakademin. Men inte än, förr då kastade jag mig in i impulserna bara så där, blev nästan manisk, men nu ska jag ta tag i annat först, viktigast är alla tolkningar, den som jag erbjuder nu för april till december.

Jag har förstått att många funderar på vad som är på gång i deras liv, för coronan har nog vänt upp och ner på de flestas liv. En del väntar ut i hopp om att allt snart kommer att vara som förr! Men ska det verkligen vara det? Ska en sådan stor händelse, då inte coronan men allt omkring med karantän och isolering bara vara för att allt sedan ska vara som förr? Jag ser det vi är i nu som kortet ”Domen”, ett uppvaknande, en ökad medvetenhet om vad som är viktigt i livet. Själv är jag lite bedrövad över att mitt liv mer handlar om allt över internet än IRL. Vad blir det av allt mitt engagemang utan internet? Troligen flera böcker, men hur finner vi dem om vi blir begränsade utan internet? Har alla bara tagit för givet att utvecklingen via nätet ska rulla på? Det finns många funderingar men just nu är jag bara i Dårens energi, av att vara i tillit fast jag har stoppat in en fot i Magikerns energi, detta med att trolla med knäna.

Jag är mer eller mindre inne i en egoperiod just nu, jag gör tolkningar, sedan något inlägg medan jag väntar in insikter om nästa steg, fast jag har ett projekt på gång, det om Totems, kraftdjur. Jag skrev en bok 2011, som jag nu skriver om, bearbetar. Det som är lustigt med den boken som jag inte medvetet reflekterade över då är att innan kom boken Tarot, korten på bordet ut, med fokus på Elementstjärnan, vilket även totems har en del av. Ett komplement fast jag inte var medveten. Förhoppningsvis blir den ett komplement även nu, men kanske även när den är klar ett startskott till en vision jag haft om en serie barnböcker om kraftdjur, vi får se, med tanke på karantänen, att vi nu har sol, för tredje dagen efter vad som känns månader med storm, regn och hagel, tänkte jag tillbringa min tid nere vid poolen (som inte går att bada i) med block, penna, vara öppen för vad som kommer.

Jag har fortfarande prisvänligt medlemskap här på Tarotakademin, för dig som isolerar dig, för det kanske är nu som du ska ta tag i detta med Tarot, det är inte så invecklat som du tror, inte grunden i alla fall, inte värre än vad livet är emellanåt 😉

Kanske du tänker på det jag skrev om kortet Domen.
Det är det näst sista kortet i det som kallas stora arkanan, de 22 korten handlar om större händelser i livet, knutpunkter men även var och ens andliga utvecklingsfas. Där tycker jag att jag är nu, troligen även fler än mig. Ett uppvaknade efter alla svängar i livet, steget innan fulländning av en fas i en cykel av livet. Världen som är nästa steg, det sista kortet i den fasen handlar om att sluta samman allt för att börja om igen, denna gång kan det vara i en helt annan dimension av livet.

Du kan använda kunskapen som finns i kortet Domen.
Tänka igenom dina värderingar, våga se vad som är, vad som varit, vad som finns, vad som kan bli, våga tänka om, våga ta nya tag, låta principer falla, vara öppen för att allt kanske inte är som de ser ut, det kanske till och med är bättre. Att det finns möjligheter till att bli medveten, vakna upp, ta tillvara på de resurser som finns, allt det som du kan finna i en Tarotlek.

Här är länk till sidan där alla filmer om alla de 78 Tarotkorten finns

http://tarotakademin.se/kortfilm

Bild: 20 Domen ur leken Thoth.