Ylva
Ylva
@ylva
  About
  • Followers 33
  • Following 12
  • Updates 59
  Joined October 26, 2017

Det kanske är idag?

user image 2020-10-04
By: Ylva Trollstierna
Posted in: Tarot allmänt
Det kanske är idag?

Har du någon gång undrat hur allt började för mig med Tarot? Eller har du koll på läget? Låt mig påminna dig.
När jag var 13 år bodde jag i England, mina vänner där la Tarotkort, men jag var inte intresserad för jag kände mig utanför, du vet sådana där identitetsproblem som vi kan ha ibland. När jag senare kom hem till Sverige när jag var 14 år, visste inte många av mina vänner vad Tarot var, jag hade tidigare spått i spelkort. Nu ville jag vara speciell, jag bad mina vänner i England skicka mig en Tarotlek. Rider Waite kom på posten, i en låda med en booklett med text på engelska för varje kort.

Eftersom jag trodde att jag var cool skulle jag tolka korten  som den största experten, men det var många kort, hela 78, jag la stjärnan som var i bookletten, Keltiska Korset, sedan fick jag för det mesta läsa innantill. Vissa kort såg jag vad de kunde betyda, typ glädje, men de som stack ut mest var de som jag trodde var omskakande som Tornet eller Djävulen. Visst jag såg också 10 i Svärd, men just då visste jag inte ens vad det kortet hette.

Senare, d v s några år sedan dammade jag av min Tarotlek, började lägga kort emellanåt, fortfarande hade jag inte koll på vad korten betydde. flera år senare jag hade en vän som skulle gå en kurs för att lära sig Tarot, det taggade mig, det kunde ju jag (trodde jag). Jag började engagera mig, men det var fortfarande svårt, för det var så många kort, att memorera vad de betydde var pest, men jag kämpade på. 

Tack och lov har livet många synkroniseringar, en av dem var en shamanutbildning som jag hamnade på utan att ens veta vad det var. Första mötet handlade om elementen, hur viktiga de var, de fem; eld, vatten, jord, luft och voiden. Det var då jag insåg att korten hade fem olika delar, aha! Elementen, kunde de passa in? Jepp, de kunde det, de inte bara kunde, det var en självklarhet. 

Nästa synkronisering var en vän som gått en utbildning till numerolog, något jag skrattade åt, tyckte det var löjligt, men jag fick mitt numroskop, har nog aldrig känt mig så utlämnad, det var då jag började tänka på att det fanns 10 kort i leken i varje svit, något som jag inte hade reagerat på innan fast jag spelat bridge i så många år. Jag la upp korten, en svit i taget från Ess till 10, Ess -5 i en rad, 6-10 i raden under, helt plötsligt såg jag ett mönster. 

Har du varit i denna sits, att du velat tolka Tarot, förstå korten, symboliken men känt att det är alldeles för många kort, du finner som inte den röda tråden i dem?

Jag har flera tips till dig, efter alla år (46) har jag skapat en, nej, fel av mig, flera olika sätt att visa på hur andra, som du, kan lära dig bara du har intresset. För jag har alltid tänkt - vi kan allt bara vi vill -.

Du kan lära dig genom att läsa, genom att lyssna, genom att se, genom att engagera dig. Det är ditt val om du är intresserad, för som sagt vi kan allt bara vi vill.

Du kan lära dig själv som jag har gjort, kanske till och med lite enklare genom att ta del av min kunskap.
Om du klickar på denna länk kan du ta ner min PDF bok "Tarot steg för steg" som var den första bok jag skrev 1993. Den skrev jag utifrån hur jag valde att lära mig själv, steg för steg, eller kanske den borde ha hetat svit för svit? För några år sedan plockade jag upp den boken, tänkte skriva om den, men det blev istället rättande av alla ... och !!! Texten var bra precis som den var. :D Året efter skrev jag "Tarot mer och mer" som var mer om elementen samt folket. Den är med i den nya versionen. Idag kanske är dagen då du får den där extra kicken med att förstå att det kanske inte är så svårt med Tarot bara du ser det logiska systemet (när det är i balans då kommer intuitionen automatiskt) därför få du boken av mig i PDF.

Det kan vara denna dag som du äntligen ger dig tid till att kolla igenom boken. Förstår du vad jag har skrivit, kan du ta till dig något av det? Bra, glädjande om du kan, tråkigt, ledsamt om du inte kan, men då kanske du ska se på något annat andligt verktyg, finns massvis av orakelkort. 

Vill du sedan utveckla dig vidare, då är jag här för dig. Du kanske vill börja med min distanskurs "Tarot och personligheter" som startar den 13 oktober, för personligheterna, Page, Knekt, Dam och Kung är verkligen intressante individer, precis som du är. För dessa kort visar bland annat på egenskaper hos dig. Dessutom kommer du att få mer kunskap om de astrologiska tecknen. 

Men du kan även välja på en enklare Tarotkurs - Kort för kort (Yepp, jag gillar detta med dubbelord, steg för steg, mer och mer, kort för kort). Du finner en enkel text till varje kort. Du får ett kort om dagen i mail  (i PDF där du även kan rita in ditt kort. Vilket gör att du bör vara alert, visst du kan spara texterna men med en motivation att läsa ett kort om dagen, kan du grunden efter 78 dagar. :) Dessutom det bästa av allt i denna kurs är de reflektioner som du bör svara på.  Ett enkelt sätt för dig att lära dig grunden. Kursen börjar med ett webmöte där jag vägleder dig genom kursplaneringen

Om du verkligen på har jag precis skapat en onlinekurs en hel vecka i november.(Jag ställde in en Tarotvecka här hemma hos mig i Spanien). Kanske det är så att jag kan inspirera mer om korten via distans än en vecka i solen (vill du ha sol, kan jag säkert ha ett möte utomhus så du får lite feeling). Den kursen innehåller allt om Tarot, eller det som du vill ta till dig. För medlemskap ingår i den kursen där du får tillgång till det mesta jag skrivit om Tarot, dessutom det mesta i ljudfiler. I det även kort för kort samt att just nu får du "Tarot och personligheter" som extra bonus när du engagerar dig i denna kurs.

En härlig söndag hoppas jag detta blir för dig där du kan frossa i Tarot, klicka på länkarna för mer information. Må korten vara med dig <3