Ylva

Latest Followers:

Margareta
 

Blog

Reflektioner av elementen


By Ylva, 2021-04-05
Reflektioner av elementen

Funderar över detta med elementen (åter igen) en dag som denna, efter för mycket luft och vatten är det idag eld och jord som är dominanta. Vad menar jag med det?

Det har stormat och regnat, idag skiner solen och allt det gröna prunkar för fullt. Alltså fyra element som finns omkring oss, i naturen, med oss, i oss, i våra handlingar som med hur vi mår som mer finns i Svärden än i Mynten, då våra tankar är grunden i välbefinnandet, men det påverkar Mynten, själv har jag fått lite vad som kallas coronavikt. Det är en mix av Svärd och Mynt, begränsad tanke och stagnation. 

Våra aktiviteter som är eldkraften inom oss, den är överaktiv hos mig, sista tiden har jag typ jobbat dygnet runt då inte bara med "jobb" utan varit aktiv med sådant som ska göras i ett hem. Men de sista tre dagarna har jag vilat, tagit en paus, så lite från 9 i Stavar till 2 i Svärd och emellanåt har 4 i Bägare poppat upp, en känsla av missnöje, känna mig pressad att vara i agerande (stavar) men känslan har varit lite off.

Bägare ja, för min egen del är jag i dem, upplever, känner in,  blir dramatisk, drömmer mig bort, för bägare är inte bara vad de flesta förknippar dem med (kärlek, partnerskap) det är så mycket mer, alla känsloupplevelser. Som att sucka de dagar det regnar till att njuta de dagar solen skiner.

Det jordade av Mynten, grunden, det som allt byggs på, det som skapar växande av det vi skapar, ibland för mycket när det gäller det kroppsliga, ibland för lite när det gäller siffror på ett konto. 

Jag sitter ute just nu, i ett den prunkande trädgården, regnet har satt fart på allt verkar det som. För jorden kan inte tillföra, låta något växa utan de andra elementen. Svärden (luft) behöver föra frön, bära upp bin, medan Bägarna (vatten) behöver ge näring och Stavarna (eld) behöver värmen. 

Men i mikro och makrokosmos är det även en bild av mig, jag behöver andas (luft), vara i flödet (vatten) använda inspirationen (eld) för att tillföra min existens (jorden) energi.

Jag känner att jag ofta tjatar om elementen, men de är så viktiga som en del, som en helhet. De skapar den mest fantastisk grund för de fyra sviterna i Tarot. De finns i alla läror, aktiva av alla naturfolk, i all magi. 

Om du förstår energin av de fyra elementen har du kunskap som du kan föra över till dina Tarotkort, det är enklare än vad många tror att tolka Tarot. Men det går att göra mer avancerat allt eftersom. 

Just nu kan du få support av mig genom att bli medlem på Tarotakademin, få tillgång till en självstudiekurs samt mina böcker online. Ett perfekt sätt att ta tag i vårens spirande energi (eldkraften inom dig).

Vet inte om du sett att jag skapat en sida för min shop, istället för att hålla reda på en shop på mina sidor är det ny en plats. Enorma fördelar tycker jag för dig. För du skapar en kundprofil utan kostnad, då kan du även ta ner visdoms "kortspelet" som du finner bland annat på Instagram (ylva_trollstierna) eller TikTok (ylvatrollstierna). Det kommer även flera sådana framöver. För hur enkelt är det inte att ha tillgång till det mesta jag erbjuder i din mobil?

Sedan har jag skapat bokprofiler, böcker online, vilket gör att du kan ha en eller flera av mina böcker i din mobil. Som Tarot 78 svar, perfekt.

Shopen finner du här >>>

Vilken bok vill du läsa idag?
Själv så läser jag igenom "Uhrstafen" som då mer handlar om runor men om elementen innan den ska gå i tryck, för omslaget börjar bli klart nu. Tänk dig att sitta ute i solen (eld), uppleva inom det som läses (Bägare), finna ro inom (Mynt) och låta tankarna sväva iväg (Svärd). Det är en helhet av alla element. 

Efter dagar av vila ämnar jag snart gå inomhus, sätta mig vid datorn, ladda min eldkraft för att svara på mail, engagera mig in i någons sommarperiod, troligen med vattenkraft i form av kaffe.

Föresten, just nu kan du boka en tolkning för april, maj, juni och juli för 300:- 
Ta tag i din eldkraft, klicka på länken för shopen.
Vad kan inspirera dig idag?

Inspiration kan vara när fikonträdet grönskar, det innehåller alla element, växande av elden, vattnet, luften samt grunden i jorden.

Domen + Essen


By Ylva, 2021-03-16
Domen + Essen

De bästa korten jag upplever kan beskriva vad som sker inne på Tarotakademin nu är Domen + alla Essen.
Domen för uppvaknandet från det som behöver förändras för det är kaos bakom kulisserna. Jag gör som med kortet Domen tänker tillbaka på vad som skett. Hur allt började. 1993 hade jag min första kurs i Tarot, fem måndagar, det ledde till flera. 1996 fixade jag min första hemsida, runt år 2000 skapade jag min första distanskurs i Tarot, 78 mail som skickades ut till deltagarna.

Sedan minns jag inte vilket år jag valde att lägga upp allt på en hemsida, för jag har bytt form på hemsidan för Tarotakademin eller snarare basen, för varje gång har jag lagt upp allt mer material. Det finns hur mycket som helst för dem som är medlemmar, inte ens jag har koll (än) på allt som finns, det har som bara tillförts mer och mer. Dessutom distanskurserna där jag inte planerade utan det finns inte bara dubletter, det finns vissa sidor x 4!

Jag gillar idén med att ha allt online. Det finns alltid där, lätt att tillgå, men jag inser att det är en enda röra.
I januari började mina databaser att krångla, jag har gått igenom en del, nu är det Tarotakademins tur.

Nu när jag bor i Spanien, i en tid då alla vill lära sig att använda sina Tarotkort men så var det detta med tid, visst att gå en helgkurs kan vara mycket givande, men jag tycker personligen att en distanskurs kan ge mer. Lite dubbelt eftersom det alltid är trevligt att sitta samman över ett bord, men just nu i dessa tider är inte det ett alternativ. Jag hade planerat ett kurs här i Spanien i april, en hel vecka ute i solen med korten på bordet.

Det är där som Ess i Stavar kommer in, nya projekt. 
Det kommer säkert att ta mig någon vecka att strukturera upp hela sidan, mina planer är en medlemsdel för den stora kursen, som innehåller hur mycket som helst, sedan distanskurser, en grund, en för Keltiska Korset, en för tidigare liv, en för kärlek kombinerad med personligheter (de 16 korten, page, Knekt, Dam och Kung). Jag har redan börjat, det fanns fyra dubletter av material till kort för kort, nu finns det en. I det finns det fem distanskurser (med samma material) som nu blir endst med webmötena sedan allt samlat på en sida. I det hade jag även fem olika grupper på Facebook. Jag är själv inte så förtjust i FB längre, men perfekt för kursdeltagarna att ha en sida att konversera utan mig. Det finns ett forum för medlemmar men nada intresse där.

Jag håller nu på att omstrukturera en del texter till bokprofiler, böcker som Tarot 78 svar, Tarot 780 svar (som är klar) Tarot och tidigare liv, Tarot och attraktionens lag, Tarot och astrologi. De får alla en bokprofil som även deltagarna i kurser har som basmaterial, men den som inser fördelen med att ha tillgång till böckerna online kan köpa in sig på varje bokprofil (förutom att köpa böckerna som nu börjar gå i tryck).

Ess i Bägare har varit omvänd, jag har känt en besvikelse över att inte nå ut, att många inte insett fördelarna med allt material som finns att tillgå, kanske de känner av det kortet när det delas upp, men jag kommer att vara i Ess i Bägare rättvänt, i en underbar känsla av att erbjuda material till dem som är intresserade på allvar.

Ess i Mynt är den nya strukturen, jag har haft en dålig grund i min ambition att inspirera, jag har ofta gett och gett, kompletterat av glädje, skapat för mycket, som inte värderats. Engagemang är grunden i alla relationer, även dem mellan den som vill lära ut, den som vill lära. I dessa tider då folk är mer splittrade än innan, för jag anar att även du på något sätt drabbats av begränsningar, då är det inte lätt att finna ut ett bra värde. Jag tycker personligen (som inte tror på Jantelagen) att mina kurser är delux, det är helt enkelt mycket för pengarna, men pengar som tillhör myntsviten är för många nu begränsat. Vilket gör att min kommande uppdelning är något som jag ser som ett bra fundament.

Ess i Svärd är där jag är nu, i nya tankar, idéer samt att starta om. I det hoppas jag att även du som läser detta tar möjligheten att utforska Tarotakademin framöver, vad passar dig? En distanskurs, grund eller vidareutveckling? Ett specifikt ämne kompletterat till Tarot?

Just nu är en grundkurs aktiv, vi hade andra webmötet i söndags. Jag gillar mitt upplägg, några kort åt gången går vi igenom i mitt system (jag älskar system, logik) sedan tolkar vi kort för varandra (inte för mig).
De skickar in sina frågor, jag skapar en PDF som skickas ut på torsdagar sedan får de tolka själva för att presentera sin tolkning för de andra på söndagen efter vi pratat om aktuella kort. Men viktigt är tycker jag att alla för göra på sitt sätt, vill någon inte tala, tolka, bara vara med är det också okej. Jag går själv många distanskurser (på engelska) det är inte alltid jag tar för mig, lustig nog är jag där säkert den som är mest tyst, bara tar in information. Vi är alla olika, i det hoppas jag skapa delar på Tarotakademin som passar alla utifrån var och en.

Nu tillbaka till kaoset bakom kulisserna, jag håller nu på med 78 svar, min tredje bok som är väldigt populär, som ger svar till frågor om allmänt, arbete, kärlek, ekonomi, hälsa och andlighet från varje kort.

Må korten vara med dig i vad du än bygger upp för framtiden :)

Första Tarotmötet för i år, är du med?

Snart är januari slut, har det blivit som du tänkt dig?
Kanske du har lagt kort för 2021 eller bokat en tolkning med mig eller någon annan, har den som "en väderkarta". Jag gillar metaforen med vädret, för det är något som kan överraska oss. Själv så hade vi storm och snö, minusgrader på natten för att nu haft dagar med +23, strålande sol (för dig som inte har koll bor jag numera i Spanien, men inte på solkusten, utan uppe i en bergsby).

Eftersom jag är äldre följer jag väderleksprognoser, vi har storm igen några dagar, här gäller det att vara förberedd, dra ner skydd för fönster, på samma sätt som det kan vara en bra idé när något i en tolkning visar på tuffare aspekter, att då vara beredd. Såg även en prognos för Sverige, svinkallt och massor av snö, men jag har valt att inte vara i det längre. Vi har alltid val, det är en fördel med prognoser, att ha koll, vara förberedd.

Hur har du det med dina kort, är ni vänner, eller är det en "komplicerad relation"? Själv har jag tidernas kärleksrelation med mina kort, de är som min bästa vän, som vägleder mig, men även håller tyst när jag frågar privata frågor. Fast du kan fråga mig om dina privata frågor, de stannar mellan oss, men vore det inte ballt att själv lägga korten, ha en dialog med dem om ditt och datt, allt från saker du oroar dig för till vanliga enkla frågor som kanske vad du vill äta till middag? Då kanske min text "Köttbullar och gamla skulder" passar in för dig att läsa?

Jag har haft fullt upp med tolkningar för 2021 (har några kvar men erbjudandet är över) samt annat som inte riktigt gett mig tid att engagera mig här på sidan, men i morgon börjar årets första distanskurs i Tarot. Den vill du inte bara missa ;) Ärligt, den är kanon, super, eller snarare din närvaro på kursen är något som ger dig en suverän bra grund att ha när det gäller alla 78 korten. Dessutom skickar du in en fråga till varje omgång som jag och vi tolkar för att du ska få mer förståelse för korten.

Tarot grundkurs start 31/1

Är du nyfiken på Tarot, kanske har en lek liggandes hemma, du kanske spår dig någon gång?
Oavsett om du aldrig hållit i en lek, tolkat i många år, funderar på om du kan lära dig eller tror att det är jättesvårt, nu har du möjligheten att lägga korten på bordet.

Vill du ha svar på frågor, funderar du på hur du ska välja, få vägledning av korten?

Du får under denna kurs lära dig det mesta om Tarot, alla korten även omvända. Du lär dig tyda korten en och en men även tillsammans i utläggningar. Vi använder oss av Elementstjärnan men även andra alternativ samt i gemensamma tolkningar för att förstå korten bättre till olika frågor.

Om du har längtat efter att förstå, tolka korten är detta det bästa alternativet jag har att erbjuda dig att starta med. Du får även tillgång till min allra bästa bok ”Tarot, korten på bordet” i både text och ljudfiler.

Du bör engagera dig via webmöten där vi går igenom olika frågor som alla deltagarna ställer, genom det lär du dig hur korten tolkas tillsammans samt i frågor. Inför varje webinar skicka in en fråga. Dina frågor får bara handla om dig, ingen annan. Du lär dig enormt mycket genom att följa med i frågorna även om det är andras frågor. Viktigt är att om du väljer detta alternativ att du även är med på webmötena och engagerar dig för din egen skull.

När du har betalt din anmälningsavgift kan du börja med att läsa eller lyssna igenom boken "Tarot, korten på bordet".

Du har tillgång till materialet i ett år. Missar du ett möte kan du se det i efterhand.

Webmöte  31/1  kl. 21:00 Stora Arkanan 0-22
Webmöte 7/2  kl. 21:00 Alla Ess + 2-5 i Stavar
Webmöte 21/2 kl. 21:00 Tvåor + Pager
Webmöte 28/2 kl. 21:00 3 i Svärd, 3.4.5 i Bägare + Knektar
Webmöte  7/3 kl. 21:00 3,4,5 i Mynt, 4,5 i Svärd + Damer
Webmöte  14/3 kl. 21:00 Sexor, 7,8,9 10 i Stavar + Kungar
Webmöte 28/3 kl. 21:00 7,8,9,10 i Bägare, Mynt och Svärd
Webmöte  11/4 kl. 20:00 Sammanfattning samt svar på prov.

Kurspris: 1200 kr Swish till 073 063 1657För dig som lagt Tarot ett tag, tycker du kan korten, men vill utveckla mer kan nog nästa kursstart passa dig bättre.

Tarot och Keltiska Korset start 3/2

Fristående fortsättningskurs till grundkurs i Tarot.
Fördel om du läst någon av mina böcker, men du får tillgång till boken Tarot 780 svar, i den finner du varje kort tolkat på varje position i Keltiska Korset.

Keltiska Korset är min personliga favoritutläggning som är den jag använder mest, den innehåller, visar på alla viktiga aspekter som vem du är, från inre, själen till din personlighet, ditt karma under perioden som du tolkar för. Vad som finns omkring dig ifrån din omgivning, hur du påverkas av andra. Vad som finns för dig i fyra olika perioder som du kan dela upp från timmar till årtionden, men personligen tycker jag ett år är max. Vad som är din viktiga ”nyckel” under perioden samt vad som är ödet, det som du planerar vidare från.

Keltiska Korset kan även läggas för olika frågor för att ge svar ur ett helt perspektiv grundat på ovanstående tolkning av de olika positionerna. Den kan användas för att se på en kärleksrelation, vad som finns i en arbetssituation, vad som finns ekonomiskt, vad som finns för hälsan, för ett inköp, ett projekt, ja vad som helst.

I denna kurs lär du dig att förstå vad de olika positionerna har för betydelse, hur du kan läsa ut dem i detalj som i en helhet.

Du som går kursen sänder in en fråga som du vill ha vägledning inför varje webmöte, jag lägger korten, monterar in dem i en PDF där vi tillsammans ser på samt tolkar för att ge dig förutom kunskap om utläggningen, korten även ett personligt svar. Inför varje webmöte får du en PDF med alla frågorna samt korten, under veckan studerar du korten, skriver ner en tolkning som vi sedan går igenom. Genom detta upplägg lär du dig bäst att förstå både korten samt utläggningen.

Dina frågor är det som du vill ha svar på men vi lägger inte för någon annan, d v s du kan inte fråga om vad en annan person har i sitt liv, däremot går det utifrån korten att se vad som påverkar dig från en annan person (vanlig fundering när det gäller kärleken).

Kursen är fem möten, fem söndagar efter varandra. Missar du ett möte, kan du se det i efterhand.

Du har ett eget ansvar att skicka in din fråga innan utsatt datum för att få med den till kommande veckas webmöte. Tystnadsplikt bland deltagare om vad som finns i korten, något som är självklart när det gäller att tolka kort för någon annan.

Start 3/2 KL. 21
10/2 Kl 21
17/2 Kl 21
24/2 Kl 21

Kurspris: 1100 kr Swish 073 063 1657Ta nu möjligheten för jag vet själv hur det kan vara med att skjuta på saker och ting. Själv har jag gått en kurs med Tony Robbins i år, går en distanskurs om änglar samt en om medialt medvetande. För varje år kan vara ett val att ta tag i något som ger utveckling, inte se tillbaka, fundera över varför inte.

Är du lite sugen, men vet inte om jag är rätt person för dig eller om detta kan ge dig något?
Söndag 31/1 kl. 20:00 erbjuder jag dig att kostnadsfritt deltaga i första webmötet. Skicka mig ett mail på ylvatrollstierna@hotmail.com så får du länken av mig. OBS bergränsat antal, så maila nu. 
Ljudet är av när du loggar in, stäng av din webkamera, du kommer inte att kunna se webmötet i efterhand om du inte är inbokad på kursen, vilket du kan göra direkt efter om du får den kick som jag anar. Din medverkan på webmötet innebär inte heller att du får en profil på Tarotakademin utan endast medverkan vid första mötet. 

Tillbaka till min vardag


By Ylva, 2021-01-18
Tillbaka till min vardag

Tarot är en del av min vardag, mest då min privata men sista tiden har jag inte ens varit inne på Tarotakademin utan runor är det som tagit min mesta tid på sidan om tolkningar, skrivande, bokföring samt egen ledig juletid. 

Men nu blir det min vardag igen, för snart startar årets första Tarotkurser, det känns helt fantastiskt. För kursena är givande, dels får jag själv insikter, men just att se andra människor får aha upplevelser, att de förstår Tarot, att de kan tolka korten. 

Men jag får nog se över datumet för Keltiska Korset, den börjar före grundkursen men å andra sidan de som gått grundkursen kan behöva en fortsättning, för att tolka Tarot är något som alltid är aktuellt, att finna nya vinklingar, nya insikter, ny kunskap omkring varje kort för sig men även tillsammans med andra kort.

Personligen tycker jag att jag har de allra bästa kurserna, för min ambition är att alla ska lära sig, enkelt men ändå förstå djupet. Att inte krångla till det, förstå det system som finns i korten.

Det har varit mycket kort privat eftersom det har varit årstolkningar, det känns som en förmån att få förtroendet att se in i en persons kommande år. Jag har märkt att det finns två tendenser som är återkommande. Dels i april verkar de flesta ha en kanonmånad, kanske en av tio har en vanlig månad. Medan i juli har en av tio en bra månad, mest för att de är ute på resa, för de resterande nio är det tuffare än vanligt. Men jag ämnar inte se på om det händer något speciellt i Sverige under juli, kanske låter ego, jag är inte där, jag har sett att alla överlever, för just nu verkar det mesta vara så kaotiskt att det känns bäst att inte veta, bara konstatera att det blir orkan om jag ska se det som en väderleksprognos.

Men trots covid och strul i världen ser ändå de liv jag sett helt okej ut, det känns bra, för att tolka kort som inte är positiva är för det mesta en utmaning som kan vara inspirerande men när det blir för mycket blir det bara tungt. Men positivt nu är för min egen del samt mina kursdeltagare att de kan utveckla mer av sin kunskap, oavsett om de aldrig hållit i en Tarotlek eller tolkat i flera år.

Min kurscoaching är kvar en stund till, känns som en bra deal, att få ett helt kurspaket, alla kurserna under året för ett kanonpris, men engagemang ska belönas. Du läser mer om kurscoachingen här >>> Fördelar om du vill utveckla mer under året. Ibland undrar jag om de flesta som är intresserade tar Tarot lite för givet? Igår hade jag kurs i Runmagi (del 2) alla var närvarande, så är det på varje kurs om runor medan det kan vara någon som är frånvarande när det gäller Tarot. Föresten, runor är något som passar ypperligt bra till Tarot, kan du även grunden där, då har du mycket gratis till stora Arkanans kort.

Nu ska jag själv blanda mina kort för min vecka, det brukar jag göra först på måndagar men idag har så mycket annat varit igång att jag inte hunnit med. Jag har redan min årsstjärna samt mina tremånaders för januari, februari samt mars, en månadsstjärna för januari. Låter det mycket, men så är det enkelt för mig att lägga upp korten, tolka dem, men även skriva ner dem för att ha koll. Jag ser själv fram emot dessa månader, för jag gillar mina kort i år, även för juli. 

Idag ska jag studera kortet 10 i Mynt för min egen del, för det är en av de saker jag börjat med under det nya året, att kolla in ett kort lite extra varje dag. Vilket kort har du koll på idag?

Snart ett nytt år!


By Ylva, 2020-12-11
Snart ett nytt år!

Nu är det bara några veckor kvar på 2020, ett år som många hade förväntningar på som i allt för många fall grusades. Så även jag,då kan man tycka såg jag inte det i mina kort? Nja, jag såg lite kaos, men det är det som alltid i mitt liv eftersom jag är en sådan person som ideligen kastar mig in i utmaningar. 

Det blev inte alla dessa kurser som jag planerade i Spanien, inte heller tv-programmet som skulle bli av, det var mycket som inte alls blev som jag hade tänkt mig, frånsett tufft ekonomiskt blev det bättre. Jag har haft några kurser här hemma, men inte som tänkt men innerligt tacksam för de som vågat sig hit då detta året kanske borde gå under titeln "covidåret". Själv är jag lite (läs mycket) konspirationsanalytiker, vilket gör att jag har mina egna tankar om detta "virus". Med det sagt, har jag medlidande med alla som blivit drabbade på ett eller annat sätt precis som jag har med allt annat elände i världen.

Ibland kan allt utanför oss kännas så stort att en maktlöshet kan upplevas, men någonstans handlar det om att finna sin egen kraft, stå i sin egen sanning. Jag har haft en period av tomhet, för första gången i mitt liv har jag helt gått under isen så pass att jag fick panikångest. För mig en utmaning, en erfarenhet men ledsamt för dem omkring mig som blivit drabbade av min dra mig undan energi.

Ibland behövs det bara några ord för att vakna upp. För mig har allt en mening så jag har tillåtit mig att vara i denna sega energi, men nu är det nog. Allt har sin tid. Det som hållit mig uppe är tolkningar, distanskurser då jag älskar mitt jobb. Något annat jag älskar är att skriva, jag har inte ens öppnat en bok under året, men det ska bli ändring på det nu. :) Alla mina böcker är borta från den svenska marknaden eftersom jag nu har ett spanskt företag, det är som att börja om helt från början. Jag har nu öppnat Tarot 78 svar, som är en bok som många älskar, jag får bilder på böcker som är söndertummade. Men anar att det tar någon vecka för mig att få allt korrigerat i denna nya version. Men för dig som inte har tid att vänta finns den även som PDF bok samt som sida för dig som är medlem (eller blir det idag då det är dagens erbjudande i min julkalender, det finns redan en som funnit dagens paket men det kommer andra paket). Fortfarande även när livet är upp och ner är Tarot ändå det härligaste verktyget för insikter.

Men om en vecka fyller jag år, firar då även att jag bott i Spanien i ett helt år, det mest makraba året, som blev bra även i tumult, hittills har jag haft nytta av min egen tolkning, speciellt nu när det varit  tufft för mig personligen. Det kliar i mina fingrar att lägga min årsstjärna redan nu, men det är en tradition som jag har på min födelsedag, tre timmar av egen tid med min Tarotlek. Det börjar med att jag skriver ner vad jag tänkt mig under året, vad jag vill åstadkomma hälsomässigt, hur jag vill utvecklas spirituellt, hur jag vill skapa min arbetssituation, vad jag har för ekonomiskt grund, kärleken skippar jag, för den är det mest ointressanta i mitt liv, däremot vet jag att för i stort sett alla andra är den det viktigaste området. 

Sedan lägger jag en årsstjärna, sedan en för varje månad, en horoskopsstjärna för de olika områdena. Det ger mig en bra grund inför det kommande året. Jag är så himla nyfiken, blir året bättre, för det har jag tänkt mig, finns det några fallgropar i min planering, som med alla böcker som ska ges ut på svenska, engelska och spanska? Bor jag kvar här, flyttar jag? Blir det något av vad jag tänkt mig, något som jag inte planerar är resor. Då inte för covid utan för att jag har ingen lust att åka någonstans, jag har sol här, dessutom ett helt land att upptäcka som detta med westerninspelningar. Jag gillar westernfilmer, många är inspelade bara några mil härifrån. Idag när jag var mitt i byn (stan) kom det en tumbleweed mitt på gatan, det är en upplevelse som gör mig lycklig.

Jag har lagt många tolkningar för 2021,nu har det lugnat ner sig, men för någon vecka sedan hade nio av tio kaos i juli, nu är det ca 50/50, lite nyfiken på vad som sker 2021? Förr la jag stjärnor för Sverige för varje år, många år sedan, nu är det ändå kaos, känns inte direkt upplyftande, men samtidigt hoppet är det sista som överger människan.

År 2021 blir en femma, femman är Påvens kort, anar att året har sina utmaningar i världsledningar, auktoriteter som kan skaka om, förhoppningsvis förbättra, att fler finner sin egen auktoritet, sin egen inre kraft. Men sedan beror det även på vilken "siffra", kort vi är, hur det påverkar oss.  Min årsläxa är nummer 18, Månen, det ser jag fram emot.

Påven är kortet med kunskap, med makt, med insikter, med eftertanke, stora planer, medvetande om både sin litenhet samt storhet.

På denna länk kan du räkna ut din årsläxa >>>

Har du dessuom inte bokat din personliga årstolkning för 2021 med mig än, kan du göra det nu. Väntetid är ca 10 dagar. När du bokat, skriv ner allt som du har planerat för det kommande året, sedan kan du checka av sedan. Du bokar genom att swisha 500:- till 073 063 1657. sedan skickar du ett mail till ylvatrollstierna@gmail.com

Nu ska jag ut och njuta av friska ljumma vindar, efter stormiga dagar, men hur var det nu, efter regn kommer sol, det gör det nu en hel vecka, inte bara ute tänkte jag mig utan även i mitt sinne.

Traditioner


By Ylva, 2020-12-08
Traditioner

Traditioner är viktiga för en del, mindre viktiga för andra samt en del kanske inte ens tänker på att de är en del av traditioner som med Tarotkorten. För de om något är en tradition som gått i arv, århundrande efter århundranden. Även de bilder som idag illustreras på nya kortlekar har ofta en tradition med sig, traditionen att det ska finnas en koppling till det som antas vara en grundbild av varje händelse, upplevelse av varje kort.

6 i Bägare är ett kort som kanske tydligast visar på traditioner. Kortets grundbetydelse handlar om att ha kommit över känslomässiga prövningar och besvikelser, våga börja se sin egen roll för att finna ro, harmoni med sina närmaste. Kortet visar på glädje med de närmaste, att fira, vara i gemenskap som över en julhelg, men även allt som normalt brukar vara innan med julspel, marknader, julshower, Luciatåg. Sedan gemenskapen av de närmaste som ibland kan innebära resor. Ett fantastiskt kort att få så länge det kommer rättvänt. 

Däremot de gånger som det visar sig omvänt är det väl inte direkt en gemenskap att se fram emot, såvida inte en fascination för utmaningar finns. För det handlar om att ramla tillbaka i gamla besvikelser, svek, tjafs, förtryck, utnyttjanden som skapar otrygghet. Den aspekten har även skapat talesättet en "vit jul" som då inte syftar enbart på snö (såvida du inte ser det som ett namn för en drog) utan om att fira en jul utan alkohol. 

Det kan ses som att rättvänt firas en vit jul i harmoni, omvänt i disharmoni. Bägare är även det som representerar flödet, känslorna som lättast påverkas av alkohol. Bägarkorten kan vara en utmaning eftersom de är kopplade till alla våra känslor, allt från hat till villkorslös kärlek, allt från smärta till eufori.

6 i Bägare är vad jag brukar kalla det näst mesta familjekortet. På första plats kommer 10 i Bägare, men det finns en skillnad. 10 i Bägare är mer den familj som du själv har, typ partner, sambo, make/maka, barn och djur medan 6 i Bägare mer visar på den familj du kommer ifrån, mamma, pappa, mor och farföräldrar, syskon och riktigt gamla vänner. För detta kort är glädje i gemenskap, med dem du känner väl, ett typiskt kort för 50 års kalas, bröllop, dop, familjefester av alla de slag. Det visar på att du är trygg, lycklig tillsammans med dem som står dig nära, sedan om det är en person, eller ”bara” kanske ett djur eller en släkt på 100 personer får andra kort visa på.

Detta är ett lyckokort, ett kort med glädje, gemenskap, harmoni och omtanke, känslan av samhörighet och omvårdnad. När du är i gemensam glädje, det inte finns några krav, utan allt bara är perfekt som det är.

Eftersom kortet visar på de energier som du har med dig från din grundfamilj, alltså den familj du växt upp med. Det en trevlig grund så länge det kommer rättvänt, där gemenskapen, tryggheten är en del av det arv du bär med dig, värre är det med kortet när det kommer omvänt.
Omvänt är detta ett av de sämsta korten i leken eftersom vi alla är beroende av kärlek, trygghet, det finns inte alls i denna aspekt. Utan här finns svek, misstro, besvikelser, när du blivit förödmjukad, sårad, besviken och inte alls har något stöd med dig. Det visar att det finns en obalans i den trygghet som vi alla räknar med och att du är övergiven med din känsla, har ingen att dela den med utan känner dig bara satt åt sidan. Kortet kan vid dåliga aspekter och om du ser till hälsa och välmående visa på någon som farit illa i sin barndom. Kan vara allt ifrån alkoholmissbruk och misshandel till incest men det innebär inte att du kan skrika ut de aspekterna så fort kortet kommer. Att gå in i den känslan av förnedring kan det även finnas andra orsaker till. Men du vet att personen har varit illa och har inte den tryggheten med sig som vi alla förväntas ha (och som få har). Omvänt visar det att du inte har den där känslan av lycka och välbefinnande, du är långt ifrån trygghet och har bekymmer med att visa känslor. Du vågar inte vara älskad och trivs inte med dig själv tillsammans med andra. En känsla av att inte känna sig komfortabel utan drar dig hellre undan än delar en gemenskap. Kommer kortet omvän bör du fundera på vilka mönster du har med dig, vem har gjort dig besviken? Vad är karmat i det, måste du fortfarande bära med dig det eller kan du förlåta dig själv för det som hänt, för ofta ligger det en stor känslomässig skuld bakom detta att inte duga, att inte räcka till, att inte vara värd att älskas.

Ur boken "Tarot 78 svar" (som strax kommer i nytryck) för området kärlek som bägare representerar.   
Rättvänd
Lever i lycka och i harmoni, kärlek och gemenskap. Trivs med dina närmaste, kan ge och få uppskattning. Eventuellt en resa med familjen.
Omvänd
Besvikelse. Känner dig övergiven och utnyttjade. Svårt att få vara med i en gemenskap som egentligen är självklar.
 

Kanske du läser just denna text för att bli mer medveten om hur traditioner påverkar dig, om du vill förstärka dom, bryta dom, eller bara kanske fundera på vad harmoni är för dig, hur du bäst skapar det under den kommande perioden?

Jag har även traditioner som att utveckla grunden av mina Tarotkurser, inför eventuell ledighet i jul kan du nu boka in dig på en självstudie kurs i Tarot, där du finner texter, ljudfiler, filmer, frågor och svar. Det innebär att du när som helst du är less på julgodis, eller vill äta det under tiden, kan du gå in på kursprofilen, läsa, lyssna, se, pausa, fortsätta, ta det i din egen takt över alla helgerna, även om allt material finns för dig under ett år. Du finner information om den kursen under Lucka 8 i min julkalender (i år gäller det att samla paket, vara först varje dag för att få innehållet, eller spara paketpoäng till julafton)

Dödens dag eller möjlighetens dag till förändring?

Idag är det Halloween, ordet kommer ifrån "All Hallows Eve" vilket översatt blir "Alla Helgons afton", detta är inte samma sak som "Alla Helgons dag" som är den enda helgen vi har kvar i Sverige från den Katolska kyrkan. Högtiden är för att hedra de döda, minnas dem, tända ljus för dem. 

Vi firar de dödas själar genom att klä ut oss som spöken, även skelett, häxor eller zombies, den mer moderna säljande varianten har även monster. En del av traditionen kommer även ifrån "Guy Fawkes Night" som firas den 5 november, en högtid där dockor bränns bland annat.

Halloween är den tiden då vi avdramatiserar döden med att fråga om bus eller godis (trick or treat) när vi överraskar (skrämmer) andra i utstyrseln.  Denna natt anses vara magisk, den natt då portarna till dödsriket står öppna, andarna kan ta sig in i vår värld, därav tänder vi även ljus för att mota bort det onda.

Pumpan är en del av traditionen som kommer ifrån den irländska kulturen, av en figur (en kålrot) som kallades "Jack O´Lantern, från folksagorna känd för att ha sin själ dömd både till himmel och helvetet och var därför dömd att med sin laterna vandra runt på jorden.   

Vad är din relation till döden? I Tarotkortleken finns ett kort, nr 13 i Stora Arkanan som heter just "Döden", ett kort som framkallar rädsla hos en del, för många är rädda för döden. Detta oundvikliga som vi inte kan ändra på, än hur rädda vi är så kommer vi ändå en dag att dö, vad händer då?

För mig betyder inte kortet "Döden" en fysisk död utan är mer en möjlighet att släppa gamla mönster, begränsningar, rädslor som gör att vi håller fast även vid saker som faktiskt inte ger oss något alls, annat än begränsningar. Jag brukar anse att det är ett av de bästa korten då det visar på förändringar, att saker och ting behöver släppas. Det kommer inte upp i en stjärna om vi inte är i en förändring eller behöver förändras, när det kommer, passa på, förändra, släpp, frigör dig själv, gå vidare med en ny stomme in i livet som är då full med möjligheter, inte med gamla fastlåsta mönster som inte gör annat än skapar rädsla.  

Det är ju ingen slump att kortet kommer utan då finns det verkligen möjligheter, kanske vardagliga som att sluta röka, börja banta, byta bil eller genomgå en transformering rent spirituellt med en helt annan insikt om sig själv, Där vi ser på allt det som vi har byggt som en trygg fasad utifrån gammal vana, inser att det faktiskt begränsar mer än vad det utvecklar.

Idag är en bra dag att skapa förändringar, för nu är porten öppen till att vara i gränsriket där du kan finna din själs mening. Varför inte damma av din Tarotlek, ta fram kortet "Döden", stilla dig själv, tänd ett ljus, gör en meditation där du går in i kortet. Se ramen som en dörr, blunda, gör en bild av hur du går in, möter Liemannen, är det så farligt, är han rättvis, hjälper han dig att släppa rädsla? Du bestämmer själv vad som sker innanför ramarna, ett samtal med dig själv om din syn på döden som jag anser är något vackert oavsett om det är en fysisk död eller död av något begränsande, det är faktisk en helt ny början som du nu kan kliva ut i fri från din rädsla.  

Tarotkortet "Döden" grundbetydelse - Här har härskaren (Kejsaren) ifrån kort 4 (Döden 13=1+3=4) tagit sig makt även i högre sfärer, avgör även här folkets öde. Ofta speglar kortet ett skelett som kommer för att hämta folket, fattig som rik, han gör ingen skillnad.  Detta kort behöver inte alls visa på en fysisk död, det kan göra det om du själv väljer den aspekten.

Vad kortet visar på är avslut, förändringar där du släpper de gamla invanda beteenden som inte längre behövs. Som att packa upp en ryggsäck av erfarenhet, händelser, se över vad du har nytta av, det andra släpper du helt. Ett bra kort då livet innebär att vi ska sträva mot förnyelse, att våga ta till oss erfarenheter, sedan släppa för att gå vidare.

Kortet kan komma upp när du släpper gamla beteenden som exempelvis rökning, maniska mönster eller om du bantar eller byter bil. Det här kortet visar på förändringar, att du lämnar något invant, tryggt, ger dig ut på nya äventyr utan att bära med dig gamla saker, bekymmer, mönster. Ett kort med ett namn (Döden) som du kanske känner lite oro eller rent av skräck inför, men det kan vara viktigt att se vad död egentligen är - när du vuxit ur din gamla roll, kostym, kropp.  Det handlar om att lämna något bakom dig, något som inte längre gagnar dig, är på det sättet ett bra kort, men visst kan det även betyda fysisk död.

På det sätt jag lär ut Tarotkortens symboler behöver du många ”dåligt” aspekterande kort runt om för att det ska vara död, den dagen undrar du inte, då vet du. Kortet visar även att du kan släppa gamla mönster, blockeringar för att gå vidare i lättnad, men kortet har en kraft med sig som visar att det kan vara arbetsamt att släppa, du kommer inte undan, utan det som inte behövs måste försvinna.

När du får det här kortet, se efter vad det är du måste släppa istället för att ropa ”död” på en gång. Kortet visar att du har en förändring som kommer, du inte kommer undan den, ett mönster måste avslutas till att du kan komma vidare. Kortet speglar din rädsla, din inre osäkerhet men även din vetskap om att du inte kan ta med dig något annat än kunskap när du byter skepnad. I alla förändringar i livet gäller det att bevara det som du har nytta av och släppa allt det andra.

När du drar detta kort visar det på att du nu står inför en fas i livet av nya händelser som är på väg. För att kunna ta till dig dem behöver du se över vad du håller fast vid i onödan, vara beredd att släppa för att ta in nya händelser, energier i livet. Om kortet visar sig omvänd visar det på att du är rädd att släppa ditt invanda mönster oavsett om det är något som missgynnar dig. En variant är när någon lever tillsammans med någon annan som endera slår eller missbrukar, någon far illa men vägrar att “rädda” sig själv för de behöver “rädda” den andra.

Tolkningen till kortet visar på förändringar, att du nu står inför något nytt, först behöver du städa bort det gamla skräpet innan något nytt kan ta plats. Omorganisation, nya vägar i livet. En förändring som kan vara slitsam men som är till det bättre. Det visar att du nu står inför en fas i livet av nya händelser som är på väg, men för att kunna ta till dig dem behöver du se över vad du håller fast vid i onödan, var beredd att släppa för att ta in nya händelser, energier i livet.  

Kortet är från Vampire Tarot, symboliserar döden. Vampyrer är ju även en symbolik som används för döden, detta att förändras genom att byta blod, men det kanske inte alltid är att någon annan får makt över oss utan att vi helt enkelt tar makt över oss själva.

Idag är det dessutom fullmåne i Oxen, denna Halloween, vad vill du släppa idag, vad kan du frigöra dig från för att njuta av dina resurser?

Det kan aldrig bli för mycket Tarot!

Däremot för mycket vardag med annat som tar tid.
Det har varit full fart både med Tarot och annat sista tiden. Dels har jag haft kurs här hemma i Spanien i medial utveckling, kombinerade med att tolka Tarot på nätterna, sedan  efter några dagar var det dags för nästa besök, för om det är något jag gillar är det Halloween, jag har fått och kommer att få mer besök från Sverige för att fira. Jag börjar morgonen med att sammanställa dagen, tar någon timme nu och då för att fixa för att sedan tolka när alla lagt sig. Det fungerar, det som ligger efter som vanligt är mail om annat, tyvärr men jag jobbar på. Sedan är det webmöten några kvällar i veckan. Livet är helt fantastiskt. :D

På tisdag börjar en ny kurs, Tarot och tidigare liv, den har jag inte haft tidigare så det blir en uppfräschning även för mig, för när jag ser tidigare liv använder jag inte korten. Däremot har jag nu haft ett flertal karmastjärnor där jag sett tidigare liv så ämnet är mycket aktuellt för mig.

Pågår gör en grundkurs i Tarot fram till början på december och ikväll är sista mötet med kursen för Tarot och Keltiska Korset. Eftersom efterfrågan finns, dessutom tog jag bort Tarotveckan här hemma då de flesta svenskar läser svensk media, tror utifrån det att Spanien är kaos när det gäller covid, vilket jag anar är precis tvärtom, men en regel på max sex personer blir en begränsning. Därför skapade jag först en vecka online, intresse men att vara ledig en vecka, sitta hemma vid datorn är säkert ingen hit (speciellt inte om jag sitter här i solen), jag tog bort den, istället skapade jag något som jag kallar för Tarot intensiv. Typ som att ta körkort över en kort period intensivt. Flera dagar över helgerna vid jul, nyår samt trettonhelgen men inte helgdagarna maxade med Tarot. :)

Jag har nu enormt mycket material om Tarot, både det som skapats tidigare samt det som skapats till distanskurserna, mest då filmer, ett bra sätt att både se och lyssna, upprepa för att ta in kombinerat med frågor som även svaren finns på film. För min egen del tycker jag det är fantastiskt att utvecklas hela tiden både med korten samt allt omkring. Att sedan skapa nytt material kombinerat med tidigare för en tidigare liv kurs känns inspirerande, fantastiskt intressant. Den kursen börjar med folket, de 16 personligheterna  för att skapa grunden vem du, jag, någon varit i ett tidigare liv, det är som grunden till alla liv, sedan alla erfarenheter, uppväxt, liv men även mönster, blockeringar som då kommer från tidigare liv innan det för att sedan skapa mönster till detta liv, borde vara ett av de bästa sätt att förstå sig själv.

Något som nu är aktuellt för mig, troligen även för dig är 2021. Detta är 2020 har bjudit på det ena och det andra, för min del, även om det inte blev som jag tänkte mig har det blivit bättre, frånsett ledsamheter när det gäller vänner som blivit drabbade av covid. Nu stundar ett nytt år, vad som helst kan hända! Det är därför jag tycker att alla som bokar en tolkning bör sätta sig ner med sin almenacka, fundera ut vad de vill ha ut av 2021. Vill du byta jobb? Börja studera? Vinna pengar, göra investeringar? Börja leva hälsosammare? Utveckla  din medialitet? Finna kärleken, avsluta en relation? Resa bort? Eller något annat, något som du tänkt ut, kommer det att ske som du önskar, bör du planera om, vara beredd på att kanske bli besviken, eller börja "packa" redan nu för något spännande äventyr?

Jag har själv inte tänkt igenom så noga mina planer för 2021, jag har lagt in de tre kurser som jag erbjuder här hemma, jag har planer på att skapa en runpark samt en Tarotpark i trädgården, men inget fullt planerat än, jag har som vanligt tänkt att leva hälsosammare, men en utmaning med allt för god mat och en kall öl, däremot är godis nästan ett minne blott. Jag har även tänkt att fortsätta utveckla mina sinnen med att själv gå distanskurser, den sista var en kick. Dessutom starta distanskurser på engelska, bli så bra på spanska att det ska fungera i vardagen. 

Livet är som ett äventyr fyllt med allt det som vi väljer att fylla det med, som med färg, jag har redan börjat rita på nästa variant av min tidigare "Prisma Tarot" lek, med mycket färg, färg är viktigt (just nu pågår även en distanskurs i det ämnet). Därför följer det även med tips på en färg i mina årstolkningar samt det kraftdjur som visar sig för alla. Kraftdjur är något som intresserar mig, mer än andar och änglar, kanske för att jag alltid har älskat djur, de har en sådan (magisk) kraft, egenskap med sig som vi alla kan ta nytta av. Att veta vilket kraftdjur som finns med en kan hjälpa vid stunder då lite extra energi kan behövas. Själv älskar jag korpar, tyckte att jag såg en för några dagar sedan,  men är lite osäker, finns de här? 

Korpen är ett magiskt djur, de har alltid funnits med mig, jag har en uppstoppad, som tyvärr ligger på en hylla då jag inte har skaffat spik till stenväggarna. Men jag uppskattar andra djurs magiska krafter också, även i vardagen, som att vi  har två råttor på gården, den bruna heter Kalle, den gråa Esmaralda, jag hörde att råttor håller borta kackerlackor så de råttorna har nu jobb på gården som de sköter lysande, jag har inte sett en enda kackerlacka, dessutom haft lite mygg, inga fästingar, några slöa annorlunda getingar. Så alla djur uppskattar jag inte, om jag då ska vara ärlig. Men "odjur" brukar inte ingå som kraftdjur, tack och lov.

Nu ska jag ut och prata med devor på gården, ett träd ska kapas, viktigt att allt är okej, balans och harmoni kan skapas, inte något att ta för självklart. Ska jag dessutom se allt i symbolik så skräpar det trädet ner poolen, tar för mycket plats, skymmer solen, så om det ska representera mig är det viktigt med bättre ordning samt mera kraft. 

Är du nyfiken på ditt kommande år, kan du nu (än) boka en årsspecial, finns några kvar, då får du 4 tolkningar för 2021, en årstolkning, 3 fyramånaders tolkningar under året samt svar på fem frågor för bara 1500:- Klicka här >>>

Önskar du en tolkning för 2021, kan du boka den här, de går efter turordning, just nu ca 2-3 veckors väntetid >>>

Vill du på allvar ta tag i dina Tarotkort, förstå betydelsen av alla korten samt tolka enkelt då klickar du här >>>

Numera gäller all betalning via kort på min sida i euro (valutan spelar ingen roll för dig men för mig) eller använda dig av Paypal. Jag har till och med skapat en testbokning där du kan testa för 1 euro hur det är att betala med kort. 

Som sagt var det är mycket nu i vardagen att styra upp, men korten är på min sida :) Ungefär som kortet Världen, allt samlat på en plats men platsen är alltet.

 / 13